Novice

Nagradna igra Kampirajte v Kobaridu

ponedeljek, 6. junij 2011

Na spletni strani www.avtokampi.si te dni poteka nagradna igra kampov Koren in Nadiža - Kampirajte v Kobaridu.

Izšel je poletni vodnik TNP in nova številka časopisa Svet pod Triglavom

odkrivaj.JPG
ponedeljek, 6. junij 2011

Izšel je poletni vodnik TNP z naslovom ODKRIVAJ / DISCOVER, v katerem so predstavljene zanimivosti za obiskovalce in poletni program TNP 2011 v slovenskem in angleškem jeziku ter nova številka časopisa Svet pod Triglavom, ki je namenjen prebivalcem, obiskovalcem, ljubiteljem in podpornikom TNP.

Slovenska turistična organizacija med prvimi v Evropi s svojo Foursquare stranjo

forsquare-1.jpg
ponedeljek, 6. junij 2011

Slovenska turistična organizacija (STO) je ob 10. obletnici projekta »Na lepše« prijavljenim ponudnikom ponudila dodatno promocijo njihove turistične ponudbe na spletnem servisu Foursquare. STO je sama že prisotna na servisu Foursquare in kot ena izmed prvih nacionalnih turističnih organizacij v Evropi že upravlja svojo Foursquare stran.

Dobrodošli doma

slovenci.jpg
ponedeljek, 6. junij 2011

V petek, 1.7.2011, bodo v srcu matične domovine izrekli dobrodošlico vsem Slovencem in Slovenkam, ki živijo po svetu, saj bo Ljubljana tisti dan prizorišče prireditve 'Dobrodošli doma', skupnega srečanja vseh Slovencev ob praznovanju 20. let samostojnosti Republike Slovenije.

Poslušajte nas v živo iz Term 3000

djs_radio.jpg
petek, 3. junij 2011

Ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" bo jutri obiskala Terme 3000, kjer tudi v letošnjem poletju obiskovalce pričakujejo številni zabavni spremljevalni dogodki, med njimi tudi največji skupinski ples letošnjega poletja.

Rimske terme odprte

rimske_terme-otvoritev_344230-1.jpg
petek, 3. junij 2011

Rimske terme so odprle svoja vrata tudi širši javnosti. Obnova term se je pričela leta 2006, investicija vredna nekaj manj kot 50 milijonov evrov, pa je končana. Na slavnostni otvoritvi, ki je potekala 27. maja, je zbrane pozdravil tudi predsednik vlade, gospod Borut Pahor.

Turistični ponudniki destinacije Dežela Celjska se predstavljajo v Trstu na prireditvi Trieste Mosaico Di Cultura

dsc02227-640x480.JPG
petek, 3. junij 2011

Zavod Celeia Celje obvešča, da se na prireditvi TRIESTE MOSAICO DI CULTURA, ki se odvija v centru Trsta (na ulicah Dante Alighieri in XXX. Ottobre) od 1. do 5. junija 2011, v okviru turistične ponudbe različnih evropskih držav predstavlja tudi turistična destinacija Dežela Celjska.Turistični ponudniki destinacije Dežela Celjska, ki zajema območje 21. občin Savinjske regije, od Osrednje Celjskega, Spodnjesavinjskega, Kozjanskega & Obsotelja do Dravinjskega območja, se tako predstavljajo v kar dveh razstaviščnih šotorih.

Primorski sejem odprl vrata

primorski_sejem.jpg
petek, 3. junij 2011

Z včerajšnjo svečano otvoritvijo ob 14. uri se je pričel 18. Primorski sejem. Obiskovalcem sejma sta spregovorila direktor Primorskega sejma Matjaž Turk in vodja kabineta župana MOK dr. Tomaž Gantar. Oba sta v svojih govorih med drugim izpostavila pomen sejemskega dogodka, ki v teh težkih gospodarskih časih obrtnikom in podjetnikom pomaga pri premagovanju raznovrstnih težav.

Tržiške poletne prireditve

trziske_poletne_prireditve.jpg
četrtek, 2. junij 2011

Junij in avgust sta dva izmed vročih poletnih mesecev, ki ju v Tržiču ne povezujejo le z iskanjem sence in oddiha v naravi, temveč tudi s preživljanjem časa v družbi Tržiških poletnih prireditev. Le-te vedno prinašajo dogodke za vse okuse. In to celo dobesedno, saj se bo junija v družbi gledaliških in plesnih predstav, koncertov in muzikala že 3. po vrsti znašel svetovni festival tržiških bržol. Vse junijske sobotne dopoldneve pa bodo poskrbeli tudi za izpolnjevanje otroških želja in tako bo spet zadoščeno geslu Tržiških poletnih prireditev "Za vsakogar nekaj: pridite in poglejte".

Dobrodošli v Prekmurju!

hrvatova-domacija.jpg
četrtek, 2. junij 2011

Na Hrvatovi domačiji, v najsevernejšemu delu Slovenije, lahko preživite počitnice v objemu narave. Krajinski park Goričko, ki se na mejah stika s krajinskima parkoma v Avstriji in na Madžarskem, je dežela nizkih bregov in grab z mnogimi potoki. To je svet gozdov, travnikov, vrtov, polj in vinogradov.

Razbojnik Guzaj iz Kozjanskega podaril brezplačne počitnice za enega otroka

ucenje-jezikov-na-travi-640x480.JPG
četrtek, 2. junij 2011

Kozjanski razbojnik Guzaj je na prvi junijski dan izmed vseh prispelih prijav otrok na jezikovni tabor, poslanih med 12. in 31. majem izžrebal enega otroka in mu podaril BREZPLAČNE POČITNICE v Kozjanskem raju.

Poslušajte nas tudi jutri

djs_radio.jpg
četrtek, 2. junij 2011

Ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" se bo tudi jutri odpravila na pot, zasidrali pa se bomo tik ob morju, v prekrasnem mestecu na slovenski obali, kjer nas bo obdajal vonj po oljkah, ribicah in poletju. Izola bo rdeča nit naših jutrišnjih oglašanj.

Konec tedna v Izoli tradicionalni Praznik oljk, vina in rib

oljke_vino_ribe.jpg
četrtek, 2. junij 2011

Konec tedna bo v Izoli potekal že deveti Praznik oljk, vina in rib v organizaciji Centra za kulturo, šport in prireditve Izola, ki se bo tudi letos predstavil z bogato kulinariko in pestrim kulturnim programom.

V Celju to soboto prireditev "Podeželje v mestu"

podezelje_celje.jpg
četrtek, 2. junij 2011

Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Društvom Raznolikost podeželja v soboto, 4. junija, od 10.00 do 13.00 v središču mesta Celje organizira sedaj že tradicionalno prireditev "Podeželje v mestu". Vstop na prireditev, ki se bo odvijala ob vsakem vremenu, je prost.

Hrvaška je originalna

hrvaska_dubrovnik_mljet_odisej_hotel001.jpg
sreda, 1. junij 2011

V radijskih oddajah »Dobro jutro, Slovenija« člani običajno odkrivajo Slovenijo in predstavljajo slovenske kraje ter dogodke. Tokrat so malo pogledali čez mejo in odkrivali sosednjo Hrvaško. Slovenci smo tam sicer stalni in številni gostje, destinacij, ki vabijo pa zagotovo še ne poznamo vseh.

Poslušajte nas v živo iz Brd

djs_radio.jpg
sreda, 1. junij 2011

Jutri bo ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" obiskala Brda, kjer te dni poteka največja briška kulturno-turistična prireditev Praznik češenj. Letošnja se odvija kar preko treh vikendov. Prvi vikend je sicer že minil, a najslajše šele prihaja.

Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem vabi!

los.jpg
sreda, 1. junij 2011

Nova specializirana razstavno-prodajna sejemska prireditev, ki jo skupaj pripravljata Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in GR, bo od 2. do 5. junija na Gospodarskem razstavišču. Na njem se na več kot 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavlja prek 430 razstavljavcev, kar je za dobro tretjino več, kot sta organizatorja načrtovala pred manj kot pol leta, ko sta začela snovati sejem obrtnikov in podjetnikov v Ljubljani.

15. Tek ob Cerkniškem jezeru

tek_cerknisko_jezero.jpg
sreda, 1. junij 2011

Športna zveza Cerknica organizira ElgoNOVA Notranjski tekaški pokal 2011, ki ga sestavlja 8 tekov. Eden izmed tekov, kjer se tekmovalci vseh starosti, na 9,2 km dolgi tekaški progi, potegujejo za pokal, je tudi Tek ob Cerkniškem jezeru. Potekal bo v nedeljo, 5. junija 2011, tokrat že petnajstič. Lani je organizator teka zabeležili okrog 200 tekačic in tekačev iz cele Slovenije, med njimi tudi veliko otrok, ki so se pomerili na krajših razdaljah (700 m, 1000 m in 1500 m).

Tuji mladi turistični novinarji spoznavajo zeleno Slovenijo

udelezenci-akademije-za-mlade-turisticne-novinarje-med-ogledom-solin-640x480.jpg
sreda, 1. junij 2011

Od preteklega konca tedna v Portorožu poteka mednarodna FIJET Akademija za mlade turistične novinarje, ki se je udeležuje 15 turističnih novinarjev iz 8 držav. Akademijo organizira FIJET Slovenija – Društvo turističnih novinarjev v sodelovanju z mednarodnim Združenjem turističnih novinarjev in piscev FIJET ter ob podpori projekta Snovalec, Slovenske turistične organizacije, Ministrstva za gospodarstvo, portoroške fakultete Turistica, hotelov LifeClass & Spa ter številnih turističnih ponudnikov na slovenski obali, v njenem zaledju, na Krasu ter Goriškem in v Vipavski dolini.

Sodelujte v nagradnem žrebanju za brezplačni jezikovni tabor

ucenje-jezikov-na-travi-640x480.JPG
torek, 31. maj 2011

Samo še danes 31. maja do polnoči lahko izkoristite 10% popust ob prijavi otroka na poletni jezikovni tabor in sodelujte v nagradnem žrebanju. Enega prijavljenega otroka bodo izžrebali in mu podarili BREZPLAČNE POČITNICE v Kozjanskem raju.

Najnovejše v tej rubriki

Le varna smuka je užitek - nasveti policije za večjo varnost na smučišču

smucarji.JPG
torek, 25. november 2014

Naj bodo dnevi, namenjeni sprostitvi, zabavi in športu, res prijetni. Skrb za varnost na smučišču mora biti zato na prvem mestu. Za red in sožitje na smučišču smo odgovorni vsi.

National Geographic v kategorijo Tours of a Lifetime 2014 uvrstil tudi Slovenijo

kozjak-waterfall-slovenia.jpg
ponedeljek, 24. november 2014

National Geographic so navdušili zeleni čari Slovenije (Green Charms of Slovenia), ki jih povezujejo zgodbe in doživetja.

TripAdvisor med deset pravljičnih destinacij uvrstil tudi Bled

bled_otok.jpg
ponedeljek, 24. november 2014

TripAdvisor je za svoje uporabnike pripravil nabor desetih očarljivih svetovnih turističnih destinacij, ki s svojo lepoto in nenavadnostjo spominjajo na pravljično deželo.

Natečaj RADIA Si za mlade skupine

ponedeljek, 24. november 2014

V okviru bližajoče obletnice Radia Si, poimenovane »30 Years For You«, so pripravili glasbeni natečaj!

350 tekačev steklo po stopnicah Kristalne palače v BTC Cityju

IMG_4277.jpg
ponedeljek, 24. november 2014

Kristalna palača v BTC Cityju v Ljubljani je včeraj gostila prvi tek po stopnicah na najvišjo stavbo v Sloveniji. V tujini že dobro utečena športna disciplina - znamenita sta recimo teka na newyorški Empire State Building in Petronasovo stavbo v Kuala Lumpurju - je dobila domovinsko pravico tudi pri nas.

Slovenska smučišča se intenzivno pripravljajo na smučarsko sezono

smucanje_v_sloveniji.jpg
petek, 21. november 2014

K zimskemu vzdušju na slovenskih smučiščih so pripomogle nekoliko nižje temperature v zadnjih dneh ter zapadli sneg v višjih nadmorskih višinah. Vogel bo prve smučaje gostil že ta konec tedna, tudi na Krvavcu se intenzivno pripravljajo na začetek smuke.

Dnevi računalništva v Muzeju pošte in telekomunikacij

igre.jpg
petek, 21. november 2014

Vabljeni na 1. Dneve računalništva, ki bodo potekali od torka, 25. 11., do četrtka, 27. 11. 2014, od 9. do 13. ure v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.

V zimskem voznem redu z ljubljanskega letališča neposredno na 19 destinacij

turkish.jpg
petek, 21. november 2014

Potniki lahko z več kot 150 rednimi leti tedensko iz Ljubljane potujejo neposredno na 19 evropskih destinacij.

Otvoritev Makeup studia Charm

charm naslovka ceniki.jpg
petek, 21. november 2014

Dosezite zapeljivost in šarm, ki bosta ustavljala poglede.

30. slovenski knjižni sejem

knjizni_sejem.jpg
četrtek, 20. november 2014

Letošnji knjižni sejem bo drugačen. 30. po vrsti je jubilejni. Od leta 1972, ko je bil organiziran prvi, je postal svojevrstna institucija, največji dogodek založniško-knjigotrške panoge pri nas, ki ga vsako leto obišče prek 30.000 obiskovalcev.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije