Notranjska

Dogodki:

hotel jama

Odprtje prenovljenega hotela Jama

Datum: četrtek, 27. oktober, 2016

Obnovljeni hotel Jama je ponovno odprl svoja vrata prejšnji teden. Hotel Jama je nastajal v času gospodarskega razcveta, konec šestdesetih in v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja in vse do leta 2010 zabeležil okrog milijon prenočitev.

Pred dvema letoma so se v Postojnski jami odločili, da bodo hotelu povrnili blišč in ugled. Brez rušenja, s spoštovanjem do arhitekture in ljudi, ki so ga ustvarjali. Zato so se odločili za obnovo, a s sodobnimi rešitvami, kot so energetska učinkovitost, steklo, avtohtoni materiali, les in kamen.

V hotelu, ki je sicer sprejel prve goste letos spomladi, je 80 sob, ki so kljub jesenskim mesecem skoraj polno zasedene. Nad obiskom je presenečen tudi direktor Batagelj, obenem pa napoveduje, da bo ob 80 odstotni zasedenosti začel z obnovo tudi drugega dela, kjer bo prenovljenih še 80 dodatnih sob. V tistem delu načrtujejo tudi veliko kongresno dvorano, ki bi lahko sprejela tudi do 1000 gostov. Vrednost prenove je po direktorjevih besedah znašala osem milijonov evrov, še dodatna dva naj bi veljal drugi del prenove v prihodnjih letih.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije