Novice

Projekt Vino Cool in prireditve v Hiši Stare trte

četrtek, 24. marec 2011

Aktivnosti mednarodnega, slovensko-avstrijskega projekta Vino Cool – vino, kultura, kulinarika – Doživeti vinske ceste, katerega namen je obogatiti in povezati turistično ponudbo vinskih cest slovensko-avstrijskega čezmejnega območja ter jo z izpostavitvijo lokalnih posebnosti narediti še privlačnejšo, tečejo uspešno in že dosegajo načrtovane rezultate. Številne načrtovane aktivnosti, ključne za izvedbo sklepne faze projekta, ki se bo zaključil v maju 2012, so že izvedene; sedaj so v teku aktivnosti, katerih rezultati bodo oprijemljivejše vrednosti tudi za širšo javnost.

Ob dnevu voda izšel razpis za obnovo vodnjakov 2011

helios-ribica-v-soncu-1.jpg
sreda, 23. marec 2011

Helios in Ministrstvo za okolje in prostor ob svetovnem dnevu voda objavila letošnji javni razpis Heliosovega sklada za ohranjanje čistih slovenskih voda - Razpis namenjen občinam in šolam za projekte obnove slovenskih krajevnih vodnjakov in idejne zasnove vodnih učnih poti - Ministrstvo za okolje in prostor projektu nudi strokovno in tehnično podporo - V 13-tih letih obnovljenih 68. različnih vodnih virov v 59. občinah, ter izdelanih 28. idejnih zasnov vodnih učnih poti - Na odprtje čakajo še 4 vodnjaki iz lanskega razpisa - Razpisana vrednost 21.200 evrov, od tega 17.000 evrov za vodnjake, 4.200 za šole - Rok za oddajo prijav je 30. april 2011.

Ljubljana, svetovna prestolnica knjige: Zaključek z odmevnima dogodkoma

fabula.jpeg
sreda, 23. marec 2011

V letu med 23. aprilom 2010 in 23. aprilom 2011 je Ljubljana svetovna prestolnica knjige. Ta častni naziv, ki ga podeljuje UNESCO, Ljubljana nosi kot deseto mesto, ki ga je prejelo. Bogat spored prireditev, ki se vrstijo v tem času, bosta sklenila Festival Literature sveta: Fabula 2011 z gostovanji uglednih pisateljskih imen ter Svetovni vrh knjige, ki bo potekal v Cankarjevem domu.

Redni ogledi Ljubljane

ogledi.jpeg
sreda, 23. marec 2011

Poletna sezona rednih ogledov mesta, ki jih izvajajo vodniki Turizma Ljubljana, se pričenja s 1. aprilom. Poleg standardnega sprehoda po mestu in vožnje z vzpenjačo na Ljubljanski grad, ki se izvaja vse leto, bosta tako vsak dan na voljo še kombinaciji sprehoda po mestu in vožnje s turističnim vlakcem na Grad ter sprehoda po mestu in vožnje z ladjico po Ljubljanici.

16. zaključna konferenca Mladi za turizem v Celju

logo-ntz-slo-1.jpg
sreda, 23. marec 2011

Nacionalno turistično združenje v sodelovanju s Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Celje organizira že 16. konferenco državnega tekmovanja MLADI ZA TURIZEM z osrednjo temo »TURIZEM - MOJA PRILOŽNOST ZA SANJSKO KARIERO?«. Zaključna konferenca bo potekala v torek, 29.3.2011, v Celju.

Svetovni dan voda

voda_330633.jpg
sreda, 23. marec 2011

22. marca obeležujemo Svetovni dan voda. Voda je za Slovenijo, ki se ponaša z neokrnjeno naravo, ki jo cenimo prebivalci in turisti, izrednega pomena. Naša država je po količini rečne vode na prebivalca med najbogatejšimi evropskimi državami. Voda je tako eno od naravnih danosti, ki predstavljajo predpogoj za razvoj zelenega, odgovornega turizma v Slovenij.

Optimističen pričetek leta v Portorožu in Piranu

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
sreda, 23. marec 2011

V Portorožu in Piranu so leto pričeli nadvse uspešno. V prvih dveh mesecih letošnjega leta so zabeležili 95.602 nočitvi, kar je 43 % več kot v enakem obdobju lani.

Zmagovalno na poti: Primož Kozmus in SEAT

mediaspeed4987-2-640x480.jpg
torek, 22. marec 2011

Znamka SEAT bo na poti do novih zmag naslednja tri leta podpirala vrhunskega slovenskega atleta in olimpijskega prvaka v metu kladiva Primoža Kozmusa. Primoža in znamko SEAT združujejo vrhunskost, strast, drznost, dinamičnost, neskončna energija ter ljubezen do novih izzivov, zato razlogov za sodelovanje ni bilo težko najti.

Freestyle Week na Rogli

freestyleweek-b2-kms-2ok.jpg
torek, 22. marec 2011

Po lanskem Freestyle Weeku, so letos pripravili še večjo različico 5 dnevne zabave za mlade. Itak Freestyle Week bo na sporedu od 23.-27.03.2011, pričakujejo deskarje in smučarje iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske in širše. Zabava na snegu z Elanom, velika snežna blazina in Bandidos Freestyle Desant, koncerti in žuri do jutra...

Na Krvavec v "Lov za izgubljenim zakladom"

zaklad_teaser.jpg
torek, 22. marec 2011

Dogodek je odpovedan!

Danes pričetek akcij Za lepšo Ljubljano

roze.jpg
torek, 22. marec 2011

Na območju Mestne občina Ljubljana bo med 22. marcem in 22. aprilom 2011 potekala tradicionalna spomladanska čistilna akcija Za lepšo Ljubljano, ki prinaša nekaj novosti, med katerimi izpostavljajo ločeno zbiranje odpadkov, zbranih v čistilnih akcijah.

Sklepno dejanje Smučarskega izziva na Rogli

izziv_rogla.jpg
torek, 22. marec 2011

V soboto, 19. marca se je na smučišču Mašin žaga na Rogli odvijal zadnji letošnji SmučarSKI IZZIV, ki je tako zaključil svojo drugo uradno sezono. Na vseh prireditvah se je zvrstilo kar nekaj znanih slovenskih imen, ki so predstavljali izzivalce vsem rekreativnim smučarjem. Nuši Derenda in Tini Gorenjak so se v zaključnem delu pridružili še Miran Stanovnik, Boštjan Romih in Tomaž Tomšič. Seveda pa velja poudariti tudi dobrodošlo novost letošnjih izzivov: mali izzivalci za vse otroke.

„Söhne Mannheims“ bodo nastopili na prireditvi „autosymphonic“

ponedeljek, 21. marec 2011

Svetovna premiera tako imenovanega koncerta avtomobilskega orkestra „autosymphonic“ – simfonije avtomobilov, orkestra in zbora, združene v eno – pripravlja še en vrhunec: svetovno znana glasbena skupina „Söhne Mannheims“ bo skupaj s simfoničnim orkestrom ter vokalno skupino Südwestrundfunk (SWR) nastopila na multimedijskem dogodku v okviru praznovanja 125. obletnice izuma avtomobila. Prireditev se bo odvijala 10. septembra 2011 in predstavlja vrhunec ter hkrati tudi zaključek sklopa prireditev “Avtomobilsko poletje 2011”, ki bodo potekale v deželi Baden-Württemberg. Vstopnice so v predprodaji že od 23. oktobra 2010 dalje.

Tradicija in najmodernejši užitek ob vožnji v Nemčiji - deželi jeklenih konjičkov

3084-3.jpg
ponedeljek, 21. marec 2011

Eleganca, moč, zanesljivost in vse to zmeraj na najvišjem in najbolj naprednem tehnološkem nivoju – zato avtomobili »made in Germany« uživajo sloves po vsem svetu. Leta 2011 Nemčija praznuje 125 let avtomobila in v tem sklopu se bodo širom po Nemčiji odvijali številni dogodki. Vrhunec dogajanja v jubilejnem letu pripravlja dežela Baden-Württemberg, ki ponuja kar 40 muzejev na temo avtomobila in tehnike.

V soboto smo zaključili šolo smučanja DextroEnergy

ponedeljek, 21. marec 2011

Ekipa Dobro jutro, Slovenija je preteklo soboto izpeljala še zadnjo, šesto, šolo smučanja Dextro Energy. Tokrat smo se odpravili na Roglo, kjer so malčki po belih strminah veselo vijugali z demonstratorjem Urošem Šemrovom.

2 rdeči piki za Elan

elan_amphibio.jpg
ponedeljek, 21. marec 2011

Elan, ki s svojimi inovativnimi izdelki redno prejema mednarodne nagrade, je letos za svoje smuči Amphibio dobitnik dveh nagrad za oblikovanje red dot. Nagrade bodo v nemškem Essnu podeljene julija.

V petek otvoritev Otroškega centra Beti in Cej

beti_cej.jpg
ponedeljek, 21. marec 2011

Starši otrok od 3. do 12. leta starosti, si želite brezskrbnega nakupovanja in preživljanja prostega časa v BTC City Ljubljana, pa do sedaj niste našli ustrezne rešitve? V BTC City Ljubljana, natančneje v spodnji etaži Emporiuma se 25. marca ob 13. uri odpira Otroški center Beti in Cej po modelu Zvezdice.

5. Mednarodni sejem zbirateljstva Collecta v znamenju knjige

collecta.jpg
ponedeljek, 21. marec 2011

Mednarodni sejem zbirateljstva COLLECTA bo od 25. do 27. marca 2011 na Gospodarsko razstavišče pripeljal več kot 120 zbirateljev iz 12 evropskih držav. Predstavili, prodajali in izmenjevali bodo svoje zbirke kovancev, bankovcev, znamk, razglednic, mineralov, fosilov, dragih kamnov, starih knjig, militarističnih predmetov, gramofonskih plošč, stripov, kinder in pez figuric idr.

Zdravstveno, turistično-športni forum JV Evrope

glavaslo.jpg
ponedeljek, 21. marec 2011

V vseh državah Jugovzhodnega dela Evrope je gostinsko-turistična dejavnost ena od tistih storitvenih dejavnosti, kateri je dana visoka prednost v gospodarskem in društvenem razvoju.

Slovenija se predstavlja na Dunaju

ponedeljek, 21. marec 2011

Z novinarsko konferenco v ugledni dunajski restavraciji Martinjak je Slovenska turistična organizacija v sodelovanju s Turističnim združenjem Portorož v avstrijski prestolnici odprla teden dni prireditev, delavnic in odlične hrane, vse v znamenju slovenskega turizma.

Najnovejše v tej rubriki

Vroče ta hip v Termah Čatež

catez.jpg
torek, 26. avgust 2014

Prepustite se sončnim žarkom, številnim vodnim atrakcijam in preživite peostanek poletja v Termah Čatež.

Praznik idrijskih žlikrofov

PraznikZlikrof_14_fb.jpg
torek, 26. avgust 2014

Vabljeni na kulinarično prireditev Praznik idrijskih žlikrofov, ki se bo odvijal v soboto, 30. avgusta 2014 v Idriji.

39. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

ribniski_semenj_2014.jpg
ponedeljek, 25. avgust 2014

Vabljeni, da se prvo nedeljo v septembru udeležite tradicionalnega sejma suhe robe in lončarstva, ki ga že 39 let organizira Turistično društvo Ribnica.

Svetovno prvenstvo amaterskih kolesarjev: Start in cilj v BTC Cityju

svetovno-prvenstvo-amaterskih-kolesarjev-2014-(arwc).jpg
ponedeljek, 25. avgust 2014

Med 28. in 31. avgustom 2014 bo v Sloveniji prvič v zgodovini Slovenije potekalo Svetovno prvenstvo za kolesarje amaterje (UWCT).

Podaljšanje poletja v Termah Olimia

olimia_maj.jpg
ponedeljek, 25. avgust 2014

Izkoristite podaljšanje poletnih paketov po ugodnih cenah in si privoščite sprostitev v termalnih bazenih, nora doživetja v Aqualuni, okusno vitalno hrano in odkrivanje čarobnih kotičkov kozjanskega.

»Terme Snovik so jedro, ki lahko generira podjetniški razvoj turizma«

okrogla miza 1.jpg
ponedeljek, 25. avgust 2014

V Termah Snovik je v četrtek potekala okrogla miza oziroma strokovno srečanje z naslovom Termalna voda – vir življenja in razvoja. Gostitelji - Terme Snovik – Kamnik, d.o.o., zanje direktor Ivan Hribar - so jo organizirali v okviru dogodkov ob slavnostni počastitvi ob 20-letnici prvega pilotnega bazena Term Snovik – Kamnik.

Izšla publikacija Slovenski turizem v številkah 2013

turizem_v_stevilkah.jpg
ponedeljek, 25. avgust 2014

V turističnih nastanitvenih objektih je bilo v letu 2013 ponovno zabeleženih več prihodov in prenočitev turistov kot v preteklih letih. Skupno število turistov je bilo v letu 2013 večje za 3 odstotke, prav tako je bilo za 0,7 odstotka več njihovih prenočitev, predvsem pa se je povečalo število tujih prihodov in prenočitev, za 5 in 3 odstotke.

Sodelujte v nagradni igri in odpotujte v Leipzig

leipzig
petek, 22. avgust 2014

Poletna nagradna igra Nemške turistične organizacija se letos ponaša z bogato prvo nagrado, 3-dnevnim potovanjem za 2 osebi v čudoviti Leipzig.

Smučišče 2864 Bohinj končno z gradbenim dovoljenjem

bohinj_zima.jpg
petek, 22. avgust 2014

Po več kot treh letih vizija največjega smučišča v Sloveniji postaja resničnost

Ave, Emona!

emona.jpeg
petek, 22. avgust 2014

V petek, 22. avgusta, se na Kongresnem trgu v Ljubljani pričenja osrednja prireditev vsemestnega praznovanja 2000-letnice Emone. Prireditev bo trajala tri dni, od petka do nedelje, 24. avgusta, in bo z uprizoritvijo žive zgodovine predstavila življenje v antični Emoni.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije