Notranjska

Dogodki:

Rakov škocjan

Dolina naravnih mostov

Kdaj: nedelja, 5. julij 2020

Obisk Rakovega Škocjana, slikovite kraške doline, nastale iz kraške jame z udiranjem in rušenjem stropa, vas bo gotovo navdušil. Na okrog pet kilometrov dolgem pohodu med dvema naravnima mostovoma, ki se dvigata okrog 40 m nad tlemi, boste dodobra spoznali kraške pojave ter se ohladili v senci dreves, ki obdajajo dolino ob potoku Rak.

Zbrali se bomo ob 10:00 na parkirišču ob hotelu Rakov Škocjan, kjer se boste srečali z vodnikom. Od tu bomo sledili učni poti, na kateri si bomo ogledali Mali in Veliki naravni most, dolino, po kateri teče potok Rak, ruševine cerkvice Sv. Kancijana, po kateri je dolina dobila ime, izvire, ki po deževju bruhajo vodo in še marsikaj drugega. Na koncu krožnega pohoda vas bo pred hotelom čakala malica, ob kateri boste lahko strnili vtise in se pred odhodom še malce podružili.

Ne pozabite na primerna oblačila in predvsem obutev!

Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 3. julija, prek obrazca, ki ga najdete TUKAJ.

Več informacij na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Aktivnosti se bo mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.

Vodenje aktivnosti je financirano s strani projekta LIFE Stržen.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 5. 7. 2020 - Dodaj v koledar

Ura dogodka: 10:00 - 14:00

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije