Novice

Slovenija na ITB Berlin z Evropsko prestolnico kulture 2012

slovenia.png
ponedeljek, 7. marec 2011

V sredo, 9. marca v Berlinu znova odpira vrata mednarodna turistična borza ITB Berlin 2011. Trajala bo pet dni. V skladu z že uveljavljenimi usmeritvami borze bodo prvi trije dnevi poslovni in izobraževalni, konec tedna pa bo borza odprta tudi za splošne obiskovalce.

V pričakovanju pomladi

vuc.jpg
ponedeljek, 7. marec 2011

Turistično društvo Tržič, Občina Tržič, OŠ Križe, Tržiški muzej in javni zavodi Tržiča vabijo na tradicionalno etnografsko prireditev » Vuč u vodo« - GREGORJEVO.

Urejeno okolje za turistično privlačnejšo Slovenijo in višjo kakovost življenja

Logo TZS
ponedeljek, 7. marec 2011

Turistična zveza Slovenije v teh dneh začenja z vsakoletnim projektom spomladanskega urejanja okolja. Z društvi, ki jih povezujejo, in mnogimi drugimi prostovoljci želijo našo deželo pripraviti na spomladanski prihod turistov in obenem dvigniti kakovost življenja prebivalcev. Projekt, ki je sicer uvod v vsakoletno vseslovensko akcijo Moja dežela – lepa in gostoljubna, letos sovpada s svetovnim dnevom vode 22. marca in svetovnim dnevom Zemlje 22. aprila ter z mednarodnim letom prostovoljstva.

22. Kongres Evropske kolesarske zveze v Termah Zreče

dsc_9343-800x600.jpg
ponedeljek, 7. marec 2011

V času od 4. do 6. 3. 2011 so Terme Zreče Slovenija gostile 22. Kongres Evropske kolesarske zveze. Dogodek je izjemnega pomena za slovensko kolesarstvo in Slovenijo na sploh.

Odprte prijave na SIW 2011

siw.jpg
ponedeljek, 7. marec 2011

Slovenska turistična borza (SIW) je največji poslovni dogodek slovenskega turističnega gospodarstva. Letos se bo odvijala že 14., in sicer od 26. do 28. maja 2011.

Letalska povezava Portorož-Rim uspešna

letalisce_portoroz.jpg
ponedeljek, 7. marec 2011

Včeraj, 6. 3. 2011, so se zaključili leti na relaciji Rim-Portorož-Rim. Od 10. februarja 2011 je bilo tako izvedenih osem rotacij.

Evropski konitnentalni pokal v teku na smučeh na Rogli

rogla.jpg
petek, 4. marec 2011

Vabljeni na Evropski kontinentalni pokal v teku na smučeh, ki se bo v času od 4. do 6. marca 2011, odvijal na Rogli.

Mednarodni festival Dnevi etnografskega filma

sed_logo
petek, 4. marec 2011

Slovensko etnološko društvo, Znanstvenoraziskovalni center SAZU in Slovenski etnografski muzej te od 7. 3. do 11. 3. 2011 vabijo na mednarodni festival Dnevi etnografskega filma, ki bo potekal v Kinodvoru, Ljubljana. DEF želi v tednu dni zajeti čim širši razpon vprašanj povezanih z etnografskim filmanjem.

Pokerstars Extreme poker challenge v eskimski vasi na Krvavcu

poker
petek, 4. marec 2011

V Eskimski vasi Krvavec se bo v nedeljo 6. marca 2011 odvijal PokerStars Extreme Poker Challenge, kjer se bo prvič v Sloveniji odvijalo prvenstvo v edinstvenem ambientu Eskimske vasi Krvavec, ki bo privabil veliko ljubiteljev vse bolj priljubljenega pokra.

Volkswagen s 1. marcem 2011 prevzema prodajno dejavnost podjetja Porsche Holding Salzburg

Volkswagen_logo
petek, 4. marec 2011

Volkswagen je skladno z napovedmi prevzel operativno poslovanje podjetja Porsche Holding Salzburg (PHS). Prenos distribucijske družbe se bo izvedel 1. marca 2011 in sicer v vrednosti 3,3 milijarde evrov. Salzburg bo še naprej sedež podjetja in prav tako tudi sedež poslovodstva.

50 let sejma Dom

hiša
petek, 4. marec 2011

50. mednarodni sejem Dom bo največji doslej! Na rekordnih 24.000 kvadratnih metrih razstavnih površin se pod sloganom Gradimo skupaj! predstavlja rekordnih 730 podjetij iz 28 držav. Je prvi sejem Gospodarskega razstavišča, ki se poleg vseh razpoložljivih in dveh montažnih dvoran odvija tudi v sosednji stavbi Slovenijales.

Na pustovanje z vlakom

četrtek, 3. marec 2011

Obiščite eno največjih kulturno etnografskih prireditev v Sloveniji – kurentovanje na Ptuju. Ali pa se udeležite pustovanja pri naši sosedih.

Razpis za fotografske razstave v Info središču TNP

logo_tnp-1.gif
četrtek, 3. marec 2011

Triglavski narodni park in Info središče TNP Triglavska roža na Bledu pozivata k oddaji oz. k izboru predlogov fotografskih razstav v letu 2012, ki bodo razstavljene v Info središču TNP Triglavska roža na Bledu.

Postavljen temelj za vzpostavitev mestnega marketinga v nekaterih slovenskih mestih

ptz_326854.jpg
četrtek, 3. marec 2011

Podjetniško trgovska zbornica (PTZ) se je upravljanja z mestnimi središči lotila na premišljen in celovit način. V mestna jedra bo po vzoru zahodno evropskih držav vzpostavila mestni marketing, ki jim bodo gospodarili tako imenovani mestni menedžerji (town center managers), istočasno organizirala Združenja trgovcev mestnih središč, ob tem pa osveščala potrošnike o pomenu ohranitve in razvoja mestnih jeder preko kampanje »Ohranimo lokalnega trgovca«.

Pustni sprevod v Ribnici

tradicionalni-ribniski-maski-burovz-in-maskota-pustnega-drustva-640x480.JPG
četrtek, 3. marec 2011

Sobota, 5. marec 2011, ob 14.11 uri - Lansko leto se je po nekajletnem premoru na sobotnem sprevodu pustnih mask po ribniških ulicah sprehodilo več kot 550 pustnih mask, v 28. skupinah. Večina mask je bila iz Ribniške doline, prišle pa so tudi iz drugih občin in iz sosednje Hrvaške.

Na Krvavcu veleslalom v maskah

klovna.png
četrtek, 3. marec 2011

Veleslalom in zabava v maskah v soboto, 5.3., z začetkom ob 14. uri na smučišču Krvavec.

Za imetnike Modre kartice ogled Pokala Vitranc brezplačen

vitranc_prizor_10-11-1.jpg
sreda, 2. marec 2011

Vabljeni na ogled tekme za svetovni pokal. Jubilejno, 50. tekmovanje za Pokal Vitranc se bo prihajajoči konec tedna odvijalo na kranjskogorskem smučišču Podkoren.

32. Rez Stare trte, najstarejše trte na svetu

rez_trte.jpg
sreda, 2. marec 2011

V petek, 4. marca 2011, s pričetkom ob 11. uri, bo pred Hišo Stare trte v Mariboru potekala tradicionalna, že 32. Rez Stare trte, najstarejše trte na svetu. Na predvečer rezi se bo v Hiši Stare trte odvil vinsko-kulinarično obarvan literarni večer v družbi novega mestnega viničarja, g. Stanislava Kocutarja, in pretorja Častivrednega vinskega konventa Sv. Urbana, mag. Jožeta Protnerja.

V marcu vabljeni na številne koncerte

an-fletn-veer-pravi.jpg
sreda, 2. marec 2011

Medtem ko so v prvih dveh mesecih letošnjega leta v Agenciji Media butik največ pozornosti namenjali izvedbi različnih seminarjev in tečajev retorike, začenjajo v marcu s pripravo večjih prireditev.

Objavljeno poročilo Turizem v času podnebnih sprememb

kolesarji.jpg
sreda, 2. marec 2011

Podnebne spremembe postavljajo alpski turizem pred velike izzive, saj se jim mora ta prilagajati, obenem pa tudi sam postati sprejemljivejši za podnebje. Zlasti na tako ključnih področjih, kot sta promet in energija, so potenciali za omejevanje izpustov CO2 precejšnji. Poti do naštetih ciljev CIPRA predstavlja v 32 strani obsegajočem poročilu, ki je nedavno izšlo v zbirki compact.

Najnovejše v tej rubriki

Nagradna igra Radia Si: Preštevamo poslušalce!

radio_si_nagradna_igra.png
sreda, 1. oktober 2014

Med 22. septembrom in 24. oktobrom želijo izvedeti, koliko poslušalcev imajo po Sloveniji!  Podelili bodo 20 praktičnih nagrad, vsi sodelujoči pa bodo imeli možnost osvojiti glavno nagrado, en teden ALL INCLUSIVE POČITNIC za dve osebi v Sharm el Sheikhu!

Varstvo v času jesenskih počitnic v Atlantisu

varstvo_atlantis1.jpg
sreda, 1. oktober 2014

Vsem, ki boste prijavili otroke za vse štiri dni varstva, priznajo 10% popust.

Ste glasovali za Naj kamp Adria 2014? Znani so prejemniki lepih nagrad

sreda, 1. oktober 2014

Ste sodelovali v letošnjem izboru za Naj kamp Adria? Potem si oglejte spisek 10 nagrajencev, ki prejmejo lepe nagrade ...

Krompirjeve počitnice v Termah Olimia

krompirjeve_olimia.jpg
torek, 30. september 2014

2 otroka bivata GRATIS + dodatni 15% popust

Krompirjeve počitnice v Termah Čatež

krompirjeve_catez.jpg
torek, 30. september 2014

Ugodni paketi in bogat animacijski program!

Vesela jesen v Beli krajini

vesela_jesen.jpg
torek, 30. september 2014

V sklopu prireditve "Vesela jesen v Beli krajini" se vsako leto od oktobra do novembra odvijajo raznovrstna dogajanja. Najpomembnejša prireditev med njimi je "Mlada portugalka", ki se odvija tretjo soboto v mesecu oktobru, saj je to mlado vino, ki je primerno za pitje že tretji dan po trgatvi.

15. Praznik kozjanskega jabolka

kozjansko_jabolko.JPG
torek, 30. september 2014

Praznik kozjanskega jabolka je tradicionalna, osrednja prireditev v Kozjanskem parku, ki jo letos organizirajo že petnajstič zapovrstjo. Prireditev bo potekala od nedelje, 5. oktobra do nedelje, 12. oktobra.

Festival ljubljanskega in slovenskega podeželja

festival_podezelja_mol.jpeg
torek, 30. september 2014

V soboto, 4. oktobra 2014, bo med 9. in 14. uro na Stritarjevi ulici potekal Festival ljubljanskega in slovenskega podeželja.

Podpis pisma o sodelovanju Maribor - Izola

markocic_viher.jpg
ponedeljek, 29. september 2014

Direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Janja Viher, in direktor Turističnega združenja Izola g.i.z., Danilo Markočič, sta podpisala Pismo o sodelovanju med Mariborom in Izolo, kot osnovo za dolgoročno sodelovanje na področju turizma.

Ljubljana med cenovno najugodnejšimi evropskimi turističnimi mesti

ljubljana_med_najcenejsimi.jpeg
ponedeljek, 29. september 2014

V raziskavi, ki jo je izvedla Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s partnerskimi avtomobilskimi klubi v okviru konzorcija EuroTest, se je v primerjavi cen kratkega turističnega izleta ("city break") Ljubljana uvrstila na tretje mesto med dvajsetimi evropskimi mesti.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije