Novice

Novi Otroški center Beti in Cej v BTC City Ljubljana

ponedeljek, 28. marec 2011

Jože Mermal, predsednik uprave BTC, in mag. Biljana Zeroska Stanovnik, predsednica Društva slovensko makedonskega prijateljstva, sta v petek, ob materinskem dnevu, v spodnji etaži Emporiuma v BTC City Ljubljana svečano otvorila novi Otroški center Beti in Cej. Njegov koncept temelji na športno-kreativnem in izobraževalnem centru, v katerem bodo otrokom med 3. in 12. letom starosti visoko strokovni vzgojitelji in športniki pomagali kakovostno preživljati prosti čas.

Ptuj prizorišče evropskega prvenstva v košarki 2013

pb0s2803-640x480.jpg
ponedeljek, 28. marec 2011

Z Grand Hotelom Primus v Termah Ptuj v Spodnjem Podravju niso zapolnili le vrzeli na področju kvalitetne hotelske nastanitve s celovito turistično storitvijo, z njim so nadgradili tudi ponudbo vrhunskega športnega turizma. Prvovrstna hotelska namestitev in celovita športna infrastruktura v neposredni bližini v najstarejše slovensko mesto privabljata številne vrhunske domače in tuje športnike ter športne ekipe različnih panog.

Quiksilver Luža Contest 2011

luza.jpg
ponedeljek, 28. marec 2011

V soboto, 9. aprila bo na Krvavcu potekala tradicionalna Quiksilver Luža. Že šesto leto zapored v času pomladanske smuke v društvu DOBR pripravljajo najbolj noro, mokro, atraktivno in zabavno tekmovanje na snegu.

Poleti v Slovenijo z Eddijem Eaglom Edwardsom

eddie.JPG
ponedeljek, 28. marec 2011

Slovenska turistična organizacija je preko svoje pisarne v Veliki Britaniji in ob pomoči Veleposlaništva v Londonu v letošnjem letu začela načrt iskanja znanih osebnosti v Veliki Britaniji, ki bi bile tako ali drugače pripravljene priti na obisk v Slovenijo ter jo kasneje predstavljati v medijih kot potencialno zelo zanimivo turistično destinacijo za Britanski trg.

Vabljeni k ogledu oddaje « NA LEPŠE »

na_lepse.jpg
ponedeljek, 28. marec 2011

V oddaji Na lepše, ki je bila na sporedu, v četrtek, 24. marca, je ekipa oddaje Na lepše predstavila dve manjši Slovencem manj znani zdravilišči: Rimske toplice in BioTerme.

Nov Kompasov katalog Slovenija 2011/12 predstavlja EDEN destinacije in zeleno turistično ponudbo

kompasov_katalog.JPG
ponedeljek, 28. marec 2011

Največji Kompasov katalog do sedaj Slovenija 2011/12 prinaša številne ideje kako preživeti počitnice v Sloveniji blizu neokrnjene narave z bogato turistično ponudbo in paketi za vse okuse. Poleg široke ponudbe namestitev so v katalogu celovito predstavljene novosti v slovenski kataloški ponudbi počitnic.

Največ glasov za smučišča: Ribniško Pohorje, Golte in Cerkno

prejemniki_priznanj-800x600-5.jpg
petek, 25. marec 2011

Pod okriljem podjetja Alpe Adria Media Marketing in uredništva »Dobro jutro, Slovenija« se je končal jubilejni, 20. izbor najbolj priljubljenih slovenskih smučišč. V smučarskem centru Cerkno so na najvišjo stopničko stopili predstavniki smučišča Ribniško Pohorje, Golte in Smučarskega centra Cerkno. 87 smučišč je prejelo rekordnih več kot 45 tisoč glasov.

Poslušajte nas v živo iz Smučarskega centra Cerkno

djs_radio.jpg
petek, 25. marec 2011

Ekipa "Dobro jutro, Slovenija" se bo danes odpravila v Smučarski center Cerkno, kjer bomo podelili priznanja najbolj priljubljenim slovenskim smučiščem. Jutri pa nas spremljajte v radijskih javljanjih in izvedeli boste podrobnosti o podelitvi pa tudi o naših gostiteljih.

Že stota ponovitev Veselkovih nasvetov za laganje

veselko.jpg
petek, 25. marec 2011

1. aprila, na tradicionalni dan potegavščin, bo Borut Veselko v SiTiTeatru že 100-ič predaval o mojstrovinah laganja.

Turistična kartica ob nakupu prek spleta 10% cenejša

kartica.jpeg
petek, 25. marec 2011

Turistična kartica Urbana je nedvomno najboljši način za raziskovanje Ljubljane, saj vam omogoča da brez vstopnine odkrijete največje znamenitosti Ljubljane, se brezplačno udeležite ogleda mesta in se brezplačno vozite z mestnimi avtobusi, ladjico, turističnim vlakcem ter vzpenjačo na grad.

Tobačna ob 140 letnici svojega delovanja odpira prenovljeno zbirko Tobačnega muzeja

tobacni_muzej-2.jpg
četrtek, 24. marec 2011

Tobačna Ljubljana praznuje 140 let svojega delovanja. Ob tej priložnosti je podjetje skupaj z Muzejem in galerijami mesta Ljubljane, prenovilo Tobačni muzej - muzejsko zbirko, ki se po dvajsetih letih seli v nove prostore Kulturnega centra Tobačna 001, Tobačna ulica1, Ljubljana. Tobačni muzej bo odprt za javnost od 25. marca dalje. Vstop brezplačen.

Začetek golfske sezone na Bledu

16-luknja-640x480.jpg
četrtek, 24. marec 2011

Na blejskem golfskem igrišču, ki deluje v okviru družbe Sava Hoteli Bled, se pričenja nova sezona. Golfiste pričakujejo nekatere novosti in dodatne ugodnosti.

Maraton Franja BTC City - Svetovni pokal za rekreativne kolesarje

uvct.jpg
četrtek, 24. marec 2011

Maraton Franja je vstopila v elitni rang UCI World Cycling Tour (UWTC), kjer je zaenkrat 7 elitnih prireditev razpršenih po celem svetu:

Projekt Vino Cool in prireditve v Hiši Stare trte

četrtek, 24. marec 2011

Aktivnosti mednarodnega, slovensko-avstrijskega projekta Vino Cool – vino, kultura, kulinarika – Doživeti vinske ceste, katerega namen je obogatiti in povezati turistično ponudbo vinskih cest slovensko-avstrijskega čezmejnega območja ter jo z izpostavitvijo lokalnih posebnosti narediti še privlačnejšo, tečejo uspešno in že dosegajo načrtovane rezultate. Številne načrtovane aktivnosti, ključne za izvedbo sklepne faze projekta, ki se bo zaključil v maju 2012, so že izvedene; sedaj so v teku aktivnosti, katerih rezultati bodo oprijemljivejše vrednosti tudi za širšo javnost.

Ob dnevu voda izšel razpis za obnovo vodnjakov 2011

helios-ribica-v-soncu-1.jpg
sreda, 23. marec 2011

Helios in Ministrstvo za okolje in prostor ob svetovnem dnevu voda objavila letošnji javni razpis Heliosovega sklada za ohranjanje čistih slovenskih voda - Razpis namenjen občinam in šolam za projekte obnove slovenskih krajevnih vodnjakov in idejne zasnove vodnih učnih poti - Ministrstvo za okolje in prostor projektu nudi strokovno in tehnično podporo - V 13-tih letih obnovljenih 68. različnih vodnih virov v 59. občinah, ter izdelanih 28. idejnih zasnov vodnih učnih poti - Na odprtje čakajo še 4 vodnjaki iz lanskega razpisa - Razpisana vrednost 21.200 evrov, od tega 17.000 evrov za vodnjake, 4.200 za šole - Rok za oddajo prijav je 30. april 2011.

Ljubljana, svetovna prestolnica knjige: Zaključek z odmevnima dogodkoma

fabula.jpeg
sreda, 23. marec 2011

V letu med 23. aprilom 2010 in 23. aprilom 2011 je Ljubljana svetovna prestolnica knjige. Ta častni naziv, ki ga podeljuje UNESCO, Ljubljana nosi kot deseto mesto, ki ga je prejelo. Bogat spored prireditev, ki se vrstijo v tem času, bosta sklenila Festival Literature sveta: Fabula 2011 z gostovanji uglednih pisateljskih imen ter Svetovni vrh knjige, ki bo potekal v Cankarjevem domu.

Redni ogledi Ljubljane

ogledi.jpeg
sreda, 23. marec 2011

Poletna sezona rednih ogledov mesta, ki jih izvajajo vodniki Turizma Ljubljana, se pričenja s 1. aprilom. Poleg standardnega sprehoda po mestu in vožnje z vzpenjačo na Ljubljanski grad, ki se izvaja vse leto, bosta tako vsak dan na voljo še kombinaciji sprehoda po mestu in vožnje s turističnim vlakcem na Grad ter sprehoda po mestu in vožnje z ladjico po Ljubljanici.

16. zaključna konferenca Mladi za turizem v Celju

logo-ntz-slo-1.jpg
sreda, 23. marec 2011

Nacionalno turistično združenje v sodelovanju s Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Celje organizira že 16. konferenco državnega tekmovanja MLADI ZA TURIZEM z osrednjo temo »TURIZEM - MOJA PRILOŽNOST ZA SANJSKO KARIERO?«. Zaključna konferenca bo potekala v torek, 29.3.2011, v Celju.

Svetovni dan voda

voda_330633.jpg
sreda, 23. marec 2011

22. marca obeležujemo Svetovni dan voda. Voda je za Slovenijo, ki se ponaša z neokrnjeno naravo, ki jo cenimo prebivalci in turisti, izrednega pomena. Naša država je po količini rečne vode na prebivalca med najbogatejšimi evropskimi državami. Voda je tako eno od naravnih danosti, ki predstavljajo predpogoj za razvoj zelenega, odgovornega turizma v Slovenij.

Optimističen pričetek leta v Portorožu in Piranu

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
sreda, 23. marec 2011

V Portorožu in Piranu so leto pričeli nadvse uspešno. V prvih dveh mesecih letošnjega leta so zabeležili 95.602 nočitvi, kar je 43 % več kot v enakem obdobju lani.

Najnovejše v tej rubriki

Izboljšaj tehniko teka & pobegni od vsakdanje tekaške rutine

elevate_your_run.jpg
ponedeljek, 22. september 2014

Tek je rekreacija, ki se ga praktično lahko loti vsak in vsepovsod. Ne potrebujemo posebnega igrišča, dvorane ali katere druge infrastrukture, ampak samo stopimo iz stanovanja in teren je že pripravljen. Izboljšajte svojo tehniko z video analizo!

Znani so zadnji trije nagrajenci akcije Naj kopališče

banner_nk_14_300.jpg
petek, 19. september 2014

Ta teden je potekalo zadnje žrebanje nagrajencev v akciji Naj kopališče 2014. Vsak teden smo podarjali: stekleničke Bobble, vstopnice za kopanje na slovenskih kopališčih in praktične nagrade Zavarovalnice Triglav. Preverite, če ste med nagrajenci!

Športni dan z Nodijem in Piko Nogavičko

pika_nodi.jpg
petek, 19. september 2014

V nedeljo, 21.9.2014 od 13.00 ure dalje, bo v ČOLNARNI TIVOLI pestro. V športnem vzdušju se boste lahko družili s pravljičnimi junaki- Piko Nogavičko, Nodijem, Sneguljčico, Miki Miško, Rdečo kapico, Smrkci, Spidermanom, ...

FIRST MINUTE Novo leto v Termah Olimia in Tuhelj

fmnl_olimia_tuhelj.jpg
petek, 19. september 2014

Izjemne First minute ugodnosti s popusti do 30% za rezervacije do 15. 10.

Pohod po Kosovelovih poteh odpade

po_kosovelovih_poteh.jpg
petek, 19. september 2014

1. POHOD PO KOSOVELOVIH POTEH, ki naj bi potekal med Tomajem in Pliskovico v soboto, 20. septembra 2014 odpade zaradi napovedi slabega vremena.

Glasovanje za Naj kamp Adria 2014 samo še do ponedeljka

četrtek, 18. september 2014

Samo še do ponedeljka, 22. 9. poteka izbor za Naj kamp Adria 2014. Oddaj svoj glas za najboljši kamp v Sloveniji in na Hrvaškem na www.Avtokampi.si in osvoji lepe nagrade.

Osvojite darilne bone

Aragon1.jpg
četrtek, 18. september 2014

Ne zamudite priložnosti!

Aragon podarja darilne bone za 50 EUR!

Živi Kras - Carso vivo

KraskaOhcetTSYX.jpg
četrtek, 18. september 2014

Pri Svetu slovenskih organizacij, ki je ena izmed dveh krovnih organizacij slovenske manjšine v Italiji in jo kot tako uradno priznava tudi dežela Furlanija Julijska krajina, izvajajo projekt Živi Kras – Carso vivo z namenom, da promovirajo in podpirajo kraški teritorij.

Termalna formula - napeto do zadnje sekunde

termalna_formula.jpg
četrtek, 18. september 2014

V letošnji finalni dirki, ki je potekala v soboto, 13. septembra ob 15. uri, se je kljub kislemu vremenu, zbrala kar lepa četica tekmovalcev. Vsi so se želeli preizkusiti in osvojiti privlačno nagrado - 365 vstopov na Termalno riviero. Med njimi tudi izkušeni tekmovalci, ki so že lani posegali po najvišjih mestih.

Splovitev drevaka na Cerkniškem jezeru

splovitev_drevaka.jpg
sreda, 17. september 2014

Projekt HIŠA IZROČILA uresničuje svojo vizijo in uspešno so izdelali drevak – tradicionalni čoln Cerkniškega jezera.

V soboto, 27. 9. ob 11. uri se bo na Cerkniškem jezeru odvila svečana SPLOVITEV DREVAKA.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije