Nemčija, počitniška dežela

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela
oktoberfest.jpg

Z vlakom na Oktoberfest v München

Datum: torek, 13. september, 2011
Oktoberfest je prava priložnost za razvedrilo. Tudi letos bo München v drugi polovici septembra dobil drugačno, živahnejšo podobo. Letošnji Oktoberfest bo potekal od 19. septembra do 4. oktobra. Iz resnega poslovnega, trgovskega in turističnega središča na Bavarskem se bo München prelevil v bučno mesto, kamor se dobesedno zgrinjajo množice ljubiteljev zabave … in seveda piva ... iz vsega sveta.

Prevoz

Sredstva javnega prevoza so v tem času zelo cenjena, saj … kdo bi tvegal plačilo prometne kazni ali pa še kaj dosti hujšega. V najboljšem primeru bi potovanje z avtom lahko pomenilo, da bi zaradi gneče na cesti za sam Oktoberfest zmanjkalo časa.

Oddaljenost

Od glavne železniške postaje v Münchnu do prizorišča je le nekaj minut hoda, zato bo vlak za brezskrben izlet gotovo najboljša izbira.

Vlaki in cene vozovnic za München

Iz Ljubljane vozijo direktni vlaki (brez prestopanja) ob 9.12, 15.05, in 23.50.
Iz Münchna vozijo prav tako direktni vlaki (brez prestopanja) ob 8.27, 12.27 in 23.40

Cene

Enosmerna vozovnica Smart München za potovanje v 2. razredu iz Ljubljane v München stane le 29 evrov. Število vozovnic Smart je omejeno.

Lahko potujete tudi s povratno vozovnico München Spezial, ki stane le 82,40 evra.

Če boste potovali ponoči, boste obenem prihranili čas. Tisti, ki si ponoči želijo še nekaj dodatnega udobja, se lahko odločijo tudi za potovanje v ležalniku ali spalniku. Na nočnem vlaku veljajo globalne cene.

Več o dogajanju, na uradni spletni strani Oktoberfesta: http://www.oktoberfest.de/en/

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije