Novice

Srbsko novo leto v Termah Ptuj

petek, 7. januar 2011

Srbske kulinarične specialitete iz beograjske restavracije "Mala Slavija" ob zvokih srbske glasbene skupine Jagori in trubačev iz Vanjske banje.

Poslušajte nas v živo iz Kranjske Gore

djs_radio.jpg
petek, 7. januar 2011

Jutri se bo ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti Kranjski Gori, kjer se obeta prav poseben smučarski dan, saj bo tam potekala prva brezplačna šola smučanja DextroEnergy.

10 let Muzeja Južne železnice v Šentjurju

muzej južne železnice
petek, 7. januar 2011

Na železniški postaji v Šentjurju že deset let deluje Muzej Južne železnice Šentjur. V njem je na privlačen način predstavljena zgodovina železniške proge Dunaj–Maribor–Ljubljana–Trst, tako imenovane Južne železnice. Muzej, ki je rezultat ljubiteljskega dela, združuje številne eksponate, ki prikazujejo način dela in življenja ljudi ob progi skozi desetletja.

Turizem v Sloveniji počasi okreva

mag-maja-pak-imenova-_1.png
petek, 7. januar 2011

Med božično-novoletnimi prazniki se je pokazalo, da si bo počasi opomogel tudi slovenski turizem, saj se število tujih gostov približuje rekordnemu številu iz leta 2008.

Lipikum - muzej lipicanca bo prve obiskovalce sprejel že čez nekaj mesecev

lipica.jpg
četrtek, 6. januar 2011

V Lipici so predvčerajšnjim slavnostno podpisali pogodbo za izvedbo gradbeno obrtniških in strojno instalacijskih del za oblikovanje muzeja lipicanca, ki bo prve obiskovalce sprejel že letos spomladi. V imenu izvajalca, podjetja Stavbenik, gradbenik d.o.o. iz Kopra, je pogodbo podpisal njegov direktor Peter Fabiani, podpisnik s strani Kobilarne Lipica pa je bil direktor Kobilarne Lipica Tomi Rumpf.

Rok Flander odslej na Krvavcu

flander.jpg
četrtek, 6. januar 2011

Za Roka Flandra so praznični dnevi minili precej delavno, saj ga že konec tedna čaka paralelni slalom v Bad Gasteinu. V začetku novega leta pa je s podpisom sponzorske pogodbe z enim največjih smučarskih centrov pri nas naredil še en pomemben korak, ki mu bo precej olajšal priprave na tekme svetovnega pokala pa tudi svetovno prvenstvo.

NTZ vabi na brezplačna usposabljanja o dostopnem turizmu

logo_mit.jpg
četrtek, 6. januar 2011

Nacionalno turistično združenje organizira brezplačen tečaj na temo dostopnega turizma. Tečaj MIT! je nemenjen vodstveni kadrom v hotelirstvu, zaintereserinam ponudnikom turističnih storitev ter zainteresiranim turističnim zbornicam in turističnim izobraževalnim centrom. Prek MIT!-a imajo sodelujoči hoteli in nastanitveni objekti možnost, da se profilirajo na hitro rastočem evropskem trgu dostopnega turizma in inovativnih turističnih produktov.

Poslušajte nas v živo s smučišča Cerkno

djs_radio.jpg
četrtek, 6. januar 2011

Ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" se je danes odpravila na smučišče Cerkno. Kaj vse tam lahko doživite pa boste izvedeli, če boste z nami na radijskih valovih.

Naj smučišče: Idealne razmere na Starem vrhu

Sedežnica Stari vrh
sreda, 5. januar 2011

Čeprav se je leto v zadnjih decembrskih dneh iztekalo, je bila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« še vedno polna delovnega elana in tako je bilo ter je, kot so ugotovili, tudi na slovenskih smučiščih in v drugih turističnih krajih. Lepo vreme, nizke temperature in bele poljane so kot nalašč za odlično smuko. Kakšna je ta na Starem vrhu pri Škofji Loki pa v nadaljevanju.

Doživite izvir prestiža v Livadi

sreda, 5. januar 2011

Doživite izvir prestiža v Livadi in tam pričakajte pravoslavno novo leto...

Čarobni utrinki iz BTC Cityjev

fifi.jpg
sreda, 5. januar 2011

V čarobnem mesecu decembru je bilo v BTC Cityjih izredno pestro, zato so na portalu www.BTC-City.com zbrali najlepše utrinke.

20 let za "Naj smučišče"

ns.jpg
torek, 4. januar 2011

V podjetju Alpe Adria Media Marketing že vrsto let skrbimo za promocijo slovenskega turizma, in sicer v zimskem času z izborom »Naj smučišče«. Slednji v sezoni 2010/2011 poteka že 20. leto zapored, vrhunec jubileja pa bo ob koncu sezone.

Smučanje z Olimpijsko kartico

olimpijska_kartica.jpg
torek, 4. januar 2011

Pred vrati je zima in zimske radosti na slovenskih smučiščih. Olimpijski komite Slovenije je v sodelovanju z združenjem Slovenskih žičničarjev za vse ljubitelje zimske rekreacije pripravil nov sezonski program Smučanje z Olimpijsko kartico, ki imetnikom kartice omogoča znatne popuste pri športno aktivnem preživljanju prostega časa.

Odličen turistični obisk za novoletne praznike

piran_novo-leto.jpg
ponedeljek, 3. januar 2011

V času novoletnih praznikov (30. 12. 2010–2. 1. 2011) so v hotelih občine Piran zabeležili 14.611 nočitev, kar je 16 % več kot v enakem obdobju lani.

Homecoming Slovenia 2011

cerkno.jpg
ponedeljek, 3. januar 2011

Republika Slovenija v letu 2011 praznuje 20 let od razglasitve samostojnosti lastne države. Ponos nad dosežki samostojne Slovenije bo v letu 2011 zaznamoval tudi turistična dogajanja: s posebnimi dogodki, s sprejemanjem novih vizij razvoja in nenazadnje s prijetnimi druženji s prijatelji Slovenije iz vsega sveta. Med temi bodo še posebej pomembni slovenski izseljenci in njihovi potomci. Največje srečanje z njimi na ozemlju Slovenije je predvideno v prvih dneh julija.

Nasveti za varno konzumiranje alkohola

alkohol
petek, 31. december 2010

Nekaj napotkov izkušenega barmana Aleša Ogrina za najdaljšo noč: KAKO OHRANITI VARNI NIVO KONZUMACIJE! ( Alkoholnih pijač.....se ve!)

Slovenci znamo smučati, vendar...

Demo team
petek, 31. december 2010

Alpsko smučanje uvrščamo med monostrukturne kompleksne športne panoge. Širok spekter zahtevanih gibalnih struktur v različnih pogojih (konfiguracija terena, kvaliteta snega, hitrost drsenja…) zahteva primerno visoko raven stopnje motoričnih dimenzij, ki je odvisna tako od individualnih sposobnosti in interesov, kot tudi od okolja v katerem posameznik živi in se razvija. Vse našteto in še kaj, torej v znatni meri pripomore k boljšemu obvladovanju smučarske motorike. Prav to v zadnjem obdobju praviloma olajšujejo tudi novosti s področja razvoja smučarske opreme.

30 let Hotela Lipa v Termah Lendava

terme_lendava_-_panorama_316067.jpg
četrtek, 30. december 2010

Hotel Lipa v Termah Lendava je pred tremi desetletji sprejel prve goste in do danes gostil več kot četrt milijona obiskovalcev.

Poslušajte nas v živo s Starega vrha

djs_radio.jpg
sreda, 29. december 2010

Ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" bo jutri, še zadnjič v letošnjem letu, poslušalke in poslušalce pozdravila s Starega vrha.

Modro je biti imetnik Modre kartice

modra-kartica-4.jpg
sreda, 29. december 2010

Modra kartica Smučarske zveze Slovenije je članska izkaznica Smučarske zveze Slovenije. Pri vseh vrstah Modre kartice so člani poleg zavarovanja deležni številnih ugodnosti in popustov.

Najnovejše v tej rubriki

22. Solčavski dnevi vabijo

solcavski_dnevi.jpg
ponedeljek, 21. julij 2014

25. - 27. julij 2014

Crocs Kids Crocband II.5

ponedeljek, 21. julij 2014

Otroški nabor barv in udoben trpežen Croslite sta zagotovilo, da model Crocs Kids Crocband II.5 navdušuje že nekaj sezon zapored.

Vabljeni na podzemno pustolovščino v Muzej premogovništva Slovenije

muzej_premogovnistva.jpg
ponedeljek, 21. julij 2014

Obiščite Muzej premogovništva Slovenije v Velenju, ki je eden bolj obiskanih muzejev v Sloveniji. Za kratek čas obujte čevlje rudarjev, spustite se 160 m pod površje zemlje in se podajte na zanimivo muzejsko pot v nekoč aktivne rove jame Škale.

Trentarski senjem

senjem8.jpg
ponedeljek, 21. julij 2014

Vabljeni na prireditve Trentarskega senjema, ko se bodo v Trenti do 17. avgusta 2014 razvrstile številne prireditve. Osrednja prireditev z ekološko tržnico, programom za otroke in glasbenim večerom bo v soboto, 26. julija 2014, na Logu v Trenti.

Za žejo pijmo vodo!

voda_otroci.jpg
petek, 18. julij 2014

Da v poletnih, toplih dneh ne bomo dehidrirani, za žejo popijmo zadostno količino vode, ki je osnovna sestavina našega telesa. Potreba po vodi ni pri vseh ljudeh enaka, saj je odvisna od številnih dejavnikov, a ne glede na to, se v vročih poletnih dneh bistveno poveča potreba po tekočini. Naj bo steklenica z vodo vaša zvesta spremljevalka.

Bohinj spodbuja trajnostno mobilnost

bohinj_vlak.jpg
petek, 18. julij 2014

Občina Bohinj in Turizem Bohinj si že vrsto let prizadevata krepiti javni potniški promet in s tem umirjati promet.

Predstavljena pilotna številka destinacijskega turističnega magazina ODLIČNO!

odlicno.jpg
petek, 18. julij 2014

Magazin je namenjen lokalnemu prebivalstvu v destinaciji Maribor – Pohorje (Osrednja Štajerska) ter obiskovalcem in turistom destinacije.

V slovenskih naravnih zdraviliščih v prvih 6 mesecih pozitiven trend

ssnz.jpg
petek, 18. julij 2014

Po do sedaj zbranih podatkih za prvih 6 mesecev  so v 15 slovenskih naravnih zdraviliščih zabeležili za 1,7 % več gostov (domačih za 1,1 % in tujih za 2,5 %  več kot lani) in za 0,2 % več prenočitev (domačih prenočitev je bilo za 0,8 % manj, tujih za 1,7 % več, kot v enakem obdobju lani).

Okusi Bleda premierno na Blejskih dnevih

okusi_bleda.jpg
četrtek, 17. julij 2014

Blejski hotelirji, Sava Hoteli Bled, BW Hotel Lovec & Hotel Kompas, Hotel Astoria Bled in Hotel Vila Istra, so na osnovi kulinaričnega vodiča prof. dr. Janeza Bogataja zasnovali novo destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda.

Gorenjska plaža v Tržiču v pričakovanju prvih kopalcev

Nočna idila na Gorenjski plaži.jpg
četrtek, 17. julij 2014

Tržič v tem mesecu odpira Gorenjsko plažo, sodobno opremljen večnamenski kompleks, ki bo obogatil turistično ponudbo mesta, hkrati pa nudil vsem generacijam Tržičank in Tržičanov ter ostalim obiskovalcem koristno in zabavno preživljanje prostega časa.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije