Novice

44. Minfos

Minfos2014_StudioBoutique37.jpg
petek, 29. april 2016

Organizatorji 44. MINFOS-a, Turistično društvo Tržič, Društvo prijateljev mineralov in fosilov Slovenije ter Občina Tržič vas skupaj z dolgoletnim partnerjem, Prirodoslovnim muzejem Slovenije, prisrčno vabijo na Mednarodne dneve mineralov, fosilov in okolja, ki bodo potekali 14. in 15. maja.

Mesec slečev v Arboretumu

sleč
petek, 29. april 2016

Oba angleška parka v Arboretumu sta domovanje barvitih slečev, kot se po slovensko reče rododendronom. Gre za zimzelene grme, ki v maju zacvetijo v vsej svoji mogočnosti.

Tradicionalni prvomajski pohod v jamo pod Babjim zobom

jama_babji_zob.jpg
petek, 29. april 2016

Voden ogled jame v spremstvu jamarjev Društva za raziskovanje jam Bled, bo mogoč ob vsaki polni uri med 9:00 in 15:00. 
Dobrodošli prispevki za vzdrževanje jame.

Išče se najstarejše lectovo srce

lectovo srce
petek, 29. april 2016

V letu 2016 v lectarski delavnici in muzeju Lectar v Radovljici obeležujejo visok jubilej - 250 let lectarske delavnice, saj so v njihovi - preko 500 let stari hiši prve lecte izdelali že leta 1766. Praznovanje bodo obeležili z raznimi dogodki,  poteka tudi akcija iskanja najstarejšega ohranjenega lecta v Sloveniji.

Škisova tržnica

Škisova_tržnica
četrtek, 28. april 2016

Že 19. leto zapovrstjo Zveza študentskih klubov Slovenije pripravlja Škisovo tržnico, največjo kulturno-zabavno prireditev za mlade, ki temelji na promociji slovenske kulture in kulinarike, s pestrim popoldanskim ter večernim programom pa skrbi za dobro vzdušje in zabavo obiskovalcev. Letos bo na sporedu 5. maja, na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani.

1. Mednarodni kulinarični festival v Kranjski Gori

kulinarika.jpeg
četrtek, 28. april 2016

Med 6. in 8. majem bo pod okriljem podjetja Hit Alpinea, potekal 1. Mednarodni kulinarični festival, na katerem bodo kuharji pokazali svoje znanje v štirih kategorijah:

Fotosejem

foto oprema
četrtek, 28. april 2016

Vabljeni na ljubljanski Fotosejem, ki bo v soboto 07.05.2016, na Dunajski 18, v prostorih Gospodarskega razstavišča - Stebrna dvorana.

Peliconova pivska tržnica

pivo
torek, 26. april 2016

V mestece ob Hublju se spet vrača pivska tržnica, ki bo odprta do 16:00! Tržnica bo na parkirišču pred pivovarno, kjer bodo obiskovalcem na voljo steklenice piva Pelicon in pa posebnost - točeno pivo za domov ter ostali produkti pivovarne.

Vikend odprtih vrat v Kamniku

come_to_kamnik.jpg
torek, 26. april 2016

Od petka, 29. aprila, do nedelje, 1. maja, vas v Kamniku čakajo posebna doživetja z ugodnostmi, popusti in sodelovanjem v veliki nagradni igri!

Festival oranžnih vin

Logo_Orange_wine
torek, 26. april 2016

Oranžna vina? Da, oranžna vina. So bela, rdeča in tudi rosé vina. Kot je družina okusov, sladko, kislo, slano in grenko dobilo peti okus, umami, so tri barve vina dobile četrtega člana, skupino oranžnih vin. To je kar hitro dobilo svoj festival, ki bo 29.4. na Manzolijevem trgu v Izoli.

Plečnikova kolesarska pot

kolo1.jpeg
ponedeljek, 25. april 2016

V okviru Kolesarskega festivala 2016 je zaživela nova tematska kolesarska pot – Plečnikova pot.

Primerjava cen kampiranja v Istri za sezono 2016

kamp.jpg
ponedeljek, 25. april 2016

Več kot 60 kampov imamo v Istri in lahko rečemo, da istrski kampi sodijo med najbolje urejene kampe saj vsako leto prejmejo številne nagrade. Tudi letos so na portalu Atvokampi.si pripravili primerjavo cen kampiranja v glavni turistični sezoni za 31 kampov v Istri.

Na železniški postaji v Bohinjski Bistrici na voljo parkirišče za avtodome

avtodom
ponedeljek, 25. april 2016

Slovenske železnice so ta teden na železniški postaji v Bohinjski Bistrici odprle sodobno parkirišče za avtodome, na katerem je na voljo 22 parkirnih mest. V destinaciji Bohinj nameravajo s tem obogatiti in zapolniti vrzel v bohinjski turistični ponudbi.

Utrinki s podelitve Naj smučišče Naj wellness 2015/16

Priznanja
petek, 22. april 2016

V prečudovitem hotelu Špik, so v zavetju Julijskih gora in neponovljivega pogleda na Špikovo skupino razglasili najbolj priljubljene smučarske in wellness centre pretekle sezone. Oglejte si, kako je prireditev potekala.

Vaša skrivnost za brezhibno polt!

pevonia_youth
petek, 22. april 2016

Samo ena krema naredi 5 vidnih rezultatov na vaši koži. YouthRenew™ Tinted Cream SPF 30

BTC ponosno podpira natečaj »Spodbujamo prijateljstvo«

btc_ms_otroci.jpg
petek, 22. april 2016

Društvo za trajnostni razvoj Sobivanje je v sodelovanju z družbo BTC ter ob podpori Olimpijskega komiteja Slovenije že četrtič organiziralo natečaj »Spodbujamo prijateljstvo«. Sodelovalo je 70 šol in vrtcev iz vse Slovenije in kar 2800 otrok.

Brda in Vino

letakBrda_in_Vino2016.jpg
petek, 22. april 2016

Tradicionalna vinsko - kulinarična prireditev vsako leto dodobra napolni »šmartenske gase«. Kleti starodavne vasice ponudijo obiskovalcem v pokušino vrhunska vina briških vinarjev, poznana kulinarična imena pa bodo poskrbela za še eno nepozabno kulinarično doživetje.

Zaključena sta že 25. izbor Naj smučišč in 8. izbor Naj wellness centrov

skupinska_Špik
četrtek, 21. april 2016

Včeraj smo v Hotelu Špik v Kranjski Gori podelili nazive "Naj" smučiščem ter snežnim parkom in priznanja družini prijaznim smučiščem, že drugo leto zapored pa smo razglasili najbolj priljubljeno tuje smučišče po izboru slovenskih smučarjev. Prva mesta so tokrat osvojila smučišča Vogel, Golte in RTC Trije kralji, med domačimi smučišči, ter avstrijsko smučišče Mokrine/Nassfeld med tujimi smučišči. Hkrati je potekala tudi podelitev priznanj najbolj priljubljenim wellness centrom. Naziv najboljšega so si v posameznih kategorijah prislužili Wellness Orhidelia, Wellness Paradiso, Wellness center Victoria, Atlantis in Wellness Korošec.

Adrenalinski Park v Atlantisu ponovno obratuje

atlantis_adrenalinski_park.jpg
četrtek, 21. april 2016

 Adrenalinski park v Atlantisu je nedavno ponovno odprl svoja vrata. Odprt bo vsak nedeževen dan, od ponedeljka do petka od 14:00 do 19:00, v soboto, nedeljo in med prazniki pa bo odprt od 11:00 do 19:00.

Jurjevanje v Slovenskih Konjicah

jurjevanje_konjice
četrtek, 21. april 2016

V soboto, 23. 4. 2016, od 14. ure na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah.

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije