Novice

Slovenija se bo predstavila na sejmu IFT Beograd

ift.jpg
četrtek, 17. februar 2011

Naslednji teden, od 24. do 27. februarja 2011, bo v Beogradu potekal največji turistični sejem v Srbiji.

Sodelovanje z olimpijskim športniki pri promociji Slovenije kot turistične in športne destinacije

eddie_matic.jpg
četrtek, 17. februar 2011

V pisarni Slovenske turistične organizacije pod okriljem veleposlaništva republike Slovenije v Londonu so navezali stik z dvema medijsko odmevnima osebama s področja olimpizma. Namen sodelovanje je uspešno promovirati Slovenijo kot vrhunsko turistično in športno destinacijo v Evropi.

Poslušajte nas v živo z Mariborskega Pohorja

djs_radio.jpg
sreda, 16. februar 2011

Ekipa "Dobro jutro, Slovenija" bo jutri obiskala Pohorje, ki je kljub pestri turistični ponudbi ohranilo vso svojo lepoto in kamor nas pozimi in poleti vabi priljubljeno turistično središče Mariborsko Pohorje.

Oglejte si video predstavitev smučarske šole DR7

dr7.jpg
sreda, 16. februar 2011

SMUČARSKA ŠOLA DR7 s petnajstletno tradicijo, deluje na smučišču Rimski vrelec v Kotljah in SC Ivarčko, s ciljem smučarskega opismenjevanja otrok od 3. leta dalje, mladostnikov, starejših začetnikov in tekmovalcev.

Izšel kolesarski zemljevid Slovenije

kolesarjenje.jpg
sreda, 16. februar 2011

V Slovenski turistični organizaciji in še posebej pri združenju Pohodništvo in kolesarjenje GIZ se zavedajo, da Slovenija s svojo raznolikostjo na stičišču Alp, Panonske nižine in Sredozemlja ponuja brezmejne kolesarske možnosti.

Slovenska turistična ponudba na sejmu Holiday World Praga

praga.jpg
sreda, 16. februar 2011

Slovenska turistična organizacija s predstavitvijo turistične ponudbe Slovenije na češkem trgu in na sejmu Holiday World Paga sodeluje že več let. Glavna tema letošnje predstavitve Slovenije na sejmu v češki prestolnici je bila destinacija Julijske Alpe (JA). Predstavniki JA so v sodelovanju z STO pripravili pester program animacije na stojnici z motivom Aljaževega stolpa in produkta pohodništvo.

Škoda svojim trgovcem predstavila novo strategijo za povečanje rasti

sreda, 16. februar 2011

„New Power of Škoda“ je bilo vodilo Škodine svetovne trgovske konference 2011, ki je potekala 10. in 11. februarja 2011 v Pragi. Povod za to največje trgovsko srečanje v zadnjih dvajsetih letih je bila predstavitev nove strategije za povečanje rasti. Približno 5.000 Škodinih partnerjev iz več kot 100 držav se je iz prve roke seznanilo z najpomembnejšimi mejniki nove usmeritve podjetja. Glavni cilj družbe Škoda je, do leta 2018 vsaj podvojiti obseg prodaje.

51. Kurentovanje na Ptuju 2011

kurent_322606.jpg
torek, 15. februar 2011

Tudi letos bodo od 26. februarja. do 8. marca ptujske mestne ulice in trgi pustno oživeli v množici najrazličnejših pustnih mask iz cele Slovenije in Evrope.

Linguline ustvarjalne delavnice zdaj vsak petek

lingula.jpg
torek, 15. februar 2011

Ustvarjalne delavnice v igralnici v spodnji etaži Emporiuma v ljubljanskem BTC od februarja dalje potekajo vsak petek od 16:30 do 18:30. Delavnico pripravlja jezikovni center Lingula. Prisrčno vabljeni!

Slovenija se predstavlja v Severnem Porenju in Vestafliji

slovenia.png
torek, 15. februar 2011

Danes bo v prostorih novega konzulata Republike Slovenije (RS) za Severno Porenje in Vestfalijo (Nordrhein-Westfalen, NRW) v Duesseldorfu v Nemčiji potekal Slovenski dan.

Na 2. dobrodelni prireditvi Naše veliko srce zbrali 2.850 evrov

foto-organizatorji-640x480.jpg
ponedeljek, 14. februar 2011

Vključenost v lokalno okolje v družbi Terme 3000 izražajo na različne načine, tudi z dobrodelnostjo. Tako tudi v letošnjem letu nadaljujejo z družbeno odgovornimi aktivnostmi. K organizaciji druge dobrodelne prireditve Naše veliko srce sta ob Rotary klubu Martjanci in Lions klubu Murska Sobota letos pristopila tudi Lions kluba iz Ljutomera in Lendave.

Naj smučišče: Smučišče Golte in Terme Dobrna – zmagovita kombinacija

ponedeljek, 14. februar 2011

V četrtek se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila na Golte, kjer je v lepem, ravno prav toplem dnevu zaužila vse lepote visoke kraške planote na vzhodnem obrobju Savinjskih Alp. Golte ali, kot jim pravijo domačini, Mozirske planine, po višinah sodijo v sredogorje. Tam že 40 let deluje gorski turistični center. Gondolsko žičnico so postavili leta 1969.

Valentinovi koktajli

koktajl-1.jpg
ponedeljek, 14. februar 2011

Valentinovo ali praznik svetega Valentina se praznuje 14. februarja in je tradicionalni dan, ko si v nekaterih kulturah zaljubljenci izkazujejo ljubezen - največkrat s pošiljanjem voščilnic (pogosto anonimnih) in izmenjavo daril. Ob prazniku zaljubljenih, se po celem svetu pijejo tudi koktajli. Nekaj receptov za le te pa nam je pripravil barman Aleš Ogrin.

Novi rekordi - svetovni 246.5 metrov, slovenski 232 metrov

kranjec-1.jpg
ponedeljek, 14. februar 2011

V petek je v kvalifikacijah za tekmi svetovnega pokala v poletih v Vikersundu Robi Kranjec z 232 metri postavil nov slovenski državni rekord, ki je prej znašal 229 metrov. Kmalu za Kranjcem je svetovni rekord znova popravil Johan Remen Evensen, ki je poletel do 246.5 metrov!

Tekmovanje za zlato kuhalnico

Zlata kuhalnica
ponedeljek, 14. februar 2011

Turistična zveza Slovenije posveča posebno pozornost izobraževanju in ozaveščanju mladih za turizem. V pomoč osnovnošolcem pri izbiri polica je zato letos pripravila že drugo kuharsko državno tekmovanje za zlato kuhalnico s pripravo piščančjih prsi v ponvi ali pečici, dušenega rdečega zelja in matevža.

Projekt Natreg: Kako upravljati varovana območja narave, da bodo postala priložnost za trajnostni razvoj

lovrenska
petek, 11. februar 2011

Od pomladi leta 2009 na območju Jugovzhodne Evrope poteka projekt NATREG. Bistvo tega projekta je vzpostavitev sodelovanja med različnimi deležniki, transnacionalno in medsektorsko mreženje ter skupno sodelovanje pri upravljanju z varovanimi območji. V projektu potekajo številna usposabljanja in delavnice za ključne deležnike regionalnega razvoja, prostorskega načrtovanja, varovanja narave in ostalih povezanih sektorjev. Projekt NATREG traja 28 mesecev, zaključil se bo z letošnjim julijem.

Tokrat smo se učili smučanja na Golteh

img_2614.JPG
petek, 11. februar 2011

Ekipa Dobro jutro, Slovenija se je v družbi najmlajših tokrat odpravila na smučišče Golte. Pod pokroviteljstvom DextroEnergy je namreč minulo soboto potekala že četrta mala šola smučanja DextroEnergy.

Veselica na Krvavcu

toti-stajerci-2.jpg
petek, 11. februar 2011

Na Krvavcu v soboto, 12.2.2011, pripravljajo zimsko veselico z ansamblom Toti Štajerci.

Ob kulturnem prazniku v Washingtonu odprli razstavo fotografij lipicancev

Lipicanci
petek, 11. februar 2011

V galeriji slovenskega veleposlaništva v Washingtonu so na kulturni praznik odprli fotografsko razstavo o lipicancih in Sloveniji avtorice Alenke Slavinec. Otvoritve razstave, na kateri je razstavljenih 20 fotografij lipicancev, ki jih je avtorica posnela jeseni v Lipici, sta se v okviru obiska ZDA je udeležil tudi predsednik vlade Borut Pahor in minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar.

Z Valentinovimi poljubi in objemi potujete z vlakom 50% ceneje!

srce
petek, 11. februar 2011

Za Valentinov konec tedna ne bodite presenečeni, če boste na železniških postajah videli veliko zaljubljenih parov. Na Slovenskih železnicah namreč v soboto, 12. februarja, in v nedeljo, 13. februarja, vsem, ki bodo potovali v paru, ponujajo kar za 50 odstotkov cenejše potovanje z vsemi vlaki po Sloveniji.

Najnovejše v tej rubriki

Turistična kartica Ljubljana s prenovljeno vizualno podobo in spletno stranjo

nova_turistica_kartica_ljubljana.jpeg
ponedeljek, 15. september 2014

Turistična kartica Ljubljana ima novo podobo. V Turizmu Ljubljana so poleti prenovili vizualno podobo same fizične izvedbe kartice in tudi njeno podstran na spletnem mestu Visit Ljubljana. S spremembami so želeli izboljšati tržno komunikacijo tega pomembnega turističnega produkta ter narediti podobo kartice prepoznavnejšo že na prvi pogled in s tem prispevati k povečanju njene prodaje.

TIC Postojna kot primer dobre prakse

Postojnski TIC - primer dobre prakse.jpg
ponedeljek, 15. september 2014

Objekt TIC Postojna je bil povabljen k dogodku Odprte hiše Slovenije. Poslanstvo svetovne mreže, ki ga izvaja tudi OHS, je približati dobro arhitekturo širšim množicam, uveljavljati odličnost v arhitekturni stroki in visoke standarde v praksi.

Dnevi slovenskega turizma in 17. Slovenski turistični forum

dst_14.jpg
ponedeljek, 15. september 2014

DNEVI SLOVENSKEGA TURIZMA (DST), ki predstavljajo osrednji strokovni dogodek v turizmu, bodo letos potekali od 13. do 15. oktobra v Hotelih Bernardin v Portorožu.

Tradicionalni Kravji bal v Bohinju

kravji_bal_14-1.jpg
ponedeljek, 15. september 2014

Turistično društvo Bohinj 21. septembra na prireditvenem prostoru pod Pršivcem v Ukancu pripravlja tradicionalni, že 58. Kravji bal v Bohinju, ki bo letos prav poseben, saj bo v soboto 20. septembra na sporedu Praznik sira.

Naznanitev trgatve 2014

naznanitevtrgatve2014.jpg
petek, 12. september 2014

Sobota, 13. 9. 2014, ob 15. uri
Mestni trg Slovenske Konjice

Simbioza tokrat v znamenju gibanja

simbioza-med-generacijami.png
petek, 12. september 2014

Simbioza, po zaslugi katere je oktober v zadnjih letih postal mesec, v katerem se mladostna energija in znanje o rabi računalniške tehnologije prenese in zlije z izkušnjami starejših, bo letos presedlala na novo področje. V tednu od 13. do 19. oktobra želi Simbioza, ki letos dobiva tudi novo ime, Simbioza giba, starejšim ponuditi možnost, da spoznajo nove športe in se udeležijo različnih vadb vsak dan med 10.00 in 11.00 ter med 17.00 in 18.00.

Odprtji razstav naznanili pričetek 44. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine

Maleseva galerija_dnn_09.jpg
petek, 12. september 2014

Včeraj so se z odprtjem dveh razstav pričeli 44. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki bodo potekali do nedelje, 14. septembra 2014.

Predjamski grad v Guinnesovi knjigi rekordov

Knjiga_rekordov_Predjamski_grad.jpg
petek, 12. september 2014

Predjamski grad je v Guinnessovi knjigi rekordov v rubriki gradov z uglednimi presežniki opisan kot največji jamski grad na svetu.

Funšterc, festival zasavske kulinarike

funsterc.jpg
četrtek, 11. september 2014

Hrastnik / 13. september 2014 / 15:00

Funšterc, festival zasavske kulinarike, je nadaljevanje uspešne zgodbe, ki so jo pričeli graditi člani Društva RAST v letu 2011.

V kamp Lanterna na Oktoberfest

oktoberfest_v_310x220.jpg
četrtek, 11. september 2014

Letošnji festival piva - Oktoberfest se bo tako v Münchnu kot tudi v kampu Lanterna pri Poreču pričel v soboto, 20. septembra, kjer bo trajal vse do nedelje 28. septembra.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije