Novice

SmučarSKI IZZIV na Rogli

izziv_rogla.png
sreda, 16. marec 2011

Vabljeni na letošnji zaključni SmučarSKI IZZIV, ki se bo odvijal v soboto, 19. marca na Rogli. Osrednji SMUČARSKI IZZIVALEC bo voditelj TV oddaje "NA ZDRAVJE" BOŠTJAN ROMIH.

Prireditve v Hiši Stare trte

sreda, 16. marec 2011

V četrtek, 17. marca 2011 s pričetkom ob 19. uri, se bo v Hiši Stare trte ponovno odvil kulturno obarvan vinsko-kulinarični večer. Tokratni gostje večera bodo dr. Janez Čebulj in vokalna skupina Kresnice.

Vse kar morate vedeti pred Planico 2011

planica_nk.jpg
sreda, 16. marec 2011

V prostorih Smučarske zveze Slovenije je včeraj potekala novinarska konferenca pred pričetkom finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki bo konec tedna v Planici. Glavni akterji te prireditve so podali še zadnje napotke pred velikim spektaklom.

Planica 2017

torek, 15. marec 2011

V prostorih Ministrstva za šolstvo in šport je včeraj potekala novinarska konferenca na kateri je bil predstavljen pomemben mejnik za prihodnost prečudovite doline pod Poncami. Poleg izgradnje nordijskega centra, bo Planica kandidirala za svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah leta 2017.

Nove publikacije: Homecoming in Koledar prireditev za leto 2011

torek, 15. marec 2011

Slovenska turistična organizacija je izdala dve novi publikaciji. Ob obeležitvi 20 letnice je bila izdana zgibanko Homecoming (I FEEL PROUD), in sicer v angleškem, nemškem, italijanskem, španskem, ruskem in slovenskem jeziku. Na voljo pa je tudi Koledar prireditev za leto 2011, in sicer v angleškem, nemškem in italijanskem jeziku.

Izšla je nova številka revije Tur!zem

turizem_329318.jpg
torek, 15. marec 2011

V aktualni številki revije Tur!zem vam predstavljajo: - Prednostna področja delovanja STO v letu 20…

Odprto državno prvenstvo v navijaštvu in pom pon plesu

pon_pom-1.jpg
torek, 15. marec 2011

Športno društvo Škofljica, oziroma plesna sekcija športnega društva že tretjič zapored organizira državno prvenstvo v navijaštvu in pom pon plesu. Vljudno vabljeni v soboto, 19. marca 2011 od 10. do 15. ure v športno dvorano na Škofljici, kjer si boste lahko ogledali plesne in navijaške nastope skupin iz vse Slovenije.

Lipicanci kar dvakrat v enem dnevu napolnili dvorano Stožice

lipicanci_v_lj.jpg
ponedeljek, 14. marec 2011

Lipicanci so se v petek na spektakularen način v izjemnem glasbeno-scenskem spektaklu » Lipica v Ljubljani - Ponos, lepota, pogum« ob vrhunski glasbi predstavili prestolnici in kar dvakrat v enem dnevu napolnili dvorano Stožice v Ljubljani. Potem ko so na dopoldanski predstavi ob 11. uri navdušili šolarje in upokojence iz cele Slovenije, je bila veličastna večerna gala predstava pred polno dvorano izjemna pika na i gostovanju lipicancev, slovenskega ponosa, v Ljubljani.

Ugodnost na Krvavcu - kupiš dve, dodatno otroško dobiš

ugodnost.png
ponedeljek, 14. marec 2011

Ob nakupu dveh odraslih dnevnih kart (ali ene odrasle in ene otroške dnevne karte) vam dodatno otroško dnevno karto za ta dan podarijo. Ugodnost velja vse dni do konca letošnje smučarske sezone 2010/11.

Slovenija na MITT Moskva

mitt_328590.gif
ponedeljek, 14. marec 2011

Slovenska turistična ponudba se bo med 16. in 19. marcem 2011, predstavila na 18. turistični borzi MITT Moskva, na enem od največjih in najbolj pomembnih dogodkov za turistično industrijo v Rusiji in Baltskih deželah.

V Maribor podelili diplome in predstavili tekmovanje za najbolj izviren štajerski prigrizek z bučami

vsgt_329185.jpg
ponedeljek, 14. marec 2011

V petek, 4. marca 2011, je v mariborskem hotelu Habakuk potekala svečana podelitev diplom diplomantom Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT Maribor). Kar 200 se jih je zvrstilo na odru, kjer so iz rok direktorice VSGT Maribor, mag. Helene Cvikl in predsednika Turistične zveze Slovenije, g. Petra Misje, prejeli diplomske listine, s katerimi so zakorakali v novo poglavje svojega poslovnega življenja.

Poslušajte nas v živo iz Rogaške Slatine

djs_radio.jpg
petek, 11. marec 2011

Rogaška Slatina je že stoletja turistični in kulturni biser. Je kraj, kamor so nekoč zahajali znani evropski kulturniki, politiki in drugi veljaki. In je kraj, kamor gostje z vseh kontinentov zahajajo še danes. Ponovno jih bo obiskala tudi ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija".

Nagrajenci akcije Naj smučišče

ns.jpg
petek, 11. marec 2011

Objavljamo zadnje tedenske nagrajence glasovanja za "Naj smučišče 2010/11". Preverite, če ste med njimi tudi vi.

Sodelujte v veliki nagradni igri turistične agencije Intelekta in Radia Si

nagradna_igra.jpg
petek, 11. marec 2011

V mesecu marcu delijo POLETNE POČITNICE Z VSEBINO na neokrnjenih plažah Sredozemlja.

Jutri retro PODARIM-DOBIM fest na Krvavcu

retro.jpg
petek, 11. marec 2011

Spet bo vse kot nekoč… Spet bodo na smučišču Elanove RC-jke, spet se bo smučalo v oblačilih 80ih let, iz radia bo odmeval prenos tekem Svetovnega pokala, spet bodo zmagovali naši junaki, prepevali boste »Smučajmo vsi«, spet boste videli na delu zlato generacijo naših smučarjev, spet boste kupovali kartice PODARIM-DOBIM, spet bodo nagrade in spet jh bo za vas žrebal RIFLE!

Prihaja desetletje potovanj in turizma

rifai.jpg
petek, 11. marec 2011

Na otvoritveni slovesnosti borze ITB v Berlinu je generalni sekretar UNWTO Taleb Rifai izpostavil, da je pričakovati, da prihaja »desetletje potovanj in turizma«.

Slovenska glasba bo tudi letos odmevala v Miamiju

miami_328358.jpg
petek, 11. marec 2011

Borza križarjenja Seatrade CruiseShipping Miami je najpomembnejši letni dogodek v industriji križarjenj, letošnja bo že 27. zapovrstjo. Borza bo trajala 3 dni, od torka 15. 03. do četrtka 17. 03. 2011.

Objavljen poziv za promocijo znamke slovenskega turizma na kulturnih prireditvah

slovenia.png
petek, 11. marec 2011

Slovenska turistična organizacija je objavila poziv organizatorjem kulturnih prireditev za posredovanje opisov kulturnih prireditev, ki jih bodo organizirali v letu 2011.

Izžrebana glavna nagrada akcije Naj smučišče

četrtek, 10. marec 2011

Včeraj je bila izžrebana glavna nagrada akcije Naj smučišče: smuči in smučarski komplet Elan. In nagrado prejme...

Celjska koča vabi na gratis pomladansko smuko

ck.jpg
četrtek, 10. marec 2011

GRATIS SMUČANJE VSAK DAN OD 12.00 - 16.00 (med tednom) in od 9.00 – 16.00 (za vikend) DO KONCA SMUČARSKE SEZONE!

Najnovejše v tej rubriki

Najboljše restavracije v Sloveniji 2014

2repnik.jpg
četrtek, 9. oktober 2014

V uredništvu mednarodnega mestnega vodiča In Your Pocket, so zaključili z izborom Best Restaurants in Slovenia 2014, v seriji »najboljše v Sloveniji«.

Znani so zmagovalci akcije »Naj kopališče 2014« in »Naj plavalec 2014«

logo_naj_kopalisce
sreda, 8. oktober 2014

Letošnje poletje ni prizanašalo ne kopalcem in ne kopališčem, ki so se borila za vsak sončen dan. Termalna kopališča so imela tu kar nekaj prednosti, ki so jo tudi dodobra izkoristila. A kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka po slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2014«.

Nova Obvodna kolesarska pot

obvodna.gif
sreda, 8. oktober 2014

Čeprav so dnevi že občutno hladnejši, vse šibkejše in proti jugu drseče sonce pa krajša tudi čas svetlega dela dneva, še znamo izkoristiti njegove toplejše žarke tudi za kakšen kolesarski izlet.

Vzpostavitev shuttle bus povezave med letališčem in zdravilišči Vzhodne Slovenije

3000_dec.jpeg
sreda, 8. oktober 2014

Z 12. oktobrom bo začela obratovati redna tedenska shuttle bus povezava med letališčem Jožeta Pučnika in Vzhodno Slovenijo, natančneje termami v Rogaški, Mariboru, Radencih in Moravcih. Povezava je vezana predvsem na lete Adrie Airways iz in v Moskvo.

Mesec ljubljanskih jedi: Okusi Ljubljane

mesec_ljubljanskih_jedi.jpeg
torek, 7. oktober 2014

Obiskovalcem Meseca oblikovanja, ki se je pričel včeraj, pa tudi širši javnosti, so v novem centru inovativnih rešitev D125 na voljo ljubljanske jedi v okviru projekta Okusi Ljubljane.

Krompirjeve počitnice v Kranjski Gori

foto_jesen_resized_thumbslide.jpg
torek, 7. oktober 2014

Preživite jesenske počitnice v objemu narave

Popoldne s polhi pri Županovi jami

Polh_izrez_BPetrovic_25avg13 (2).JPG
torek, 7. oktober 2014

Poznate veverici podobno sivo živalco, s košatim repom in velikimi črnimi očmi, ki jih poudari še črn kolobar okrog njih? To je navadni polh. V soboto, 11. oktobra 2014 jih lahko spoznate na poseben, zanimiv način.

Čokoljana 2014

cokoljana.png
ponedeljek, 6. oktober 2014

Na 2. Čokoljani, ki bo potekala na osrednji ljubljanski tržnici v soboto, 25. oktobra, bodo številna tradicionalna podjetja in manjše butične trgovine predstavljale svoje čokoladne izdelke.

Na Gorenjski plaži v Tržiču glasba legendarnih Beatlov

Tribute to Beatles.jpg
ponedeljek, 6. oktober 2014

V soboto, 11. oktobra 2014 bo Gorenjska plaža v Tržiču zaplesala ob pesmih legendarne skupine The Beatles, ki jih izvaja odlična, ne le v Sloveniji, pač pa tudi izven naših meja priznana glasbena skupina HELP! A BEATLES TRIBUTE. Vstop je prost.

Hrvaška turistična skupnost podprla spust z balonom v jamo Mamet

balon_jama.jpg
ponedeljek, 6. oktober 2014

S ciljem promocije aktivnega turizma je Hrvaška turistična skupnost podprla zanimiv projekt, v katerem se je Avstrijec s hrvaškim potnim listom Ivan Trifonov prvič na svetu z balonom spustil v jamo, in sicer jamo Mamet, ki se nahaja znotraj naravnega parka Velebit.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije