Novice

AMZS prihaja na obisk v Atlantis

amzs.jpg
petek, 25. februar 2011

Ta vikend prihajajo na obisk v Atlantis strokovnjaki varne vožnje iz AMZS-ja. Z njimi boste med drugim lahko preizkušali tudi, kakšen je hoditi, ko je človek pijan (od petka do nedelje med 11. in 16. uro)

Vabljeni na seminar na področju izobraževanja in usposabljanja v turizmu

turistica_325886.jpg
petek, 25. februar 2011

Univerza na Primorskem, Fakulteta za turistične študije - TURISTICA v sodelovanju z Manchester Metropolitan University v sklopu projekta, ki ga sponzorira La fondation pour la formation hoteliere iz Ženeve, vabi na seminar ANALIZA PRIMEROV IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA V TURIZMU, ki bo v sredo, 2. marca 2011, ob 12.45 na Turistici, Obala 11a, Portorož.

UNWTO poziva k prijavi za nagrado ULYSSES 2011

ulysess_325893.jpg
petek, 25. februar 2011

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) poziva vse zainteresirane k prijavi za nagrado Ulysses 2011. Rok za oddajo prijav je 31. marec 2011.

Vzpostavljena blagovna znamka Medical Tourism DMC

petek, 25. februar 2011

Panoramic Travel Group, je kot prvi v Sloveniji pričeli z združevanjem specializiranih ponudnikov medicinskih in zdravju blagodejnih storitev, rezultat katerega je vzpostavitev blagovne znamke Medical Tourism DMC, spletnega portala www.medicaltourism-dmc.com, ter razvoj skupnih promocijskih in tržnih aktivnosti v sodelovanju z zainteresiranimi partnerji.

BOOM Elan & Kope

amphibio-24-mala-za-int.jpg
petek, 25. februar 2011

Sobota, 26. 2. 2011 – smučišče Kope vabi na BOOM ELAN & KOPE! Smučarsko zabavni dogodek kot ga še ni bilo:

Naj smučišče: Tri smučišča Ribniškega Pohorja

ribnisko_pohorje-2.jpg
četrtek, 24. februar 2011

Bila je ena prav posebna sobota, saj so se z njo začele letošnje zimske počitnice. In ker so še vedno prave zimske temperature, po hribih dovolj snega, se obetajo počitniški dnevi polni užitkov. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je odločila, da si jih privošči na vrhu Pohorja, natančneje na Ribniškem Pohorju. Razlogov za ta izbor je precej, kateri so glavni pa preberite v nadaljevanju.

Oglejte si TV reportaži s Starega vrha in Rogle

ns.jpg
četrtek, 24. februar 2011

Dodani sta dve novi reportaži. Oglejte si ju!

25. festival Turizmu pomaga lastna glava

turizmu_pomaga_lastna_glava-1.jpg
četrtek, 24. februar 2011

V torek, 1. marca se v Kranju začenja tekmovanje v 25. festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Turistične produkte bodo mladi predstavili javnosti na turističnih tržnicah, ki bodo v letu 2011 potekale po večjih Mercatorjevih centrih.

Sava Hotels & Resorts članica FEMTEC-a

podelitev-clanstva-shr-v-femtec-640x480-2.JPG
četrtek, 24. februar 2011

Savina dejavnost Turizem je pridobila članstvo v eni najbolj reprezentativnih organizacij zdravstvenih in termalnih ponudnikov na svetu »World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy« (FEMTEC). Članstvo, ki sta ga včeraj v Zdravilišču Radenci podelila predsednik FEMTEC-a dr. Nikolay Storozhenko in predsednik ruske Akademije medicinskih znanosti prof. Alexander N. Razumov, je pomembno predvsem na področju razvoja zdraviliške dejavnosti v Zdravilišču Radenci in Termah 3000.

2. Diners Snow Golf Challenge

iglu.jpg
četrtek, 24. februar 2011

Diners Golf & County Club Ljubljana in Eskimska vas Krvavec bosta tudi letos organizirala zanimivo golfsko tekmovanje na smučišču Krvavec. Igralci se boste pomerili na posebej zato urejenem igrišču, ki je že v lanskem letu navdušilo udeležence z izjemo konfiguracijo in še lepšo zimsko kuliso.

Eurosank 2011 se približuje

sreda, 23. februar 2011

Športno društvo Pokljuka pripravlja v sodelovanju s Tonetom Fornezzijem Tofom že sedmo izvedbo najatraktivnejšega slaloma v zgodovini slovenstva.

Šmartinsko jezero v Celju dobilo svojo spletno stran

smartinsko_jezero.png
sreda, 23. februar 2011

Zavod Celeia Celje sporoča, da je Šmartinsko jezero, ena najbolj priljubljenih izletniških točk prebivalcev mesta Celje, sedaj prisotno tudi na svetovnem spletu.

Audi v Ženevi predstavlja študijo A3 concept

audi-a3-concept-640x480-6.jpg
sreda, 23. februar 2011

Na 81. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi, ki bo potekal v začetku marca 2011, bo Audi predstavil privlačno tehnično študijo, ki temelji na prihodnji generaciji serije A3. 4-sedežna limuzina s stopničastim zadkom daje vpogled v razširjeno družino Audija A3.

Slovenija se predstavlja Bavarskem

slovenia.png
sreda, 23. februar 2011

Danes, 23. februarja 2011, v Münchnu odpira vrata največji sejem za oddih, rekreacijo in potovanja - f.re.e. Slovenija se bo na sejmu predstavila kot bližnja zelena alpsko-mediteranska destinacija s kakovostno turistično ponudbo s poudarkom na možnostih za preživljanje aktivnih počitnic.

Naj smučišče: Gremo na sneg, gremo na Mariborsko Pohorje

pohorje-2.jpg
torek, 22. februar 2011

Četrtek je med drugim tudi dan za radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« in akcijo »Naj smučišče 2010/2011«. V okviru te ekipa omenjene oddaje pridno obiskuje slovenska smučišča. Center, kjer so se ustavili v minulih dneh ponuja več kot 40 kilometrov urejenih smučarskih prog od nadmorske višine 325 do 1327 metrov. Gre za skoraj mestno smučišče. Seveda je to Mariborsko Pohorje, priljubljena zimska smučarska destinacija za vse generacije.

Brezplačne delavnice za otroke

delavnice1.jpg
torek, 22. februar 2011

Projekt "V znamenju knjige" - v Pionirskem domu bo do aprila prihodnje leto vse v znamenju knjige.

2. B.O.BRRR FEjST - bohinjski zimski otroški festival

bobrrrfejst.gif
torek, 22. februar 2011

Bohinj vabi otroke in družine na največji zimski otroški festival. Turistično društvo Bohinj ga prireja drugo leto zapored na Smučišču Senožeta v Srednji vasi. Letošnji festival bo zelo barvit, saj bo potekal v pustnem vikendu, 4.-6.marca 2011.

Dolina Defereggental na Vzhodnem Tirolskem v zimi 2011

avstrija.jpg
ponedeljek, 21. februar 2011

Dolina Defereggental je sinonim za družino in wellness. Smučarsko središče St. Jakob se nahaja v dolini Defereggental, daleč stran od masovnega turizma. Ustavite se in globoko vdihnite sveži zrak na nadmorski višini 2525 m, najvišji točki žičnice St. Jakob, ter dovolite, da vas prevzame fascinantna panorama z več kot 60 tritisočaki in Velikim Klekom/Großglocknerjem. Obdajata vas svoboda in neskončna daljava.

SmučarSKI IZZIV na Krvavcu

ponedeljek, 21. februar 2011

Tretji letošnji "SmučarSKI IZZIV" bo potekal v nedeljo, 6. marca na prekrasnem Krvavcu. Še pomnite: lanski izzivalec na Krvavcu je bil olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus. Letos ga bo na izzivalski poziciji nasledil velik športnik in človek, kateremu vztrajnosti zagotovo ne manjka. To je Miran Stanovnik alias "Puščavski lisjak".

Volkswagen bo v Ženevi predstavil novega Tiguana

ponedeljek, 21. februar 2011

Volkswagen bo 1. marca na 81. ženevskem avtomobilskem salonu predstavil novega Tiguana. Ta model so doslej prodali v več kot 572.000 primerkih in je že nekaj časa eno od Volkswagnovih najbolj zaželenih vozil. To uspešno pot naj bi Touaregov manjši brat zdaj nadaljeval v novi preobleki in s še bolj izpopolnjenimi tehnologijami.

Najnovejše v tej rubriki

Ljubljana med cenovno najugodnejšimi evropskimi turističnimi mesti

ljubljana_med_najcenejsimi.jpeg
ponedeljek, 29. september 2014

V raziskavi, ki jo je izvedla Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s partnerskimi avtomobilskimi klubi v okviru konzorcija EuroTest, se je v primerjavi cen kratkega turističnega izleta ("city break") Ljubljana uvrstila na tretje mesto med dvajsetimi evropskimi mesti.

Kateri kampi so letošnji prejemniki nagrade Naj kamp Adria 2014?

ponedeljek, 29. september 2014

V soboto, 27. 9. 2014 je v okviru sejma Bonaca v Marini Portorož potekala podelitev nagrad najboljšim slovenskim in hrvaškim kampom. Četrti izbor Naj kamp Adria 2014 je potekal na kamping portalu www.avtokampi.si, pod pokroviteljstvom podjetja Adria Dom, ki je največji proizvajalec mobilnih hišic v regiji.

V poletnih mesecih rezultati mnogo slabši kot lani

ssnz.jpg
ponedeljek, 29. september 2014

V poletnih mesecih so po zbranih podatkih v slovenskih naravnih zdraviliščih za julij in avgust rezultati mnogo slabši kot lani; poleg ponovnega izostanka gostov iz Italije in opaznega padca gostov iz Rusije je na močno znižano zunaj penzionsko potrošnjo (predvsem) na termalnih bazenskih kopališčih in vodnih parkih usodno vplivalo vreme.

Turistični novinarji na trgatvi v vipavski Podragi

trgatev_novinarji.jpg
ponedeljek, 29. september 2014

FIJET Slovenija – Društvo turističnih novinarjev Slovenije je v sodelovanju z občino Vipava, Konzorcijem Zelèn in Gostilno pri Lojzetu, Zemono pred kratkim organiziralo 4. Mednarodno trgatev turističnih novinarjev v vinogradu Primoža Lavrenčiča nad Podrago v gornji Vipavski dolini.

Svetovni dan turizma 2014

tcd.jpg
petek, 26. september 2014

V letu 2013 v svetu 1,087 milijarde mednarodnih prihodov turistov, v Sloveniji 2,3 milijona prihodov tujih turistov.

Prvi Pivo & Burger Fest!

pivo_burger.jpg
petek, 26. september 2014

Tretji vikend v oktobru je Pogačarjev trg v Ljubljani rezerviran za par, ki nikoli ne gre iz mode: pivo in burger.

Z oktobrom se v Atlantisu končuje poletni delovni čas

atlantis_poletje.jpg
petek, 26. september 2014

S 01.10.2014 se končuje poletni delovni čas. Vodno mesto Atlantis bo tako obratovalo po zimskem urniku ...

Jesenski festival nakupov in zabave v BTC Cityjih

fnz_2014.jpg
petek, 26. september 2014

Prihaja že 22. Festival nakupov in zabave v BTC City Ljubljana (18. - 19.10.), Novo mesto (17. - 18.10.) in Murska Sobota (18.10.).

Bistre glave nosijo čelado

celada.png
petek, 26. september 2014

Ste vedeli, da se pri nesreči ali trku vozila, ki vozi s hitrostjo 50 kilometrov na uro, naletna teža telesa poveča za kar 25-krat, da smo v avtomobilu pravilno pripeti le, če nam varnostni pas sega čez ramena, in da kar tri četrtine kolesarjev, ki so lani umrli na naših cestah, ni nosilo zaščitne čelade?

Svetovni dan turizma v Žalcu in Šempetru

turizem_zalec.jpg
četrtek, 25. september 2014

Svetovni dan turizma se vsako leto praznuje in obeleži 27. septembra. Njegov namen je spodbujati ozaveščenost globalne skupnosti o pomenu turizma in njegove družbene, kulturne, politične in ekonomske vrednosti. ZKŠT Žalec skupaj s turističnim društvom Šempeter v Savinjski dolini pripravlja pester in zanimiv program za ta dan ...

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije