Novice

SmučarSKI IZZIV na Golteh

izziv_golte.jpg
ponedeljek, 31. januar 2011

Golte kot smučarsko osrčje Savinjske doline bo gostitelj tretje postojanke "bele karavane smučarskega izziva". Snežno športna zabava se bo odvijala to soboto, 5. februarja, od 10. ure naprej. Smučarska izzivalka na veleslalomski progi bo glasbeno smučarska promotorka IZZIVOV Nuša Derenda. Nušin čas boste lovili med 10. in 13. uro. Tisti, ki mu bo časovno najbližji prejme mikavno nagrado RTC Golte: vikend paket za dve osebi.

Odmevna predstavitev Kobilarne Lipica v Franciji

lipicanci.jpg
ponedeljek, 31. januar 2011

Predstavniki Kobilarne Lipica so se te dni zadovoljni vrnili iz Francije, kjer so se z nastopom Klasične šole jahanja uspešno predstavili na eni največjih evropskih konjeniških prireditev v tem letu, Cheval Passion v Avignonu.

Slovenija se je predstavila v Indiji

indija.JPG
ponedeljek, 31. januar 2011

Slovenska turistična organizacija nadaljuje z aktivnostmi na indijskem trgu, kjer se skupaj s Hrvaško turistično organizacijo v petek, 28. 1., in soboto, 29. 1. , predstavila na največjem turističnem sejmu SATTE v New Delhiju.

Cerkljanske lepote na prenovljeni spletni strani

ponedeljek, 31. januar 2011

V okviru LTO Laufar Cerkno je na voljo nova spletna stran, kjer so predstavljene lepote te raznolike pokrajine in je zbrana celotna ponudba dogajanja na Cerkljanskem.

Na sejmu Alpe Adria TIP potekalo prvo srečanje turističnih novinarjev FIJET regije Alpe-Jadran

petek, 28. januar 2011

V okviru sejma Alpe Adria: Turizem in prosti čas je včeraj prvič potekalo strokovno druženje novinarjev regije Alpe-Jadran, ki se ga je udeležilo 14 novinarjev iz Hrvaške, Italije, Avstrije in Madžarske, poleg tega pa še več kot 10 slovenskih turističnih novinarjev. Po besedah Draga Bulca, predsednika FIJET Slovenija in glavnega organizatorja dogodka, je bil prvotni namen srečanja predvsem pridobiti podporo sosednjih držav pri gradnji blagovne znamke slovenskega turizma in pokazati Evropi našo raznoliko in celovito turistično ponudbo.

TravelZoom med desetimi najodmevnejšimi konferencami turističnega marketinga v svetu

travel-zoom_logo.png
petek, 28. januar 2011

V okviru prenovljenega turističnega sejma Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, je potekala tudi konferenca TravelZoom v organizaciji Turistice - Fakultete za turistične študije Univerze na Primorskem in podjetja Go.Mice. Gre za mednarodno konferenco o strateškem in kreativnem marketingu v turizmu, ki je pritegnila 120 udeležencev iz 6 držav območja Alp in Jadrana.

Naj smučišče: Trije kralji - sončna stran Pohorja!

jakec-4.jpg
petek, 28. januar 2011

Kot so člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« obljubili, so se v sobotnem dopoldnevu oglasili iz manjšega, a nadvse priljubljenega smučarskega centra. Dve progi različnih težavnosti, naraven sneg z dodatkom kompaktnega ter ugodne cene smučarskih vozovnic so najpogosteje omenjene prednosti Rekreacijsko turističnega centra Jakec Trije Kralji. O ostalih prednostih in novostih v zimi 2010/2011 pa v nadaljevanju.

Na Krvavcu obratujejo vse žičniške naprave, odprte so vse proge

Krvavec - zasneževanje
petek, 28. januar 2011

Obveščamo vas, da so na smučišču Krvavec prave zimske razmere, za obratovanje so pripravljene vse žičniške naprave, odprte so vse smučarske proge. V tem tednu so kot zadnjo smučarsko progo tehnično zasnežili smučarsko progo, pripadajočo vlečnicam Kržišče na Kriški planini.

Poslušajte nas v živo s Celjske koče

djs_radio.jpg
petek, 28. januar 2011

Jutrišnje dopoldanske ure bo ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« preživela na Celjski koči, že nekaj let nepremagljivem slovenskem naj smučišču v kategoriji manjših smučarskih centrov.

Počitnikarji, popotniki, izletniki in avanturisti vabljeni na sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas

img_5579-640x480.JPG
četrtek, 27. januar 2011

Z današnjim dnem so odprta vrata sejma Turizem in prosti čas, tokrat v razširjeni obliki destinacij Alpe Adira, ki velja za enega izmed največjih sejmov s turistično ponudbo v Sloveniji. Poleg domačega turizma, ki ga v večini sestavljajo regije s svojo celovito ponudbo, organizatorji potovanj, turistični centri in turistična društva, je velik del sejma namenjen tudi tujini. Med drugim si lahko ogledate ponudbo sosedov: Madžarske, Hrvaške, Italije, poleg tega pa še Bosne, Srbije, Turčije ter Španije. S svojim razstavnim prostorom pa je presenetil tudi svetovni popotnik Zvone Šeruga.

Spletna stran Active Slovenia je zaživela

active_slovenia.JPG
četrtek, 27. januar 2011

Vsem navdušencem aktivnega preživljanja prostega časa je že nekaj časa na voljo nova kartica ugodnosti Active Slovenia s katero lahko počitnikujete, se udeležujete športnih ali velneških aktivnosti po izredno ugodnih cenah.

Naj smučišče: Zasnežene zimske dni na Kopah

četrtek, 27. januar 2011

Več kot šest kilometrov prog, na nadmorski višini do 1.500 metrov, boom ponudba in prava pancer tanz zabava. Vse to ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vsako leto znova privlači in privabi kam drugam kot v Gorsko turistični center Kope. Zabavno vzdušje in zimsko ponudbo so tudi tokrat v radijski oglašanjih predstavili s pomočjo sogovornikov pred mikrofonom. Preverite, kaj so povedali!

Na edinstven izlet

ueberdenwolken-640x480.JPG
četrtek, 27. januar 2011

Nova ponudba „Koroško doživetje narave“ goste popelje nazaj k odkrivanju naravnosti – vodniki in gozdni čuvaji na izletih posredujejo edinstvene vtise in poskrbijo za kar največjo varnost.

Raba obnovljivih virov energije v turizmu

setcom-logo-1.jpg
četrtek, 27. januar 2011

Mednarodni inštitut za turizem organizira brezplačen seminar o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije v turizmu.

Izžreban dobitnik smučarske vozovnice za Krvavec

logo_krvavec-1.jpg
četrtek, 27. januar 2011

Izžrebali smo dobitnika zadnje skrite smučarske vozovnice. Ta se je skrivala pod dogodkom "Vodeni izleti TNP: Turnosmučarski izlet na Viševnik".

V Celju se pričenjajo Dnevi kulture 2011

četrtek, 27. januar 2011

Zavod Celeia Celje je na včerajšnji novinarski konferenci predstavil sklop prireditev pod skupnim imenom Dnevi kulture, ki se letos odvijajo že tretje leto zapored. V letošnjem letu bo projekt potekal od 1. do 8. 2. 2011. Rdeča nit letošnjega programskega dogajanja je usmerjena v doživljanje mesta Celje skozi vizije, anekdote, pripovedi … ljudi, ki v njem živijo.

Poslušajte nas v živo s Krvavca

djs_radio.jpg
sreda, 26. januar 2011

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« bo jutri obiskala prijazen in vedno nasmejan Rekreacijsko turistični center Krvavec.

Oddahnite si! Tu smo: Alpe-Adria

tip.jpg
sreda, 26. januar 2011

Konec januarja je na Gospodarskem razstavišču že tradicionalno rezerviran za turizem. Po 30–letnem razvoju tovrstne sejemske prireditve se od 27. do 30. januarja predstavlja destinacijsko in programsko razširjeni sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas. Kot pove že samo ime prireditve, obsega poleg oddaljenejših tujih destinacij turistično ponudbo regije Alpe–Jadran, v vsebinskem pogledu pa je zasnovan po meri obiskovalca oziroma po turističnih produktih. Hkrati poteka Salon plovil kot prva tovrstna prireditev v koledarskem letu, na kateri se predstavljajo plovila do deset metrov dolžine, dodatna navtična oprema in storitve.

Predstavitev knjige "Šport v turizmu" na sejmu TIP

sport.jpg
sreda, 26. januar 2011

V teh dneh je na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani izšla knjiga z naslovom »Šport v turizmu«. V delu so zbrane vsebine štirih avtorjev, ki se v Sloveniji ukvarjajo z raziskovanjem športnega turizma - dr. Hermana Berčiča, dr. Borisa Sile, dr. Nataše Slak Valek in Damjana Pintarja. Vsebine govorijo o povezanosti športa in turizma, teh dveh pomembnih človekovih dejavnosti, ki v sožitju (o)bogatita človekovo športno-aktivno potovanje. Avtorji so tudi mnenja, da bi šport mogel biti pomemben del Strategije razvoja turizma v Sloveniji.

Nova številka časopisa Moja Thermana

moja_thermana-1.jpg
sreda, 26. januar 2011

Izšla je nova številka časopisa dobrega počutja Moja Thermana.

Najnovejše v tej rubriki

Schengenfest 2014

Schengenfest 2014
četrtek, 3. julij 2014

Od petka, 1. 8. do nedelje, 3. 8. 2014, Vinica, Bela krajina

Na Gorenjski plaži bo kmalu fletno poletno

Gorenjska plaža
četrtek, 3. julij 2014

Projekt »Gorenjska plaža« se počasi zaključuje. Končna podoba kopališča, ki so ga vsi Tržičanke in Tržičani, pa tudi ostali Gorenjci težko čakali in z zanimanjem spremljali celotno obdobje izgradnje, je že vidna. Že v tem mesecu se bodo odprla vrata novega letnega kopališča v Tržiču, z njim pa sodoben bazen, ki bo nudil rekreacijo in ohlajanje na svežem zraku.

Festival Bled

četrtek, 3. julij 2014

Klasika, Jazz, Cross over, ... na Mednarodnem glasbenem festivalu Bled boste našli pravo melodijo za vaša ušesa.

Grajski večeri v Ribnici

Grad Ribnica
sreda, 2. julij 2014

Grajski večeri v Ribnici se začnejo ta petek in si bodo v juliju in avgustu sledili vsak petek. V prijetnem okolju ribniškega Gradu bodo znova poskrbeli za pestro dogajanje. Vrhunec bo doseglo v okviru Ribniških dnevov, ki jim bo kraljeval letos že 39 Ribniški semenj.

Terme 3000: Poletna zabava v osrčju Prekmurja

3000_bazeni640x480.jpg
sreda, 2. julij 2014

Vsak poletni vikend je treba dodobra izkoristiti za potepanja po prelepi Sloveniji. Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je tokrat odpravila v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so, kot vedno, naleteli na prijazne ljudi in na velik vodno rekreacijski center z veliko naravne sence. Vodne užitke je mogoče doživeti v številnih notranjih in zunanjih bazenih ter plavati tako v navadni kot v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Cupra dan 2014

Cupra dan
sreda, 2. julij 2014

Tudi ta julij bo za kakšno stopinjo bolj vroč - odvil se bo tradicionalni adrenalinski dogodek SEAT Cupra dan! Dogodek je ustvarjen za vse tiste, ki imate radi dobre avtomobile, adrenalin in zabavo.

Puntarski dnevi 2014

Puntarski dnevi
sreda, 2. julij 2014

Občutite puntarski duh in se udeležite turistične prireditve Puntarski dnevi. Mednarodni baročni tabor in cesarska vojska, tržnica lokalnih pridelkov, rokodelstva in domače obrti, mnogoboj, tradicionalna kuhinja, kulturni in športni program …

Soča trail run

Soca trail run1
torek, 1. julij 2014

Preizkusite svojo vztrajnost na neponovljivi tekaški preizkušnji skozi dolino Soče.

16. Riklijev pohod na Stražo

Riklijev pohod
torek, 1. julij 2014

Arnold Rikli vas vabi nazaj k naravi, da z zdravilnimi terapijami vas ozdravi!

Izbor piranske Princeske 2014

princese Pirana 2014
torek, 1. julij 2014

Julija 2013 se je z zvonika piranske cerkve na Tartinijev trg spustila prva piranska Princeska Dora Kovač. Z dogodkom se je obeležila 670 obletnica, ko je sv. Jurij rešil Piran pred strašno nevihto. Letos se je za Princesko prijavilo 28 deklet, 7 med njimi se je to soboto potegovalo za laskav naziv Princeske 2014. Laskav naziv si je prisvojila Suzana Klemenčič iz Slapa na Idrijci, ki se bo 26.7.2014 spustila s piranskega zvonika.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije