Notranjska

Dogodki:

Cerknica zaklad

Lov za skritim zakladom

Kdaj: nedelja, 2. avgust 2020

Vam bo uspelo najti zaklad, ki ga je ob Cerkniškem jezeru skril povodni mož Jezerko?

Povodni mož Jezerko je v cerkniških gozdovih za otroke skril skriti zaklad. Otroci bodo morali s pomočjo iznajdljivosti, poguma, sodelovanja poiskati pravo pot, opraviti določene naloge in izzive, ki jih bojo pripeljali do zaklada.

Otroci na začetku poti dobijo zemljevid, na katerem je delno označena pot do zaklada. S pomočjo različnih znamenj (potna znamenja, fotografije, simboli v naravi) postopoma odkrivajo pot do zaklada. Na poti se ustavijo na določenih točkah, kjer jih čakajo različni izzivi (npr. ciljanje tarče, sledenje vrvici, hoja po hlodu, prenašanje predmetov iz ene do druge točke, slalom okoli dreves, pajkova mreža, miselne uganke). Ko uspešno opravijo izziv, dobijo namig oz. del kode/ključ, s pomočjo katerega na koncu odklenejo najdeni zaklad.

Primerno za otroke med 5 in 12 let.
Vodnici: Janja Mihelčič in Tjaša Dernikovič
Cena: 5,00 €, vključuje materiale in darilce

Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 31. julija, prek obrazca na tej strani. Več informacij na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Aktivnosti se bo mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.

Vodenje aktivnosti je financirano s strani projekta LIFE Stržen.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 2. 8. 2020

Ura dogodka: 10:00 - 13:00

Lokacija : Parkirišče ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica)

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije