Novice

NAJ KOPALIŠČE: Terme Snovik - Sprostitev v naravi

snovik_5.jpg
torek, 31. maj 2016

Topli, že skoraj poletni dnevi, so pretekli vikend spodbudili ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija, da se je ponovno podala na raziskovanje ponudbe slovenskih kopališč. Kot prvo kopališče si je tokrat izbrala najvišje ležeče slovenske terme – Terme Snovik. Tam jih je poleg žuborenja termalne vode in ptičjega petja pričakala tudi zanimiva sogovornica, ki je prijazno predstavila njihovo ponudbo.

Znanstival dogodivščin

znanstival.jpg
torek, 31. maj 2016

Znanstival je svojevrsten festival, posvečen razkrivanju skrivnosti znanosti, ki poteka na ulicah in trgih v središču Ljubljane. V treh dneh - od 3. do 5. junija - se bodo zvrstili številni zabavni in poučni znanstveni šovi oziroma dogodivščine, znanstvene delavnice in znanstveni spektakel.

Knjižnica pod krošnjami na Ljubljanskem gradu

Knjige
torek, 31. maj 2016

Knjižnica pod krošnjami je prepoznavna in dobro obiskana parada brezplačnega branja, listanja in uživanja, priljubljena med vsemi generacijam tako domačih kot tujih obiskovalcev prestolnice.

Izdelki Srca Slovenije zdaj z dokazom kakovosti

srce_slovenije1.jpg
ponedeljek, 30. maj 2016

Kar 66 prehranskih in rokodelskih izdelkov z območja Srca Slovenije se po novem ponaša s certifikatom kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Ponudniki teh strokovno ocenjenih in visoko kakovostnih izdelkov so certifikate prejeli na slavnostni podelitvi, ki je potekala v petek, 27. maja, na gradu Bogenšperk. Certifikat dokazuje preverjeno kakovost, pristnost in srčno poreklo izdelkov.

Želite pomagati živalim? Rešitev se morda skriva v vaši kleti.

pes na dopustu
ponedeljek, 30. maj 2016

Na svetu je mnogo brezdomnih živali, ki potrebujejo pomoč. Ta se morda skriva kar v vaši kleti. V soboto, 4. junija, vas Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi, da prinesete star papir in tako pomagate živalim. Pred Centrom Interspar na Viču v Ljubljani se bo namreč odvijala njihova 17. akcija zbiranja papirja.

Dan doživetij v Županovi jami pri Grosuplju

zupanova_j.JPG
ponedeljek, 30. maj 2016

Ste se v kraško jamo že spustili po vrvi, kot pravi jamarji?  Vas zanima, kakšna pravljična doživetja skriva dolenjski gozd? Ste se že preizkusili v spretnosti streljanja z lokom? Zmorete postaviti zavetje za preživetje v naravi, kot so to znali v starih časih?

Sončen extempore z Dragico Čadež v prekrasnem okolju Tabora Cerovo je bil posvečen Tednu ljubiteljske kulture

delavncia
petek, 27. maj 2016

Na pobudo Turističnega društva Tabor Cerovo in gospoda Janeza Kozlevčarja so se letos s tradicionalnim otroškim extemporom, na katerem sodelujejo osnovne šole treh občin (Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje), srečali na Taboru Cerovo.

Gorenje in BTC bosta spet pognala pedala kultnih Rogovih ponyjev

kolo1.jpeg
petek, 27. maj 2016

S prevzemom blagovne znamke Rog nameravata Gorenje in BTC najprej ponuditi osveženo in izboljšano različico priljubljenih koles pony, nato pa še gorska, cestna in električna kolesa.

64. Ljubljana Festival

festival_ljubljana.jpeg
petek, 27. maj 2016

Ljubljana Festival, eden najstarejših in najpomembnejših festivalov, bo v svoji 64. izvedbi med 27. junijem in 13. septembrom 2016 postregel z izjemnim številom zvenečih imen.

35. Maraton Franja BTC City napoveduje rekorde in neustavljivo športno energijo

maraton_franja.jpg
četrtek, 26. maj 2016

Pet kolesarskih preizkušenj v Ljubljani in okolici se bo zvrstilo v treh dneh od 10. do 12. junija. Organizatorji pričakujejo, da bo udeležba ob lepem vremenu presegla magičnih 8.000 registriranih tekmovalcev. Novost letošnje Franje je nova trasa družinskega maratona, ki poteka iz BTC Cityja do Domžal in nazaj.

Festival keramike Radovljica

Radovljica
četrtek, 26. maj 2016

V soboto 28. maja 2016 vabljeni na tržni dan keramike na Linhartov trg v Radovljico, kjer se bodo predstavili keramiki iz vse Slovenije.

Nova publikacija o naravnih parkih Slovenije

naravni parki
četrtek, 26. maj 2016

Izšla je monografija z naslovom Naravni Parki Slovenije, delo kar 57 avtorjev in 54 fotografov. Knjiga zajema 290 fotografij, 51 ilustracij in pregledno karto, na voljo pa je v sloveski in angleški jezikovni različici.

Na pot med vinarji, oljkarji in turističnimi kmetijami znova z avtobusi

vinograd.png
sreda, 25. maj 2016

Društvo vinogradnikov slovenske Istre vsako leto organizira dogodek Od vinarja do oljkarja, letos bo po nekaj letih znova na voljo brezplačni prevoz. V soboto, 28. maja, bodo vrata odprle kleti, torkle in turistične kmetije.

Zvezde v sanjski službi pastirja

ekoresort
sreda, 25. maj 2016

V Eko resortu pod Veliko planino so izbrali naslednja dva kandidata, ki se bosta preizkusila v vlogi pastirke in pastirja. To sta uspešna slovenska pevka Nuša Derenda in Frenk Nova, slovenski glasbenik in imitator.

Podpis listine Zelena politika slovenskega turizma in odprtje polnilnice za električne avtomobile

polnilnica
sreda, 25. maj 2016

Občini Ajdovščina in Vipava sta se kot destinacija Vipavska dolina v maju skupaj vključili v Zeleno shemo slovenskega turizma ter s tem pridobitev znaka Slovenia Green Destination.

Nova letalska povezava Ljubljana - Atene z Aegean Airlines

letalo
torek, 24. maj 2016

S 15. junijem bo Aegean Airlines povezal Ljubljano in Atene z direktnim letom. Leteli bodo dvakrat tedensko, ob sredah in sobotah, zadnji let bo 24. septembra 2016.

Aktivne poletne počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
torek, 24. maj 2016

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin, tokrat obogatene z Olimpijskim programom – Mini olimpijada s pravim olimpijskim protokolom in udeležbo vrhunskih športnikov ter dobitnikov medalj iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

Poletni tabori z jahanjem, pravljicami in pustolovščinami

Poletni tabori senkova domacija
torek, 24. maj 2016

Otroci, ali si želite poletje, polno doživetij, barv, mask, kostumov, živali, jahanja, iger in dogodivščin? Ste pripravljeni sodelovati in ustvarjati najbolj nepozabno dogajanje, o katerem boste še dolgo pripovedovali? Pridite na Šenkovo domačijo, kjer za vas organizirajo 5-dnevni pravljični ali pustolovski poletni tabor.

Šiškafejst - festival urbane kulture in športa

grtafiti
ponedeljek, 23. maj 2016

Maj je čas za zdaj že tradicionalni ŠiškaFejst – festival urbane kulture in športa za mlade. Bogat program bo ponujal BMX, skate, hip hop, DJ in grafitarsko delavnico. Izdelali si boste lahko tudi unikatno značko, za ljubitelje knjig pa bo na voljo Knjižnica pod krošnjami.

Sladolent 2016: festival uličnih okusov

polenta.JPG
ponedeljek, 23. maj 2016

Kadar vrhunski chefi obiščejo Maribor, je vredno praznovanja. Ko pa se jih v devetih dneh ob dravskem obrežju zvrsti kar 27, pa se Štajerska prestolnica spremeni v kulinarično središče Slovenije. Za to bo med 24. junijem in 2. julijem v okviru Festivala Lent 2016 poskrbel šesti SladoLent, ki bo na največjo promenado ulične prehrane pripeljal najodmevnejša imena slovenske kulinarike in obiskovalcem ponudil več kot 60 avtorskih street food kreacij v družbi vrhunskih slovenskih vin.

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije