Novice

Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem vabi!

los.jpg
sreda, 1. junij 2011

Nova specializirana razstavno-prodajna sejemska prireditev, ki jo skupaj pripravljata Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in GR, bo od 2. do 5. junija na Gospodarskem razstavišču. Na njem se na več kot 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavlja prek 430 razstavljavcev, kar je za dobro tretjino več, kot sta organizatorja načrtovala pred manj kot pol leta, ko sta začela snovati sejem obrtnikov in podjetnikov v Ljubljani.

15. Tek ob Cerkniškem jezeru

tek_cerknisko_jezero.jpg
sreda, 1. junij 2011

Športna zveza Cerknica organizira ElgoNOVA Notranjski tekaški pokal 2011, ki ga sestavlja 8 tekov. Eden izmed tekov, kjer se tekmovalci vseh starosti, na 9,2 km dolgi tekaški progi, potegujejo za pokal, je tudi Tek ob Cerkniškem jezeru. Potekal bo v nedeljo, 5. junija 2011, tokrat že petnajstič. Lani je organizator teka zabeležili okrog 200 tekačic in tekačev iz cele Slovenije, med njimi tudi veliko otrok, ki so se pomerili na krajših razdaljah (700 m, 1000 m in 1500 m).

Tuji mladi turistični novinarji spoznavajo zeleno Slovenijo

udelezenci-akademije-za-mlade-turisticne-novinarje-med-ogledom-solin-640x480.jpg
sreda, 1. junij 2011

Od preteklega konca tedna v Portorožu poteka mednarodna FIJET Akademija za mlade turistične novinarje, ki se je udeležuje 15 turističnih novinarjev iz 8 držav. Akademijo organizira FIJET Slovenija – Društvo turističnih novinarjev v sodelovanju z mednarodnim Združenjem turističnih novinarjev in piscev FIJET ter ob podpori projekta Snovalec, Slovenske turistične organizacije, Ministrstva za gospodarstvo, portoroške fakultete Turistica, hotelov LifeClass & Spa ter številnih turističnih ponudnikov na slovenski obali, v njenem zaledju, na Krasu ter Goriškem in v Vipavski dolini.

Sodelujte v nagradnem žrebanju za brezplačni jezikovni tabor

ucenje-jezikov-na-travi-640x480.JPG
torek, 31. maj 2011

Samo še danes 31. maja do polnoči lahko izkoristite 10% popust ob prijavi otroka na poletni jezikovni tabor in sodelujte v nagradnem žrebanju. Enega prijavljenega otroka bodo izžrebali in mu podarili BREZPLAČNE POČITNICE v Kozjanskem raju.

Terme Dobrna v zavetju starodavnih dreves

dobrna_hotel_park.jpg
torek, 31. maj 2011

Na poti iz Ljubljane proti Štajerski je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« na avtocesti zavila proti Velenju ter pred tem krajem proti Dobrni. In prav slednja je bila tokratna končna točka. Sedli so v senco pod krošnje starodavnih dreves in v odličnih delovnih pogojih spoznavali Dobrno ter njene terme.

Navtični sejem malih plovil na kočevskem jezeru

torek, 31. maj 2011

Jadralni klub Kočevje vabi vse ljubitelje vodnih športov: jadranja, čolnarjenja, potapljanja, deskanja na vodi, ribolova k ogledu navtičnega sejem malih plovil: „JEZERO KOČEVJE“ „ŠPORT IN PROSTI ČAS NA SLADKIH VODAH“ od 3. do 5. junija 2011 na Rudniškem jezeru v Kočevju.

Poletno počitniško varstvo: Vodne vragolije

pocitnice_atlantis2.gif
torek, 31. maj 2011

Zamenjajte počitniške urice pred računalnikom in televizijo za nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin. Medtem ko bodo starši pridno delali v službi, bodo otroci sredi najbolj norih počitnic. Privoščite svojim otrokom najboljše in jih peljite na počitnice v Vodno mesto Atlantis!

Vabljeni na Sončkov festival - dobrodelno družinsko prireditev

sonckov_festival-1.jpg
torek, 31. maj 2011

IGRIVI SONČEK - vsak dan pestro dogajanje za najmlajše - Nagradne igrice; Igralnice Pika Poka; Cicibanove delavnice; Sladka presenečanja s Čokso; Kuharske delavnice z Emilijo Pavlič in KZ Agraria; Šola jadranja na deski in rolanja; Rajanje z pravljičnimi junaki in še in še .....

Poletna noč ob Dravi z najboljšimi vinarji

vino.jpg
ponedeljek, 30. maj 2011

Nepozabni vinarski dogodek se bo odvijal 2. junija, v Mariboru, ob 18. uri.

Ku ku, krošnje so spet tu

knjiznica_pod_krosnjami.jpg
ponedeljek, 30. maj 2011

Polna sočnih novosti, novih avtorjev in neverjetnih zapletov, ljubljanska posebnost svetovnega formata "Knjižnica pod krošnjami", je v petek odprla svoja zelena vrata.

Poletje v Stari Ljubljani

poletje_v_stari_ljubljani.jpg
ponedeljek, 30. maj 2011

Tradicionalni festival Poletje v stari Ljubljani vsako leto popestri dogajanje v mestu s sporedom koncertov klasične glasbe v slikovitem okolju starega mestnega jedra, na katere je vstop večinoma prost. Festival se začne v juniju in traja vse do konca avgusta, ko se zaključi s prireditvijo Noč v Stari Ljubljani.

Kolesarska turistična destinacija Maribor-Pohorje

ponedeljek, 30. maj 2011

Kolesarski turizem se v turistični destinaciji Maribor-Pohorje intenzivno razvija, potencial je velik, hkrati pa je že vidnih vse več rezultatov - od kolesarskih tiskanih zemljevidov do digitalnih predstavitev, od priprave sodobnih kolesarskih produktov do intenzivne promocije na ciljnih trgih. Prihodnji teden bo potekala izvirna akcija promocije kolesarske destinacije na eni najpomembnejših več-etapnih mednarodnih dirk Craft BIKE Trans Germany race 2011 v Nemčiji s strani športne in strokovne ekipe v dresih Maribor-Pohorje.

Ko pravljice oživijo

schneewittchen_zwerge_-c-paavoblofield-640x480.jpg
ponedeljek, 30. maj 2011

Med več kot 150 nemškimi tematskimi potmi najdemo Nemško pravljično cesto, ki nas pelje po sledeh pravljic, pripovedk in legend bratov Grimm.

Poslušajte nas v živo iz predstavništva Hrvaške turistične skupnosti v Ljubljani

djs_radio.jpg
petek, 27. maj 2011

Ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" bo jutri sicer ostala v osrednji Sloveniji, predstavili pa bomo nekoliko bolj oddaljene destinacije. Beseda bo namreč tekla okoli Hrvaške, ki vam s svojimi 1244 otoki obljublja popoln oddih.

Osrednji poslovni dogodek v slovenskem turizmu – Slovenska turistična borza SIW 2010

siw.jpg
petek, 27. maj 2011

Danes je v Termah Olimia v okviru osrednjega poslovnega dogodka v slovenskem turizmu – Slovenske turistične borze SIW 2011 - potekala novinarska konferenca, na kateri so mag. Marjan Hribar, v.d. gen. direktorja Direktorata za turizem in internacionalizacijo, mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije (STO), Jan Ciglenečki, vodja predstavništva STO v Avstriji in Zdravko Počivalšek, direktor Term Olimia, d.d., predstavili aktualne tematike s področja turizma in pomen dogodka SIW za slovensko turistično gospodarstvo.

Preddvor bo v znamenju praznika glasbe in veselja

petek, 27. maj 2011

Tridnevna prireditev Praznik glasbe in veselja, ki jo Agencija Media butik v sodelovanju z Občino Preddvor pripravlja vsak zadnji vikend v mesecu maju, je prireditev, ki je oživila prireditveno dogajanje v Preddvoru in bližnji okolici. Letos pripravljajo že 4. Praznik glasbe in veselja, ki bo v času od 27. do 29. maja pod velikim šotorom v Preddvoru na dvorišču pred proizvodnjo halo Jelovica Hiše.

Tudi letos Poletje v Celju, knežjem mestu

poletje_v_celju.jpg
petek, 27. maj 2011

Prve prireditve bodo lahko obiskovalci obiskali že v prvih dnevih junija, prireditveni vrhunec pa se bo tudi letos zgodili v drugi polovici avgusta z dvodnevno srednjeveško prireditvijo na Starem gradu Celje. Projekt se bo zaključil 31. 8. 2011. Poletje v Celju, knežjem mestu je eden redkih, če ne celo edini slovenski projekt poletnih prireditev, ki ponuja pestro prireditveno dogajanje skozi vse tri poletne mesece (junij, julij ter avgust).

Ulovite raketni start v zabavno poletje v Termah 3000

petek, 27. maj 2011

Ali veste, zakaj je termomineralna voda v Termah 3000 črna in kako je slišati kljunčkanje zaljubljenih štorkelj? Morda lahko o tem povprašate malega pernatega štrka Vikija, ki bo s svojim neustrašnim pogumom in simpatičnostjo osvojil vse člane družine, od najmlajših, do najstnikov, očkov in mamic, pa tudi dedkov in babic. Najbolj pogumnim bo Štrk Viki stal ob strani, ko se bodo odpravljali na spust po dihjemajočem toboganu Aqua-loop, bolj umirjenim pa bo pomagal zadeti luknje na bližnjem golfskem igrišču Livada. Z gosti se bo posladkal v slaščičarni Café Praliné, kjer slaščičarji in slaščičarke Term 3000 ustvarjajo slastna presenečenja.

Z glasbenimi vlaki na Mladi smo v Celje

logo-2.jpg
četrtek, 26. maj 2011

Po predstavitvi projekta Z glasbenimi vlaki za Planet Zemlja v Železniškem muzeju Slovenskih železnic nas je pot po železniških tirih, ob spremljavi melodij bobnarja Sokija, prejšnji teden peljala iz Maribora v Ljubljano na veliki koncert skupine Elvis Jackson. Naslednji glasbeni vlak pa bo odpeljal v soboto, 28. maja, iz Ljubljane in Maribora v Celje na dogodek »Mladi smo«. Tam vas bodo v znamenju dneva mladosti pomlajevali legendarni Big Foot Mama, Kingston, Zablujena generacija in drugi. Vstopnine za prireditev ni!

S festivalskim vlakom in Vladom Kreslinom iz Ljubljane v Celje

brlekkreslinkoren.jpg
četrtek, 26. maj 2011

Odet v bleščečo zlato-črno podobo letošnjega festivalskega poletja je včeraj v dopoldanskih urah proti Celju krenil festivalski vlak Slovenskih železnic. Pot do knežjega mesta je pokroviteljem in partnerjem Festivala Ljubljana ter predstavnikom medijev s črno kitaro krajšal Vlado Kreslin, ki svoj tradicionalni koncert v Križankah tokrat pripravlja za 18. avgust. Nanj se bodo obiskovalci lahko pripeljali kar z vlakom.

Najnovejše v tej rubriki

Dnevi računalništva v Muzeju pošte in telekomunikacij

igre.jpg
petek, 21. november 2014

Vabljeni na 1. Dneve računalništva, ki bodo potekali od torka, 25. 11., do četrtka, 27. 11. 2014, od 9. do 13. ure v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.

V zimskem voznem redu z ljubljanskega letališča neposredno na 19 destinacij

turkish.jpg
petek, 21. november 2014

Potniki lahko z več kot 150 rednimi leti tedensko iz Ljubljane potujejo neposredno na 19 evropskih destinacij.

Otvoritev Makeup studia Charm

charm naslovka ceniki.jpg
petek, 21. november 2014

Dosezite zapeljivost in šarm, ki bosta ustavljala poglede.

30. slovenski knjižni sejem

knjizni_sejem.jpg
četrtek, 20. november 2014

Letošnji knjižni sejem bo drugačen. 30. po vrsti je jubilejni. Od leta 1972, ko je bil organiziran prvi, je postal svojevrstna institucija, največji dogodek založniško-knjigotrške panoge pri nas, ki ga vsako leto obišče prek 30.000 obiskovalcev.

Novosti v slovenskih naravnih zdraviliščih v letu 2015

ssnz.jpg
četrtek, 20. november 2014

Preberite več o novostih, ki so jih v slovenskih naravnih zdraviliščih pripravili za leto 2015.

Novembra potniki z ljubljanskega letališča pod vtisi Slovenije

november_aerodrom.jpg
četrtek, 20. november 2014

Potnike in obiskovalce ljubljanskega letališča cel november navdušujejo okusi, podobe in igrivost Slovenije.

Dan slovenske hrane

dan_slovenske_hrane_14.jpg
sreda, 19. november 2014

Prebivalec Slovenije poje jabolk in medu več, mlečnih in žitnih izdelkov pa manj kot prebivalec EU28.

Vse sladkosti življenja

vse_sladkosti_zivljenja.JPG
sreda, 19. november 2014

Turistično združenje Portorož organizira v decembru božično-novoletno tržnico z bogato ponudbo domačih izdelkov, kot so oljčno olje, namazi, marmelade, med, zelišča in domača umetnostna obrt iz vse Slovenije. Kot nalašč za drobna razvajanja in pozornosti.

Nočni mega shopping v BTC Cityju

nocni-mega-shopping.jpg
sreda, 19. november 2014

V petek, 21. novembra bo na celotnem območju v BTC City Ljubljana čas za nočne nakupe. Tega dne bodo namreč trgovine in gostinski lokali v BTC CIty Ljubljana za kupce odprti do polnoči.

44. Ljubljanski bazar stripov

bazar_stripov.jpg
torek, 18. november 2014

Vsi ljubitelji stripov, pozor! Če bi želeli zamenjati, prodati ali kupiti stare, rabljene in nove stripe, vabljeni danes v Kino Šiška na tokratno, že 44. edicijo Ljubljanskega stripovskega bazarja, v organizaciji Društva ljubiteljev stripov Stripoholik.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije