Nemčija, počitniška dežela

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela
Bremen_Rathaus.jpg

UNESCO kulturna dediščina v nemških pristaniških mestih

Datum: petek, 26. oktober, 2012

Staro mestno jedro Lübecka je bilo leta 1987 sprejeto pod UNESCOVO zaščito kulturne dediščine. Srednjeveški ambient, kulturne in zgodovinske znamenitosti še danes določajo mestno podobo. Od leta 2002 sta stari mestni jedri Stralsunda in Wismarja na seznamu UNESCO kulturne dediščine. Prav tako pa se na seznamu nahaja slavno pročelje mestne hiše v centru Bremna.

» Unescova kulturna dediščina

© DZT/Bremen, Torsten Krüger


Novice in termini

Muzikal Rocky, Hamburg od 20. novembra do aprila 2013
Novembra bo muzikal Rocky v hamburškem teatru praznoval svetovno premiero. Predstava temelji na kultnem filmu Rocky Silvestra Stallona. Napeta mešanica ljubezni, poguma in upanja v koprodukciji bratov Vitalija in Wladimira Klička čaka na uspeh.

Noč čarovnic v Europa Parku od 29. septembra do 4. novembra
Europa Park se jeseni spremeni v čudovito jesensko pokrajino z malim morjem buč in koruze ter balami slame. Koristen nasvet mladim in malo manj mladim je naj se pazijo strašnih čarovnic, škratov in raznih prikazni na predstavah na noč čarovnic v hiši Gruselhaus.

Svetovna zgodovina v Lego formatu v Hamburgu od 26. septembra do 31. januarja 2013
V arheološkem muzeju v Hamburgu se lahko podate na potovanje skozi čas. Svetovna zgodovina od pračloveka, mamutov, egiptovskih piramid pa vse do današnjega časa je oživela z Lego kockami in bo postavljena na ogled do konca januarja prihodnjega leta.

Teater v St. Pauliju
Program teatra s tremi različnimi predstavami in spremljajočimi dogodki obeta napete večere. Obisk muzikla v Hamburgu 

Direktna letalska povezava iz Celovca v Hamburg
V zimskem voznem redu, od 22. decembra 2012 do 2. aprila 2013, bo letalska družba Condor dva krat tedensko letela iz Celovca v Hamburg. Novoletno praznovanje v Hamburgu

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije