Novice

2. B.O.BRRR FEjST - bohinjski zimski otroški festival

bobrrrfejst.gif
torek, 22. februar 2011

Bohinj vabi otroke in družine na največji zimski otroški festival. Turistično društvo Bohinj ga prireja drugo leto zapored na Smučišču Senožeta v Srednji vasi. Letošnji festival bo zelo barvit, saj bo potekal v pustnem vikendu, 4.-6.marca 2011.

Dolina Defereggental na Vzhodnem Tirolskem v zimi 2011

avstrija.jpg
ponedeljek, 21. februar 2011

Dolina Defereggental je sinonim za družino in wellness. Smučarsko središče St. Jakob se nahaja v dolini Defereggental, daleč stran od masovnega turizma. Ustavite se in globoko vdihnite sveži zrak na nadmorski višini 2525 m, najvišji točki žičnice St. Jakob, ter dovolite, da vas prevzame fascinantna panorama z več kot 60 tritisočaki in Velikim Klekom/Großglocknerjem. Obdajata vas svoboda in neskončna daljava.

SmučarSKI IZZIV na Krvavcu

ponedeljek, 21. februar 2011

Tretji letošnji "SmučarSKI IZZIV" bo potekal v nedeljo, 6. marca na prekrasnem Krvavcu. Še pomnite: lanski izzivalec na Krvavcu je bil olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus. Letos ga bo na izzivalski poziciji nasledil velik športnik in človek, kateremu vztrajnosti zagotovo ne manjka. To je Miran Stanovnik alias "Puščavski lisjak".

Volkswagen bo v Ženevi predstavil novega Tiguana

ponedeljek, 21. februar 2011

Volkswagen bo 1. marca na 81. ženevskem avtomobilskem salonu predstavil novega Tiguana. Ta model so doslej prodali v več kot 572.000 primerkih in je že nekaj časa eno od Volkswagnovih najbolj zaželenih vozil. To uspešno pot naj bi Touaregov manjši brat zdaj nadaljeval v novi preobleki in s še bolj izpopolnjenimi tehnologijami.

Sejmi okusov se se zaključili nad pričakovanji

sejmi_okusov.jpg
ponedeljek, 21. februar 2011

Odziv obiskovalcev je bil izjemen, saj beležijo napram lani večji poslovni obisk - okrog 15.000, ki so svoje poslovne priložnosti iskali med okrog 300 razstavljalci. Posebej je bilo opaziti porast poslovnih obiskovalcev iz tujine - predvsem iz sosednje Avstrije in držav bivše Jugoslavije.

Slovenija se je predstavila na razstavi teloha na Japonskem

tokio.JPG
ponedeljek, 21. februar 2011

Med 18. in 20. februarjem se je na Svetovni razstavi teloha na Japonskem (Christmas Rose World Exhibition) predstavila tudi Slovenija.

Oceni "Družini prijazno smučišče" in zadeni vikend paket

istock_000011510569xxxlarge-1.jpg
petek, 18. februar 2011

V uredništvu "Dobro jutro, Slovenija" že tretje leto zapored izbiramo Družini prijazna smučišča. Če ste tudi vi obiskali katero od slovenskih smučišč in vas je prepričala njihova ponudba, izpolnite anketo in se potegujte za vikend paket na enem od lani nagrajenih smučišč.

Na Krvavcu dobro pripravljeni na zimske počitnice

2007.01.27-44-640x480.jpg
petek, 18. februar 2011

Na smučišču Krvavec z veseljem pričakujejo začetek zimskih šolskih počitnic, saj so nanje zelo dobro pripravljeni. Poleg odlične smuke bo vsak dan, od petka, 18. 2. do sobote, 26. 2. 2011, organizirano tudi nočno sankanje.

Oglejte si TV reportaže s slovenskih smučišč

ns.jpg
petek, 18. februar 2011

V sklopu akcije Naj smučišče tudi v letošnji sezoni, v sodelovanju s TUR TV, snemamo TV reportaže. Oglejte si do sedaj posnete!

Poslušajte nas v živo z Ribniškega Pohorja

djs_radio.jpg
petek, 18. februar 2011

Uživanje v neokrnjeni naravi, sprehodi po gorskih poteh, dihanje svežega zraka, domače in okusne jedi, prijazni nasmehi domačinov, zimske radosti za mlado in staro. Vse to so razlogi, da bo ekipa "Dobro jutro, Slovenija" jutri ponovno obiskala Ribniško Pohorje.

Javni poziv za sofinanciranje prireditev turističnih društev v letu 2011

prireditve-1.jpg
petek, 18. februar 2011

Turistična zveza Slovenije vabi organizatorje turističnih prireditev za posredovanje prijav na poziv za sofinanciranje prireditev v letu 2011.

Pokal Vitranc in XL Party

xlparty.jpg
petek, 18. februar 2011

Največji sloves smučarskega središča je Kranjski Gori prav gotovo prinesel svetovni pokal v alpskem smučanju. Vsako zimo se na strminah tekmovalnega poligona pod Vitrancem pomerijo najboljši smučarji sveta v slalomu in veleslalomu.

Lipicanci 11. marca v dvorani Stožice v Ljubljani

kobilarna_325242.jpg
petek, 18. februar 2011

Kobilarna Lipica je na novinarski konferenci v ljubljanski mestni hiši včeraj medijem predstavila projekt Lipica v Ljubljani, v okviru katerega želi 11. marca po poplavi tujih zvezd in produkcij kot prva v Sloveniji napolniti največji prireditveni objekt v državi – dvorano Stožice.

To soboto (štiri)boj s pležuhi na Mariborskem Pohorju

plezuh1.jpg
četrtek, 17. februar 2011

1. Red Bull Pležuh 4 Cross se bo zgodil to soboto, 19. februarja na Snežnem stadionu v Mariboru, pod geslom »Obudi tradicijo in zmagaj četveroboj«. Kvalifikacije z vožnjami na čas se bodo pričele ob 12h, ob 15h pa bo na vrsti glavno tekmovanje s četveroboji, ki naj bi se z razglasitvijo zmagovalca končalo okoli 17h.

Družinski zimski živ žav na Celjski koči

zivzav.jpg
četrtek, 17. februar 2011

Na Celjski koči pripravljajo na začetku letošnjih zimskih počitnic, v soboto, 19. februarja zabavo za vso družino, dogodek so poimenovali »Družinski živ žav«. Obljubljajo živahno in veselo vzdušje skozi cel dan. Za prave ritme bo skrbela skupina Rok'n'band, ta dan bo organizirana brezplačna šola smučanja, za zabavo otrok bo poskrbel priljubljen animator Tomi, s svojo razposajeno ekipo, ki bo skrbela, da se bodo otroci veselo gibali na svežem zraku, spoznavali nove prijatelje, sproščali domišljijo in se nevede naučili novih znanj.

Slovenija se bo predstavila na sejmu IFT Beograd

ift.jpg
četrtek, 17. februar 2011

Naslednji teden, od 24. do 27. februarja 2011, bo v Beogradu potekal največji turistični sejem v Srbiji.

Sodelovanje z olimpijskim športniki pri promociji Slovenije kot turistične in športne destinacije

eddie_matic.jpg
četrtek, 17. februar 2011

V pisarni Slovenske turistične organizacije pod okriljem veleposlaništva republike Slovenije v Londonu so navezali stik z dvema medijsko odmevnima osebama s področja olimpizma. Namen sodelovanje je uspešno promovirati Slovenijo kot vrhunsko turistično in športno destinacijo v Evropi.

Poslušajte nas v živo z Mariborskega Pohorja

djs_radio.jpg
sreda, 16. februar 2011

Ekipa "Dobro jutro, Slovenija" bo jutri obiskala Pohorje, ki je kljub pestri turistični ponudbi ohranilo vso svojo lepoto in kamor nas pozimi in poleti vabi priljubljeno turistično središče Mariborsko Pohorje.

Oglejte si video predstavitev smučarske šole DR7

dr7.jpg
sreda, 16. februar 2011

SMUČARSKA ŠOLA DR7 s petnajstletno tradicijo, deluje na smučišču Rimski vrelec v Kotljah in SC Ivarčko, s ciljem smučarskega opismenjevanja otrok od 3. leta dalje, mladostnikov, starejših začetnikov in tekmovalcev.

Izšel kolesarski zemljevid Slovenije

kolesarjenje.jpg
sreda, 16. februar 2011

V Slovenski turistični organizaciji in še posebej pri združenju Pohodništvo in kolesarjenje GIZ se zavedajo, da Slovenija s svojo raznolikostjo na stičišču Alp, Panonske nižine in Sredozemlja ponuja brezmejne kolesarske možnosti.

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalin sound Bovec

bovec1.jpg
četrtek, 21. avgust 2014

V Bovcu 22. in 23. avgusta letos, pripravljajo nepozabno doživetje - ADRENALIN SOUND BOVEC. Festival bo temeljil na vrhunskem glasbenem programu, katerega bodo popestrili s tekmovanji v adrenalinskih športih, ki so nosilna sila turizma v okoliških krajih.

Sodelujte v nagradni igri - kamp Straško!

strasko.jpg
četrtek, 21. avgust 2014

Bi šli na 7 dnevno gratis kampiranje v enega najboljših kampov na Jadranu?

III. Begunjska avantura, družabno-športna prireditev

begunjska avantura
četrtek, 21. avgust 2014

30.8.2014 se v Begunjah obeta rekreativna, pohodniška in zabavna prireditev z zanimivimi sproščujočimi in interaktivnimi točkami, povezanimi s spoznavanjem Begunj in okoliških vasi, hribčkov ter dolin.

Komarjeva nedelja

trznica siska
sreda, 20. avgust 2014

Na Komarjevo nedeljo, 24.8., bodo v Spodnji Šiški na prodaj pridelki lokalnih kmetij, izdelki domačih obrti ter spominki. Živahno dogajanje bodo zaokrožile degustacije, ustvarjalne delavnice in kulturno zabavni program.

Rekreatur

rekreatur-1.jpg
sreda, 20. avgust 2014

Bi doživeli šarm etapnega kolesarjenja kot sta Tour de France ali Giro d’Italia vendar ste zanju premalo trenirali, ste prestari ali pa se vam preprosto ne gre na kolo?  Odbija vas misel na to, da bi na kolesu ves čas buljili v tla in divjali ne da bi vedeli kje se peljete?
Se radi družite, resneje kolesarite in vas zanimajo neodkrite lepote pokrajine in njihovih prebivalcev?

Zbiljska noč

zbiljska noc
sreda, 20. avgust 2014

29. avgusta se po petih letih premora se v koledar vročih poletnih druženj na prostem vrača legendarna ZBILJSKA NOČ, zabavna prireditev za vso družino na priljubljeni turistični točki v bližini Ljubljane. Poletni vrhunec dogajanja v občini Medvode in njeni širši okolici bo ob 60-letnici krstne izvedbe postregel z najboljšim kar ponujata slovenska in hrvaška zabavna scena.

Čateška noč

cateska noc
sreda, 20. avgust 2014

Vrača se ČATEŠKA NOČ, ki bo razveseljevala 23.8. od 20. ure dalje z nastopom Natalije Verboten in Rebeke Dremelj.

Film ob jezeru

Film ob jezeru
torek, 19. avgust 2014

Letni kino v Zdraviliškem parku Bled, od 21. do 23. avgusta 2014

Festival česna v Podzemlju

cesen
torek, 19. avgust 2014

Okusite česnove dobrote, prisluhnite zanimivim predavanjem, sodelujte v različnih igrah...

Festival kranjske klobase, Ljubiteljsko ocenjevanje

klobasa
torek, 19. avgust 2014

V sredo, 20. 8. 2014, se lahko udeležite ljubiteljskega ocenjevanja kranjske klobase. S skupnimi močmi bomo presodili o zmagovalcu letošnje kranjske klobase in se družili v prijetnem ambientu Hiše Kulinarike Jezeršek.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije