Novice

Prijave za predskakalca v Planici

planica_skoki
torek, 1. marec 2011

Vse bližje je planiški spektakel v smučarskih poletih. Kot vsako leto imajo pri tem zelo odgovorno vlogo tudi smučarki skakalci, ki opravljajo vlogo predskakalca. Vodja predskakalcev v Planici, Ivo Zupan, poziva vse, ki želijo leteti kot predskakalci, naj se čim prej prijavijo.

4X4 doživetje z znamko Škoda

škoda
torek, 1. marec 2011

Med 17. in 21. februarjem 2011 se je v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, vse vrtelo okoli avtomobilov znamke Škoda. Najmodernejši evropski poligon za varno vožnjo so obiskali ljudje iz cele Slovenije, ki so s pomočjo inštruktorjev varne vožnje sami preizkusili vse zmožnosti štirikolesnega pogona in elektronskih varnostnih sistemov vozil.

Ljubljana v tvojih očeh

mol.jpg
ponedeljek, 28. februar 2011

Začel se je fotografski natečaj EUROCITIES za mlade med 15. in 25. letom.

Pustni karneval na ljubljanskih ulicah

kurent.jpg
ponedeljek, 28. februar 2011

Ljubljanski karneval obsega veliko pustno povorko po mestnih ulicah in zabavni program na Prešernovem trgu. V povorki med drugim nastopajo značilne maske iz poganskega ljudskega izročila kot so kurenti, laufarji, morostarji in druge.

Išče se Evropska destinacija odličnosti 2011 v Sloveniji

eden.JPG
ponedeljek, 28. februar 2011

V okviru evropskega projekta EDEN – European Destinations of ExcelleNce je v petek, 25. 2., Slovenska turistična organizacija objavila poziv za izbor Evropske destinacije odličnosti 2011 v Sloveniji. Tema letošnjega izbora je TURIZEM IN OŽIVLJANJE NEPREMIČNE KULTURNE DEDIŠČINE.

AMZS prihaja na obisk v Atlantis

amzs.jpg
petek, 25. februar 2011

Ta vikend prihajajo na obisk v Atlantis strokovnjaki varne vožnje iz AMZS-ja. Z njimi boste med drugim lahko preizkušali tudi, kakšen je hoditi, ko je človek pijan (od petka do nedelje med 11. in 16. uro)

Vabljeni na seminar na področju izobraževanja in usposabljanja v turizmu

turistica_325886.jpg
petek, 25. februar 2011

Univerza na Primorskem, Fakulteta za turistične študije - TURISTICA v sodelovanju z Manchester Metropolitan University v sklopu projekta, ki ga sponzorira La fondation pour la formation hoteliere iz Ženeve, vabi na seminar ANALIZA PRIMEROV IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA V TURIZMU, ki bo v sredo, 2. marca 2011, ob 12.45 na Turistici, Obala 11a, Portorož.

UNWTO poziva k prijavi za nagrado ULYSSES 2011

ulysess_325893.jpg
petek, 25. februar 2011

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) poziva vse zainteresirane k prijavi za nagrado Ulysses 2011. Rok za oddajo prijav je 31. marec 2011.

Vzpostavljena blagovna znamka Medical Tourism DMC

petek, 25. februar 2011

Panoramic Travel Group, je kot prvi v Sloveniji pričeli z združevanjem specializiranih ponudnikov medicinskih in zdravju blagodejnih storitev, rezultat katerega je vzpostavitev blagovne znamke Medical Tourism DMC, spletnega portala www.medicaltourism-dmc.com, ter razvoj skupnih promocijskih in tržnih aktivnosti v sodelovanju z zainteresiranimi partnerji.

BOOM Elan & Kope

amphibio-24-mala-za-int.jpg
petek, 25. februar 2011

Sobota, 26. 2. 2011 – smučišče Kope vabi na BOOM ELAN & KOPE! Smučarsko zabavni dogodek kot ga še ni bilo:

Naj smučišče: Tri smučišča Ribniškega Pohorja

ribnisko_pohorje-2.jpg
četrtek, 24. februar 2011

Bila je ena prav posebna sobota, saj so se z njo začele letošnje zimske počitnice. In ker so še vedno prave zimske temperature, po hribih dovolj snega, se obetajo počitniški dnevi polni užitkov. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je odločila, da si jih privošči na vrhu Pohorja, natančneje na Ribniškem Pohorju. Razlogov za ta izbor je precej, kateri so glavni pa preberite v nadaljevanju.

Oglejte si TV reportaži s Starega vrha in Rogle

ns.jpg
četrtek, 24. februar 2011

Dodani sta dve novi reportaži. Oglejte si ju!

25. festival Turizmu pomaga lastna glava

turizmu_pomaga_lastna_glava-1.jpg
četrtek, 24. februar 2011

V torek, 1. marca se v Kranju začenja tekmovanje v 25. festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Turistične produkte bodo mladi predstavili javnosti na turističnih tržnicah, ki bodo v letu 2011 potekale po večjih Mercatorjevih centrih.

Sava Hotels & Resorts članica FEMTEC-a

podelitev-clanstva-shr-v-femtec-640x480-2.JPG
četrtek, 24. februar 2011

Savina dejavnost Turizem je pridobila članstvo v eni najbolj reprezentativnih organizacij zdravstvenih in termalnih ponudnikov na svetu »World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy« (FEMTEC). Članstvo, ki sta ga včeraj v Zdravilišču Radenci podelila predsednik FEMTEC-a dr. Nikolay Storozhenko in predsednik ruske Akademije medicinskih znanosti prof. Alexander N. Razumov, je pomembno predvsem na področju razvoja zdraviliške dejavnosti v Zdravilišču Radenci in Termah 3000.

2. Diners Snow Golf Challenge

iglu.jpg
četrtek, 24. februar 2011

Diners Golf & County Club Ljubljana in Eskimska vas Krvavec bosta tudi letos organizirala zanimivo golfsko tekmovanje na smučišču Krvavec. Igralci se boste pomerili na posebej zato urejenem igrišču, ki je že v lanskem letu navdušilo udeležence z izjemo konfiguracijo in še lepšo zimsko kuliso.

Eurosank 2011 se približuje

sreda, 23. februar 2011

Športno društvo Pokljuka pripravlja v sodelovanju s Tonetom Fornezzijem Tofom že sedmo izvedbo najatraktivnejšega slaloma v zgodovini slovenstva.

Šmartinsko jezero v Celju dobilo svojo spletno stran

smartinsko_jezero.png
sreda, 23. februar 2011

Zavod Celeia Celje sporoča, da je Šmartinsko jezero, ena najbolj priljubljenih izletniških točk prebivalcev mesta Celje, sedaj prisotno tudi na svetovnem spletu.

Audi v Ženevi predstavlja študijo A3 concept

audi-a3-concept-640x480-6.jpg
sreda, 23. februar 2011

Na 81. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi, ki bo potekal v začetku marca 2011, bo Audi predstavil privlačno tehnično študijo, ki temelji na prihodnji generaciji serije A3. 4-sedežna limuzina s stopničastim zadkom daje vpogled v razširjeno družino Audija A3.

Slovenija se predstavlja Bavarskem

slovenia.png
sreda, 23. februar 2011

Danes, 23. februarja 2011, v Münchnu odpira vrata največji sejem za oddih, rekreacijo in potovanja - f.re.e. Slovenija se bo na sejmu predstavila kot bližnja zelena alpsko-mediteranska destinacija s kakovostno turistično ponudbo s poudarkom na možnostih za preživljanje aktivnih počitnic.

Naj smučišče: Gremo na sneg, gremo na Mariborsko Pohorje

pohorje-2.jpg
torek, 22. februar 2011

Četrtek je med drugim tudi dan za radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« in akcijo »Naj smučišče 2010/2011«. V okviru te ekipa omenjene oddaje pridno obiskuje slovenska smučišča. Center, kjer so se ustavili v minulih dneh ponuja več kot 40 kilometrov urejenih smučarskih prog od nadmorske višine 325 do 1327 metrov. Gre za skoraj mestno smučišče. Seveda je to Mariborsko Pohorje, priljubljena zimska smučarska destinacija za vse generacije.

Najnovejše v tej rubriki

59. koroški turistični teden

59_koroski_turisticni_teden.jpg
sreda, 6. avgust 2014

Od 8. avgusta do 17. avgusta bo potekal že 59. koroški turistični teden, ki ga bo spremljal pester kulturni, etnografski, kulinarični, športni in seveda zabavni program.

Crocs staro za novo

crocs-staro-za-novo-baner.jpg
sreda, 6. avgust 2014

Za vse mamice, ki obupujete, ko vsako sezono kupujete nove Crocse, predhodni pa neponošeni ostajajo v omari, je tukaj lepo presenečenje: Crocs staro za novo.

Kamfest 2014 od 8. do 17. avgusta

kamfest1.jpg
sreda, 6. avgust 2014

Letošnji Kamfest bo že 11. po vrsti. Kot pretekla leta, tudi letos obljubljajo pester program za vse generacije in okuse.

National Geographic Traveler nagradil fotografijo Slovenca

dan_neodvisnosti_marko_korosec.jpg
sreda, 6. avgust 2014

Na natečaju revije National Geographic Traveler je zmagala fotografija Marka Korošca iz Sežane, ki je žirijo prepričal z nenavadnimi oblaki v ameriškem Koloradu.

V Radljah ob Dravi odprli Vodni park Reš

vodni_park_res_radlje_ob_dravi.jpg
torek, 5. avgust 2014

V Radljah ob Dravi so v soboto odprli Vodni park Reš, prvo umetno kopališče v Sloveniji, ki ga ne bo treba čistiti s klorom. Dogodek so popestrili s pestrim glasbenim in družabnim dogajanjem.

Izbor najboljših naslovnic In Your Pocket 2014

slovenian_istria.jpg
torek, 5. avgust 2014

Pomagajte izbrati najboljšo In Your Pocket naslovnico!

Turistična destinacija Zeleni kras je bogatejša za novo turistično ponudbo

bloski_smucar.jpg
torek, 5. avgust 2014

V Novi vasi na Blokah so konec junija otvorili novo stalno muzejsko razstavo Bloški smučar, ki se nahaja v športni dvorani Bloški smučar. 

Via Dinarica, nova pohodniška pot, ki povezuje Balkan

dinarica.jpg
torek, 5. avgust 2014

Spletni portal za turizem in aktivno preživljanje prostega časa Outside Magazine je objavil lestvico novih pohodniških poti.

Turistične informacije za obiskovalce Odprte kuhne

spirit_odprta_kuhna.JPG
torek, 5. avgust 2014

Sektor za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija v okviru dogodka Odprta kuha sodeluje s stojnico I FEEL SLOVENIA.

24. Dnevi medu

festival_medu.png
ponedeljek, 4. avgust 2014

Od četrtka, 7. 8. do  nedelje, 10. 8. med 10.00 in 18.00, si boste lahko v Polhograjski graščini privoščili medene užitke.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije