Novice

Počitnikarji, popotniki, izletniki in avanturisti vabljeni na sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas

img_5579-640x480.JPG
četrtek, 27. januar 2011

Z današnjim dnem so odprta vrata sejma Turizem in prosti čas, tokrat v razširjeni obliki destinacij Alpe Adira, ki velja za enega izmed največjih sejmov s turistično ponudbo v Sloveniji. Poleg domačega turizma, ki ga v večini sestavljajo regije s svojo celovito ponudbo, organizatorji potovanj, turistični centri in turistična društva, je velik del sejma namenjen tudi tujini. Med drugim si lahko ogledate ponudbo sosedov: Madžarske, Hrvaške, Italije, poleg tega pa še Bosne, Srbije, Turčije ter Španije. S svojim razstavnim prostorom pa je presenetil tudi svetovni popotnik Zvone Šeruga.

Spletna stran Active Slovenia je zaživela

active_slovenia.JPG
četrtek, 27. januar 2011

Vsem navdušencem aktivnega preživljanja prostega časa je že nekaj časa na voljo nova kartica ugodnosti Active Slovenia s katero lahko počitnikujete, se udeležujete športnih ali velneških aktivnosti po izredno ugodnih cenah.

Naj smučišče: Zasnežene zimske dni na Kopah

četrtek, 27. januar 2011

Več kot šest kilometrov prog, na nadmorski višini do 1.500 metrov, boom ponudba in prava pancer tanz zabava. Vse to ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vsako leto znova privlači in privabi kam drugam kot v Gorsko turistični center Kope. Zabavno vzdušje in zimsko ponudbo so tudi tokrat v radijski oglašanjih predstavili s pomočjo sogovornikov pred mikrofonom. Preverite, kaj so povedali!

Na edinstven izlet

ueberdenwolken-640x480.JPG
četrtek, 27. januar 2011

Nova ponudba „Koroško doživetje narave“ goste popelje nazaj k odkrivanju naravnosti – vodniki in gozdni čuvaji na izletih posredujejo edinstvene vtise in poskrbijo za kar največjo varnost.

Raba obnovljivih virov energije v turizmu

setcom-logo-1.jpg
četrtek, 27. januar 2011

Mednarodni inštitut za turizem organizira brezplačen seminar o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije v turizmu.

Izžreban dobitnik smučarske vozovnice za Krvavec

logo_krvavec-1.jpg
četrtek, 27. januar 2011

Izžrebali smo dobitnika zadnje skrite smučarske vozovnice. Ta se je skrivala pod dogodkom "Vodeni izleti TNP: Turnosmučarski izlet na Viševnik".

V Celju se pričenjajo Dnevi kulture 2011

četrtek, 27. januar 2011

Zavod Celeia Celje je na včerajšnji novinarski konferenci predstavil sklop prireditev pod skupnim imenom Dnevi kulture, ki se letos odvijajo že tretje leto zapored. V letošnjem letu bo projekt potekal od 1. do 8. 2. 2011. Rdeča nit letošnjega programskega dogajanja je usmerjena v doživljanje mesta Celje skozi vizije, anekdote, pripovedi … ljudi, ki v njem živijo.

Poslušajte nas v živo s Krvavca

djs_radio.jpg
sreda, 26. januar 2011

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« bo jutri obiskala prijazen in vedno nasmejan Rekreacijsko turistični center Krvavec.

Oddahnite si! Tu smo: Alpe-Adria

tip.jpg
sreda, 26. januar 2011

Konec januarja je na Gospodarskem razstavišču že tradicionalno rezerviran za turizem. Po 30–letnem razvoju tovrstne sejemske prireditve se od 27. do 30. januarja predstavlja destinacijsko in programsko razširjeni sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas. Kot pove že samo ime prireditve, obsega poleg oddaljenejših tujih destinacij turistično ponudbo regije Alpe–Jadran, v vsebinskem pogledu pa je zasnovan po meri obiskovalca oziroma po turističnih produktih. Hkrati poteka Salon plovil kot prva tovrstna prireditev v koledarskem letu, na kateri se predstavljajo plovila do deset metrov dolžine, dodatna navtična oprema in storitve.

Predstavitev knjige "Šport v turizmu" na sejmu TIP

sport.jpg
sreda, 26. januar 2011

V teh dneh je na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani izšla knjiga z naslovom »Šport v turizmu«. V delu so zbrane vsebine štirih avtorjev, ki se v Sloveniji ukvarjajo z raziskovanjem športnega turizma - dr. Hermana Berčiča, dr. Borisa Sile, dr. Nataše Slak Valek in Damjana Pintarja. Vsebine govorijo o povezanosti športa in turizma, teh dveh pomembnih človekovih dejavnosti, ki v sožitju (o)bogatita človekovo športno-aktivno potovanje. Avtorji so tudi mnenja, da bi šport mogel biti pomemben del Strategije razvoja turizma v Sloveniji.

Nova številka časopisa Moja Thermana

moja_thermana-1.jpg
sreda, 26. januar 2011

Izšla je nova številka časopisa dobrega počutja Moja Thermana.

Bohinju vodilna nagrada v kongresni industriji

sreda, 26. januar 2011

Januarja 2011 se je vrsti nagrad, s katerimi se ponaša 1. ekološki hotel Slovenije, pridružilo tudi letošnje Priznanje Akademije Conventa, vodilna nagrada v kongresni industriji jugovzhodne Evrope. Izbrani akterji so se pomerili v izpeljanih inovacijah s področja kongresne dejavnosti, prestižno nagrado pa je prejela najbolj uspešna rešitev oziroma izvirni koncept na področju kongresnega turizma v letu 2010.

Izžrebana dobitnica smučarske vozovnice za Kope

logo_krp-3.gif
sreda, 26. januar 2011

Včeraj je bila smučarska vozovnica za Kope skrita pod novico "Kobilarna Lipica bo Policiji zagotovila 9 lipicancev".

Kakovost ostaja glavno vodilo ponudbe Term Ptuj

sreda, 26. januar 2011

V Termah Ptuj se zavedajo, da je danes za razvoj turistične ponudbe potrebna kombinacija inovativnosti, kakovosti, gostoljubja in pestrih doživetij, ki jih ponuja bogato naravno in kulturno okolje. Svojo ponudbo oblikujejo v tesni povezavi z okoljem in rimsko dediščino, s čimer krepijo prepoznavnost destinacije doma in po svetu.

Tropske rastline v Ljubljani

orhideja.jpg
torek, 25. januar 2011

V Botaničnem vrtu v Ljubljani, ki je lani praznoval 200 let delovanja, so odprli nov tropski rastlinjak. Obisk tropskega rastlinjaka vam ponuja prijetno eksotično okolje v oblačnih, deževnih in temačnih dneh. V drugem rastlinjaku Botaničnega vrta v Parku Tivoli pa bo med 20. in 25. aprilom potekala mednarodna razstava orhidej, na kateri boste med drugim lahko videli tudi orhidejo Ljubljana, poimenovano po našem mestu.

Prešernov dan

preseren.jpg
torek, 25. januar 2011

Slovenski kulturni praznik poleg državne proslave s podelitvijo Prešernovih nagrad, najpomembnejših slovenskih priznanj za kulturne dosežke, že v dneh pred 8. februarjem zaznamujejo številni kulturni dogodki in prireditve. Na sam praznik je vstop v muzeje in galerije brezplačen, brez vstopnine so na ogled nekateri koncerti, gledališke predstave, projekcije nekaterih filmov itd.

Danes smo izžrebali dobitnika smučarske vozovnice za Stari vrh in Kranjsko Goro

torek, 25. januar 2011

Sobotna vozovnica za smučišče Stari vrh, se je skrivala pod dogodkom "Brezplačna vodena ogleda Plečnikove Ljubljane", včerajšnja za Kranjsko Goro pa pod novico "Železniški muzej Slovenskih železnic v Ljubljani praznuje 30 letnico".

Predstavitev slovenske turistične ponudbe v Rimu

rim.jpg
torek, 25. januar 2011

Predstavništvo STO v Italiji je v 18. januarja ob obisku slovenskega predsednika v italijanskem glavnem mestu pripravilo predstavitev slovenske turistične ponudbe.

Na sejem Turizem in prosti čas po nagrade

na_vlaku_pom-640x480.jpg
ponedeljek, 24. januar 2011

Od 27. do 30 januarja bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas. Obiščite stojnico Slovenskih železnic v Kupoli A in sodelujte v nagradi igri.

Predstavitev Podpohorske turistične vinske ceste je navdušila

ponedeljek, 24. januar 2011

V Hiši Stare trte se je prejšnji teden odvil drugi v nizu četrtkovih vinskih večerov, tokrat s predstavitvijo ponudnikov Podpohorske vinske turistične ceste. Za simbolično vstopnino, nakup kozarca Hiše Stare trte, so lahko ljubitelji vinske tradicije in kulture preživeli prijeten večer v družbi lokalnih vinarjev in drugih vinoljubov ter pokušali vina sedmih vinogradnikov oz. vinskih kleti.

Najnovejše v tej rubriki

Dober dan, poletje v Kamniku!

Sutna_street_Photo_associaton_Kamnik__Fotoklub_Kamnik_.JPG
četrtek, 26. junij 2014

Poletje v vseh nas vzbudi posebna pričakovanja. Enkratna in neponovljiva, odvisna od vsakega posameznika. Želje so različne, vsi pa si želimo, da bi vse lepo, preživeto in doživeto še dolgo odzvanjalo v srcih. In Kamnik z okolico vam to lahko ponudi.

Večerji na zajli se pridružujejo še vrhunski kuharski šefi

Vecerja_logo_2.png
četrtek, 26. junij 2014

Organizatorji edinstvenega kulinaričnega doživetja "Večerja na zajli", Gostilna Dvor Jezeršek, Gostilna Krištof in RTC Krvavec so po prvem letu projekta izredno zadovoljni. V tem času so s kulinaričnimi specialitetami razvajali že več kot 1000 gostov, 4. 7. 2014 pa pripravljajo že 17. večerjo na zajli.

Počitniška delavnica orientalskega plesa za otroke v Atlantisu

orientalski_ples.jpg
četrtek, 26. junij 2014

Vabimo vas na plesne delavnice orientalskega plesa, ki s pomočjo glasbe in iger spodbuja gibalno ustvarjalnost ter na zanimiv in igriv način širi otroško domišljijo.

Koliko stane družinsko kampiranje v Sloveniji?

četrtek, 26. junij 2014

Oglejte si cene kampiranja, ki jih v slovenskih kampih plača družina z dvema otrokoma. Na spletnem portalu www.avtokampi.si so v tabeli zbrali podatke za 25 kampov, tako ob morju kot tudi v termah, in ob rekah Soča, Sava, Kolpa in Savinja ...

Dalmatinsko mesto, ki ga »morate obiskati«

cavtat.jpg
torek, 24. junij 2014

Mesto Cavtat v južni Dalmaciji se je pred kratkim uvrstilo na Fordov seznam »Deset mest, ki jih morate obiskati«.

Poletna muzejska noč prvič v Deželi kozolcev

dezela_kozolcev1.jpg
torek, 24. junij 2014

V Deželi kozolcev Šentrupert je prvič potekala poletna muzejska noč, kar pomeni, da se je dogajanje od razstav, vodenega ogleda do iger za mlade vršilo vse do polnoči. Gre za akcijo slovenskih muzejev in galerij, ki je letos potekala 12.

Soča Outdoor Festival 2014

soca_outdoor.jpg
torek, 24. junij 2014

Kdaj: petek, 4. julij 2014 - nedelja, 6. julij 2014

Uspešno izveden prvi Soča Outdoor Festival 2013 je navdušil udeležence in potrdil, da je Tolmin, ki je že prepoznaven kot festivalno mesto, idealna destinacija tudi za športni festival.

Ana Desetnica 2014

ana_desetnica.jpg
torek, 24. junij 2014

Ana Desetnica je največji mednarodni festival uličnega gledališča. Odvija se 10 slovenskih mestih, v vsakem mestu pa festival vključuje lokalno prebivalstvo, društva in organizacije, ki v danem prostoru stkejo tkanino svojega mesta. Barvito, slikovito, polno vzorcev, odtenkov in vsebin.

Terme Ptuj so svetovne

Terme Ptuj
ponedeljek, 23. junij 2014

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija že kar nekaj časa pridno obiskuje slovenska kopališča in za vas preverja njihovo ponudbo. Na prvi poletni dan si je zaželela adrenalinskih vodnih užitkov, zato so se tokrat odpravili v Terme Ptuj, kjer imajo največji sistem toboganov v Sloveniji. Želeli so se na lastne oči prepričati, če njihov slogan »Terme Ptuj so svetovne!« drži.

V Atlantisu v veljavi poletni delovni čas

atlantis_poletje.jpg
ponedeljek, 23. junij 2014

Do 30. 9. 2014 bo v Vodnem mestu Atlantis veljal poletni delovni čas.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije