Novice

Brezplačna tematska vodenja po Mariboru

maribor_315561.jpg
četrtek, 3. september 2015

Tudi v septembru Zavod za turizem Maribor – Pohorje v sodelovanju z lokalnimi ponudniki in kulturnimi ustanovami organizira brezplačna turistična vodenja.

Napovednik oddaje Na lepše, petek 4. september 2015

nalepse_bohinj.jpg
četrtek, 3. september 2015

Jesensko sezono ekipa oddaje Na lepše pričenja z obiskom svetovne razstave EXPO v Milanu, ki jo nekateri po kulturnem pomenu in turističnem vplivu primerjajo kar z olimpijskimi igrami.

Znani polfinalisti poziva Sejalec 2015

Sejalec
četrtek, 3. september 2015

Garden Village Bled, Gozdni selfness, Hop-on Hop-Off Radol'ca, Luksuzna potovanja z motorji Harley Davidson, Posestvo Trnulja in Trnič na vsako mizo so polfinalisti poziva Sejalec 2015. Kdo izmed njih bo postal sejalec letošnjega leta, bo znano na Dnevih slovenskega turizma 12. oktobra 2015 v Novi Gorici.

Natour Alps tokrat v Savinjsko-Šaleški dolini

natour_2015.png
sreda, 2. september 2015

Največji poslovno-turistični dogodek za aktivni oddih v Sloveniji bo letos potekal med 15. in 17. oktobrom v Savinjsko-Šaleški dolini, v Hotelu Golte.

Panel o turizmu v okviru Strateškega foruma Bled in srečanje platforme 16+1

bsf.jpg
sreda, 2. september 2015

Slovenija ta teden gosti dva pomembna mednarodna dogodka na področju turizma, to sta: Panel o turizmu v okviru Strateškega foruma Bled, na temo »Nova partnerstva za močno turistično gospodarstvo« in 2. zasedanja vrha turizma držav Srednje in Vzhodne Evrope (CEEC) s Kitajsko (16 + 1).

Brda, Evropska destinacija odličnosti 2015

brda.jpg
sreda, 2. september 2015

Odziv na letošnji, tokrat že šesti poziv EDEN, naslovljen »TURIZEM, LOKALNA KULINARIKA IN GASTRONOMIJA«, je bil po pričakovanjih največji doslej. Specifično kulinarično ponudbo,  s katero na izviren,  celovit in trajnosten način oživljajo lokalno okolje ter s tem povečujejo obisk gostov preko celega leta je na  izbor prijavilo kar 11 slovenskih turističnih destinacij.

Začnite september v Srcu Slovenije z nepozabnimi potepi po Lukovici

srcki_lukovica.jpg
torek, 1. september 2015

Prvi vikend septembra bo v Lukovici v znamenju okušanja domačega kruha in lokalnega piva, spoznavanja sadjarstva, čebelarstva, starih obrti in ročnih spretnosti, in sicer vse od petka, 4. septembra, do nedelje, 6. septembra.

Adrenalinski park Atlantis prinaša varno in zabavno soočanje z višinskimi izzivi

atlantis_adrenalinski_park.jpg
torek, 1. september 2015

V prijetnem in sproščenem vzdušju Vodnega mesta Atlantis je včeraj, 31. avgusta 2015, svoja vrata v ljubljanskem BTC Cityju odprl prvi adrenalinski park v prestolnici. Adrenalinski park Atlantis je bil postavljen brez posegov v okolje in z naprednim varovalnim sistemom, ki ljubiteljem adrenalinskih dogodivščin omogoča varno in udobno soočanje z izzivi, pri čemer prepenjanje na višini ni potrebno.

Yukon Crocs – za elegantne ljubitelje udobnega koraka

crocs_yukon.jpg
torek, 1. september 2015

Osnova je tisti že znani ikonični Crocs ''cokel'', čez njega pa je položen pridih elegance in stila. Vse skupaj je zaokroženo z nastavljivim paskom, ki se regulira z ''ježkom''. Ni se vam treba odpovedati temu, kar cenite v zavetju doma – sedaj greste s Crocsi Yukon mirne duše tudi v službo!

40. Ribniški semenj

ribniski_semenj1.jpg
ponedeljek, 31. avgust 2015

Turistično društvo Ribnica zadnja leta s pomočjo Občine Ribnica, JSKD OI Ribnica, ustanove Imago Sloveniae in Rokodelskega centra Ribnica, poleg semanjega vrveža oživlja tudi kulturni utrip, saj so Grajski večeri, ki se odvijajo v ribniškem Gradu vsak petek v juliju in avgustu, uvod v Ribniške dneve, katerih vrhunec je semenj na prvo septembrsko nedeljo.

48. Šuštarska nedelja

sustarska.jpg
ponedeljek, 31. avgust 2015

Na angelsko nedeljo, prvo nedeljo v septembru, tržiške ulice oživijo in v mesto pod Karavankami privabijo veliko obiskovalcev. Šuštarska nedelja pa že dolgo ni več samo semenj, temveč mesto obrti, nakupov, športa, zabave, nagradnih iger, izobraževanja in veselja, vse v duhu preživeti dan prijetno in koristno.

Vikend odprtih vrat v Šmartnem pri Litiji privabil številne obiskovalce

lipa_gradisce.jpg
ponedeljek, 31. avgust 2015

Razvojni center Srca Slovenije, ki letos slovi 15. obletnico, je svojo ponudbo obogatil z »Vikendom odprtih vrat« v Šmartnem pri Litiji. Obiskovalcem so ponudili potep po Šmartnem pri Litiji z ogledi znamenitosti, obiski lokalnih domačij in gostišč ter slovitega gradu Bogenšperk z ustvarjalnimi delavnicami.

Nagrajenci akcije Naj kopališče

banner_nk15_300.jpg
petek, 28. avgust 2015

Vsak teden podarjamo: filtrirne vrče za vodo Bobble, hladilne torbe Radia Si, vstopnice za kopanje na slovenskih kopališčih in praktične nagrade Zavarovalnice Triglav.

13. festival Več znanja za več turizma in 30. festival Turizmu pomaga lastna glava

Logo TZS
petek, 28. avgust 2015

V šolskem letu 2015/2016 Turistična zveza Slovenije v sodelovanju s partnerji razpisuje 13. mednarodni festival Več znanja za več turizma in 30. festival Turizmu pomaga lastna glava na temo ZELENI TURIZEM.

Zadnji vikend počitnic v Aqualuni

Aqualuna-_Terme_Olimia-_otroci_na_igralih4G.jpg
petek, 28. avgust 2015

50% popusta na vse vstopnice to soboto in nedeljo v Termalnem parku Aqualuna!

V Atlantisu so pričeli z vpisi dojenčkov in malčkov za september

plavanje_dojencki_atlantis.jpg
petek, 28. avgust 2015

V Atlantisu so pričeli z zbiranjem prijav za nove termine vadbe dojenčkov in malčkov v vodi za mesec SEPTEMBER 2015.

Za novo šolsko leto - otroški model Crocs Classic 25% ceneje

Classic_Family--LS--140706-0145_Q.jpg
četrtek, 27. avgust 2015

Za prijatelje Crocs obutve je tukaj prava novica – prijazno znižan Crocs Classic za otroke.

Odprte lokacije projekta Simbioza Giba 2015

simbioza_giba_15.jpg
četrtek, 27. avgust 2015

Simbioza Giba, ki jo Simbioza Genesis, socialno podjetje, organizira že drugo leto zapored, je letos za udeležence in udeleženke po celotni Sloveniji pripravila različne oblike rekreacije, športa in gibanja. Letošnja dodana vrednost so občinski ambasadorji in gibanje za vse generacije, od -9 mesecev do 100+ let.

Najboljša tematska pot 2015

mdlg_15.jpg
četrtek, 27. avgust 2015

Za izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev Slovenije in turistov, prispevek k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, večjo turistično privlačnost naših mest in vasi, učinkovitejšo promocijo države in turizma ter prispevek k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi, je Turistična zveza Slovenije s partnerji projekta organizirala tekmovanje za najboljšo tematsko pot.

Dan Parezane

tunel-strunjan-kolesarja.jpg
sreda, 26. avgust 2015

Prireditev bo temeljila na oživljanju zgodovine Parenzane in predstavitvi raznolike ponudbe piranske občine skozi kulturo, športno in gastronomsko doživljanje.

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije