Novice

Nazaj na rubriko Novice
Vampir

Čarobni napitki

Datum: petek, 29. oktober, 2010

Bliža se noč čarovnic ali »Halloween«. Da noč res postane čarovniška, se skoraj po celem svetu ob tem veselem prazniku uživajo tudi mešane barske pijače-koktajli. Oglejte si in preizkusite tudi nekaj receptov, ki jih je pripravil Aleš Ogrin.

»Zombi« (Zombie)

3 – 4 žlice zdrobljenega ledu

20 ml Bacardi Superior Rum

20 ml Bacardi Gold Rum

20 ml Bacardi Black Rum

10 ml Cointreau / pomarančni liker /

0,5 ml Pernod ali Anis / janeževo žganje /

sveže stisnjen sok ½limete

sveže stisnjeni pomarančni sok ½ pomaranče

50 ml ananasovega sok

50 ml bananinega nektarja

15 ml granatina sirupa

Priprava: Sestavine zmiksamo cca 20 sekund v električnem mešalniku /ali multipraktiku/ z zdrobljenim ledom. /da nastane gosta ledna masa-frozen/

Serviramo: V nizki tambler ali vinski kozarec, ponudimo s slamico

Okrasimo: Rezina ananasa, rdeča koktajl češnja;

»Vampirjev koktajl«

3-4 žlice zdobljenega ledu

80 ml vanilji sladoled ( 2 žlici)

30 ml Cointreau / pomarančni liker /

15 ml Creme de Cacao white / Svetli kakav liker /

1 žlica granatina sirupa

Priprava: Sestavine, razen granatina sirupa zmiksamo cca 20 sekund v električnem mešalniku /ali multipraktiku/. Nalijemo v ohlajeni koktajl kozarec in na vrhu brizgnemo granatina sirup. Postrežemo s slamico. 

Serviramo: Ohlajeni koktajl kozare

»Prekleta voda« / vroči napitek-grog /

30 ml Rum

15 ml Bombay Sapphire Gin

10 ml Breskov liker

1 žlica medu

Vroči sadni čaj / okus breskev ali marelice /

Priprava: Skodelico napolnimo do 3/4 z vročim čajem, vanj nalijemo sestavine, ter med in narahlo premešamo. 

Serviramo: Ohlajeni koktajl kozarec

»Hudičev sok« /brezalkoholni napitek/

4-5 kock ledu

100 ml malinovega soka Fructal Selection

100 ml paradižnikov sok

Nekaj kaplic Tabasca

1 žlička limoninega soka

Ščepec mletega črnega popra

Ščepec soli

Priprava: Sestavine zmešamo v kozarcu za mešanje /steklenem vrču /;

Serviramo: V večji kozarec /visoki tambler/ z ledom

»Čarovniški zvarek« /brezalkoholni napitek/

za 5 oseb

15-20 kock ledu

Ščepec mletega črnega popra

1 na kocke narezan kaki

2 žlici malin

1 na rezine narezana pomaranča

1 na rezine narezana limeta

600 ml malinovega soka Fructal Selection

200 ml pomarančnega soka Fructal selection

100 ml ananasovega soka Fructal Selection

100 ml sveže stisnjenega limetinega soka

Priprava: Sadje položimo v večjo stekleno posodo za bovlo ali steklenem vrču z ledom.

Serviramo: V stekleno skodelico ali v nizki tambler

Splet: www.alexbar.si

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli navdušuje obiskovalce od blizu in daleč

pot med krošnjami
torek, 25. februar 2020

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je svoja vrata za obiskovalce odprla 20. septembra lani. Vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi tako iz Slovenije kot tudi izven njenih meja. Od 20. septembra do konca leta 2019 se je po tej poti sprehodilo več kot 60.000 obiskovalcev.

8. Ruthin Tek 2020

tek11.jpg
torek, 25. februar 2020

Zadnji vikend v februarju, od 28.  2 do 1.3.2020 Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka 8. leto zapored , v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj delež. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko.

Poteguj se za nove smuči Salomon!

Salomon
torek, 25. februar 2020

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za nove smuči Salomon! Te bomo podelili v sredini marca, še prej pa bomo med sodelujoče razdelili 6 Salomonovih kap!

Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

festival_kulinarike1.jpg
ponedeljek, 24. februar 2020

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) je februarja letos objavil poziv FILM FOOD MENU za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«. Vabljeni k sodelovanju.

Posebno vrtinčenje v savnah Atlantisa

Wellness Atlantis
ponedeljek, 24. februar 2020

V nedeljo, 1. marca 2020 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trst.

Ljubljana išče nove turistične vodnike

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 24. februar 2020

Turizem Ljubljana od 17. marca do 24. aprila letos organizira tečaj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika. Po končanem tečaju opravite teoretični in praktični preizkus znanja.

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Čelada Atomic Savor GT: trojna zaščita za trojno samozavest

Savor GT
petek, 21. februar 2020

S čelado Savor GT je Atomic dosegel tisto, k čemur stremi vsak proizvajalec zaščitne opreme. S sistemom Atomic Live Fit, ki poskrbi za možnost 360 stopinjskega prilagajanja velikosti, boste zaradi popolnega ujemanja preprosto pozabili, da jo nosite.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 21. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije