Novice

Dnevi narodnih noš

 Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine
ponedeljek, 29. avgust 2016

Največji etnološki festival v Sloveniji, 46. mednarodni folklorni festival Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine bo letos v Kamniku potekal med 8. in 11. septembrom. Na prireditvi se v slikovitih povorkah v starem mestnem jedru Kamnika predstavljajo narodne noše slovenskih pokrajin, pa tudi drugih narodov.

20. Bollé tek okrog jezera in 2. Oj' Kulinarika Fest

tek_bled.jpg
ponedeljek, 29. avgust 2016

Kot eden prvih tekaško-družabnih dogodkov okrog blejskega jezera, ki bo to leto že 20-ič po vrsti tradicionalno dobrodelen, Bollé - Originalni tek okrog jezera ohranja svojo prvotno podobo: tekli boste okrog edinega slovenskega otoka in se družili v prelepem okolju Blejskega jezera za dober namen. V nedeljo, 4.9.2016.

Na Vikendu odprtih vrat v Lukovici spoznajte kraj na drugačen način

srce_slovenije1.jpg
ponedeljek, 29. avgust 2016

Ste si že kdaj ogledali sadovnjak, se družili s poniji ali sprehodili po učni čebelarski poti? Kaj pa tekmovali v avto-moto slalomu ali se podali v lov za skritim zakladom? Vse to in še veliko več boste lahko doživeli na Vikendu odprtih vrat v Lukovici, ki ga Razvojni center Srca Slovenije in Občina Lukovica organizirata od petka, 2., do nedelje, 4. septembra.

Nagrajenci akcije Naj kopališče

logo_naj_kopalisce
petek, 26. avgust 2016

Ste že glasovali za Naj kopališče? Morda ste ta teden prav vi med prejemniki nagrad. Preverite!

Osvojite modni klobuk #urbanCGN mesta Köln

koln.jpg
petek, 26. avgust 2016

Glasujte za TOP 100 znamenitost počitniške dežele Nemčije in z nekaj sreče je eden izmed modnih klobukov #urbanCGN – cologne urban lifestyle mesta Köln lahko vaš.

Živalim lahko pomagate z zbiranjem starega papirja

pes na dopustu
petek, 26. avgust 2016

Ljubitelje živali bo razveselila novica, da jim lahko pomagajo tudi z zbiranjem starega papirja. Društvo za zaščito živali Ljubljana namreč 1. oktobra organizira 18. akcijo zbiranja papirja. Tega, pa tudi odpadne originalne kartuše in potrebščine za živali, lahko med 8. in 18. uro prinesejo pred Center Interspar Vič v Ljubljani.

Mountain Wake Jam

Wakejam
četrtek, 25. avgust 2016

27. 8. bo na Zvohu, najvišji točki smučišča Krvavec, potekalo tretje tekmovanje v vejkanju. Čakajo vas nori triki na skakalnicah in drugih objektih naših in tujih najboljših vejkarjev. Dan bo poln vodnih športov, zabave, glasbe in dobre družbe.

Srečajte se z zmajčkom in spoznajte okuse Ljubljane

Ljubljana dragon
četrtek, 25. avgust 2016

Pridružite se nam na Odprti kuhni. Ta petek boste imeli priložnost spoznati slavnega ljubljanskega zmaja, se z njim slikati in brezplačno okušati tradicinalne ljubljanske jedi ali pa lokalno nefiltrirano pivo.

Fižolov dan v Hrovači

fizolov_dan.jpg
četrtek, 25. avgust 2016

Fižolov dan bo v soboto, 27. 8. 2016 ob 12.00 v Hrovači.

Celoletna plavalna šola v Atlantisu

atlantis_tecaji.jpg
četrtek, 25. avgust 2016

Starejši si svojega športnega »konjička« izberemo sami, otrokom ga največkrat pomagamo izbrati starši. Prav je, da upoštevamo njihove želje in sposobnosti, toda ker so želje pri malčkih in šolarjih pogosto nerealne ali odraz trenutne priljubljenosti posameznega športa, za starševski žep pa včasih tudi predrage, je morda pravi trenutek, da razmislite o vpisu otroka v celoletno plavalno šolo Vodnega mesta Atlantis. Zanjo boste odšteli le 55 evrov na mesec.

Sprejem olimpijske reprezentance Slovenije v BTC Ljubljana

sprejem olimpijcev
sreda, 24. avgust 2016

V petek, 26. avgusta ob 19. uri vabljeni pred Dvorano A v BTC City Ljubljana. Skupaj bomo pozdravili olimpijce ob prihodu iz Olimpijskih iger v Riu.

22. Semiška ohcet - Šopek ljubezni

semiska_ohcet_2009_00.jpg
sreda, 24. avgust 2016

V Beli krajini so se ohranili mnogi narodni običaji, nekateri pa žive samo še v folklornem izročil…

Postojnska jama pričakovanju 37-milijontega obiskovalca

Postojnska jama
sreda, 24. avgust 2016

Prvi obiskovalci so se v Postojnski jami podpisali že v 13. stoletju. Na stenah »Rova starih podpisov« nedaleč od vhoda, a izven turistične poti, so prvi obiskovalci vklesali svoja imena.

Znani so polfinalisti poziva Sejalec

Sejalec
torek, 23. avgust 2016

Znani so polfinalisti poziva Sejalec za najbolj inovativne turistične produkte.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni_kino_kongresni_trg.jpeg
torek, 23. avgust 2016

Letni kino na Kongresnem trgu bo potekal 23., 24. in 25. avgusta z brezplačnimi projekcijami treh filmskih klasik.

Čarobni dan

carobni_dan.jpg
torek, 23. avgust 2016

Ni lepšega kot zaključiti poletne počitnice s Čarobnim dnem v Arboretumu. Na trenutke neprijetno misel na vrnitev v šolske klopi vsako leto ublažimo z vsesplošno zabavo, namenjeno družinam.

V Slovenijo prihajajo vodilni strokovnjaki za trajnostni turizem

Ljubljanski-grad-z-zraka-foto-Primoz-Hieng.JPG
ponedeljek, 22. avgust 2016

Osrednji zeleni destinacijski dogodek na globalni ravni Global Green Destinations Day, ki bo potekal od 27. do 28. septembra 2016 v Grand hotelu Union v Ljubljani, Zeleni prestolnici Evrope 2016, ponuja zanimiv in pester program, v okviru katerega se bodo srečali vodilni strokovnjaki na področju trajnostnega turizma

Dnevi za Selfness v Wellnessu Orhidelia

olimia_jesen.jpg
ponedeljek, 22. avgust 2016

Dovolite si celostno sprostitev in zgradite harmonično ravnovesje telesa, uma in duha. Vsak tretji petek v mesecu.

Etnološka prireditev v Termah Snovik

snovik_etnološka_prireditev
ponedeljek, 22. avgust 2016

Vabljeni na tradicionalno etnološko prireditev Turističnega društva Tuhinjska dolina pred Termami Snovik od 26. do 28. avgusta.

Obisk planinskih koč v prvi polovici leta približno enak povprečju zadnjih petih let

triglav.JPG
petek, 19. avgust 2016

Po oceni Planinske zveze Slovenije (PZS) ima dobre tri četrtine planinskih koč približno enako število obiskovalcev v prvi polovici poletne sezone, kot je povprečje zadnjih petih let. Nekaj koč beleži boljši, nekaj slabši obisk, z odlično sezono pa se, kot kažejo izsledki ankete, lahko pohvali Triglavski dom na Kredarici, ki med tujimi obiskovalci beleži največ Nemcev, Avstrijcev, Čehov, Francozov, Nizozemcev in Angležev.

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije