Novice

Grajski večeri v Ribnici

Grad Ribnica
torek, 7. julij 2015

Tradicionalne ribniške poletne prireditve, ki so jih poimenovali Grajski večeri, so se pričeli ta vikend. Dogodki si bodo zatem v juliju in avgustu sledili vsak petek. V prijetnem okolju ribniškega Gradu bodo poskrbeli za pestro dogajanje, ki bo vrhunec doseglo v okviru Ribniških dnevov, ki jim bo kraljeval letos že 40 Ribniški semenj.

Zaključeno 13. tekmovanje v pripravi postrvi

postrvi.jpg
torek, 7. julij 2015

V Snoviku je bilo v soboto zelo veselo in pestro. Dišalo je po novih receptih, novih jedeh, novih kombinacijah in ustvarjalnosti….predvsem pa po dobri volji vseh udeležencev in gostov.

V Velenju brezplačno parkiranje v garažni hiši nad avtobusno postajo

kdvelenje.jpg
torek, 7. julij 2015

Mestna občina Velenje vsem občankam in občanom ter obiskovalcem od 1. julija 2015 dalje omogoča brezplačno parkiranje  v garažni hiši nad avtobusno postajo.

Poletna polenta

polenta.JPG
ponedeljek, 6. julij 2015

Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Turističnim društvom Ozeljan-Šmihel vabi na prireditev Poletna polenta, kjer se bodo prepletala kulturna in kulinarična doživetja.

Medvode so "fest" 2015

Medvode
ponedeljek, 6. julij 2015

Občina Medvode letos praznuje 21. let svojega obstoja.

V Grand hotelu Bernardin nudijo možnost polnjenja električnih vozil

električni avto
ponedeljek, 6. julij 2015

Družba Hoteli Bernardin je strateško zavezana k načelu trajnostnega razvoja in s tem odgovornosti do okoljskih poslovnih odločitev, povezanih z vlaganji na tem področju. V hotelih postopno in vztrajno vpeljuje trajnostne rešitve na področju energetske učinkovitosti.

13. Tekmovanje v pripravi postrvi v Termah Snovik

Postrv
petek, 3. julij 2015

V Termah Snovik bo v soboto, 4. julija 2012 ob 12. uri, potekalo tekmovanje v pripravi postrvi.
Prijavite se na tekmovanje, katerega namen je, da profesionalni in bodoči kuharji ter ljubitelji kuhanja, vsak v svoji kategoriji, pokažejo svojo inovativnost priprave in dekoracije postrvi.

Svetovna razstava 1001 izum podaljšana

1001_izum_7.JPG
petek, 3. julij 2015

Svetovna interaktivna razstava za vse generacije o prelomnih vplivih na razvoj znanosti in tehnologije 1001 izum ostaja v Evropi. Na željo lastnika, pa tudi zaradi velikega zanimanja, podaljšuje svoje gostovanje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani do 30. septembra l. 2015.

Novosti na hrvaških cestah in trajektih (cene, vozni redi, radarji)

cesta
petek, 3. julij 2015

Kaj je novega na hrvaških cestah in v trajektnem prometu? V Istri so pred poletno sezono cestnino podražili za 10%, v okolici Reke, Zagreba in Osijeka pa bodo postavili nove radarje, ki bodo beležili prehitre voznike.

Družinska zabava brez primere v Termah Olimia

druzina_olimia.jpg
četrtek, 2. julij 2015

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat zapeljala proti vzhodu države in se ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko vedoželjnih in avanturističnih turistov, ki si radi privoščijo zanimive in pestre počitnice.

International Diesel Service (IDS) odpira nove bencinske servise v Sloveniji

IDS
četrtek, 2. julij 2015

Z več kot 600 črpalkami na ključnih lokacijah po vsej Evropi je International Diesel Service (IDS) zanesljiv dobavitelj goriva podjetjem, ki delujejo v mednarodnem transportu. Kot del družbe Kuwait Petroleum Company je IDS dolgoročno osredotočen na oskrbo transportnih podjetij z gorivom, zato intenzivno vlaga v strateške lokacije po vsej Evropi, da bi lahko tudi v prihodnje zadovoljil potrebe strank. V okviru širitve je tako IDS v svojo mrežo dodal tudi tri nove lokacije v Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru in Sežani.

Nagrajenci akcije Naj kopališče

logo_naj_kopalisce
četrtek, 2. julij 2015

Tudi ta teden smo izžrebali lepe nagrade za glasovalce v akciji Naj kopališče. Ste med prejemniki?

Vam je prehitro poslana e-pošta zagrenila življenje? Google Gmail ima rešitev

google
sreda, 1. julij 2015

V Google Gmail boste po novem opazili rešitev, ki so jo v spletnem velikanu testirali kar šest let. Gumb "Razveljavi" se vam bo na zaslonu prikazal nemudoma po tem, ko boste elektronsko sporočilo poslali.

53. Čipkarski dnevi v Železnikih

cipke_zelezniki.jpg
sreda, 1. julij 2015

Najstarejši festival čipke v Sloveniji, letos že 53. Čipkarski dnevi v Železnikih bo potekal od 16. do 19. julija 2015. Zvrstilo se bo mnogo prireditev za vse generacije.Rdeča nit vseh prireditev je čipka, ki je vtkana v vsak dogodek na Čipkarskih dnevih.

Žička kartuzija - 850 let

Zicka kartuzija
sreda, 1. julij 2015

V letu 2015 v Občini Slovenske Konjice praznujejo 850-letnico Žičke kartuzije, nekdanjega kartuzijanskega samostana, ki se je v svojem času postavljal z eno največjih knjižnic in bil evropski kulturni in politični epicenter, kjer se je v tedaj politično in cerkveno razdeljeni Evropi, porodila ideja o ponovni združitvi. V sredo, 24. junija, je Žički kartuziji posebno vrednost priznala tudi naša država in jo razglasila za kulturni spomenik državnega pomena

Festival ŠVIC 2015

svic
torek, 30. junij 2015

Zloglasni Festival ŠVIC se tudi letos vrača v idilično dolinico blizu Čateža pri Trebnjem. Poleg okusne hrane in pijače, odlične družbe ter super vzdušja pa organizatorji obljubljajo raznolike dnevne aktivnosti in nepozaben večerni program!

Občinski praznik Občine Preddvor

Preddvor
torek, 30. junij 2015

Zavod za turizem Preddvor v sodelovanju z Občino Preddvor organizira že tradicionalno praznovanje Občinskega praznika Občine Preddvor.
Prireditev bo potekala v nedeljo, 5 julija 2013, na Dvorskem trgu – v središču Preddvora.

9. Mednarodno srečanje ljubiteljev starodobnih vozil ZGORNJA SAVINJSKA 2015

Starodobna vozila
torek, 30. junij 2015

V sklopu 55. Flosarskega bala bo Društvo ljubiteljev kulturne in tehnične dediščine Zgornjesavinjski strarodobniki izvedlo že 9. mednarodno srečanje.

Ana desetnica potuje

ana_desetnica.jpg
ponedeljek, 29. junij 2015

V letu 2015 bo Ana Desetnica v sodelovanju s številnimi lokalnimi soorganizatorji od 26. junija do 8. julija prisotna kar v 13 slovenskih mestih. Slovenijo bo obiskalo 36 ulično-gledaliških skupin iz 14 držav.

Film pod zvezdami letos že julija

lj_grad.jpg
ponedeljek, 29. junij 2015

Film pod zvezdami je letni kino, ki ga v soorganizaciji pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad in letos se bo na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča odvijal že od 2. do 25. julija!

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije