Novice

Dan odprtih vrat ob 10. obletnici TIC Maribor

maribor_315561.jpg
ponedeljek, 27. junij 2016

Ob 10. obletnici Turistično informacijskega centra (TIC) Maribor daens vabi na Dan odprtih vrat.

Slovenija na 10. mestu najbolj varnih držav sveta

gozdni_selfness.jpg
ponedeljek, 27. junij 2016

Objavljen je bil Global Peace Report 2016, kjer se Slovenija tokrat uvršča na 10. mesto, kar je celo pet mest bolje kot leta 2015. Še zmeraj sodimo med države z zelo visoko stopnjo varnosti.

Tuji turisti v Sloveniji lani poleti povprečno porabili skoraj 100 evrov na dan

LJUBLJANA_POLETI.jpeg
ponedeljek, 27. junij 2016

Lani poleti so trije tuji turisti od štirih prišli v Slovenijo na počitnice, največkrat po priporočilu sorodnikov in prijateljev. Šest turistov od desetih se je pripeljalo z avtom. Svoje bivanje so si največkrat rezervirali neposredno v hotelu ali kampu. Porabili so povprečno skoraj 100 EUR na dan.

Polnilnica za električna vozila v Termah Olimia

terme-olimia-fest460x420.jpg
petek, 24. junij 2016

V Termah Olimia že vrsto let skrbijo za zaščito narave ter skrbijo za zdravje in kvaliteto bivanja gostov.V sklopu praznovanja 50 obletnice poslovanja so tako v sklopu garaže postavili dve polnilnici za električna vozila.

Nagrajenci akcije Naj kopališče

logo_naj_kopalisce
petek, 24. junij 2016

Ste že glasovali za Naj kopališče? Morda ste ta teden prav vi med prejemniki nagrad. Preverite!

Leipzig in nagradna igra

Leipzig
petek, 24. junij 2016

Le uro in pol vožnje od kraljevega Dresdna proti zahodu pa se nahaja t.i. »Mali nemški Pariz« oz. mesto Leipzig, kjer se bogata zgodovina največjega saškega mesta resnično izjemno dopolnjuje s sodobnim mestnim pridihom in kjer so umetniški užitki ter doživetja v naravi med seboj oddaljena le nekaj korakov.

Vas zanimajo novosti v Termah Paradiso?

djs_radio.jpg
petek, 24. junij 2016

Vroč poletni vikend, ki je pred nami, bo ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija ponovno izkoristila za raziskovanje ponudbe slovenskih kopališč. Tokrat se odpravljajo v Posavje, kjer bodo preverili kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi.

Praznični delovni čas v BTC Cityjih (25.06.)

btc_city-640x480.jpg
četrtek, 23. junij 2016

Pred nami je državni praznik dan džavnosti. Na ta dan bodo trgovine odprte po prilagojenem delovnem času.

Začetek kopalne sezone na Velenjski plaži

plaža velenje
četrtek, 23. junij 2016

Mestna občina Velenje danes popoldan vabi na Velenjsko plažo, kjer bodo obeležili začetek kopalne sezone.

Družba Hit Larix oživlja Kamp Špik v Gozdu Martuljku

Špik
četrtek, 23. junij 2016

Skupina Hit je v torek v Gozdu Martuljku predstavila novo nastajajoče središče za kampiranje, ki skupaj s hotelom Špik sooblikuje zaokroženo turistično območje. Kamp Špik velja za največjo investicijo v razvoj novih turistično-namestitvenih kapacitet v Občini Kranjska Gora letos. Prve goste bodo v kampu sprejeli v mesecu juliju.

Jurjevanje v Beli krajini

jurjevanje.jpg
četrtek, 23. junij 2016

Obiščite najstarejši folklorni festival v Sloveniji!

Turistični avtobus destinacije Kranjska Gora

kranjska_gora__spikova.jpg
sreda, 22. junij 2016

Turistični avtobus destinacije Kranjska Gora bo pričel z vožnjami po Občini Kranjska Gora v petek, 01.07.2016.

Paleontološka delavnica v Arboretumu

dinozavri_prihajajo_20140307_1619839776.jpg
sreda, 22. junij 2016

Paleontologinja in lastnica potujočega muzeja Bianca Rumble bo v soboto, 25.6. ob 16:30 razložila razvoj življenja na Zemlji. Prelevili se boste v paleontologe in iskali fosilne ostanke rastlin in živali na paleontoloških najdiščih Arboretuma Volčji Potok.

Meissen, zibelka nemškega porcelana

saxonia
sreda, 22. junij 2016

V Meissnu, v bližini saške prestolnice so okoli leta 1708 izumili prvi porcelan v Evropi – in to kar malo po nesreči. Alkimist Johann Friedrich Böttger, ki je od nemškega cesarja Avgusta Močnega dobil naročilo, da naj odkrije, kako izdelovati zlato, je v svojih poskusih takrat namreč uspel razvozlati »zgolj« skrivnost pridelave »belega zlata«.

Utrip mladosti

utrip mladosti snovik
torek, 21. junij 2016

Preteklo soboto so v Termah Snovik ponovno odprli zunanji bazen. Le-ta privabi letno veliko število kopalcev in ljubiteljev term, zato so se v Termah Snovik odločili odprtje bazena začiniti s prav posebnim dogodkom Utripom mladosti. Ta je popestil kopanje tako najmlajšim, mladim in tistim, ki so mladi po srcu.

Naj kopališče: Kopanje z rimskim pridihom

GH Primus, Ptuj
torek, 21. junij 2016

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija že dober mesec pridno obiskuje slovenska kopališča in za vas preverja njihovo ponudbo. Še pred prvim poletnim dnem si je zaželela adrenalinskih vodnih užitkov, zato so se tokrat odpravili v Terme Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Odprta kuhna ponovno v Novi Gorici

odprta_kuhna2.jpg
torek, 21. junij 2016

V Novi Gorici bo v sredo, 22. junija, ponovno gostovala najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas Odprta kuhna. Njena premiera v Novi Gorici je pretekli mesec doživela izjemen odziv obiskovalcev z obeh strani meje in vprašanja o naslednjem obisku so kar deževala.

Veličastna Semperjeva operna hiša v Dresdnu

Opera_dresden
ponedeljek, 20. junij 2016

Dresden s svojim prečudovitim zgodovinskim mestnim jedrom, v katerem se nahajajo številna kulturna bogastva svetovnega pomena, vsako leto pritegne in očara več sto tisoč obiskovalcev. V metropoli ob reki Labi ima med drugim svoj dom tudi ena izmed najbolj znanih opernih hiš na svetu – Semperoper Dresden.

Pr’Gavedarjo so kot prva kulturna dediščina v Sloveniji prejeli prestižni certifikat Travelife Gold

Pr gavedarjo
ponedeljek, 20. junij 2016

V turizmu se trendi vse bolj usmerjajo k dolgoročnemu trajnostnemu razvoju in temu sledijo tudi nekatere turistične namestitve, ki s tem dopolnjujejo svojo običajno ponudbo za goste. Ena takih je tudi prenovljena domačija v vasi Podkoren,  kjer je lastnica v skrbi za ohranjanje družinske in slovenske tradicije uredila unikatne sobe, za okoljsko odgovornost in trajnostno naravnanost pa je prejela certifikat Travelife Gold.

Slovenska filharmonija vabi k vpisu abonmajev za sezono 2016/17

filharmonija
ponedeljek, 20. junij 2016

K vpisu v novo abonmajsko sezono vas vabijo med 20. in 24. junijem 2016 od 11. do 13. in od 15. do 17. ure v Slovenski filharmoniji, Kongresni trg 10.

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije