Novice

Nazaj na rubriko Novice
amzs.jpg

AMZS prihaja na obisk v Atlantis

Datum: petek, 25. februar, 2011
Ta vikend prihajajo na obisk v Atlantis strokovnjaki varne vožnje iz AMZS-ja. Z njimi boste med drugim lahko preizkušali tudi, kakšen je hoditi, ko je človek pijan (od petka do nedelje med 11. in 16. uro)

Pijana očala

Preizkus »pijanih očal« vam omogoča, da v treznem, normalnem psihofizičnem stanju izkusite poslabšanje orientacije v prostoru in zmožnost motoričnega nadzora gibanja ter se tako prepričate o svoji (ne)sposobnosti »vožnje« oz. gibanja na neki poti mimo ovir. 

Nagradna igra

V Atlantisu poiščite predstavika AMZS-ja, odgovorite na nagradno vprašanje in sodelujte v žrebanju za tečaj varne vožnje v AMZS centru varne vožnje na Vranskem. Voidno mesto Atlantis poskrbi za zabavo v bazenih nepozabnih doživetij. Kaj pa tekočina v vašem vozilu? Katera izmed navedenih tekočin je potrebna za pravilno delovanje motorja z notranjim izgorevanjem?

  1. motorno olje
  2. tekočina za čiščenje vetrobranskega stekla
  3. zavorna tekočina

Opis AMZS centra varne vožnje

AMZS center varne vožnje se nahaja na Vranskem, na zemljišču skupne velikosti 15 hektarjev. Sestavlja ga 6 sklopov s tehnično najsodobneje opremljenimi postajami za spoznavanje in vadbo najrazličnejših situacij, ko nam vozilo uide iz nadzora. Skozi mnoge skrite ali zgolj prepogosto pozabljene trike varne vožnje vas varno in zabavno vodijo vrhunsko usposobljeni inštruktorji, ki svoje znanje nenehno bogatijo na mnogih izobraževanjih v tujini.

Naši tečaji varne vožnje so namenjeni vsem voznicam in voznikom, tako tistim v zrelih letih kot mladim. Izkušnje namreč dokazujejo, da postanemo po udeležbi na tako tehnično in vsebinsko pripravljenem tečaju občutno bolj varni vozniki.

 

Splet: Vodno mesto Atlantis

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli navdušuje obiskovalce od blizu in daleč

pot med krošnjami
torek, 25. februar 2020

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je svoja vrata za obiskovalce odprla 20. septembra lani. Vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi tako iz Slovenije kot tudi izven njenih meja. Od 20. septembra do konca leta 2019 se je po tej poti sprehodilo več kot 60.000 obiskovalcev.

8. Ruthin Tek 2020

tek11.jpg
torek, 25. februar 2020

Zadnji vikend v februarju, od 28.  2 do 1.3.2020 Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka 8. leto zapored , v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj delež. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko.

Poteguj se za nove smuči Salomon!

Salomon
torek, 25. februar 2020

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za nove smuči Salomon! Te bomo podelili v sredini marca, še prej pa bomo med sodelujoče razdelili 6 Salomonovih kap!

Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

festival_kulinarike1.jpg
ponedeljek, 24. februar 2020

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) je februarja letos objavil poziv FILM FOOD MENU za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«. Vabljeni k sodelovanju.

Posebno vrtinčenje v savnah Atlantisa

Wellness Atlantis
ponedeljek, 24. februar 2020

V nedeljo, 1. marca 2020 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trst.

Ljubljana išče nove turistične vodnike

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 24. februar 2020

Turizem Ljubljana od 17. marca do 24. aprila letos organizira tečaj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika. Po končanem tečaju opravite teoretični in praktični preizkus znanja.

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Čelada Atomic Savor GT: trojna zaščita za trojno samozavest

Savor GT
petek, 21. februar 2020

S čelado Savor GT je Atomic dosegel tisto, k čemur stremi vsak proizvajalec zaščitne opreme. S sistemom Atomic Live Fit, ki poskrbi za možnost 360 stopinjskega prilagajanja velikosti, boste zaradi popolnega ujemanja preprosto pozabili, da jo nosite.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 21. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije