Novice

Nazaj na rubriko Novice

Aqua Roma - vodni užitki v oazi neokrnjene narave

Datum: četrtek, 15. julij, 2010

Vroči poletni dnevi so kot nalašč za uživanje ob kakšnem bazenu, ki v teh dneh ponuja idealno rešitev za osvežitev in prijeten dan. Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je minulo soboto odpravila na kopališče Aqua Roma v Rimskih Toplicah, kjer je uživala v neokrnjeni naravi in naravni termalni vodi.

Kopanje s tradicijo

V tamkajšnjih toplicah so iskali zdravje že v času Rimljanov, blagodejnost in zdravilnost termalne vode, ki izvira pod Stražnikom, pa vse do danes tja privablja številne goste od blizu in daleč.

Kot je naši ekipi povedal Gregor Zavšek, vodja kopališča, lahko kopalci pri njih uživajo v treh zunanjih termalnih bazenih; bazen z vodnimi efekti in igrali je namenjen najmlajšim, rekreacijski bazen z dvema toboganoma in velik plavalni bazen, pa sta namenjena tako mlajšim kot tudi starejšim plavalcem. »Poleg kopanja v naravni termalni vodi, ki ima temperaturo 32 stopinj, ponujamo tudi zabavo za najmlajše na trampolinih, igranje odbojke na mivki, rusko kegljanje in balinanje. Po kopanju pa se naši gostje lahko odpravijo na sprehod ali kolesarski izlet do okoliških hribov Lisce, Šmohorja, Stražnika, Kopitnika ali Mrzlice. Poleg tega pa je v neposredni bližini, v Senožetah, na ogled tudi Aškerčeva domačija - v muzej preurejena rojstna hiša Antona Aškerca« je še dodal Zavšek.

Nov, sodoben hotel

V Aqua Romi pa se ne kopajo le domačini. »Gostje k nam prihajajo tudi iz tujine. Privabimo jih s posebno dobro ponudbo, s katero  so zadovoljni in zato se radi vračajo. Kraj je odmaknjen od industrije in hrupa, urejene sprehajalne poti pa vabijo k aktivnemu počitku in sprostitvi,« je ekipi zaupal Zavšek in dodal da so letos ponudbo še razširili, saj so zgradili hotel s tremi zvezdicami v katerem je 21 sodobno opremljenih klimatiziranih sob.

Podrobnosti na www.aquaroma.si !


Pripravila:
Darja LegatKako do Aqua Rome? Zemljevid    


Oglejte si tudi TV reportažo!

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli navdušuje obiskovalce od blizu in daleč

pot med krošnjami
torek, 25. februar 2020

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je svoja vrata za obiskovalce odprla 20. septembra lani. Vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi tako iz Slovenije kot tudi izven njenih meja. Od 20. septembra do konca leta 2019 se je po tej poti sprehodilo več kot 60.000 obiskovalcev.

8. Ruthin Tek 2020

tek11.jpg
torek, 25. februar 2020

Zadnji vikend v februarju, od 28.  2 do 1.3.2020 Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka 8. leto zapored , v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj delež. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko.

Poteguj se za nove smuči Salomon!

Salomon
torek, 25. februar 2020

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za nove smuči Salomon! Te bomo podelili v sredini marca, še prej pa bomo med sodelujoče razdelili 6 Salomonovih kap!

Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

festival_kulinarike1.jpg
ponedeljek, 24. februar 2020

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) je februarja letos objavil poziv FILM FOOD MENU za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«. Vabljeni k sodelovanju.

Posebno vrtinčenje v savnah Atlantisa

Wellness Atlantis
ponedeljek, 24. februar 2020

V nedeljo, 1. marca 2020 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trst.

Ljubljana išče nove turistične vodnike

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 24. februar 2020

Turizem Ljubljana od 17. marca do 24. aprila letos organizira tečaj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika. Po končanem tečaju opravite teoretični in praktični preizkus znanja.

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Čelada Atomic Savor GT: trojna zaščita za trojno samozavest

Savor GT
petek, 21. februar 2020

S čelado Savor GT je Atomic dosegel tisto, k čemur stremi vsak proizvajalec zaščitne opreme. S sistemom Atomic Live Fit, ki poskrbi za možnost 360 stopinjskega prilagajanja velikosti, boste zaradi popolnega ujemanja preprosto pozabili, da jo nosite.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 21. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije