Notranjska

Dogodki:

TA-VESELI-DAN_pasica_715x91_01.gif

Ta veseli dan kulture 2016

Kdaj: sobota, 3. december 2016

Ministrstvo za kulturo si s slovenskimi kulturnimi ustanovami prizadeva na različne načine približati kulturne vsebine čim širšemu krogu ljudi. Zato je leta 2000 – ob 200-letnici rojstva Franceta Prešerna – ministrstvo začelo s pobudo 3. december – dan odprtih vrat v slovenski kulturi.

Z leti se je pobuda preoblikovala v Ta veseli dan kulture in prerasla v množičen kulturni dogodek, na katerem se najlepše združujeta dostopnost in želja ljudi po doživetju kulture. Prešernov rojstni dan je tako postal tradicija in kulturni praznik, ki ljubitelje kulture vabi, da v naših kulturnih ustanovah preživijo lepe trenutke.

Tudi letos bodo v soboto, 3. decembra, na "Ta veseli dan kulture – dan odprtih vrat slovenske kulture" svoja vrata odprli številni nacionalni in občinski kulturni zavodi, zvrstili se bodo brezplačne predstave, razstave, koncerti, predavanja, vodenja in delavnice in drugi zanimivi dogodki, primerni za vse starostne skupine. Na prireditve vabimo vse ljubitelje kulture in tiste, ki se z njo šele srečujejo.

Seznam brezplačnih prireditev v okviru pobude "Ta veseli dan kulture" je objavljen na spletnih straneh Ministrstva za kulturo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije