Novice

Nazaj na rubriko Novice
bohinj hotel

V Bohinju nov butični hotel samo za odrasle

Datum: petek, 4. oktober, 2019

Leta 1890 zgrajeni hotel, ki je med drugim gostil člane avstro-ogrske kraljeve družine, popolnoma rekonstruiran odpira svoja vrata. Butični Hotel Sunrose 7 je namenjen le odraslim gostom in uvaja digital detox koncept.

Sunrose 7 - Heritage Boutique Hotel, historicističen objekt kulturne dediščine, združuje 129-letno tradicijo s pridihom sodobnosti: ohranjene so členitve fasade, osnovni stavbni volumni kot tudi restavrirani gradbeno-okrasni elementi tistega časa, kot na primer znamenita ročno kovana ograja z ornamenti. Hotel uvaja digital detox koncept.

V objektu ni nobene televizije, telefona ali drugih digitalnih (multi)medijskih pripomočkov, saj promovira druženje, branje knjig in poslušanje narave ter izkustvena doživetja čudovitega okolja Bohinja ter kulinarike. Vodja projekta, Anže Čokl, je ob tem povedal, “Nekdaj zaspani Bohinj se vse bolj prebuja in izjemno veseli smo lahko, da ga danes prav ta nekdanja “zaspanost” dela drugačnega, mirnejšega, in da ima ogromen potencial za razvoj manj številčnega, avtentičnega turizma z zgodbo ter z višjo dodano vrednostjo.”

Pravljična številka 7 predstavlja zgodbo kroga življenja čudovitega alpskega kraja - z Bistrice v alpski botanični vrt na Črni Prsti, kjer raste alpski popon oz. sončece (Sunrose), od tam prek 7 glavnih vrhov grebena in naprej po dolini Triglavskih sedmerih jezer do vrha Triglava, pot pa se zaključi v Kavarni pod kostanji na naslovu Triglavska cesta 7; intimen kraj samo za odrasle za oddih od vsakdana z nevsakdanjo ponudbo na nevsakdanji način. V treh etažah avstro-ogrske vile je 18 dizajnerskih sob opremljenih z unikatnim masivnim pohištvom lokalnega izvora, s talnim in stenskim gretjem ter individualnim pohlajevanjem. Kopalnice so moderno zasnovane in nudijo certificirano organsko kozmetiko, prav tako so brisače, plašči in vse ostalo hotelsko perilo izdelani iz okolju prijaznega bombaža.

Slap Savica je snovalce navdihnila, da so v kraljevi suiti namestili prvo doživljajsko prho v Sloveniji - multisenzorični vodni efekti, ki pričarajo občutke, kot pod slapom. Pritličje predstavlja večji odprt prostor. Topel ambient je tesno povezan s kavarniškim pridihom, kjer se nahajajo knjižni kotiček s kaminom ter lobijem z recepcijo. Ta se nadaljuje v sodobno celoto z masivno leseno konstrukcijo jedilnice. Ročno kovani medeninasti lestenci šest metrov visoke etaže odstirajo od stropa do tal zastekljen pogled na reko in preko 1000 m2 velik vrt s teraso, zunanjim kuriščem in gredice za domače dišavnice in hotel za žuželke.

V kletni etaži se skriva vinska klet s specializiranim kotičkom za izbrane žgane pijače. Pod krošnjami zaščitenega 100-letnega kostanjevega drevoreda se nahaja srce zgodovinskega objekta - tradicionalna kavarna z izbrano ponudbo lokalnih sestavin, ki so pripravljene in postrežene z ljubeznijo. Gostom so v bližnjem Bohinj ECO Hotelu na voljo panoramski “infinity” bazen, turške, finske in IR-savne, bowling center in različne dvorane.

Hotel Sunrose 7 je zasnovan z največjo pozornostjo do ohranjanja okolja: za namakanje velikega vrta se izrablja deževnica-kapnica, za ogrevanje in ohlajanje skrbi toplotna črpalka, obe kaminski peči imata vročevodni izmenjevalec dodatno za ogrevanje objekta. Tankoslojna vgrajena keramika je proizvedena s 30% manj porabljene energije, 30% nižjimi toplogrednimi izpusti in kar 80% manj vode.

Več informacij o hotelu je na voljo na spletnem naslovu www.sunrose7.com

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Okusi Radol'ce

okusi_radolce.png
torek, 22. oktober 2019

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje.

Noč čarovnic v Kranju

Halloween
torek, 22. oktober 2019

Zadnje oktobrske dni lahko otroci in odrasli v Rovih pod starim Kranjem preizkusijo svoj pogum! Otrokom se bo med 25. in 30. oktobrom odprl pravljični svet, ki je viden samo njim.

Aktivne jesenske počitnice v Atlantisu

aktivne-zimske-pocitnice-v-atlantisu-s-sportnim-pridihom-olimpijskih-iger.jpg
ponedeljek, 21. oktober 2019
 

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin. Vsem, ki boste prijavili otroke za vse tri dni varstva, priznajo 5% popust.

Jubilejni 50. Narava-zdravje

Košara jabolk
ponedeljek, 21. oktober 2019

Sejem za zdrav življenjski slog bo predstavljal svojo ponudbo prek vsebinskih sklopov Prehrana – Zdravje – Gibanje – Naravna kozmetika in wellness – Zeleno sobivanje od 23. do 26. oktobra.

Novosti v zimskem voznem redu letov z Brnika

letalo.jpg
petek, 18. oktober 2019

Prihod na ljubljansko letališče so za zimski vozni red že napovedali prevozniki Lufthansa, SWISS in Brussels Airlines z leti v Frankfurt, München, Zürich in Bruselj, obstoječi prevozniki pa bodo obseg letenja občutno povečali.

Hotel Cerkno bo dobil novo podobo

cerkno-3.jpg
petek, 18. oktober 2019

V Hotelu in smučišču Cerkno, družbi, ki jo je pred dvema letoma prevzel Marjan Batagelj, se že v prihodnjem letu obetajo korenite spremembe. Obnova naj bi trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov.

Terme Snovik zabeležile pol milijona nočitev

snovik_poletje1.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

V Termah Snovik so včeraj praznovali pomembno prelomnico, saj so zabeležili pol milijona nočitev. Spodbudna novica in hkrati tudi obveza, da bodo tudi v prihodnje skrbeli za kakovost svojih storitev in zadovoljstvo gostov. Nad pozornostjo presenečeni gostji iz okolice Maribora, ki je v Termah Snovik bivala prvič, so podarili prav posebno darilo.

Praznovanje izolske legende

izola_panorama.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

Letošnji Praznik izolskega čudeža, s katerim domačini obujajo tradicionalni krajevni praznik, bo vključeval veslaška tekmovanja, obujanje starodavne legende in kulturni program. Na stojnicah pa ne bo manjkalo domačih dobrot.

Čokoljana - tržnica čokolade

cokoljana.png
sreda, 16. oktober 2019

Na sejmu čokolade, ki bo 19. oktobra potekal na osrednji ljubljanski tržnici, bodo svoje izdelke prodajali priznani izdelovalci čokolade, pa tudi manjše butične čokoladnice in slaščičarne.

Podelili smo priznanja zmagovalcem akcije »Naj kopališče 2019«

Naj kopališče 2019
sreda, 16. oktober 2019

Že 29. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Terme Vivat in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2019« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije