Novice

Slovenija se je predstavila v Indiji

indija.JPG
ponedeljek, 31. januar 2011

Slovenska turistična organizacija nadaljuje z aktivnostmi na indijskem trgu, kjer se skupaj s Hrvaško turistično organizacijo v petek, 28. 1., in soboto, 29. 1. , predstavila na največjem turističnem sejmu SATTE v New Delhiju.

Cerkljanske lepote na prenovljeni spletni strani

ponedeljek, 31. januar 2011

V okviru LTO Laufar Cerkno je na voljo nova spletna stran, kjer so predstavljene lepote te raznolike pokrajine in je zbrana celotna ponudba dogajanja na Cerkljanskem.

Na sejmu Alpe Adria TIP potekalo prvo srečanje turističnih novinarjev FIJET regije Alpe-Jadran

petek, 28. januar 2011

V okviru sejma Alpe Adria: Turizem in prosti čas je včeraj prvič potekalo strokovno druženje novinarjev regije Alpe-Jadran, ki se ga je udeležilo 14 novinarjev iz Hrvaške, Italije, Avstrije in Madžarske, poleg tega pa še več kot 10 slovenskih turističnih novinarjev. Po besedah Draga Bulca, predsednika FIJET Slovenija in glavnega organizatorja dogodka, je bil prvotni namen srečanja predvsem pridobiti podporo sosednjih držav pri gradnji blagovne znamke slovenskega turizma in pokazati Evropi našo raznoliko in celovito turistično ponudbo.

TravelZoom med desetimi najodmevnejšimi konferencami turističnega marketinga v svetu

travel-zoom_logo.png
petek, 28. januar 2011

V okviru prenovljenega turističnega sejma Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, je potekala tudi konferenca TravelZoom v organizaciji Turistice - Fakultete za turistične študije Univerze na Primorskem in podjetja Go.Mice. Gre za mednarodno konferenco o strateškem in kreativnem marketingu v turizmu, ki je pritegnila 120 udeležencev iz 6 držav območja Alp in Jadrana.

Naj smučišče: Trije kralji - sončna stran Pohorja!

jakec-4.jpg
petek, 28. januar 2011

Kot so člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« obljubili, so se v sobotnem dopoldnevu oglasili iz manjšega, a nadvse priljubljenega smučarskega centra. Dve progi različnih težavnosti, naraven sneg z dodatkom kompaktnega ter ugodne cene smučarskih vozovnic so najpogosteje omenjene prednosti Rekreacijsko turističnega centra Jakec Trije Kralji. O ostalih prednostih in novostih v zimi 2010/2011 pa v nadaljevanju.

Na Krvavcu obratujejo vse žičniške naprave, odprte so vse proge

Krvavec - zasneževanje
petek, 28. januar 2011

Obveščamo vas, da so na smučišču Krvavec prave zimske razmere, za obratovanje so pripravljene vse žičniške naprave, odprte so vse smučarske proge. V tem tednu so kot zadnjo smučarsko progo tehnično zasnežili smučarsko progo, pripadajočo vlečnicam Kržišče na Kriški planini.

Poslušajte nas v živo s Celjske koče

djs_radio.jpg
petek, 28. januar 2011

Jutrišnje dopoldanske ure bo ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« preživela na Celjski koči, že nekaj let nepremagljivem slovenskem naj smučišču v kategoriji manjših smučarskih centrov.

Počitnikarji, popotniki, izletniki in avanturisti vabljeni na sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas

img_5579-640x480.JPG
četrtek, 27. januar 2011

Z današnjim dnem so odprta vrata sejma Turizem in prosti čas, tokrat v razširjeni obliki destinacij Alpe Adira, ki velja za enega izmed največjih sejmov s turistično ponudbo v Sloveniji. Poleg domačega turizma, ki ga v večini sestavljajo regije s svojo celovito ponudbo, organizatorji potovanj, turistični centri in turistična društva, je velik del sejma namenjen tudi tujini. Med drugim si lahko ogledate ponudbo sosedov: Madžarske, Hrvaške, Italije, poleg tega pa še Bosne, Srbije, Turčije ter Španije. S svojim razstavnim prostorom pa je presenetil tudi svetovni popotnik Zvone Šeruga.

Spletna stran Active Slovenia je zaživela

active_slovenia.JPG
četrtek, 27. januar 2011

Vsem navdušencem aktivnega preživljanja prostega časa je že nekaj časa na voljo nova kartica ugodnosti Active Slovenia s katero lahko počitnikujete, se udeležujete športnih ali velneških aktivnosti po izredno ugodnih cenah.

Naj smučišče: Zasnežene zimske dni na Kopah

četrtek, 27. januar 2011

Več kot šest kilometrov prog, na nadmorski višini do 1.500 metrov, boom ponudba in prava pancer tanz zabava. Vse to ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vsako leto znova privlači in privabi kam drugam kot v Gorsko turistični center Kope. Zabavno vzdušje in zimsko ponudbo so tudi tokrat v radijski oglašanjih predstavili s pomočjo sogovornikov pred mikrofonom. Preverite, kaj so povedali!

Na edinstven izlet

ueberdenwolken-640x480.JPG
četrtek, 27. januar 2011

Nova ponudba „Koroško doživetje narave“ goste popelje nazaj k odkrivanju naravnosti – vodniki in gozdni čuvaji na izletih posredujejo edinstvene vtise in poskrbijo za kar največjo varnost.

Raba obnovljivih virov energije v turizmu

setcom-logo-1.jpg
četrtek, 27. januar 2011

Mednarodni inštitut za turizem organizira brezplačen seminar o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije v turizmu.

Izžreban dobitnik smučarske vozovnice za Krvavec

logo_krvavec-1.jpg
četrtek, 27. januar 2011

Izžrebali smo dobitnika zadnje skrite smučarske vozovnice. Ta se je skrivala pod dogodkom "Vodeni izleti TNP: Turnosmučarski izlet na Viševnik".

V Celju se pričenjajo Dnevi kulture 2011

četrtek, 27. januar 2011

Zavod Celeia Celje je na včerajšnji novinarski konferenci predstavil sklop prireditev pod skupnim imenom Dnevi kulture, ki se letos odvijajo že tretje leto zapored. V letošnjem letu bo projekt potekal od 1. do 8. 2. 2011. Rdeča nit letošnjega programskega dogajanja je usmerjena v doživljanje mesta Celje skozi vizije, anekdote, pripovedi … ljudi, ki v njem živijo.

Poslušajte nas v živo s Krvavca

djs_radio.jpg
sreda, 26. januar 2011

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« bo jutri obiskala prijazen in vedno nasmejan Rekreacijsko turistični center Krvavec.

Oddahnite si! Tu smo: Alpe-Adria

tip.jpg
sreda, 26. januar 2011

Konec januarja je na Gospodarskem razstavišču že tradicionalno rezerviran za turizem. Po 30–letnem razvoju tovrstne sejemske prireditve se od 27. do 30. januarja predstavlja destinacijsko in programsko razširjeni sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas. Kot pove že samo ime prireditve, obsega poleg oddaljenejših tujih destinacij turistično ponudbo regije Alpe–Jadran, v vsebinskem pogledu pa je zasnovan po meri obiskovalca oziroma po turističnih produktih. Hkrati poteka Salon plovil kot prva tovrstna prireditev v koledarskem letu, na kateri se predstavljajo plovila do deset metrov dolžine, dodatna navtična oprema in storitve.

Predstavitev knjige "Šport v turizmu" na sejmu TIP

sport.jpg
sreda, 26. januar 2011

V teh dneh je na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani izšla knjiga z naslovom »Šport v turizmu«. V delu so zbrane vsebine štirih avtorjev, ki se v Sloveniji ukvarjajo z raziskovanjem športnega turizma - dr. Hermana Berčiča, dr. Borisa Sile, dr. Nataše Slak Valek in Damjana Pintarja. Vsebine govorijo o povezanosti športa in turizma, teh dveh pomembnih človekovih dejavnosti, ki v sožitju (o)bogatita človekovo športno-aktivno potovanje. Avtorji so tudi mnenja, da bi šport mogel biti pomemben del Strategije razvoja turizma v Sloveniji.

Nova številka časopisa Moja Thermana

moja_thermana-1.jpg
sreda, 26. januar 2011

Izšla je nova številka časopisa dobrega počutja Moja Thermana.

Bohinju vodilna nagrada v kongresni industriji

sreda, 26. januar 2011

Januarja 2011 se je vrsti nagrad, s katerimi se ponaša 1. ekološki hotel Slovenije, pridružilo tudi letošnje Priznanje Akademije Conventa, vodilna nagrada v kongresni industriji jugovzhodne Evrope. Izbrani akterji so se pomerili v izpeljanih inovacijah s področja kongresne dejavnosti, prestižno nagrado pa je prejela najbolj uspešna rešitev oziroma izvirni koncept na področju kongresnega turizma v letu 2010.

Izžrebana dobitnica smučarske vozovnice za Kope

logo_krp-3.gif
sreda, 26. januar 2011

Včeraj je bila smučarska vozovnica za Kope skrita pod novico "Kobilarna Lipica bo Policiji zagotovila 9 lipicancev".

Najnovejše v tej rubriki

Nočna 10ka - tek okoli Blejskega jezera

Tek_foto_rozle_bregar.JPG
sreda, 9. julij 2014

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 12. 7. 2014, 17:00 - 02:00

Bike festival na Pohorju

bike_festival_pohorje_2014.jpg
sreda, 9. julij 2014

Bike festival na Pohorju se bo letos odvijal v nedeljo, 3. avgusta 2014.  Osrednji dogodek bo nedeljski »Bike ride Pohorje«, na katerem pričakujejo do 1.000 kolesarjev z vseh koncev Slovenije, pa tudi iz tujine, predvsem Hrvaške in Avstrije.

Poletna polenta in Praznik polente

polenta.JPG
sreda, 9. julij 2014

Turistična zveza TIC Nova Gorica in Turistično društvo Ozeljan-Šmihel vabita na prireditvi Poletna polenta ter Praznik polente, kjer se bosta prepletala kultura in kulinarika.

V Termah Čatež odprl svojo mrežo najvarnejši adrenalinski park v Sloveniji

CLIMBOO-park-Terme-Catez-jul2014--0191-s.jpg
sreda, 9. julij 2014

Pretekli konec tedna so v Termah Čatež predstavili novost letošnje sezone – adrenalinski park v poletni Termalni rivieri.

Praznik vina in česna v Novi vasi

praznik_cesna.jpg
sreda, 9. julij 2014

Ta konec tedna, 12. in 13. julija, bo Turistično združenje Portorož v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Nova vas že tretjič zapored organiziralo Praznik vina in česna. Obiskovalci bodo lahko okusili domače vino, istrski rdeči česen in druge kulinarične dobrote, večere pa bo popestrila istrska glasba.

Pivo in cvetje 2014, od 17. - 20. julija

pivo_cvetje3.JPG
torek, 8. julij 2014

Pivo in cvetje, največji turistični in glasbeni dogodek v Sloveniji, v letošnjem letu prerašča tudi v največji poletni festival v Sloveniji, ki bo gostil več kot petdeset glasbenih izvajalcev, ki bodo nastopali na treh odrih ter številnih drugih prizoriščih.

Najbolj iskane poletne destinacije Slovencev

poletje1.jpg
torek, 8. julij 2014

V Trivagu so pripravili seznam najbolj iskanih mednarodnih in domačih destinacij za poletje 2014.

Odbojka na mivki v BTC Cityju

si-za-odbojko-na-mivki.jpg
torek, 8. julij 2014

Na Trgu mladih v poletnem času zaživi ograjeno peščeno igrišče, namenjeno brezskrbnemu igranju odbojke na mivki.

Hiperbarični center v Termah Čatež

hiberbaricna_komora.jpg
torek, 8. julij 2014

V hiperbarični komori dihamo 100 % čisti medicinski kisik, pod nadzorovanim oz. reguliranim tlakom, ki je večji od atmosferskega.

Blejski dnevi in Blejska noč

Blejski dnevi.jpg
ponedeljek, 7. julij 2014

Blejski dnevi, ki bodo potekali med 18. in 20. julijem, so tisti dnevi, ko se Bled zašibi od turistov. Ti si pridejo ogledat, kako nastajajo izdelki domače in umetnostne obrti ter prisluhnejo promenadnim koncertom. Največ pa se jih seveda zbere na tradicionalno blejsko noč.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije