Novice

Izšla je nova številka revije Tur!zem

turizem_329318.jpg
torek, 15. marec 2011

V aktualni številki revije Tur!zem vam predstavljajo: - Prednostna področja delovanja STO v letu 20…

Odprto državno prvenstvo v navijaštvu in pom pon plesu

pon_pom-1.jpg
torek, 15. marec 2011

Športno društvo Škofljica, oziroma plesna sekcija športnega društva že tretjič zapored organizira državno prvenstvo v navijaštvu in pom pon plesu. Vljudno vabljeni v soboto, 19. marca 2011 od 10. do 15. ure v športno dvorano na Škofljici, kjer si boste lahko ogledali plesne in navijaške nastope skupin iz vse Slovenije.

Lipicanci kar dvakrat v enem dnevu napolnili dvorano Stožice

lipicanci_v_lj.jpg
ponedeljek, 14. marec 2011

Lipicanci so se v petek na spektakularen način v izjemnem glasbeno-scenskem spektaklu » Lipica v Ljubljani - Ponos, lepota, pogum« ob vrhunski glasbi predstavili prestolnici in kar dvakrat v enem dnevu napolnili dvorano Stožice v Ljubljani. Potem ko so na dopoldanski predstavi ob 11. uri navdušili šolarje in upokojence iz cele Slovenije, je bila veličastna večerna gala predstava pred polno dvorano izjemna pika na i gostovanju lipicancev, slovenskega ponosa, v Ljubljani.

Ugodnost na Krvavcu - kupiš dve, dodatno otroško dobiš

ugodnost.png
ponedeljek, 14. marec 2011

Ob nakupu dveh odraslih dnevnih kart (ali ene odrasle in ene otroške dnevne karte) vam dodatno otroško dnevno karto za ta dan podarijo. Ugodnost velja vse dni do konca letošnje smučarske sezone 2010/11.

Slovenija na MITT Moskva

mitt_328590.gif
ponedeljek, 14. marec 2011

Slovenska turistična ponudba se bo med 16. in 19. marcem 2011, predstavila na 18. turistični borzi MITT Moskva, na enem od največjih in najbolj pomembnih dogodkov za turistično industrijo v Rusiji in Baltskih deželah.

V Maribor podelili diplome in predstavili tekmovanje za najbolj izviren štajerski prigrizek z bučami

vsgt_329185.jpg
ponedeljek, 14. marec 2011

V petek, 4. marca 2011, je v mariborskem hotelu Habakuk potekala svečana podelitev diplom diplomantom Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT Maribor). Kar 200 se jih je zvrstilo na odru, kjer so iz rok direktorice VSGT Maribor, mag. Helene Cvikl in predsednika Turistične zveze Slovenije, g. Petra Misje, prejeli diplomske listine, s katerimi so zakorakali v novo poglavje svojega poslovnega življenja.

Poslušajte nas v živo iz Rogaške Slatine

djs_radio.jpg
petek, 11. marec 2011

Rogaška Slatina je že stoletja turistični in kulturni biser. Je kraj, kamor so nekoč zahajali znani evropski kulturniki, politiki in drugi veljaki. In je kraj, kamor gostje z vseh kontinentov zahajajo še danes. Ponovno jih bo obiskala tudi ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija".

Nagrajenci akcije Naj smučišče

ns.jpg
petek, 11. marec 2011

Objavljamo zadnje tedenske nagrajence glasovanja za "Naj smučišče 2010/11". Preverite, če ste med njimi tudi vi.

Sodelujte v veliki nagradni igri turistične agencije Intelekta in Radia Si

nagradna_igra.jpg
petek, 11. marec 2011

V mesecu marcu delijo POLETNE POČITNICE Z VSEBINO na neokrnjenih plažah Sredozemlja.

Jutri retro PODARIM-DOBIM fest na Krvavcu

retro.jpg
petek, 11. marec 2011

Spet bo vse kot nekoč… Spet bodo na smučišču Elanove RC-jke, spet se bo smučalo v oblačilih 80ih let, iz radia bo odmeval prenos tekem Svetovnega pokala, spet bodo zmagovali naši junaki, prepevali boste »Smučajmo vsi«, spet boste videli na delu zlato generacijo naših smučarjev, spet boste kupovali kartice PODARIM-DOBIM, spet bodo nagrade in spet jh bo za vas žrebal RIFLE!

Prihaja desetletje potovanj in turizma

rifai.jpg
petek, 11. marec 2011

Na otvoritveni slovesnosti borze ITB v Berlinu je generalni sekretar UNWTO Taleb Rifai izpostavil, da je pričakovati, da prihaja »desetletje potovanj in turizma«.

Slovenska glasba bo tudi letos odmevala v Miamiju

miami_328358.jpg
petek, 11. marec 2011

Borza križarjenja Seatrade CruiseShipping Miami je najpomembnejši letni dogodek v industriji križarjenj, letošnja bo že 27. zapovrstjo. Borza bo trajala 3 dni, od torka 15. 03. do četrtka 17. 03. 2011.

Objavljen poziv za promocijo znamke slovenskega turizma na kulturnih prireditvah

slovenia.png
petek, 11. marec 2011

Slovenska turistična organizacija je objavila poziv organizatorjem kulturnih prireditev za posredovanje opisov kulturnih prireditev, ki jih bodo organizirali v letu 2011.

Izžrebana glavna nagrada akcije Naj smučišče

četrtek, 10. marec 2011

Včeraj je bila izžrebana glavna nagrada akcije Naj smučišče: smuči in smučarski komplet Elan. In nagrado prejme...

Celjska koča vabi na gratis pomladansko smuko

ck.jpg
četrtek, 10. marec 2011

GRATIS SMUČANJE VSAK DAN OD 12.00 - 16.00 (med tednom) in od 9.00 – 16.00 (za vikend) DO KONCA SMUČARSKE SEZONE!

Torkovo pustno rajanje v Celju preseglo vsa pričakovanja

mohorjeva-640x480.jpg
četrtek, 10. marec 2011

Pisan sprevod maškar, ki so sestavljale pustno povorko, je navdušeno pozdravila večtisočglava množica obiskovalcev. Osrednje dogajanje je potekalo na odru pred Muzejem novejše zgodovine Celje kjer so za dobro vzdušje vseh zbranih skrbeli člani ansambla Vitezi Celjski. Tudi letos so v Celju izbirali najboljše maske ter najbolj pustno obarvane gostinske ter trgovinske lokale v centru mesta.

Novo priznanje za Camping Bled

p2250032-640x480.JPG
četrtek, 10. marec 2011

Camping Bled je prejel novo ugledno priznanje, t.i. Evropsko nagrado, ki jo podeljuje Nemški camping klub (DCC), najstarejše in največje kampsko združenje v Nemčiji. Izmed več kot 6000 evropskih kampov, ki jih DCC vsako leto objavi v svojem vodniku, je bil blejski kamp skupaj s še štirimi tujimi kampi izbran kot eden izmed najboljših v Evropi.

ITB Berlin včeraj odprl svoja vrata

itb.0102-002-640x480.jpg
četrtek, 10. marec 2011

Berlinsko sejmišče bo do nedelje, 13. marca 2011, prizorišče promocije svetovnega turizma. Slovensko turistično ponudbo bo pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) predstavilo 25 turističnih podjetij. Nosilna tema letošnje predstavitve Slovenije na borzi je 20. obletnica države in predstavitev Maribora kot Evropske prestolnice kulture v letu 2012.

Polni energije so otroci smučali na Krvavcu

Dextro šotor
četrtek, 10. marec 2011

Za ekipo Dobro jutro, Slovenija je še ena uspešno izpeljana mala šola smučanja DextroEnergy. V nedeljo 06.03.2011, smo se zbrali na Krvavcu, ki nas je kot vedno pričakal prijazen in nasmejan.

“Na Gregorjevo”- srečanje folklornih skupin s turistično tržnico

folklora.jpg
sreda, 9. marec 2011

V nedeljo, 13. 3., ob 14.00 uri bo na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini potekalo mednarodno revijalno srečanje otroških folklornih skupin s turistično tržnico proizvodov, aktualnih za predvelikonočni čas in poudarkom na kulinarničnih značilnostih okoliških krajev.

Najnovejše v tej rubriki

Dan delfinov

Morigenos_delfini_Tilen_Genov_73_S.JPG
četrtek, 28. avgust 2014

Vabljeni na 8. Dan delfinov v soboto, 30. 8. 2014 v Piranu!

Festival Stare trte 2014, 19. - 28. 9.

četrtek, 28. avgust 2014

Resnični ljubitelj vin ne zamudi festivala Stare trte. Najboljša svetovna vina in okusna hrana. Med vznožjem zelenega Pohorja in Slovenskih goric. V dolgih nočeh ob mogočni reki Dravi.

Predjamski grad na spletnem iskalniku Bing.com

bing_predjamski_grad.jpg
četrtek, 28. avgust 2014

V teh dneh je na spletnem iskalniku www.Bing.com kot podlaga naslovnice po celem svetu zaokrožil turistični motiv Slovenije, in sicer fotografija Predjamskega gradu.

Festival Kvarner 2014

festival_kvarner.jpg
sreda, 27. avgust 2014

Med 1. in 5. septembrom bo v eni izmed najlepših evropskih koncertnih dvoran na morju, Kristalni dvorani hotela Kvarner, potekal Festival Kvarner. Gre za klasični glasbeni program vrhunskih evropskih koncertov in solistov.

Na Gorenjski plaži pričakujejo deset tisočega obiskovalca

gorenjska_plaza_avgust.jpg
sreda, 27. avgust 2014

Minilo je mesec dni od odprtja Gorenjske plaže v Tržiču. Na mestu starega bazena, ki je polnih pet desetletij nudil poletno osvežitev, je v letošnjem letu zrasel objekt, ki vsem generacijam Tržičank in Tržičanov ter drugim obiskovalcem nudi koristno in zabavno preživljanje prostega časa.

Mednarodna noč netopirjev v Županovi jami pri Grosupljem

Press_Mali_podkovnjak_3.jpg
sreda, 27. avgust 2014

V soboto, 6. septembra 2014 bomo netopirje lahko spoznali na poseben, zanimiv način. V sodelovanju z Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev bo Županova jama gostila dogodek v okviru akcije Mednarodna noč netopirjev, s katerim želijo ljubitelji teh zanimivih in skrivnostnih pa hkrati ogroženih živali, netopirje približati širši javnosti.

47. Šuštarska nedelja

sreda, 27. avgust 2014

Šuštarski sejem na angelsko nedeljo, prvo nedeljo v septembru, je stara tržiška tradicija. Vse žive tradicije se spreminjajo skozi čas. Šuštarski sejem in Šuštarska nedelja živita zgodovino mnogih sprememb. Iz majhnega sejma z obutvijo je zrasla velika prireditev in nastal je sejem z raznoliko ponudbo. Odzivi obiskovalcev in domačinov so organizatorje prepričali, da je čas za nekatere spremembe.

Prijetno s koristnim v Vodnem mestu Atlantis

september-prinasa-tudi-nove-termine-plavalnih-tecajev-v-atlantisu.jpg
sreda, 27. avgust 2014

Čeprav nekaj poletja še lahko ulovite ob zunanjih bazenih Vodnega mesta Atlantis in podoživite morske užitke na zunanji »plaži«, so atlantisovci že pripravljeni na jesenske aktivnosti, v okviru katerih vaše najmlajše družinske člane vabijo na vadbo v vodi ali v šolo plavanja in jim tudi to šolsko leto ponujajo možnost, da pri njih preživijo rojstni dan, ki bo z jesenjo še – slajši.

Pionirski festival

pionirski-festivalnaslovka_6645_8.jpg
torek, 26. avgust 2014

Za ustvarjalnejši vstop v novo šolsko leto v Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih, v četrtek, 4. septembra, od 16.30 dalje pripravljajo številne brezplačne ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle.

Pester teden za otroke v Tehniškem muzeju Slovenije

tms.jpg
torek, 26. avgust 2014

Za zadnji teden počitnic so v Tehniškem muzeju Slovenije pripravili pester program za otroke.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije