Novice

Evropski projekt »My sport is Franja« je bil izbran na Evropskem razpisu Erasmus+ Sport

maraton_franja.jpg
petek, 9. oktober 2015

Kolesarsko društo ROG je s podporo BTC d.d. prijavilo projekt z namenom širitve Maratona Franja BTC City, da postane prepoznavna Evropska športna prireditev tesno povezana z Evropsko kulturno dediščino in prenos tega sporočila v širši Evropski prostor.

FIJET podelil Zlato jabolko Moskvi

fijet_moskva.jpg
petek, 9. oktober 2015

Svetovno Združenje turističnih novinarjev in piscev FIJET je drugo letošnje Zlato jabolko, svoje visoko priznanje za vidne dosežke na področju turizma, podelilo Moskvi.

150 let prve čitalnice in Ekopraznik v okviru kmečke tržnice

metlika.jpg
petek, 9. oktober 2015

Pomemben jubilej bo Ljudska knjižnice Metlika obeležila s čitalniškim večerom v petek, 16. oktobra 2015, ob 19. uri v Kulturnem domu Metlika. To soboto pa ste vabljeni na 2. EKOPRAZNIK v METLIKI, ki bo potekal od 8. do 11. ure v okviru sobotne tržnice pred Trgovskim centrom Gala.

Revitalizacija smučišča Kanin

Kanin
četrtek, 8. oktober 2015

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je z občino Bovec na podlagi odločbe o dodelitvi evropskih sredstev podpisalo pogodbo o sofinanciranju projekta "Sanacija žičniških naprav na smučišču Kanin".

Trnič zvezda praznika sira v Ljubljani

trnic.jpg
četrtek, 8. oktober 2015

V soboto, 10. oktobra, bo na Pogačarjevem trgu v središču Ljubljane že tradicionalno potekal praznik sira. Tokratni poudarek je na velikoplaninskem trdem siru trniču, ki je nekoč veljal za simbol ljubezni. Med 9. in 14. uro bo na tržnici poleg pokušine trniča potekal tudi prikaz njegove izdelave.

Japka - 3. festival savinjskih jabolk

japka_15.jpg
sreda, 7. oktober 2015

V soboto, 17. oktobra 2015, med 8. in 12. uro, vabljeni na 3. festival savinjskih jabolk, ki bo potekal na Podeželski tržnici v Žalcu.

Turistični vodnik 2015

Logo TZS
sreda, 7. oktober 2015

Prvo soboto v oktobru se je v Mariboru odvilo 2. državno tekmovanje za mladega turističnega vodnika, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije.

6. Dobrepoljsko vandranje 2015

dobrepoljsko-vandranje.jpg
sreda, 7. oktober 2015

Da bi ustregli raznolikim potrebam in zahtevam številnih pohodnikov, ljubiteljev neokrnjene narave in rekreativnih tekačev, Turistično društvo Dobrepolje že šesto leto organizira festival pohodov in tekov za vse generacije.

Okusi Radol'ce

okusi_radolce.png
torek, 6. oktober 2015

Okusite dobrote radolških gostišč, kjer se združijo pristna domača hrana, lokalne sestavine in vrhunska priprava! Ves mesec november bodo gostilne in restavracije ponujale poseben, lokalni meni.

Praznik kostanja v Vitovljah

kostanj_resized_middle.png
torek, 6. oktober 2015

Vabljeni na tradicionalno prireditev Praznik kostanja v Vitovljah, ki jo vsako jesen organizira tamkajšnje Kulturno turistično društvo.

51. Mednarodni vinski sejem - Vino Ljubljana

vino-ljubljana-2014 (3).jpg
torek, 6. oktober 2015

Gospodarsko razstavišče je lani ponovno obudilo prireditev Vino Ljubljana, v okviru katere se je letos maja odvilo 57. mednarodno ocenjevanje vin na Ljubljanskem gradu. Sredi oktobra pa v Ljubljano – mesto trte in vina – spet prihaja Vinski sejem.

Začenja se cepljenje proti gripi

cepljenje.png
ponedeljek, 5. oktober 2015

Ta teden se začenja cepljenje proti sezonski gripi. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) cepljenje priporoča vsem prebivalcem, še zlasti pa ogroženim skupinam.

Popoldne s polhi pri Županovi jami pri Grosupljem

polhi.jpg
ponedeljek, 5. oktober 2015

V soboto, 10. oktobra 2015 ste vabljeni, da preživite popoldne pri Županovi jami in polhe spoznate na poseben, zanimiv način.

Brezplačno kopanje v Termah Paradiso

Teden otroka v Paradisu.jpg
ponedeljek, 5. oktober 2015

Vabljeni, da v Tednu otroka pripeljete svoje otroke/vnučke na BREZPLAČNO KOPANJE v Terme Paradiso. Od 5. - 11. oktobra 2015 bodo namreč otrokom do 14. leta starosti omogočili BREZPLAČNO KOPANJE.

Uvod v Teden otroka® 2015

teden_otroka_15.jpg
petek, 2. oktober 2015

S prvim ponedeljkom v oktobru se že tradicionalno začenja Teden otroka®, program ZPMS. Letos na temo »Nekaj ti moram povedati«. V soboto, 3. 10. 2015, med 10. in 12. uro,  vas vabijo na Pogačarjev trg v Ljubljani. Tam skupaj z MZPM Ljubljana, ZPM Ljubljana Center Šiška, ZPM Ljubljana Moste Polje in ZPM Ljubljana Vič Rudnik pripravljajo različne aktivnosti za otroke.

Torek - Dan za wellness v Termah Olimia

Wellness_Orhidelia_finnish_sauna-2353_(2).jpg
petek, 2. oktober 2015

Izkoristite torkove wellness kupone, s popusti vse do 50%!

Prvi jesenski sejem na Tržnici BTC City bo v znamenju buč

prvi-jesenski-sejem-na-trznici-btc-city-bo-v-znamenju-buc.jpg
petek, 2. oktober 2015

Druženje na parkirišču pred Tržnico BTC City bo 10. oktobra med 8. in 14. uro popestril prvi jesenski sejem Bučarjada. Ker je za ta letni čas značilna barvitost, bodo tudi na sejmu v središču buče vseh velikosti, oblik in barv. Prav tako bodo obiskovalci lahko pokusili okusne jedi iz buč ter občudovali raznolike izdelke iz njih. 

Atlantis prehaja na zimski delovni čas

vma_kaskadne_kopeli.jpg
četrtek, 1. oktober 2015

Vodno mesto Atlantis z današnjim dnem prehaja na zimski delovni čas.

Pol tisočletja gradu Brdo

grad_brdo_2.jpg
četrtek, 1. oktober 2015

Visoko obletnico gradu Brdo bodo obeležili s številnimi dogodki, ki se bodo zvrstili med 7. in 18. oktobrom 2015.

19. razstava eksotičnih živali BIOEXO

bioexo.jpg
četrtek, 1. oktober 2015

Na razstavi, ki bo potekala med 2. in 4. oktobrom v Ljubljani, bodo na ogled eksotične živali, kot so kače, kuščarji, žabe, želve, tropske žuželke, škorpijoni, ...

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije