Novice

Linguline ustvarjalne delavnice zdaj vsak petek

lingula.jpg
torek, 15. februar 2011

Ustvarjalne delavnice v igralnici v spodnji etaži Emporiuma v ljubljanskem BTC od februarja dalje potekajo vsak petek od 16:30 do 18:30. Delavnico pripravlja jezikovni center Lingula. Prisrčno vabljeni!

Slovenija se predstavlja v Severnem Porenju in Vestafliji

slovenia.png
torek, 15. februar 2011

Danes bo v prostorih novega konzulata Republike Slovenije (RS) za Severno Porenje in Vestfalijo (Nordrhein-Westfalen, NRW) v Duesseldorfu v Nemčiji potekal Slovenski dan.

Na 2. dobrodelni prireditvi Naše veliko srce zbrali 2.850 evrov

foto-organizatorji-640x480.jpg
ponedeljek, 14. februar 2011

Vključenost v lokalno okolje v družbi Terme 3000 izražajo na različne načine, tudi z dobrodelnostjo. Tako tudi v letošnjem letu nadaljujejo z družbeno odgovornimi aktivnostmi. K organizaciji druge dobrodelne prireditve Naše veliko srce sta ob Rotary klubu Martjanci in Lions klubu Murska Sobota letos pristopila tudi Lions kluba iz Ljutomera in Lendave.

Naj smučišče: Smučišče Golte in Terme Dobrna – zmagovita kombinacija

ponedeljek, 14. februar 2011

V četrtek se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila na Golte, kjer je v lepem, ravno prav toplem dnevu zaužila vse lepote visoke kraške planote na vzhodnem obrobju Savinjskih Alp. Golte ali, kot jim pravijo domačini, Mozirske planine, po višinah sodijo v sredogorje. Tam že 40 let deluje gorski turistični center. Gondolsko žičnico so postavili leta 1969.

Valentinovi koktajli

koktajl-1.jpg
ponedeljek, 14. februar 2011

Valentinovo ali praznik svetega Valentina se praznuje 14. februarja in je tradicionalni dan, ko si v nekaterih kulturah zaljubljenci izkazujejo ljubezen - največkrat s pošiljanjem voščilnic (pogosto anonimnih) in izmenjavo daril. Ob prazniku zaljubljenih, se po celem svetu pijejo tudi koktajli. Nekaj receptov za le te pa nam je pripravil barman Aleš Ogrin.

Novi rekordi - svetovni 246.5 metrov, slovenski 232 metrov

kranjec-1.jpg
ponedeljek, 14. februar 2011

V petek je v kvalifikacijah za tekmi svetovnega pokala v poletih v Vikersundu Robi Kranjec z 232 metri postavil nov slovenski državni rekord, ki je prej znašal 229 metrov. Kmalu za Kranjcem je svetovni rekord znova popravil Johan Remen Evensen, ki je poletel do 246.5 metrov!

Tekmovanje za zlato kuhalnico

Zlata kuhalnica
ponedeljek, 14. februar 2011

Turistična zveza Slovenije posveča posebno pozornost izobraževanju in ozaveščanju mladih za turizem. V pomoč osnovnošolcem pri izbiri polica je zato letos pripravila že drugo kuharsko državno tekmovanje za zlato kuhalnico s pripravo piščančjih prsi v ponvi ali pečici, dušenega rdečega zelja in matevža.

Projekt Natreg: Kako upravljati varovana območja narave, da bodo postala priložnost za trajnostni razvoj

lovrenska
petek, 11. februar 2011

Od pomladi leta 2009 na območju Jugovzhodne Evrope poteka projekt NATREG. Bistvo tega projekta je vzpostavitev sodelovanja med različnimi deležniki, transnacionalno in medsektorsko mreženje ter skupno sodelovanje pri upravljanju z varovanimi območji. V projektu potekajo številna usposabljanja in delavnice za ključne deležnike regionalnega razvoja, prostorskega načrtovanja, varovanja narave in ostalih povezanih sektorjev. Projekt NATREG traja 28 mesecev, zaključil se bo z letošnjim julijem.

Tokrat smo se učili smučanja na Golteh

img_2614.JPG
petek, 11. februar 2011

Ekipa Dobro jutro, Slovenija se je v družbi najmlajših tokrat odpravila na smučišče Golte. Pod pokroviteljstvom DextroEnergy je namreč minulo soboto potekala že četrta mala šola smučanja DextroEnergy.

Veselica na Krvavcu

toti-stajerci-2.jpg
petek, 11. februar 2011

Na Krvavcu v soboto, 12.2.2011, pripravljajo zimsko veselico z ansamblom Toti Štajerci.

Ob kulturnem prazniku v Washingtonu odprli razstavo fotografij lipicancev

Lipicanci
petek, 11. februar 2011

V galeriji slovenskega veleposlaništva v Washingtonu so na kulturni praznik odprli fotografsko razstavo o lipicancih in Sloveniji avtorice Alenke Slavinec. Otvoritve razstave, na kateri je razstavljenih 20 fotografij lipicancev, ki jih je avtorica posnela jeseni v Lipici, sta se v okviru obiska ZDA je udeležil tudi predsednik vlade Borut Pahor in minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar.

Z Valentinovimi poljubi in objemi potujete z vlakom 50% ceneje!

srce
petek, 11. februar 2011

Za Valentinov konec tedna ne bodite presenečeni, če boste na železniških postajah videli veliko zaljubljenih parov. Na Slovenskih železnicah namreč v soboto, 12. februarja, in v nedeljo, 13. februarja, vsem, ki bodo potovali v paru, ponujajo kar za 50 odstotkov cenejše potovanje z vsemi vlaki po Sloveniji.

Portorož in Rim od danes povezana

Portorož
petek, 11. februar 2011

Turistično združenje Portorož je preko italijanskega letalskega posrednika H.T.M.S. Aviation pridobilo novega letalskega prevoznika na relaciji Rim-Portorož-Rim. Gre za nizozemskega prevoznika Denim Air, ki je prav danes z letalom Fokker 50 pristalo na portoroškem letališču in tudi že prepeljalo 12 potnikov.

Lavtar do uvrstitve sezone

Jan Lavtar
petek, 11. februar 2011

Telemark smučarji so nastopali v francoskem Meribelu, kjer je v moški konkurenci slavil Bastian Dayer iz Švice, drugo mesto je zasedel vzhajajoča zvezda Nemškega telemarka, komaj osemnajstletni Muller Tobias, na tretje mesto pa se je uvrstil domačin Philippe Lau.

Elan Ski test Cerkno

elan_amphibio.jpg
četrtek, 10. februar 2011

Vabljeni na Elanov test smuči, ki bo v soboto, 12.2.2011 na smučišču Cerkno. Smuči boste lahko testi…

Naj smučišče: Fantastični smučarski dnevi na Rogli

Rogla
četrtek, 10. februar 2011

Februarsko sobotno dopoldne je bilo rezervirano za Klimatsko turistični center Rogla. Pri izbiri tega smučarskega centra seveda ne morete zgrešiti. Je preizkušeno, družinam prijazno smučišče, z urejenimi programi, okusnimi gurmanskimi specialitetami, zabavo na snegu in vsakoletnimi novostmi.

Na valentinovo obudili testene ptičke, posebnost iz slovenskega krušnega izročila

Ptički
četrtek, 10. februar 2011

Ob valentinovem, ki ni le sodoben praznik, bodo mojstri peki iz Pekarne Grosuplje na pobudo etnologa, dr. Janeza Bogataja, pripravili krušno pecivo v obliki tradicionalnih ptičkov. Testeni ptički predstavljajo uvajanje nove, slovenske vsebine in oblike praznovanja valentinovega ter veljajo za mojstrstvo rokodelskega znanja na področju oblikovanja testa.

Srečni izžrebanci so....

modra-kartica-4.jpg
sreda, 9. februar 2011

Ta teden smo poleg ostalih tedenskih nagrad podelili še dodatne Modre kartice. Poglejte, če ste med prejemniki tudi vi!

Poslušajte nas v živo s smučišča Golte

sreda, 9. februar 2011

Kljub temu, da so temperature v teh dneh bolj pomladne, kakor zimske, se bo naša ekipa jutri odpravila na smučišče. Tokrat na Golte, kjer se lahko pohvalijo z dolgoletno tradicijo, letos pa še z novim hotelom. Pridružili se jim bodo tudi predstavniki Term Dobrna s katerimi skupaj pripravljajo ugodne pakete za smučarje.

Z vlaki slovenskih železnic do pravih študijskih informacij

sreda, 9. februar 2011

Dober namig ob pravem času je vselej dobrodošel. Zato se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ustavila na železniški postaji v Ljubljani. Preverila je, kaj je novega v ponudbi Slovenskih železnic, kako najhitreje in najugodneje na informativni dan in kako svoji ljubezni zagotoviti nepozabno valentinovo.

Najnovejše v tej rubriki

Za žejo pijmo vodo!

voda_otroci.jpg
petek, 18. julij 2014

Da v poletnih, toplih dneh ne bomo dehidrirani, za žejo popijmo zadostno količino vode, ki je osnovna sestavina našega telesa. Potreba po vodi ni pri vseh ljudeh enaka, saj je odvisna od številnih dejavnikov, a ne glede na to, se v vročih poletnih dneh bistveno poveča potreba po tekočini. Naj bo steklenica z vodo vaša zvesta spremljevalka.

Bohinj spodbuja trajnostno mobilnost

bohinj_vlak.jpg
petek, 18. julij 2014

Občina Bohinj in Turizem Bohinj si že vrsto let prizadevata krepiti javni potniški promet in s tem umirjati promet.

Predstavljena pilotna številka destinacijskega turističnega magazina ODLIČNO!

odlicno.jpg
petek, 18. julij 2014

Magazin je namenjen lokalnemu prebivalstvu v destinaciji Maribor – Pohorje (Osrednja Štajerska) ter obiskovalcem in turistom destinacije.

V slovenskih naravnih zdraviliščih v prvih 6 mesecih pozitiven trend

ssnz.jpg
petek, 18. julij 2014

Po do sedaj zbranih podatkih za prvih 6 mesecev  so v 15 slovenskih naravnih zdraviliščih zabeležili za 1,7 % več gostov (domačih za 1,1 % in tujih za 2,5 %  več kot lani) in za 0,2 % več prenočitev (domačih prenočitev je bilo za 0,8 % manj, tujih za 1,7 % več, kot v enakem obdobju lani).

Okusi Bleda premierno na Blejskih dnevih

okusi_bleda.jpg
četrtek, 17. julij 2014

Blejski hotelirji, Sava Hoteli Bled, BW Hotel Lovec & Hotel Kompas, Hotel Astoria Bled in Hotel Vila Istra, so na osnovi kulinaričnega vodiča prof. dr. Janeza Bogataja zasnovali novo destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda.

Gorenjska plaža v Tržiču v pričakovanju prvih kopalcev

Nočna idila na Gorenjski plaži.jpg
četrtek, 17. julij 2014

Tržič v tem mesecu odpira Gorenjsko plažo, sodobno opremljen večnamenski kompleks, ki bo obogatil turistično ponudbo mesta, hkrati pa nudil vsem generacijam Tržičank in Tržičanov ter ostalim obiskovalcem koristno in zabavno preživljanje prostega časa.

Slovenski hoteli imajo radi hišne ljubljenčke

trivago.jpg
četrtek, 17. julij 2014

Hotelski iskalnik www.trivago.si je naredil raziskavo, ki temelji na številu hotelov, ki so prijazni do hišnih ljubljenčkov.

Nižja cena vstopnic za Schengenfest samo še do vključno tega petka

Schengenfest 2014
četrtek, 17. julij 2014

Samo še do vključno tega petka, 18. 7. so vstopnice za Schengenfest, kjer bodo nastopili Die Antwoord, HIM, Morcheeba, 2CELLOS, Laibach, Bajaga, Kanzyani in mnogi drugi, na voljo po nižji ceni, še ceneje pa je, če se odločite za nakup v okviru akcije za prijatelje, kjer poleg nakupa 6 vstopnic prejmete 1 gratis!

Letno kopališče Celje: na kopanje v knežje mesto

Letno koaplisce celje6.JPG
sreda, 16. julij 2014

Kljub temu, da vremenska napoved ni bila ravno idealna, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« znova podala na pot, da bi bolje spoznala eno od slovenskih kopališč. Tokrat so se odpravili na Letno kopališče Celje, ki ponuja osvežitev za staro in mlado v neposredni bližini mestnega jedra.

Nagradni kviz Crocs

crocs-logo.jpg
sreda, 16. julij 2014

Do 11. avgusta lahko sodelujete v nagradnem Crocs kvizu in se potegujete za obutev Crocs po lastni izbiri.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije