pravljični šumberk

Nova pravljična pot za novo družinsko dogodivščino

Datum: torek, 1. oktober, 2019

V Domžalah, natančneje v domžalskem mestnem gozdu, so v septembru odpri novo pot - Pravljični Šumberk. To je že četrta pot Pravljično-doživljajske transverzale po Slovenji, ki obiskovalcem omogoča spoznavanje bogate zgodovine in skrivnostne narave mesta Domžale.

Pravljični Šumberk je že četrta pot v Pravljično - doživljajski transverzali po Sloveniji, ki jo razvija zavod Škrateljc. Po gorsko-pastirskih prigodah na Poti pastirskih škratov na Krvavcu, najbolj zamočvirjeni družinski dogodivščini na Pot močvirskih škratov na Mali plac in popotovanju s polhom rogoviležem v Polhovem doživljajskem parku v Polhovem Gradcu, so odprli novo družinsko doživetje Pravljični Šumberk v domžalskem mestnem gozdu. Domžale so mesto z bogato zgodovino in skrivnostno naravo.

Otroci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misiji. Pravljično-doživljajska pot Pravljični Šumberk se prične v Kavarni Češmin v Češminovem parku v središču Domžal, kjer boste dobili knjižico Pravljični Šumberk. Pot vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, kjer škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Dobro označena pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Za vsa doživetja na poti bo družina potrebovala okoli 3 ure. Izhodišče zgodbe o pravljičnem Šumberku je slikanica Izgubljeni slamnik Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar.

Več informacij vam je na voljo na povezavi.

Vir: Visit Domžale

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije