Novice

Tradicionalni slovenski večer v Milanu

pogrinjek
sreda, 9. februar 2011

Danes bo v hotelu Principe di Savoia v Milanu potekal »Slovenski večer«, ki ga Slovenska turistična organizacija že devetnajstič organizira pred največjo italijansko turistično borzo BIT.

Z vlakom na informativne dneve in v ekspres informativni disko

mladi.jpg
ponedeljek, 7. februar 2011

Z vlakom na informativne dneve potuje vsako leto več mladih. Na Slovenskih železnicah bodo zato na oba informativna dneva pripravili podaljšane garniture rednih vlakov in tudi dva dodatna vlaka. V Ljubljani pa bo za živahno dobrodošlico mladim poskrbel ekspres informativni disko.

Tradicionalni slovenski večer v Milanu

milano.jpg
ponedeljek, 7. februar 2011

9. februarja bo v hotelu Principe di Savoia v Milanu potekal »Slovenski večer«, ki ga Slovenska turistična organizacija že devetnajstič organizira pred največjo italijansko turistično borzo BIT.

Skupen nastop slovenskega in hrvaškega turizma v Izraelu

imtm.JPG
ponedeljek, 7. februar 2011

Danes, 7. februarja, bo prvič potekala skupna poslovna turistična predstavitev Slovenije in Hrvaške na izraelskem trgu. Predstavitev turistične ponudbe obeh držav izraelskim organizatorjem potovanj in novinarjem bo potekala pod skupnim nazivom »Experience Croatia, Feel Slovenia«.

Slovenija se predstavlja v Bruslju

bruselj.JPG
ponedeljek, 7. februar 2011

Od 3. do 7. februarja 2011 v Bruslju poteka sejem Vakantie Salon, ki je eden izmed največjih evropskih sejmov.

Poslušajte nas v živo z Rogle

djs_radio.jpg
petek, 4. februar 2011

Kot smo člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« poslušalcem obljubili v četrtek, je jutrišnji dan in obisk smučišča rezerviran za Klimatsko turistični center Rogla. Pri izbiri tega smučarskega centra seveda ne morete zgrešiti.

Naj smučišče: Na Celjski koči že več kot 40 smučarskih dni

dsc_0362-640x480-2.jpg
petek, 4. februar 2011

Nad mestom se dani in nad mestom, kjer so nekoč vladali celjski knezi, se je tudi zadnjo januarsko soboto obetal nov dan. V dopoldanskih urah ga je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« preživela na Celjski koči, že osem let nepremagljivem slovenskem naj smučišču v kategoriji manjših smučarskih centrov.

Radio Si prometne novice zdaj tudi ponoči

radio_si_m.jpg
petek, 4. februar 2011

Morda ste že opazili, da so na Radiu Si kot edini v Sloveniji uvedli tudi večerno-nočna dežurstva za prometne informacije. Tako so zdaj 24 ur dnevno in 365 dni v letu na voljo voznikom z vsemi nujnimi prometnimi informacijami.

Turistična novost ob kočevskem jezeru

ribic-29.05.2010-013-640x480.jpg
petek, 4. februar 2011

Večina ljubiteljev izletništva in odkrivanja slovenskih lepot pozna znamenito kočevsko jezero, ki v različnih mesecih nudi prave športne užitke, od jadranja, ribolova, potapljanja, plavanja, pa do drsanja ob primernih temperaturah. V zadnjem letu je ponudba jezera obogatena s prijetno brunarico, ki preseneča tako s svojo ponudbo vrhunskih vin, kot organizacijo različnih dogodkov.

Test smuči in kulturni praznik na Krvavcu

Krvavec
petek, 4. februar 2011

Podaljšan praznični konec tedna, ko se obeta lepo sončno vreme, ste vabljeni na Intersportov test smuči, ki bo v soboto, 5. 2., na Plaži v Tihi dolini. Na testu bodo prisotne blagovne znamke TecnoPro, ELAN, HEAD, NORDICA in FISCHER. Na slovenski kulturni praznik, v torek, 8. 2. pa že tradicionalno gostijo godbo Občine Vodice, ki vas bo zabavala pri Brunarici Sonček.

V Kobilarni Lipica ob kulturnem prazniku tudi letos dan odprtih vrat

lipicanci.jpg
petek, 4. februar 2011

Kobilarna Lipica se kot ena od pomembnih slovenskih kulturnih ustanov tudi v letu 2011 pridružuje praznovanju osrednjega kulturnega praznika ob obletnici smrti Franceta Prešerna. Že tretje leto zapored bodo tako 8. februarja za vse obiskovalce brezplačno odprli svoja vrata in jim predstavili bogato kulturno-zgodovinsko dediščino tega pred več kot 4 stoletji ustanovljenega in leta 1996 razglašenega državnega kulturnega spomenika.

Razstava Svetišča paleolitskih lovcev v Emporiumu

paleo.jpg
četrtek, 3. februar 2011

Slovenska znanstvena fundacija in družba BTC bosta v sredo, 16. februarja, v preddverju dvorane Emporium odprli razstavo Svetišča paelolitskih lovcev.

Prešernov smenj v Kranju

Prešernov smenj
četrtek, 3. februar 2011

Zavod za turizem Kranj 8. februarja pripravlja eno največjih prireditev ob kulturnem prazniku - Prešernov smenj. V mestu se za en dan čas zavrti nazaj, v 1. polovico 19. stoletja, čas življenja in delovanja pesnika dr. Franceta Prešerna v Kranju, tudi ob pomoči strokovnjakov Gorenjskega muzeja.

Spoznajte Radovljico!

radovljica-5.jpg
četrtek, 3. februar 2011

Vabljeni na nepozaben nedeljski izlet. Vsako nedeljo ob 14. uri vam bodo brezplačno razkazali staro mestno jedro:

Adrenalin kick: Spust čez Osapsko steno

adrenalin.jpg
četrtek, 3. februar 2011

26. februarja se bo 5 poslušalcev Radia Si, pod nadzorom alpinista Borisa Lorenčiča – Lorija, po vrveh spustilo preko znamenite stene v Ospu. Poslušajte Radio Si in sodelujte v nagradni igri!

GASTexpo & Sladoled & Vino

sejmi_okusov.jpg
četrtek, 3. februar 2011

5. JUBILEJNI Mednarodni strokovni sejem Gastronomije, Pijače, Kave, Slaščičarstva, Pekarstva, Gostinsko - Hotelske opreme; & Sladoled & Vino - LJUBLJANA - Gospodarsko razstavišče 7. - 10. Februar 2011

Ples Severine na Termalni rivieri

catez_20.jpg
sreda, 2. februar 2011

Terme Čatež so včeraj v novo odprtem Igralnem salonu Casino Lido predstavile zgodbo o uspehu Termalne riviere, ki so jo kronali s sodelovanjem s karizmatično Severino.

Poslušajte nas v živo z vlaka

djs_radio.jpg
sreda, 2. februar 2011

Ekipa "Dobro jutro, Slovenija" bo svoj studio jutri postavila kar na vlaku, na ljubljanski železniški postaji. Od tam bomo skupaj s sogovorniki predstavili ponudbo ob informativnem dnevu, aktualne ponudbe za potovanja z vlakom za valentinovo, pust in pomladne izlete.

Terme Snovik praznovale 9. rojstni dan

snovik_9let-640x480.JPG
sreda, 2. februar 2011

V soboto, 29. januarja, so v Termah Snovik, eko svetu termalnih užitkov, praznovali svoj deveti rojstni dan. Terme Snovik so prve terme v Sloveniji, ki se ponašajo z Eko marjetico in veljajo za okolju prijazne in energetsko varčne terme.

Blejski Grand hotel Toplice praznuje 80 let

grand-hotel-toplice-0084-640x480.JPG
sreda, 2. februar 2011

Blejski Grand hotel Toplice letos praznuje častitljiv jubilej - 80 let. Leta 1931 je bil namreč na mestu nekdanjega hotela Luisenbad na obali Blejskega jezera zgrajen eden najsodobnejših hotelov daleč naokrog. V družbi Sava Hoteli Bled, pod okrilje katere danes sodi ta edini petzvezdični hotel na Bledu, bodo obletnico zaznamovali s številnimi prireditvami.

Najnovejše v tej rubriki

Black hole bike fest

BHBF14_enduro_rudnik01_Miha_Kolar.jpg
torek, 15. julij 2014

Gorskokolesarski festival Black hole bike fest se v Mežiški dolini na Koroškem začne v petek 18. julija in bo segal čez dva vikenda, do nedelje 27. julija.

Poletni lutkovni pristan v LGM

LGM_poletni_lutkovni_pristan_2014.jpg
torek, 15. julij 2014

Vabljeni na 25. mednarodni lutkovni festival Poletni lutkovni pristan. Od 9. avgusta do 1. septembra 2014.

Koliščarski tabor

koliscarski_tabor.jpg
torek, 15. julij 2014

Društvo Fran Govekar Ig vabi na Koliščarski tabor za otroke od 15. do 17. avgusta 2014. Otroci, (od 8 do 13 let) bodo spoznavali rastlinstvo in živalstvo Ljubljanskega barja, podali se bodo na gozdno učno pot in se preizkusili v ribolovu ter prisluhnili predavanju dr. Antona Veluščka o koliščarjih.

Priljubljen Ljubljanski grad

lj_grad_miha_maly.jpeg
torek, 15. julij 2014

V prvi polovici letošnjega leta je Ljubljanski grad, osrednjo turistično točko našega glavnega mesta, obiskalo 443.987 ljudi, s tirno vzpenjačo pa so prepeljali 118.152 potnikov.

Odprtje Gorenjske plaže

gorenjska plaza.jpg
ponedeljek, 14. julij 2014

V Občini Tržič bodo v petek, 25. julija 2014, ob 19. uri odprli GORENJSKO PLAŽO, sodoben kompleks z bazeni in prireditvenim prostorom, gostinski del pa še čaka najemnika.

Črna gora si spodbude za gospodarsko rast obeta iz turistične panoge

crna_gora.jpg
ponedeljek, 14. julij 2014

Črnogorsko gospodarstvo tudi v letu 2014 ostaja na poti rasti. Visoka pričakovanja vladajo predvsem do turistične panoge, kjer si sicer zaradi rusko-ukrajinske krize in poplav na Balkanu ne upajo pričakovati novega rekordnega obiska.

Nov promocijski video za destinacijo Srce Slovenije

srce_slovenije1.jpg
ponedeljek, 14. julij 2014

Razvojni center Srca Slovenije je objavil nov promocijski videoposnetek za destinacijo Srce Slovenije z naslovom »The Heart of Slovenia – Where ideas become reality«. Videoposnetek prikazuje odgovorne inovacije v Srcu Slovenije v tehnoloških procesih, pa tudi v turizmu ter pri skrbi za okolje in širšo družbo.

Pravice potnikov: aplikacija za pametni telefon

mobitel_obracunski_interval.jpg
ponedeljek, 14. julij 2014

Tik pred poletnimi počitnicami je Evropska komisija nadgradila aplikacijo za pametne telefone o pravicah potnikov. V aplikaciji boste našli informacije o pravicah potnikov v letalskem, pomorskem, železniškem in cestnem prometu, prilagojena pa je tudi slabovidnim osebam.

3. rojstni dan Poletnega parka Krvavec

poletni_park_krvavec.jpg
petek, 11. julij 2014

V soboto 12. julija 2014 od 10.00 ure naprej lepo vabljeni na praznovanje 3. rojstnega dne Poletnega parka Krvavec, z zabavo s Francetom na Plaži Krvavec. Ob nakupu odrasle vstopnice otrok gratis!

Okolju prijaznejši festivali in prireditve

novinarska_turistica.jpg
petek, 11. julij 2014

Organizatorji prireditev so na okrogli mizi portoroške Fakultete za turistične študije spregovorili o vse bolj perečem vprašanju ravnanja z odpadki. Primere dobrih praks so predstavili nekateri vidnejši organizatorji festivalov in dogodkov na slovenski obali.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije