Notranjska

Dogodki:

Grad Ribnica

Večer Ribniškega humorja

Datum: petek, 14. julij, 2017

Ribnica je že od nekdaj znana po humorju in šegavosti. Pred desetletji so naši predhodniki organizirale odmevne večere ribniškega humorja in to želijo oživiti skozi Grajske večere. V petek, 14. julija, se bodo na tem večeru predstavili nepogrešljivi in z vsemi žavbami namazani Radio Mlajku, ki je vedno aktualen in 'na tekočem' z vsem, kar se dogaja v Ribniški dolini. Predstavil se bo kantavtor Stojan Bavdek, perspektivna igralka Sara Horžen, Društvo DramŠpil in Medard Pucelj pa bodo skupaj nastopili v kratki satiri z naslovom 'Občinski svet.', katero je spisala Andreja Škrabec.

Radio mlajku je neobičajna improvizacijska igralska zasedba, ki pozna in 'mlajkarsko' obdela vsako 'pomembno' informacijo iz lokalnega in širšega okolja. V času, ko je iz kuhinj še dišalo po svežemu domačemu mleku, in ko je novi dan še naznanjal hišni petelin, se je do dobre novice, resnične ali ne, dalo priti predvsem in tudi pri zbiralnicah mleka. V spomin na te čase je mladina iz Hrovače pred dvanajstimi leti ustanovila improvizacijsko igralsko zasedbo Radio mlajku, ki tako kot večina današnjih medijev, vsakodnevne aktualne dogodke pobarva s kančkom dramatičnega in akcijskega momenta. Za razliko od aktualnega medijskega poročanja, pa je cilj tega radia predvsem dobro počutje in smeh po prejemu nove informacije.

Iz frekvenc Radia mlajku se oglašajo štiri gostobesedne ženičke in eden manj zgovoren, a zato nič manj pameten gospod. Pod rutami in klobukom se skrivajo rojeni Hrovačani, ki so svoj pečat v Ribnici pustili tudi kot Gledališka skupina VETD Hrovača. Njihove like odlikujejo karakterne lastnosti, v katerih se lahko najde vsak posameznik. Zasedba Radio Mlajku je nepogrešljiva stalnica lokalnega kulturnega dogajanja. Za njimi je skoraj 170 nastopov.

 

Več si lahko preberete na: www.turisticno-drustvo-ribnica.net

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije