Novice

Srečni izžrebanci so....

modra-kartica-4.jpg
sreda, 9. februar 2011

Ta teden smo poleg ostalih tedenskih nagrad podelili še dodatne Modre kartice. Poglejte, če ste med prejemniki tudi vi!

Poslušajte nas v živo s smučišča Golte

sreda, 9. februar 2011

Kljub temu, da so temperature v teh dneh bolj pomladne, kakor zimske, se bo naša ekipa jutri odpravila na smučišče. Tokrat na Golte, kjer se lahko pohvalijo z dolgoletno tradicijo, letos pa še z novim hotelom. Pridružili se jim bodo tudi predstavniki Term Dobrna s katerimi skupaj pripravljajo ugodne pakete za smučarje.

Z vlaki slovenskih železnic do pravih študijskih informacij

sreda, 9. februar 2011

Dober namig ob pravem času je vselej dobrodošel. Zato se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ustavila na železniški postaji v Ljubljani. Preverila je, kaj je novega v ponudbi Slovenskih železnic, kako najhitreje in najugodneje na informativni dan in kako svoji ljubezni zagotoviti nepozabno valentinovo.

Ekskluzivna predstavitev »Slovensko morje od Panonske nižine do Jadrana«

sreda, 9. februar 2011

Na povabilo Veleposlanika Republike Slovenije v Avstriji Aleksandra Geržina in slovenskega turističnega gospodarstva – destinacij, ki delujejo pod krovno blagovno znamko Sava Hotels & Resorts in Lifeclass Hotels & Spa ter Slovenske turistične organizacije na Dunaju – je 2. februarja 2011 v Restavraciji Martinjak na Dunaju potekala ekskluzivna predstavitev omenjenih turističnih destinacij.

SmučarSKI IZZIV z Nušo Derendo na Golteh

Demo_team
sreda, 9. februar 2011

Na smučišču Stari stani na Golteh je minulo soboto potekalo smučarsko druženje imenovano »Savinjski SmučarSKI IZZIV«. Glavna organizatorja sta bila Društvo ljubiteljev gibanja Izziv in Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec - OE Šport, ki sta ob prekrasnem vremenu izpeljala čudovito prireditev.

Tradicionalni slovenski večer v Milanu

pogrinjek
sreda, 9. februar 2011

Danes bo v hotelu Principe di Savoia v Milanu potekal »Slovenski večer«, ki ga Slovenska turistična organizacija že devetnajstič organizira pred največjo italijansko turistično borzo BIT.

Z vlakom na informativne dneve in v ekspres informativni disko

mladi.jpg
ponedeljek, 7. februar 2011

Z vlakom na informativne dneve potuje vsako leto več mladih. Na Slovenskih železnicah bodo zato na oba informativna dneva pripravili podaljšane garniture rednih vlakov in tudi dva dodatna vlaka. V Ljubljani pa bo za živahno dobrodošlico mladim poskrbel ekspres informativni disko.

Tradicionalni slovenski večer v Milanu

milano.jpg
ponedeljek, 7. februar 2011

9. februarja bo v hotelu Principe di Savoia v Milanu potekal »Slovenski večer«, ki ga Slovenska turistična organizacija že devetnajstič organizira pred največjo italijansko turistično borzo BIT.

Skupen nastop slovenskega in hrvaškega turizma v Izraelu

imtm.JPG
ponedeljek, 7. februar 2011

Danes, 7. februarja, bo prvič potekala skupna poslovna turistična predstavitev Slovenije in Hrvaške na izraelskem trgu. Predstavitev turistične ponudbe obeh držav izraelskim organizatorjem potovanj in novinarjem bo potekala pod skupnim nazivom »Experience Croatia, Feel Slovenia«.

Slovenija se predstavlja v Bruslju

bruselj.JPG
ponedeljek, 7. februar 2011

Od 3. do 7. februarja 2011 v Bruslju poteka sejem Vakantie Salon, ki je eden izmed največjih evropskih sejmov.

Poslušajte nas v živo z Rogle

djs_radio.jpg
petek, 4. februar 2011

Kot smo člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« poslušalcem obljubili v četrtek, je jutrišnji dan in obisk smučišča rezerviran za Klimatsko turistični center Rogla. Pri izbiri tega smučarskega centra seveda ne morete zgrešiti.

Naj smučišče: Na Celjski koči že več kot 40 smučarskih dni

dsc_0362-640x480-2.jpg
petek, 4. februar 2011

Nad mestom se dani in nad mestom, kjer so nekoč vladali celjski knezi, se je tudi zadnjo januarsko soboto obetal nov dan. V dopoldanskih urah ga je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« preživela na Celjski koči, že osem let nepremagljivem slovenskem naj smučišču v kategoriji manjših smučarskih centrov.

Radio Si prometne novice zdaj tudi ponoči

radio_si_m.jpg
petek, 4. februar 2011

Morda ste že opazili, da so na Radiu Si kot edini v Sloveniji uvedli tudi večerno-nočna dežurstva za prometne informacije. Tako so zdaj 24 ur dnevno in 365 dni v letu na voljo voznikom z vsemi nujnimi prometnimi informacijami.

Turistična novost ob kočevskem jezeru

ribic-29.05.2010-013-640x480.jpg
petek, 4. februar 2011

Večina ljubiteljev izletništva in odkrivanja slovenskih lepot pozna znamenito kočevsko jezero, ki v različnih mesecih nudi prave športne užitke, od jadranja, ribolova, potapljanja, plavanja, pa do drsanja ob primernih temperaturah. V zadnjem letu je ponudba jezera obogatena s prijetno brunarico, ki preseneča tako s svojo ponudbo vrhunskih vin, kot organizacijo različnih dogodkov.

Test smuči in kulturni praznik na Krvavcu

Krvavec
petek, 4. februar 2011

Podaljšan praznični konec tedna, ko se obeta lepo sončno vreme, ste vabljeni na Intersportov test smuči, ki bo v soboto, 5. 2., na Plaži v Tihi dolini. Na testu bodo prisotne blagovne znamke TecnoPro, ELAN, HEAD, NORDICA in FISCHER. Na slovenski kulturni praznik, v torek, 8. 2. pa že tradicionalno gostijo godbo Občine Vodice, ki vas bo zabavala pri Brunarici Sonček.

V Kobilarni Lipica ob kulturnem prazniku tudi letos dan odprtih vrat

lipicanci.jpg
petek, 4. februar 2011

Kobilarna Lipica se kot ena od pomembnih slovenskih kulturnih ustanov tudi v letu 2011 pridružuje praznovanju osrednjega kulturnega praznika ob obletnici smrti Franceta Prešerna. Že tretje leto zapored bodo tako 8. februarja za vse obiskovalce brezplačno odprli svoja vrata in jim predstavili bogato kulturno-zgodovinsko dediščino tega pred več kot 4 stoletji ustanovljenega in leta 1996 razglašenega državnega kulturnega spomenika.

Razstava Svetišča paleolitskih lovcev v Emporiumu

paleo.jpg
četrtek, 3. februar 2011

Slovenska znanstvena fundacija in družba BTC bosta v sredo, 16. februarja, v preddverju dvorane Emporium odprli razstavo Svetišča paelolitskih lovcev.

Prešernov smenj v Kranju

Prešernov smenj
četrtek, 3. februar 2011

Zavod za turizem Kranj 8. februarja pripravlja eno največjih prireditev ob kulturnem prazniku - Prešernov smenj. V mestu se za en dan čas zavrti nazaj, v 1. polovico 19. stoletja, čas življenja in delovanja pesnika dr. Franceta Prešerna v Kranju, tudi ob pomoči strokovnjakov Gorenjskega muzeja.

Spoznajte Radovljico!

radovljica-5.jpg
četrtek, 3. februar 2011

Vabljeni na nepozaben nedeljski izlet. Vsako nedeljo ob 14. uri vam bodo brezplačno razkazali staro mestno jedro:

Adrenalin kick: Spust čez Osapsko steno

adrenalin.jpg
četrtek, 3. februar 2011

26. februarja se bo 5 poslušalcev Radia Si, pod nadzorom alpinista Borisa Lorenčiča – Lorija, po vrveh spustilo preko znamenite stene v Ospu. Poslušajte Radio Si in sodelujte v nagradni igri!

Najnovejše v tej rubriki

Živahno dogajanje v Ljubljani v mesecu avgustu

ljubljana_prireditve_avgust.jpeg
sreda, 13. avgust 2014

Živahno dogajanje na mestnih ulicah, trgih in drugih prizoriščih v Ljubljani se nadaljuje tudi v avgustu. Do konca meseca se bodo zvrstile številne brezplačne prireditve, ki bodo nagovorile različne generacije in okuse.

Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok

cd_avp_13.jpg
sreda, 13. avgust 2014

Zdaj ga že dobro poznate. Tisti tradicionalni recept, ki pričara čarobno doživetje za vso družino. Ponovno ga boste lahko preizkusili zadnjo avgustovsko nedeljo.

Tartini festival

tartini_festival.jpg
torek, 12. avgust 2014

Tartini festival je mednarodni festival komorne glasbe, ki oživlja dela in duh v Piranu rojenega Giuseppa Tartinija. Letošnji festival se bo začel 23. avgusta z otvoritvenim koncertom na Tartinijevi violini in z ansamblom 1756.

Dobro Tek - dobrodelni tek v Ljubljani: Pridi - Teci - Pomagaj!

Dobro tek logo.jpg
torek, 12. avgust 2014

V Ljubljani se obeta eden izmed največjih dobrodelnih tekov 'Dobro tek', ki se ga bo udeležilo večje število znanih estradnikov, športnikov in rekreativcev ter ljudi, ki bodo preprosto podprli eno izmed največjih humanitarnih tekaških akcij v Sloveniji.

Okusite Slovenijo … Idrijski žlikrof se predstavi pred Kavarno SEM

zlikrofi.jpg
torek, 12. avgust 2014

sobota, 23. avgust 2014 - 11:00 do 17:00 (Kavarna SEM, ploščad SEM)

Morje ob plažah v Primoštenu med najčistejšimi na svetu

primosten.jpg
torek, 12. avgust 2014

Portal Daily News DIG  je ob priporočilu za obisk Hrvaške poudaril, da gre za destinacijo, ki ponuja najčistejše plaže in vode za kopanje na svetu. Portal je namreč primoštenske plaže Raduča in Mala Raduča uvrstil na visoko 15. mesto na seznamu, na katerem se nahaja 35 najbolj čistih voda za kopanje na svetu.

Komedija pod zvezdami 2014

kpz_plakat2014.jpg
ponedeljek, 11. avgust 2014

8. festival KOMEDIJA POD ZVEZDAMI bo potekal od 26. avgusta do 30. avgusta 2014 na Ljubljanskem gradu in prinaša 4 komedije ob katerih se boste gotovo od srca nasmejali.

Atlantis: Bazeni nepozabnih doživetij!

atlantis-svet-dozivetij.jpg
ponedeljek, 11. avgust 2014

Spust po toboganu, ki vam požene kri po žilah in osvežujoč pljusk v bazen, trenutki preprostega uživanja na valovih, navdušujoče plavanje s tokom skozi podzemno jamo, uživanje v razkošju whirlpoolov, predajanje vodnim kapljicam slapa, ki ena za drugo polzijo po vaši nežni koži, razvajanje v notranjih in zunanjih bazenih, laguni ter na atolu, ki lahko traja in traja in traja.

Surferski Adventure kick na Portugalskem z Radiem Si

surf.jpg
ponedeljek, 11. avgust 2014

Kdo ima željo? Kdo bi rad zajahal valove?
Tri poslušalce peljejo na najbolj zabaven enotedenski tečaj deskanja na valovih …

Sejalci in Snovalci predstavljeni tuji javnosti

snovalci_sejalci_prestavitev.jpg
ponedeljek, 11. avgust 2014

Turistične ideje in projekte, ki so prejemniki nazivov Sejalec in Snovalec v okviru Banke turističnih priložnosti, so spoznali italijanski prostovoljci, ki urejajo portal Green Mapping Project, in raziskovalci z Japonske.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije