Novice

Slovenske in hrvaške železnice za revitalizacijo proge Imeno-Kumrovec-Savski Marof

potniski4-640x480.jpg
ponedeljek, 21. marec 2011

V četrtek, 17. marca, sta se v Kraljevcu ob Sotli sestala generalni direktor Slovenskih železnic Goran Brankovič in predsednik uprave Hrvaških železnic Zlatko Rogožar s sodelavci. Tema sestanka je bila ponovna uvedba železniškega prometa med obema državama na progi Imeno-Kumrovec-Savski Marof. Sestanka so se udeležili tudi župani obmejnih občin z obeh strani meje ter podpredsednik hrvaškega sabora Ivan Jarnjak.

Poslušajte nas v živo iz Podčetrtka

djs_radio.jpg
petek, 18. marec 2011

Neokrnjena narava, dobro urejene poti, lepota krajev, odlična kulinarika in Terme Olimia so razlog, da se bo ekipa "Dobro jutro, Slovenija" jutri odpravila v Podčetrtek.

V ljubljanski BTC City prihaja trgovina Benetton

petek, 18. marec 2011

V drugi polovici marca bo italijanska modna hiša v BTC Cityju Ljubljana poleg športnega centra Millenium odprla največjo in najmodernejšo trgovino blagovne znamke Benetton, ki jo mnogi že nestrpno pričakujejo.

Še do nedelje: Nagradna igra rožica za mojo mamico

rozica.jpg
petek, 18. marec 2011

Izberite pobarvanko, jo natisnite, pobarvajte in sodelujte v nagradni igri.

Vpliv potresa na Japonskem na turizem

petek, 18. marec 2011

Katastrofalni potres in cunami, ki so prizadeli Japonsko že vplivajo tudi na svetovne turistične tokove in zmanjšanje števila japonskih turistov po svetu.

Odprta razpisa Sejalec 2011 in Sinergetik 2011

petek, 18. marec 2011

Slovenska turistična organizacija je v okviru Banke turističnih priložnosti Slovenije objavila dva nova razpisa za spodbubjanje inovativnosti v slovenskem turizmu, vsakoletni razpis za nagrado sejalec in novost, povabilo k sodelovanju za sinergetike!

Slovenski turizem med znanostjo in umetnostjo

turistica_329703.jpg
petek, 18. marec 2011

Teden Univerze na Primorskem so na portoroški turistični fakulteti obeležili s strokovnim omizjem FuTuristica, na kateri so vodje fakultet in raziskovalnih središč univerze izpostavili dobre primere ter nujnost povezovanja in ustvarjanja novih znanj za slovenski turizem.

V jubilejni akciji "Naj smučišče" rekordno število glasov

ns.jpg
petek, 18. marec 2011

V podjetju Alpe Adria Media Marketing smo v zimski sezoni 2010/2011 že 20-ič zapored pripravili izbor najbolj priljubljenih slovenskih smučišč. V treh mesecih se je v uredništvu »Dobro jutro, Slovenija« nabralo rekordnih 45 tisoč glasov, kar je dvakrat več kot v preteklih sezonah. Zaključek akcije »Naj smučišče« bo v petek, 25. marca, v Smučarskem centru Cerkno.

Celoten športni program v Planici si imetniki Modre kartice lahko ogledajo brezplačno

planica2011.jpg
četrtek, 17. marec 2011

Nedavni izjemno odmevni uspehi smučarskih skakalcev na minulem nordijskem svetovnem prvenstvu so razlog več, da tudi letos obiščete Planico!

V Rogaški Slatini bogatijo turistično ponudbo

panorama.jpg
četrtek, 17. marec 2011

Rogaška Slatina je že stoletja turistični in kulturni biser. Je kraj, kamor so nekoč zahajali znani evropski kulturniki, politiki in drugi veljaki. In je kraj, kamor gostje z vseh kontinentov zahajajo še danes. Prekrasne stavbe, drevoredi, parki, neokrnjena okoliška narava, zdravilni termalni vrelci, prireditve, vrhunske kozmetične storitve in še in še. Vse to je Rogaška Slatina. Več o občini in ponudbi pa v nadaljevanju.

Slovenija na sejmu UITT Kijev

uitt_kijev_296052_329395.gif
četrtek, 17. marec 2011

Naslednji teden od 23. do 25. marca 2011, bo v Kijevu potekal največji in najpomembnejši turistični sejem v Ukrajini.

Vabljeni k ogledu oddaje » Na lepše« z ITB

na_lepse.jpg
četrtek, 17. marec 2011

V tokratni oddaji "Na lepše", ki bo na sporedu danes, 17. 3. ob 21.30 na 1. programu TVSLO, bo pretežni del posvečen jubilejni 20. samostojni predstavitvi na 45. Mednarodni turistični borzi v Berlinu.

BTC svoj 57. rojstni dan obeležil z otvoritvijo ene največjih sončnih elektrarn v Sloveniji

četrtek, 17. marec 2011

Jože Mermal, predsednik uprave BTC in Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana sta včeraj slavnostno predala v uporabo eno izmed največjih sončnih elektrarn v Sloveniji, ki je na skupni površini 13.000 kvadratnih metrov locirana na dveh strehah Logističnega centra BTC ob Letališki cesti v Ljubljani.

Pomlad na avstrijskem Štajerskem

avstrijska_stajerska.jpg
sreda, 16. marec 2011

 Ko na vzhodnem avstrijskem Štajerskem skopni še zadnji sneg in zacveti več kot pol milijona jablan,…

SmučarSKI IZZIV na Rogli

izziv_rogla.png
sreda, 16. marec 2011

Vabljeni na letošnji zaključni SmučarSKI IZZIV, ki se bo odvijal v soboto, 19. marca na Rogli. Osrednji SMUČARSKI IZZIVALEC bo voditelj TV oddaje "NA ZDRAVJE" BOŠTJAN ROMIH.

Prireditve v Hiši Stare trte

sreda, 16. marec 2011

V četrtek, 17. marca 2011 s pričetkom ob 19. uri, se bo v Hiši Stare trte ponovno odvil kulturno obarvan vinsko-kulinarični večer. Tokratni gostje večera bodo dr. Janez Čebulj in vokalna skupina Kresnice.

Vse kar morate vedeti pred Planico 2011

planica_nk.jpg
sreda, 16. marec 2011

V prostorih Smučarske zveze Slovenije je včeraj potekala novinarska konferenca pred pričetkom finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki bo konec tedna v Planici. Glavni akterji te prireditve so podali še zadnje napotke pred velikim spektaklom.

Planica 2017

torek, 15. marec 2011

V prostorih Ministrstva za šolstvo in šport je včeraj potekala novinarska konferenca na kateri je bil predstavljen pomemben mejnik za prihodnost prečudovite doline pod Poncami. Poleg izgradnje nordijskega centra, bo Planica kandidirala za svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah leta 2017.

Nove publikacije: Homecoming in Koledar prireditev za leto 2011

torek, 15. marec 2011

Slovenska turistična organizacija je izdala dve novi publikaciji. Ob obeležitvi 20 letnice je bila izdana zgibanko Homecoming (I FEEL PROUD), in sicer v angleškem, nemškem, italijanskem, španskem, ruskem in slovenskem jeziku. Na voljo pa je tudi Koledar prireditev za leto 2011, in sicer v angleškem, nemškem in italijanskem jeziku.

Izšla je nova številka revije Tur!zem

turizem_329318.jpg
torek, 15. marec 2011

V aktualni številki revije Tur!zem vam predstavljajo: - Prednostna področja delovanja STO v letu 20…

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalin sound Bovec

bovec1.jpg
četrtek, 21. avgust 2014

V Bovcu 22. in 23. avgusta letos, pripravljajo nepozabno doživetje - ADRENALIN SOUND BOVEC. Festival bo temeljil na vrhunskem glasbenem programu, katerega bodo popestrili s tekmovanji v adrenalinskih športih, ki so nosilna sila turizma v okoliških krajih.

Sodelujte v nagradni igri - kamp Straško!

strasko.jpg
četrtek, 21. avgust 2014

Bi šli na 7 dnevno gratis kampiranje v enega najboljših kampov na Jadranu?

III. Begunjska avantura, družabno-športna prireditev

begunjska avantura
četrtek, 21. avgust 2014

30.8.2014 se v Begunjah obeta rekreativna, pohodniška in zabavna prireditev z zanimivimi sproščujočimi in interaktivnimi točkami, povezanimi s spoznavanjem Begunj in okoliških vasi, hribčkov ter dolin.

Komarjeva nedelja

trznica siska
sreda, 20. avgust 2014

Na Komarjevo nedeljo, 24.8., bodo v Spodnji Šiški na prodaj pridelki lokalnih kmetij, izdelki domačih obrti ter spominki. Živahno dogajanje bodo zaokrožile degustacije, ustvarjalne delavnice in kulturno zabavni program.

Rekreatur

rekreatur-1.jpg
sreda, 20. avgust 2014

Bi doživeli šarm etapnega kolesarjenja kot sta Tour de France ali Giro d’Italia vendar ste zanju premalo trenirali, ste prestari ali pa se vam preprosto ne gre na kolo?  Odbija vas misel na to, da bi na kolesu ves čas buljili v tla in divjali ne da bi vedeli kje se peljete?
Se radi družite, resneje kolesarite in vas zanimajo neodkrite lepote pokrajine in njihovih prebivalcev?

Zbiljska noč

zbiljska noc
sreda, 20. avgust 2014

29. avgusta se po petih letih premora se v koledar vročih poletnih druženj na prostem vrača legendarna ZBILJSKA NOČ, zabavna prireditev za vso družino na priljubljeni turistični točki v bližini Ljubljane. Poletni vrhunec dogajanja v občini Medvode in njeni širši okolici bo ob 60-letnici krstne izvedbe postregel z najboljšim kar ponujata slovenska in hrvaška zabavna scena.

Čateška noč

cateska noc
sreda, 20. avgust 2014

Vrača se ČATEŠKA NOČ, ki bo razveseljevala 23.8. od 20. ure dalje z nastopom Natalije Verboten in Rebeke Dremelj.

Film ob jezeru

Film ob jezeru
torek, 19. avgust 2014

Letni kino v Zdraviliškem parku Bled, od 21. do 23. avgusta 2014

Festival česna v Podzemlju

cesen
torek, 19. avgust 2014

Okusite česnove dobrote, prisluhnite zanimivim predavanjem, sodelujte v različnih igrah...

Festival kranjske klobase, Ljubiteljsko ocenjevanje

klobasa
torek, 19. avgust 2014

V sredo, 20. 8. 2014, se lahko udeležite ljubiteljskega ocenjevanja kranjske klobase. S skupnimi močmi bomo presodili o zmagovalcu letošnje kranjske klobase in se družili v prijetnem ambientu Hiše Kulinarike Jezeršek.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije