Novice

Pomlajeni v pomlad – z metodo »Jet Peel – Hydro Bliss«

ponedeljek, 18. april 2011

Novost, ki že po nekaj obiskih v ambulanti za lepotne posege v Termah Dolenjske Toplice obljublja gladko, napeto in sijočo kožo na obrazu, je učinkovita in povsem naravna metoda, ki omogoča limfno drenažo, piling in mezoterapijo brez uporabe igel. Tea Jedlovčnik Štrumbelj, dr. med., specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, zagotavlja, da je nova terapija z vodo in kisikom primerna tudi za zdravljenje aken, za posvetlitev kožnih madežev in celo za odpravljanje plešavosti.

3. Razstava pirhov, velikonočnih košar in prtov slovenskih pokrajin

Pirhi
ponedeljek, 18. april 2011

V sredo, 20. aprila 2011 ob 11.00, vabljeni v Zavod Marianum Veržej, na uradno odprtje 3. Razstave pirhov, velikonočnih košar in prtov slovenskih pokrajin.

Poslušajte nas v živo iz Term Ptuj

djs_radio.jpg
petek, 15. april 2011

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« bo jutrišnji dan izkoristila za nova doživetja, ki jih bo poiskala v najstarejšem slovenskem mestu, natančneje v Termah Ptuj.

STO prejela posebno nagrado za izvedbo promocijskih aktivnosti na kitajskem trgu

kitajska.JPG
petek, 15. april 2011

V sredo, 13. aprila, se je začel niz promocijskih dogodkov Slovenije in slovenske turistične ponudbe na trenutno enem najbolj rastočih turističnih trgov – na Kitajskem.

Ta teden odprla vrata prenovljena RINKA – večnamensko središče za trajnostni razvoj Solčavskega

rinka.JPG
petek, 15. april 2011

Rinka – središče za trajnostni razvoj Solčavskega – je ta teden ponovno odprla vrata tako za domačine kot tudi za obiskovalce kraja, prav tako pa prinaša nov zagon v življenje in gospodarski utrip kraja. Večnamensko središče za trajnostni razvoj Solčavskega prinaša nove zaposlitvene in razvojne priložnosti tudi na področju trajnostnega razvoja turizma.

Društvo Ekologi brez meja pripravlja regionalno konferenco Očistimo Balkan v enem dnevu!

ocistimo_balkan.JPG
petek, 15. april 2011

Društvo Ekologi brez meja, ki je lani uspešno izvedlo akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, nadaljuje z uresničevanjem še bolj ambicioznih ciljev letošnjem letu.

Svetovno prvenstvo v novi podobi in Paketom veslaških užitkov

sp_veslanje.jpg
petek, 15. april 2011

Štiri mesece pred največjim športnim dogodkom letošnjega leta v Sloveniji – svetovnim prvenstvom v veslanju so prireditelji že dosegli največje število zavesljajev in finiširajo proti ciljni črti. Na novinarski konferenci v Mercator centru Šiška v Ljubljani sta organizacijski odbor in Veslaška zveza Slovenije predstavila nove projekte, ki bodo zaznamovali zadnje mesece pred izvedbo dolgo pričakovanega tekmovanja.

Razpis Snovalec 2011

snovalec_2.gif.png_thbig.jpg.png
petek, 15. april 2011

Slovenska turistična organizacija je v okviru Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS) objavila razpis Snovalec 2011, s katerim spodbuja razvoj in promocijo še bolj inovativnega slovenskega turizma.

Na Šentjurjevo in druge prireditve s Slovenskimi železnicami

Vlak
četrtek, 14. april 2011

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je na pot podala z vlakom Slovenskih železnic, cilj potovanja pa je tokrat bil Šentjur. Razlogov za ta izbor je precej, eden izmed njih je tudi muzej južne železnice ter v njem Franc Jožefov prometni urad. Po muzejskih zbirkah in Šentjurju ter okolici so se člani ekipe »Dobro jutro, Slovenija« podali skupaj z gosti. Kaj so povedali lahko preberete v nadaljevanju!

Dan odprtih vrat ambulante za estetske posege v Dolenjskih Toplicah

Estetska kirurigija
četrtek, 14. april 2011

Stresno življenje, premalo spanja in predolg delovnik lahko na obrazu pustijo neljube posledice. Utrujena koža, gube, povešene veke, … V Ambulanti za lepotne posege v Dolenjskih Toplicah vam lahko učinkovito in hitro pomagajo do bolj svežega in mladostnega videza. Za vse, ki imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z estetskimi posegi, organizirajo dan odprtih vrat - v soboto, 16. aprila 2011.

8 urno dobrodelno kolesarjenje "S kolesom za kolo"

Kolesar
četrtek, 14. april 2011

Na pobudo Francija Horvata, tekmovalca v ekstremnem kolesarstvu, bo v organizaciji ekipe Franci Horvat Team in Kulturno športnega društva Mušketirji, v soboto 16. aprila 2011 organizirano 8 urno neprekinjeno krožno kolesarjenje v okolici Postojne. Kolesarjenje bo dobrodelno saj bodo vsi prispevki namenjeni za nakup dveh posebnih koles za invalide.

Kostevsko Šišilo 2011

Salama
četrtek, 14. april 2011

Vabljeni na »KOSTEVSKO ŠIŠILO« 2011, ki bo v petek, dne 15. aprila 2011, ob 19.00 uri v dvorani OŠ Fara.

Poletna ponudba gorskih turističnih centrov bo bogata in razgibana

Gorski turizem
četrtek, 14. april 2011

Predstavniki gorskih turističnih centrov so na včerajšnji novinarski konferenci predstavili povzetek zimske sezone in napovedali aktivnosti in novosti v prihajajoči poletni sezoni. Kljub “slabi” zimi, ki je bila posledica uvedbe enotedenskih zimskih počitnic, slabši kupni moči ter neugodnih vremenskih razmer, so napovedi za poletno sezono obetavne in optimistične. Izmed smučišč trenutno obratuje le še Kanin, predvidoma do konca prvomajskih počitnic, nekateri centri pa so že pričeli s poletno sezono.

Jurjevanje po slovensko

Jurjevanje
četrtek, 14. april 2011

V soboto, 16. 4. 2011 vas ob 11. uri vabljeni v Slovenske Konjice – na Jurjevanje po slovensko.

Sejem oljčnega olja v Portorožu

Oljčno olje
sreda, 13. april 2011

Sobota, 23. april, in nedelja, 24. april 2011, na Trgu Prekomorskih brigad v Portorožu in ob portoroški promenadi, od 10. do 18. ure.

STO prejela posebno nagrado za izvedbo promocijskih aktivnosti na kitajskem trgu

sreda, 13. april 2011

Z današnjim dnem se začenja niz promocijskih dogodkov Slovenije in slovenske turistične ponudbe na trenutno enem najbolj rastočih turističnih trgov – na Kitajskem.

Zaključna turistična tržnica Turizmu pomaga lastna glava

trznica.png
sreda, 13. april 2011

Turistična zveza Slovenije v tem šolskem letu izvaja že 25. festival Turizmu pomaga lastna glava na temo Imejmo se fajn - doživite naš kraj. Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge in sodelovanje na turistični tržnici. Osnovnošolci 123 šol iz vse Slovenije so nam marca in aprila na posameznih turističnih tržnicah predstavljali turistične produkte za svoje vrstnike.

Odprtje nove informacijske točke v Ljubljani INFO TOČKA TIVOLI

tivoli.jpg
sreda, 13. april 2011

Informacija točka Tivoli bo kot informacijsko in kulturno središče obiskovalcev parka, meščanom, turistom omogočala seznanjanje z dejavnosti Mednarodnega grafičnega likovnega centra (Grad Tivoli), Muzeja novejše zgodovine Slovenije (Cekinov grad) in Zavoda za turizem Ljubljana.

Na Bledu letos obletnic ne bo zmanjkalo

gradbled0034.jpg
torek, 12. april 2011

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je za cilj ene od zgodnjih aprilskih radijskih oddaj izbrala sicer znano, pravzaprav najbolj znano slovensko turistično točko, to je seveda Bled. In zakaj takšen izbor? Med drugim zato, ker je letos 1000-letnica Blejskega gradu in ker v Grand hotelu Toplice praznujejo 80-letnico obstoja. Dva glavna razloga in številni majhni so jih torej pripeljali do Bleda. V nadaljevanju jih razkrivamo tudi vam.

Velikonočna tržnica pod Ruskovim kozolcem

trznica_skofljica-014-640x480.jpg
torek, 12. april 2011

Na Škofljici se bo v soboto, 16. 4. 2011 odvijala že 6. tradicionalna tržnica pod Ruskovim kozolcem. Gre za sejem domačinov in nekaterih gostov iz vse Slovenije, ki na ogled postavijo svoje izdelke. Na stojnicah se najde vse od domačih pridelkov do umetniških in obrtniških izdelkov, ki jih je možno kupiti po zelo prijaznih cenah.

Najnovejše v tej rubriki

Varstvo v času jesenskih počitnic v Atlantisu

varstvo_atlantis1.jpg
sreda, 1. oktober 2014

Vsem, ki boste prijavili otroke za vse štiri dni varstva, priznajo 10% popust.

Ste glasovali za Naj kamp Adria 2014? Znani so prejemniki lepih nagrad

sreda, 1. oktober 2014

Ste sodelovali v letošnjem izboru za Naj kamp Adria? Potem si oglejte spisek 10 nagrajencev, ki prejmejo lepe nagrade ...

Krompirjeve počitnice v Termah Olimia

krompirjeve_olimia.jpg
torek, 30. september 2014

2 otroka bivata GRATIS + dodatni 15% popust

Krompirjeve počitnice v Termah Čatež

krompirjeve_catez.jpg
torek, 30. september 2014

Ugodni paketi in bogat animacijski program!

Vesela jesen v Beli krajini

vesela_jesen.jpg
torek, 30. september 2014

V sklopu prireditve "Vesela jesen v Beli krajini" se vsako leto od oktobra do novembra odvijajo raznovrstna dogajanja. Najpomembnejša prireditev med njimi je "Mlada portugalka", ki se odvija tretjo soboto v mesecu oktobru, saj je to mlado vino, ki je primerno za pitje že tretji dan po trgatvi.

15. Praznik kozjanskega jabolka

kozjansko_jabolko.JPG
torek, 30. september 2014

Praznik kozjanskega jabolka je tradicionalna, osrednja prireditev v Kozjanskem parku, ki jo letos organizirajo že petnajstič zapovrstjo. Prireditev bo potekala od nedelje, 5. oktobra do nedelje, 12. oktobra.

Festival ljubljanskega in slovenskega podeželja

festival_podezelja_mol.jpeg
torek, 30. september 2014

V soboto, 4. oktobra 2014, bo med 9. in 14. uro na Stritarjevi ulici potekal Festival ljubljanskega in slovenskega podeželja.

Podpis pisma o sodelovanju Maribor - Izola

markocic_viher.jpg
ponedeljek, 29. september 2014

Direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Janja Viher, in direktor Turističnega združenja Izola g.i.z., Danilo Markočič, sta podpisala Pismo o sodelovanju med Mariborom in Izolo, kot osnovo za dolgoročno sodelovanje na področju turizma.

Ljubljana med cenovno najugodnejšimi evropskimi turističnimi mesti

ljubljana_med_najcenejsimi.jpeg
ponedeljek, 29. september 2014

V raziskavi, ki jo je izvedla Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s partnerskimi avtomobilskimi klubi v okviru konzorcija EuroTest, se je v primerjavi cen kratkega turističnega izleta ("city break") Ljubljana uvrstila na tretje mesto med dvajsetimi evropskimi mesti.

Kateri kampi so letošnji prejemniki nagrade Naj kamp Adria 2014?

ponedeljek, 29. september 2014

V soboto, 27. 9. 2014 je v okviru sejma Bonaca v Marini Portorož potekala podelitev nagrad najboljšim slovenskim in hrvaškim kampom. Četrti izbor Naj kamp Adria 2014 je potekal na kamping portalu www.avtokampi.si, pod pokroviteljstvom podjetja Adria Dom, ki je največji proizvajalec mobilnih hišic v regiji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije