Novice

Nagradni likovni natečaj za učence osnovnih šol

hostel.jpg
petek, 8. april 2011

Hostel Kozmus razpisuje likovni natečaj za učence osnovnih šol na temo: "Športna pot Primoža Kozmusa". Natečaj bo potekal do vključno sobote, 30. aprila 2011 in je namenjen vsem osnovnošolcem, ki želijo razvijati svojo nadarjenost in imajo veselje za likovno ustvarjanje.

Svet za turizem se je sestal na 1. redni seji

logotip_mg-640x480.gif
petek, 8. april 2011

Svet za turizem, ki mu predseduje predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor, se je v sredo, 6. aprila, sestal na 1. redni seji.

Hop v Atlantis - nagradna igra

četrtek, 7. april 2011

Izpolnite nagradni kupon in se potegujte za privlačne nagrade.

V Lipici se ta vikend začenja bogata sezona konjeniških prireditev

Lipicanci
četrtek, 7. april 2011

Ta vikend se v Lipici s kvalifikacijsko tekmo Pokala Alpe Adria začenja bogata sezona konjeniških prireditev, ki bo letos še posebej pestra. Poleg pokala Alpe Adria, v okviru katerega bo Lipica poleg omenjene tekme avgusta gostila tudi finalno prireditev, dveh vrhunskih tekmovanj pod okriljem Mednarodne konjeniške zveze FEI – Svetovnega pokala v dresurnem jahanju in Svetovnega pokala v preskakovanju ovir v maju - ter ostalih domačih tekmovanj bo namreč septembra Lipica prizorišče sploh največjega konjeniškega tekmovanja kdajkoli v Sloveniji – Svetovnega prvenstva v vožnji vpreg za ponije – ki bo pomenil novo prelomnico organizacije konjeniških prireditev v Lipici.

Obratovanje smučišča Krvavec do konca sezone

Krvavec
četrtek, 7. april 2011

Obveščamo vas, da smučišče Krvavec do nedelje, 10.4.2011, obratuje vsak dan, naprave na smučišču od 8.15 do 13. ure, kabinska žičnica za dostop in sestop pa od 8. do 17. ure.

Začenja se Festival Zlate oljčne vejice

j0433286-640x480.jpg
četrtek, 7. april 2011

Z današnjim vodenim tematskim večerom v restavraciji Kamin na Belvederju nad Izolo se bo začel drugi Festival zlate oljčne vejice. Festival, s katerim želijo promovirati oljčno olje domače pridelave, bo gostoval v vseh treh obalnih občinah. Osrednji dogodek bo podelitev priznanj tekmovanja Zlata oljčna vejica v koprskem gledališču 16. aprila.

Arboretum Volčji Potok poln barv in dinozavrov

arboretum-volcji-potok-9.JPG
sreda, 6. april 2011

Arboretum Volčji Potok sodi med najpomembnejšo vrtno arhitekturno dediščino pri nas. Je edini samostojen arboretum pri nas in odličen kraj za sprehod, sprostitev, ogled razstav in udeležbo na kateri od prireditev. Na vprašanja: zakaj je temu tako, kakšne so aktualne razstave in kdaj je znova oživela dinomanija, so ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odgovorili gostje pred mikrofonom.

Kranjskogorski kuharji med najboljšimi

Logo Hit Holidays
sreda, 6. april 2011

V Budvi (Črna Gora) se je konec marca odvijal turistični sejem METUBES, v sklopu katerega je potekalo tudi mednarodno tekmovanje kuharjev. Barve Hit Alpinee sta zastopala dva predstavnika, ki sta dosegla vsak po dve zlati priznanji ter pokal kategorije.

Blejski Grand Hotel Toplice praznuje

ght_stavba.jpg
sreda, 6. april 2011

Prihodnji konec tedna bodo v družbi Sava Hoteli Bled z vrsto prireditev obeležili osemdesetletnico Grand Hotela Toplice. Obiskovalci si bodo na dnevu odprtih vrat lahko ogledali razstavo o zgodovini hotela. Občina Bled pa bo ob občinskem prazniku Grand Hotelu Toplice podelila zlato plaketo.

Mednarodna konferenca za razvoj turizma na podeželju v luči trajnostnega razvoja

image003.png
sreda, 6. april 2011

V okviru evropskega projekta ICER - Inovativni koncept ekoloških namestitev v ruralnih območjih - v organizaciji Regionalne razvojne agencije Mura (RRA Mura) ter Slovenske turistične organizacije (STO) je v Termah Olimia včeraj potekala mednarodna konferenca s poudarkom na razvoju turizma na podeželju v luči trajnostnega razvoja. Namen dogodka je bil predstaviti stanje na področju zelenega turizma v Sloveniji in možnosti za razvoj le-tega v prihodnje.

Celica, zlati sejalec 2004, prejela nagrado hoscar

celica.jpg
sreda, 6. april 2011

Ljubljanski Hostel Celica, prejemnik prve nagrade sejalec za inovativnost v slovenskem turizmu leta 2004, se redno pojavlja v izborih najboljših prenočišč v turistični literaturi in drugih medijih po svetu, naklonjeni pa so mu tudi gostje, katerih ocena upraviteljem pomeni največ.

Pomladni žarki na Mokrice privabili tudi golfiste

golf_mokrice.jpg
torek, 5. april 2011

S toplejšimi dnevi se je golf sezona pričela tudi na Mokricah. Poskrbeli so, da je golf igrišče Mokrice res v odličnem stanju, saj so med drugim obnovili in razširili štiri udarjališča ter okrepili vozni park z 2 novima golf avtomobilčkoma EZ GO (najmodernejša na trgu).

Ljubljanski grad odslej samostojen javni zavod

ljubljanski_grad.jpg
torek, 5. april 2011

Nova organizacijska oblika Ljubljanskega gradu od 1. aprila dalje, poleg ostalih vsebin, vključuje tudi upravljanje s tirno vzpenjačo in s stalno razstavo Slovenska zgodovina. Začela pa se je tudi poletna sezona, kar pomeni, da do konca septembra veljajo poletni odpiralni in obratovalni časi ter nižje cene vstopnic.

Turizem Ljubljana praznuje

ljubljanica.jpg
torek, 5. april 2011

Javni zavod Turizem Ljubljana je aprila dopolnil deset let svojega delovanja. V tem času je zavod z učinkovito notranjo organizacijo izpolnil vsa tista pričakovanja, ki mu jih nalaga zakon, obenem pa je s številnimi izvirnimi in preizkušenimi potezami dosegel preobrazbo mesta v živahno turistično evropsko prestolnico, po kateri se v vseh letnih časih vijejo vrste turistov z vsega sveta, medtem ko svetovni mediji o našem mestu poročajo kot o skritem evropskem dragulju.

Leto 2010 je bilo v turizmu relativno uspešno, začetek leta 2011 obeta pozitivne rezultate

torek, 5. april 2011

Po podatkih Statističnega urada RS (SURS) smo v letu 2010 zabeležili 1 % več prihodov turistov in 1 % manj prenočitev kot v letu 2009.

Izlet z vlakom na Šentjurjevo - 16. april

muzej_sentjur.JPG
ponedeljek, 4. april 2011

Prihod v Šentjur v jutranjem času, kjer si boste pri železniški postaji Šentjur ogledali Muzej južne železnice za Štajersko tako imenovani Franc-Jožefov prometnem uradu, kretniško postavljalnico, likovne signale na prostem in parno lokomotivo. Bogata je tudi fotografska dokumentacija železniškega osebja in objektov, železniških predpisov in mnogo drugega povezanega z železnico. V spodnjih obokanih prostorih muzeja je možna tudi degustacija znanih šentjurskih vin v Vinogradnikovi učni kleti.

Promocijski film o projektu EDEN na EURONEWS

eden.gif
ponedeljek, 4. april 2011

Od 28. marca 2011 do 19. junija 2011 si lahko na televizijskem programu EURONEWS ogledate 30 minutni promocijski film o projektu EDEN.

PZS in Pivovarna Laško tudi letos vabita v hribe

gremo_v_hribe.JPG
ponedeljek, 4. april 2011

Sodelovanje zajema podporo Planinske zveze Slovenije Pivovarni Laško pri letošnji akciji Zlatorogova transverzala ponosa.

Pričetek oglaševalske akcije v severni Italiji

italija-1.JPG
ponedeljek, 4. april 2011

V ponedeljek, 28. marca, se je na velikih panojih na 100 metro postajah v Milanu in 242 oglasnih površinah na mestnih avtobusih v Mestrah, Veroni, Padovi, Vicenzi, Bologni in Parmi pričela oglaševalska akcija, ki Slovenijo kot turistično destinacijo predstavlja prebivalcem severne in severno-vzhodne Italije.

UNWTO kongres o zimskem in gorskem turizmu

unwto.jpg
petek, 1. april 2011

V Grenoblu, v Franciji, bo med 28. in 29. aprilom potekal 7. Svetovni kongres o zimskem in gorskem turizmu. Strokovnjaki z vsega sveta bodo razpravljali o trenutnih in prihodnjih izzivih zimskih in gorskih destinacij ter o konkurenčnem in trajnostnem razvoju.

Najnovejše v tej rubriki

Turistični novinarji na trgatvi v vipavski Podragi

trgatev_novinarji.jpg
ponedeljek, 29. september 2014

FIJET Slovenija – Društvo turističnih novinarjev Slovenije je v sodelovanju z občino Vipava, Konzorcijem Zelèn in Gostilno pri Lojzetu, Zemono pred kratkim organiziralo 4. Mednarodno trgatev turističnih novinarjev v vinogradu Primoža Lavrenčiča nad Podrago v gornji Vipavski dolini.

Svetovni dan turizma 2014

tcd.jpg
petek, 26. september 2014

V letu 2013 v svetu 1,087 milijarde mednarodnih prihodov turistov, v Sloveniji 2,3 milijona prihodov tujih turistov.

Prvi Pivo & Burger Fest!

pivo_burger.jpg
petek, 26. september 2014

Tretji vikend v oktobru je Pogačarjev trg v Ljubljani rezerviran za par, ki nikoli ne gre iz mode: pivo in burger.

Z oktobrom se v Atlantisu končuje poletni delovni čas

atlantis_poletje.jpg
petek, 26. september 2014

S 01.10.2014 se končuje poletni delovni čas. Vodno mesto Atlantis bo tako obratovalo po zimskem urniku ...

Jesenski festival nakupov in zabave v BTC Cityjih

fnz_2014.jpg
petek, 26. september 2014

Prihaja že 22. Festival nakupov in zabave v BTC City Ljubljana (18. - 19.10.), Novo mesto (17. - 18.10.) in Murska Sobota (18.10.).

Bistre glave nosijo čelado

celada.png
petek, 26. september 2014

Ste vedeli, da se pri nesreči ali trku vozila, ki vozi s hitrostjo 50 kilometrov na uro, naletna teža telesa poveča za kar 25-krat, da smo v avtomobilu pravilno pripeti le, če nam varnostni pas sega čez ramena, in da kar tri četrtine kolesarjev, ki so lani umrli na naših cestah, ni nosilo zaščitne čelade?

Svetovni dan turizma v Žalcu in Šempetru

turizem_zalec.jpg
četrtek, 25. september 2014

Svetovni dan turizma se vsako leto praznuje in obeleži 27. septembra. Njegov namen je spodbujati ozaveščenost globalne skupnosti o pomenu turizma in njegove družbene, kulturne, politične in ekonomske vrednosti. ZKŠT Žalec skupaj s turističnim društvom Šempeter v Savinjski dolini pripravlja pester in zanimiv program za ta dan ...

Kakovost hostlov je izjemno pomembna za pozitivno podobo Slovenije

hostel.jpg
četrtek, 25. september 2014

Popotniško združenje Slovenije je v sodelovanju z Hostelling International v letu 2013 izvedlo intenzivno izobraževanje vodij hostlov za implementacijo sistema kakovosti mladinskih prenočišč.

Slovenske potovalne agencije, Slovenija, 2013 - končni podatki

JEZERO_CRNAVA.jpg
četrtek, 25. september 2014

V letu 2013 so slovenske potovalne agencije organizirale potovanja za 417.000 domačih turistov in za 152.000 domačih izletnikov. Cilj potovanj domačih turistov je bila največkrat Hrvaška.

Slovenec med šestnajstimi najuspešnejšimi blogerji na svetu

blogerji.jpg
četrtek, 25. september 2014

Mic Melanšek bo svojo domovino zamenjal za Avstralijo, avstralski bloger pa bo Slovenijo spoznaval s pomočjo Popotniškega združenja Slovenije.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije