Novice

Na edinstven izlet

ueberdenwolken-640x480.JPG
četrtek, 27. januar 2011

Nova ponudba „Koroško doživetje narave“ goste popelje nazaj k odkrivanju naravnosti – vodniki in gozdni čuvaji na izletih posredujejo edinstvene vtise in poskrbijo za kar največjo varnost.

Raba obnovljivih virov energije v turizmu

setcom-logo-1.jpg
četrtek, 27. januar 2011

Mednarodni inštitut za turizem organizira brezplačen seminar o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije v turizmu.

Izžreban dobitnik smučarske vozovnice za Krvavec

logo_krvavec-1.jpg
četrtek, 27. januar 2011

Izžrebali smo dobitnika zadnje skrite smučarske vozovnice. Ta se je skrivala pod dogodkom "Vodeni izleti TNP: Turnosmučarski izlet na Viševnik".

V Celju se pričenjajo Dnevi kulture 2011

četrtek, 27. januar 2011

Zavod Celeia Celje je na včerajšnji novinarski konferenci predstavil sklop prireditev pod skupnim imenom Dnevi kulture, ki se letos odvijajo že tretje leto zapored. V letošnjem letu bo projekt potekal od 1. do 8. 2. 2011. Rdeča nit letošnjega programskega dogajanja je usmerjena v doživljanje mesta Celje skozi vizije, anekdote, pripovedi … ljudi, ki v njem živijo.

Poslušajte nas v živo s Krvavca

djs_radio.jpg
sreda, 26. januar 2011

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« bo jutri obiskala prijazen in vedno nasmejan Rekreacijsko turistični center Krvavec.

Oddahnite si! Tu smo: Alpe-Adria

tip.jpg
sreda, 26. januar 2011

Konec januarja je na Gospodarskem razstavišču že tradicionalno rezerviran za turizem. Po 30–letnem razvoju tovrstne sejemske prireditve se od 27. do 30. januarja predstavlja destinacijsko in programsko razširjeni sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas. Kot pove že samo ime prireditve, obsega poleg oddaljenejših tujih destinacij turistično ponudbo regije Alpe–Jadran, v vsebinskem pogledu pa je zasnovan po meri obiskovalca oziroma po turističnih produktih. Hkrati poteka Salon plovil kot prva tovrstna prireditev v koledarskem letu, na kateri se predstavljajo plovila do deset metrov dolžine, dodatna navtična oprema in storitve.

Predstavitev knjige "Šport v turizmu" na sejmu TIP

sport.jpg
sreda, 26. januar 2011

V teh dneh je na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani izšla knjiga z naslovom »Šport v turizmu«. V delu so zbrane vsebine štirih avtorjev, ki se v Sloveniji ukvarjajo z raziskovanjem športnega turizma - dr. Hermana Berčiča, dr. Borisa Sile, dr. Nataše Slak Valek in Damjana Pintarja. Vsebine govorijo o povezanosti športa in turizma, teh dveh pomembnih človekovih dejavnosti, ki v sožitju (o)bogatita človekovo športno-aktivno potovanje. Avtorji so tudi mnenja, da bi šport mogel biti pomemben del Strategije razvoja turizma v Sloveniji.

Nova številka časopisa Moja Thermana

moja_thermana-1.jpg
sreda, 26. januar 2011

Izšla je nova številka časopisa dobrega počutja Moja Thermana.

Bohinju vodilna nagrada v kongresni industriji

sreda, 26. januar 2011

Januarja 2011 se je vrsti nagrad, s katerimi se ponaša 1. ekološki hotel Slovenije, pridružilo tudi letošnje Priznanje Akademije Conventa, vodilna nagrada v kongresni industriji jugovzhodne Evrope. Izbrani akterji so se pomerili v izpeljanih inovacijah s področja kongresne dejavnosti, prestižno nagrado pa je prejela najbolj uspešna rešitev oziroma izvirni koncept na področju kongresnega turizma v letu 2010.

Izžrebana dobitnica smučarske vozovnice za Kope

logo_krp-3.gif
sreda, 26. januar 2011

Včeraj je bila smučarska vozovnica za Kope skrita pod novico "Kobilarna Lipica bo Policiji zagotovila 9 lipicancev".

Kakovost ostaja glavno vodilo ponudbe Term Ptuj

sreda, 26. januar 2011

V Termah Ptuj se zavedajo, da je danes za razvoj turistične ponudbe potrebna kombinacija inovativnosti, kakovosti, gostoljubja in pestrih doživetij, ki jih ponuja bogato naravno in kulturno okolje. Svojo ponudbo oblikujejo v tesni povezavi z okoljem in rimsko dediščino, s čimer krepijo prepoznavnost destinacije doma in po svetu.

Tropske rastline v Ljubljani

orhideja.jpg
torek, 25. januar 2011

V Botaničnem vrtu v Ljubljani, ki je lani praznoval 200 let delovanja, so odprli nov tropski rastlinjak. Obisk tropskega rastlinjaka vam ponuja prijetno eksotično okolje v oblačnih, deževnih in temačnih dneh. V drugem rastlinjaku Botaničnega vrta v Parku Tivoli pa bo med 20. in 25. aprilom potekala mednarodna razstava orhidej, na kateri boste med drugim lahko videli tudi orhidejo Ljubljana, poimenovano po našem mestu.

Prešernov dan

preseren.jpg
torek, 25. januar 2011

Slovenski kulturni praznik poleg državne proslave s podelitvijo Prešernovih nagrad, najpomembnejših slovenskih priznanj za kulturne dosežke, že v dneh pred 8. februarjem zaznamujejo številni kulturni dogodki in prireditve. Na sam praznik je vstop v muzeje in galerije brezplačen, brez vstopnine so na ogled nekateri koncerti, gledališke predstave, projekcije nekaterih filmov itd.

Danes smo izžrebali dobitnika smučarske vozovnice za Stari vrh in Kranjsko Goro

torek, 25. januar 2011

Sobotna vozovnica za smučišče Stari vrh, se je skrivala pod dogodkom "Brezplačna vodena ogleda Plečnikove Ljubljane", včerajšnja za Kranjsko Goro pa pod novico "Železniški muzej Slovenskih železnic v Ljubljani praznuje 30 letnico".

Predstavitev slovenske turistične ponudbe v Rimu

rim.jpg
torek, 25. januar 2011

Predstavništvo STO v Italiji je v 18. januarja ob obisku slovenskega predsednika v italijanskem glavnem mestu pripravilo predstavitev slovenske turistične ponudbe.

Na sejem Turizem in prosti čas po nagrade

na_vlaku_pom-640x480.jpg
ponedeljek, 24. januar 2011

Od 27. do 30 januarja bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas. Obiščite stojnico Slovenskih železnic v Kupoli A in sodelujte v nagradi igri.

Predstavitev Podpohorske turistične vinske ceste je navdušila

ponedeljek, 24. januar 2011

V Hiši Stare trte se je prejšnji teden odvil drugi v nizu četrtkovih vinskih večerov, tokrat s predstavitvijo ponudnikov Podpohorske vinske turistične ceste. Za simbolično vstopnino, nakup kozarca Hiše Stare trte, so lahko ljubitelji vinske tradicije in kulture preživeli prijeten večer v družbi lokalnih vinarjev in drugih vinoljubov ter pokušali vina sedmih vinogradnikov oz. vinskih kleti.

Prva nagrada izvirne naj podjetniške ideje Ptujski kleti

pullus_steklenica_pribor-1.jpg
ponedeljek, 24. januar 2011

Po vseh mednarodnih priznanjih za Ptujsko klet s polnitvami vina Pullus, najvišje in največkrat odlikovanega vina na največjih ocenjevanjih vin na svetu v zadnjih treh letih, je zdaj Pullus dosegel nov pomemben uspeh tudi v domačem okolju. Eksplozijo zbirke odličij je nocoj oplemenitila nagrada Manager kluba Ptuj za najuspešnejšo realizirano izvirno podjetniško idejo do zdaj.

V Belfastu je potekala otvoritev slovenskega konzulata

konzulat.jpg
ponedeljek, 24. januar 2011

V petek, 21. januarja, je v Belfastu na Severnem Irskem potekala otvoritev slovenskega častnega konzulata pod okriljem Veleposlaništva RS v Londonu.

Svetovni Turizem okreva, vendar z različno hitrostjo

unwto-1.JPG
ponedeljek, 24. januar 2011

Po podatkih Svetovne turistične organizacije (UNWTO) mednarodni turizem po globalni finančni krizi in recesiji iz konca leta 2008 in leta 2009 okreva hitreje kot pričakovano.

Najnovejše v tej rubriki

Nočna 10ka - tek okoli Blejskega jezera

Tek_foto_rozle_bregar.JPG
sreda, 9. julij 2014

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 12. 7. 2014, 17:00 - 02:00

Bike festival na Pohorju

bike_festival_pohorje_2014.jpg
sreda, 9. julij 2014

Bike festival na Pohorju se bo letos odvijal v nedeljo, 3. avgusta 2014.  Osrednji dogodek bo nedeljski »Bike ride Pohorje«, na katerem pričakujejo do 1.000 kolesarjev z vseh koncev Slovenije, pa tudi iz tujine, predvsem Hrvaške in Avstrije.

Poletna polenta in Praznik polente

polenta.JPG
sreda, 9. julij 2014

Turistična zveza TIC Nova Gorica in Turistično društvo Ozeljan-Šmihel vabita na prireditvi Poletna polenta ter Praznik polente, kjer se bosta prepletala kultura in kulinarika.

V Termah Čatež odprl svojo mrežo najvarnejši adrenalinski park v Sloveniji

CLIMBOO-park-Terme-Catez-jul2014--0191-s.jpg
sreda, 9. julij 2014

Pretekli konec tedna so v Termah Čatež predstavili novost letošnje sezone – adrenalinski park v poletni Termalni rivieri.

Praznik vina in česna v Novi vasi

praznik_cesna.jpg
sreda, 9. julij 2014

Ta konec tedna, 12. in 13. julija, bo Turistično združenje Portorož v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Nova vas že tretjič zapored organiziralo Praznik vina in česna. Obiskovalci bodo lahko okusili domače vino, istrski rdeči česen in druge kulinarične dobrote, večere pa bo popestrila istrska glasba.

Pivo in cvetje 2014, od 17. - 20. julija

pivo_cvetje3.JPG
torek, 8. julij 2014

Pivo in cvetje, največji turistični in glasbeni dogodek v Sloveniji, v letošnjem letu prerašča tudi v največji poletni festival v Sloveniji, ki bo gostil več kot petdeset glasbenih izvajalcev, ki bodo nastopali na treh odrih ter številnih drugih prizoriščih.

Najbolj iskane poletne destinacije Slovencev

poletje1.jpg
torek, 8. julij 2014

V Trivagu so pripravili seznam najbolj iskanih mednarodnih in domačih destinacij za poletje 2014.

Odbojka na mivki v BTC Cityju

si-za-odbojko-na-mivki.jpg
torek, 8. julij 2014

Na Trgu mladih v poletnem času zaživi ograjeno peščeno igrišče, namenjeno brezskrbnemu igranju odbojke na mivki.

Hiperbarični center v Termah Čatež

hiberbaricna_komora.jpg
torek, 8. julij 2014

V hiperbarični komori dihamo 100 % čisti medicinski kisik, pod nadzorovanim oz. reguliranim tlakom, ki je večji od atmosferskega.

Blejski dnevi in Blejska noč

Blejski dnevi.jpg
ponedeljek, 7. julij 2014

Blejski dnevi, ki bodo potekali med 18. in 20. julijem, so tisti dnevi, ko se Bled zašibi od turistov. Ti si pridejo ogledat, kako nastajajo izdelki domače in umetnostne obrti ter prisluhnejo promenadnim koncertom. Največ pa se jih seveda zbere na tradicionalno blejsko noč.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije