Novice

Dinozavri in ledenodobni velikani v Arboretumu

mamut.jpg
torek, 29. marec 2011

Časovni stroj Arboretuma Volčji Potok vas bo tudi v letošnjem letu popeljal v svet dinozavrov. Nova postaja v zgodovini življenja na Zemlji pa je ledena doba. Srečali se boste z nekaterimi starimi znanci, spoznali pa boste tudi nekaj novih prijateljev. Razstava bo trajala od 1. aprila 2011 do 15. junija 2011.

Ljubljanska Druga godba med 25 najboljšimi glasbenimi festivali na svetu

druga_godba.jpg
torek, 29. marec 2011

Festival Druga godba, ki je eden najstarejših world music festivalov v tem delu sveta, je vplivna britanska glasbena revija Songlines uvrstila med 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu.

Cruise & Ferry Center podelil turistične nagrade Cruise Awards in predstavil priročnik za križarjenje

torek, 29. marec 2011

Cruise & Ferry Center, prvi in vodilni ponudnik križarjenj pri nas, je podelil nagrade za turistične dosežke na področju križarjenj Cruise Awards. Na dogodku so predstavili tudi prvi priročnik za križarjenje pri nas - Razkošje za obzorjem: kaj vse morate vedeti, preden se odpravite na križarjenje, ki ga je v sodelovanju s Cruise & Ferry Center napisal novinar Brane Šalamon.

STO s projektom Chat and Play prejela drugo nagrado

ftk.jpg
torek, 29. marec 2011

Na 5. mednarodnem Festivalu turističnih komunikacij je Slovenska turistična organizacija (STO) v tekmovalnem delu festivalskega programa prejela drugo nagrado v kategoriji web.

"Naj smučišče" že dvajsetič uspešno za nami

zaključna Naj smučišče
ponedeljek, 28. marec 2011

V smučarskem centru Cerknu se je v petek iztekla ne samo jubilejna, ampak tudi rekordna sezona akcije Naj smučišče. Potem ko so člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« obiskovali smučarske centre in jih predstavljali na 10ih radijskih postajah, so smučarke in smučarji oddali rekordnih več kot 45.000 glasov. Vas zanima, kdo je stal na stopničkah in kako je razglasitev potekala? Oglejte si...

Novosti v Termah Čatež

telovadnica_catez.jpg
ponedeljek, 28. marec 2011

V Termah Čatež so od 21.03. do 25.03.2011 ponovno gostili Hrvaško nogometno reprezentanco. Nogometaši so se v pomladanski klimi čateškega turističnega centra pripravljali na kvalifikacijsko tekmo za EURO proti Gruziji, ki so jo odigrali 26. marca v Tbilisiju.

Novi Otroški center Beti in Cej v BTC City Ljubljana

ponedeljek, 28. marec 2011

Jože Mermal, predsednik uprave BTC, in mag. Biljana Zeroska Stanovnik, predsednica Društva slovensko makedonskega prijateljstva, sta v petek, ob materinskem dnevu, v spodnji etaži Emporiuma v BTC City Ljubljana svečano otvorila novi Otroški center Beti in Cej. Njegov koncept temelji na športno-kreativnem in izobraževalnem centru, v katerem bodo otrokom med 3. in 12. letom starosti visoko strokovni vzgojitelji in športniki pomagali kakovostno preživljati prosti čas.

Ptuj prizorišče evropskega prvenstva v košarki 2013

pb0s2803-640x480.jpg
ponedeljek, 28. marec 2011

Z Grand Hotelom Primus v Termah Ptuj v Spodnjem Podravju niso zapolnili le vrzeli na področju kvalitetne hotelske nastanitve s celovito turistično storitvijo, z njim so nadgradili tudi ponudbo vrhunskega športnega turizma. Prvovrstna hotelska namestitev in celovita športna infrastruktura v neposredni bližini v najstarejše slovensko mesto privabljata številne vrhunske domače in tuje športnike ter športne ekipe različnih panog.

Quiksilver Luža Contest 2011

luza.jpg
ponedeljek, 28. marec 2011

V soboto, 9. aprila bo na Krvavcu potekala tradicionalna Quiksilver Luža. Že šesto leto zapored v času pomladanske smuke v društvu DOBR pripravljajo najbolj noro, mokro, atraktivno in zabavno tekmovanje na snegu.

Poleti v Slovenijo z Eddijem Eaglom Edwardsom

eddie.JPG
ponedeljek, 28. marec 2011

Slovenska turistična organizacija je preko svoje pisarne v Veliki Britaniji in ob pomoči Veleposlaništva v Londonu v letošnjem letu začela načrt iskanja znanih osebnosti v Veliki Britaniji, ki bi bile tako ali drugače pripravljene priti na obisk v Slovenijo ter jo kasneje predstavljati v medijih kot potencialno zelo zanimivo turistično destinacijo za Britanski trg.

Vabljeni k ogledu oddaje « NA LEPŠE »

na_lepse.jpg
ponedeljek, 28. marec 2011

V oddaji Na lepše, ki je bila na sporedu, v četrtek, 24. marca, je ekipa oddaje Na lepše predstavila dve manjši Slovencem manj znani zdravilišči: Rimske toplice in BioTerme.

Nov Kompasov katalog Slovenija 2011/12 predstavlja EDEN destinacije in zeleno turistično ponudbo

kompasov_katalog.JPG
ponedeljek, 28. marec 2011

Največji Kompasov katalog do sedaj Slovenija 2011/12 prinaša številne ideje kako preživeti počitnice v Sloveniji blizu neokrnjene narave z bogato turistično ponudbo in paketi za vse okuse. Poleg široke ponudbe namestitev so v katalogu celovito predstavljene novosti v slovenski kataloški ponudbi počitnic.

Največ glasov za smučišča: Ribniško Pohorje, Golte in Cerkno

prejemniki_priznanj-800x600-5.jpg
petek, 25. marec 2011

Pod okriljem podjetja Alpe Adria Media Marketing in uredništva »Dobro jutro, Slovenija« se je končal jubilejni, 20. izbor najbolj priljubljenih slovenskih smučišč. V smučarskem centru Cerkno so na najvišjo stopničko stopili predstavniki smučišča Ribniško Pohorje, Golte in Smučarskega centra Cerkno. 87 smučišč je prejelo rekordnih več kot 45 tisoč glasov.

Poslušajte nas v živo iz Smučarskega centra Cerkno

djs_radio.jpg
petek, 25. marec 2011

Ekipa "Dobro jutro, Slovenija" se bo danes odpravila v Smučarski center Cerkno, kjer bomo podelili priznanja najbolj priljubljenim slovenskim smučiščem. Jutri pa nas spremljajte v radijskih javljanjih in izvedeli boste podrobnosti o podelitvi pa tudi o naših gostiteljih.

Že stota ponovitev Veselkovih nasvetov za laganje

veselko.jpg
petek, 25. marec 2011

1. aprila, na tradicionalni dan potegavščin, bo Borut Veselko v SiTiTeatru že 100-ič predaval o mojstrovinah laganja.

Turistična kartica ob nakupu prek spleta 10% cenejša

kartica.jpeg
petek, 25. marec 2011

Turistična kartica Urbana je nedvomno najboljši način za raziskovanje Ljubljane, saj vam omogoča da brez vstopnine odkrijete največje znamenitosti Ljubljane, se brezplačno udeležite ogleda mesta in se brezplačno vozite z mestnimi avtobusi, ladjico, turističnim vlakcem ter vzpenjačo na grad.

Tobačna ob 140 letnici svojega delovanja odpira prenovljeno zbirko Tobačnega muzeja

tobacni_muzej-2.jpg
četrtek, 24. marec 2011

Tobačna Ljubljana praznuje 140 let svojega delovanja. Ob tej priložnosti je podjetje skupaj z Muzejem in galerijami mesta Ljubljane, prenovilo Tobačni muzej - muzejsko zbirko, ki se po dvajsetih letih seli v nove prostore Kulturnega centra Tobačna 001, Tobačna ulica1, Ljubljana. Tobačni muzej bo odprt za javnost od 25. marca dalje. Vstop brezplačen.

Začetek golfske sezone na Bledu

16-luknja-640x480.jpg
četrtek, 24. marec 2011

Na blejskem golfskem igrišču, ki deluje v okviru družbe Sava Hoteli Bled, se pričenja nova sezona. Golfiste pričakujejo nekatere novosti in dodatne ugodnosti.

Maraton Franja BTC City - Svetovni pokal za rekreativne kolesarje

uvct.jpg
četrtek, 24. marec 2011

Maraton Franja je vstopila v elitni rang UCI World Cycling Tour (UWTC), kjer je zaenkrat 7 elitnih prireditev razpršenih po celem svetu:

Projekt Vino Cool in prireditve v Hiši Stare trte

četrtek, 24. marec 2011

Aktivnosti mednarodnega, slovensko-avstrijskega projekta Vino Cool – vino, kultura, kulinarika – Doživeti vinske ceste, katerega namen je obogatiti in povezati turistično ponudbo vinskih cest slovensko-avstrijskega čezmejnega območja ter jo z izpostavitvijo lokalnih posebnosti narediti še privlačnejšo, tečejo uspešno in že dosegajo načrtovane rezultate. Številne načrtovane aktivnosti, ključne za izvedbo sklepne faze projekta, ki se bo zaključil v maju 2012, so že izvedene; sedaj so v teku aktivnosti, katerih rezultati bodo oprijemljivejše vrednosti tudi za širšo javnost.

Najnovejše v tej rubriki

Izbor najboljše restavracije v Sloveniji

vegetarian-slovenia.jpg
ponedeljek, 8. september 2014

V uredništvu In Your Pocket - mednarodni mestni vodiči, so pričeli z izborom Best Restaurants in Slovenia, v seriji »najboljše v Sloveniji«.

Naj kamp Adria - Vaš glas je lahko odločilen!

petek, 5. september 2014

Ste preživeli letošnje počitnice v enem od slovenskih ali hrvaških kampov? Kampisti imate že 4. leto možnost izbrati najboljši kamp. Lani ste zbrali več kot 47.000 glasov in prav je, da tudi letos nagradite tiste kampe, kjer so se najbolj potrudili, so bili najbolj prijazni in si zaslužijo vaš glas.

9. Otroški bazar Ljubljana

potiskbazarkovihmajic_1640x480.jpg
petek, 5. september 2014

Otroški bazar, sejem za družine, vas ponovno z veseljem pričakuje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 11. do 14. septembra 2014.

Trgatve

Trgatevzidanica_Belak_Radenski_vrh2_mala_427326.jpg
petek, 5. september 2014

Trgatev, eden izmed najpomembnejših korakov na poti od grozdja do vina, je v Sloveniji svečano opravilo, kjer lahko sodelujete tudi vi.

Prenovljeno novogoriško mestno središče bogati Vinoteka Solum

vinoteka_solum.jpg
petek, 5. september 2014

Mestna občina Nova Gorica je v okviru programa Čezmejnega sodelovanja Slovenija–Italija (2007–2013) in projekta Solum udejanjila idejo o urejenem prostoru, kjer bi z različnimi aktivnostmi lahko uresničevali programe za povečanje prepoznavnosti in promocijo ponudnikov domačih izdelkov ter vinarjev na čezmejnem območju.

56. FIJET Svetovni kongres bo v znamenju 60-letnice svetovnega združenja

fijet_60.jpg
četrtek, 4. september 2014

56. FIJET Svetovni kongres bo potekal od 5. do 11. septembra na Madžarskem, udeležilo se ga bo 180 članov FIJET, med njimi tudi pet slovenskih novinarjev pod vodstvom predsednika FIJET Slovenija Draga Bulca, ki je bil pred nedavnim imenovan v Izvršni odbor FIJET.

Sladka Istra 2014

istra_logo_foto_1x9j_600.jpg
četrtek, 4. september 2014

V Kopru se bo tretji vikend v septembru odvijal tradicionalni festival sladkih pregreh. Dogajanje v okviru 6. Sladke Istre, ki se lahko pohvali z največjim številom prijavljenih ponudnikov sladkih mojstrovin, so organizatorji predstavili na novinarski konferenci v Ljubljani.

Občina Tržič je postala lastnica taborišča Ljubelj

trzic.jpg
četrtek, 4. september 2014

Minister za kulturo dr. Uroš Grilc in župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic sta včeraj podpisala pogodbo o neodplačnem prenosu kulturnega spomenika državnega pomena Podljubelj – taborišče Ljubelj na Občino Tržič.

Ljubljanska vinska pot predstavlja slovenske vinorodne dežele: Podravje

lj_vinska_pot.jpeg
četrtek, 4. september 2014

20. 9. od 11.00 do 19.00, Staro mestno jedro

Evropski teden mobilnosti: Brezplačni turistični ogledi Ljubljane

vlakec.jpeg
sreda, 3. september 2014

V okviru akcije Evropski teden mobilnosti se vsako leto zvrsti spored dogodkov, posvečenih uporabi okolju prijaznih oblik prevoza in trajnostnemu razvoju. Nedelja, 21. septembra, je dan, namenjen prostemu času. Na ta dan so nekateri turistični ogledi Ljubljane na voljo brezplačno.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije