Novice

Nazaj na rubriko Novice
bohinj hotel

V Bohinju nov butični hotel samo za odrasle

Datum: petek, 4. oktober, 2019

Leta 1890 zgrajeni hotel, ki je med drugim gostil člane avstro-ogrske kraljeve družine, popolnoma rekonstruiran odpira svoja vrata. Butični Hotel Sunrose 7 je namenjen le odraslim gostom in uvaja digital detox koncept.

Sunrose 7 - Heritage Boutique Hotel, historicističen objekt kulturne dediščine, združuje 129-letno tradicijo s pridihom sodobnosti: ohranjene so členitve fasade, osnovni stavbni volumni kot tudi restavrirani gradbeno-okrasni elementi tistega časa, kot na primer znamenita ročno kovana ograja z ornamenti. Hotel uvaja digital detox koncept.

V objektu ni nobene televizije, telefona ali drugih digitalnih (multi)medijskih pripomočkov, saj promovira druženje, branje knjig in poslušanje narave ter izkustvena doživetja čudovitega okolja Bohinja ter kulinarike. Vodja projekta, Anže Čokl, je ob tem povedal, “Nekdaj zaspani Bohinj se vse bolj prebuja in izjemno veseli smo lahko, da ga danes prav ta nekdanja “zaspanost” dela drugačnega, mirnejšega, in da ima ogromen potencial za razvoj manj številčnega, avtentičnega turizma z zgodbo ter z višjo dodano vrednostjo.”

Pravljična številka 7 predstavlja zgodbo kroga življenja čudovitega alpskega kraja - z Bistrice v alpski botanični vrt na Črni Prsti, kjer raste alpski popon oz. sončece (Sunrose), od tam prek 7 glavnih vrhov grebena in naprej po dolini Triglavskih sedmerih jezer do vrha Triglava, pot pa se zaključi v Kavarni pod kostanji na naslovu Triglavska cesta 7; intimen kraj samo za odrasle za oddih od vsakdana z nevsakdanjo ponudbo na nevsakdanji način. V treh etažah avstro-ogrske vile je 18 dizajnerskih sob opremljenih z unikatnim masivnim pohištvom lokalnega izvora, s talnim in stenskim gretjem ter individualnim pohlajevanjem. Kopalnice so moderno zasnovane in nudijo certificirano organsko kozmetiko, prav tako so brisače, plašči in vse ostalo hotelsko perilo izdelani iz okolju prijaznega bombaža.

Slap Savica je snovalce navdihnila, da so v kraljevi suiti namestili prvo doživljajsko prho v Sloveniji - multisenzorični vodni efekti, ki pričarajo občutke, kot pod slapom. Pritličje predstavlja večji odprt prostor. Topel ambient je tesno povezan s kavarniškim pridihom, kjer se nahajajo knjižni kotiček s kaminom ter lobijem z recepcijo. Ta se nadaljuje v sodobno celoto z masivno leseno konstrukcijo jedilnice. Ročno kovani medeninasti lestenci šest metrov visoke etaže odstirajo od stropa do tal zastekljen pogled na reko in preko 1000 m2 velik vrt s teraso, zunanjim kuriščem in gredice za domače dišavnice in hotel za žuželke.

V kletni etaži se skriva vinska klet s specializiranim kotičkom za izbrane žgane pijače. Pod krošnjami zaščitenega 100-letnega kostanjevega drevoreda se nahaja srce zgodovinskega objekta - tradicionalna kavarna z izbrano ponudbo lokalnih sestavin, ki so pripravljene in postrežene z ljubeznijo. Gostom so v bližnjem Bohinj ECO Hotelu na voljo panoramski “infinity” bazen, turške, finske in IR-savne, bowling center in različne dvorane.

Hotel Sunrose 7 je zasnovan z največjo pozornostjo do ohranjanja okolja: za namakanje velikega vrta se izrablja deževnica-kapnica, za ogrevanje in ohlajanje skrbi toplotna črpalka, obe kaminski peči imata vročevodni izmenjevalec dodatno za ogrevanje objekta. Tankoslojna vgrajena keramika je proizvedena s 30% manj porabljene energije, 30% nižjimi toplogrednimi izpusti in kar 80% manj vode.

Več informacij o hotelu je na voljo na spletnem naslovu www.sunrose7.com

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Teden restavracij bo v juniju

kulinarika.jpeg
torek, 26. maj 2020

Pomladni teden restavracij se je zaradi pandemije z marca prestavil na junij. Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija (STO) k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

Air France bo junija ponovno letel iz Ljubljane

letalo.jpg
petek, 22. maj 2020

Letalska družba Air France z zadnjim tednom junija načrtuje ponovno vzpostavitev letov z ljubljanskega letališča. V Pariz bo z Letališča Jožeta Pučnika dvakrat na teden letelo letalo Embraer 190. Pri Air France varnost potnikov in letalskega osebja postavljajo na prvo mesto, zato bodo zanjo poskrbeli s sprejetimi strogimi zaščitnimi ukrepi.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Trio kraških znamenitosti z novimi ugodnostmi za obiskovalce

skocjanske_jame.jpg
sreda, 20. maj 2020

Turistični ponudniki s kraškega območja; Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame in Park vojaške zgodovine bodo svoje sodelovanje pod blagovno znamko Trio kraških znamenitosti v kriznem obdobju še nadgradili.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Dan z lipicanci

Lipicanci
torek, 19. maj 2020

Na zeleno posestvo Lipice s prostranimi pašniki, sprehajalnimi potmi, slikovitimi drevoredi in več kot 300 lipicanci je prišla pomlad. Topli sončni žarki že razvajajo žrebičke, medtem ko prelepi beli žrebci ponosno vadijo svoje elegantne korake na hipodromu.

Županova jama se vrača! Od 16. maja ponovno vabijo na vodene oglede.

zupanova_j.JPG
ponedeljek, 18. maj 2020

S sproščanjem ukrepov ob epidemiji Sars-CoV-2 je Županova jama s 16. 5. 2020 ponovno odprta za turistične oglede z vodnikom.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije