Novice

Sejmi okusov se se zaključili nad pričakovanji

sejmi_okusov.jpg
ponedeljek, 21. februar 2011

Odziv obiskovalcev je bil izjemen, saj beležijo napram lani večji poslovni obisk - okrog 15.000, ki so svoje poslovne priložnosti iskali med okrog 300 razstavljalci. Posebej je bilo opaziti porast poslovnih obiskovalcev iz tujine - predvsem iz sosednje Avstrije in držav bivše Jugoslavije.

Slovenija se je predstavila na razstavi teloha na Japonskem

tokio.JPG
ponedeljek, 21. februar 2011

Med 18. in 20. februarjem se je na Svetovni razstavi teloha na Japonskem (Christmas Rose World Exhibition) predstavila tudi Slovenija.

Oceni "Družini prijazno smučišče" in zadeni vikend paket

istock_000011510569xxxlarge-1.jpg
petek, 18. februar 2011

V uredništvu "Dobro jutro, Slovenija" že tretje leto zapored izbiramo Družini prijazna smučišča. Če ste tudi vi obiskali katero od slovenskih smučišč in vas je prepričala njihova ponudba, izpolnite anketo in se potegujte za vikend paket na enem od lani nagrajenih smučišč.

Na Krvavcu dobro pripravljeni na zimske počitnice

2007.01.27-44-640x480.jpg
petek, 18. februar 2011

Na smučišču Krvavec z veseljem pričakujejo začetek zimskih šolskih počitnic, saj so nanje zelo dobro pripravljeni. Poleg odlične smuke bo vsak dan, od petka, 18. 2. do sobote, 26. 2. 2011, organizirano tudi nočno sankanje.

Oglejte si TV reportaže s slovenskih smučišč

ns.jpg
petek, 18. februar 2011

V sklopu akcije Naj smučišče tudi v letošnji sezoni, v sodelovanju s TUR TV, snemamo TV reportaže. Oglejte si do sedaj posnete!

Poslušajte nas v živo z Ribniškega Pohorja

djs_radio.jpg
petek, 18. februar 2011

Uživanje v neokrnjeni naravi, sprehodi po gorskih poteh, dihanje svežega zraka, domače in okusne jedi, prijazni nasmehi domačinov, zimske radosti za mlado in staro. Vse to so razlogi, da bo ekipa "Dobro jutro, Slovenija" jutri ponovno obiskala Ribniško Pohorje.

Javni poziv za sofinanciranje prireditev turističnih društev v letu 2011

prireditve-1.jpg
petek, 18. februar 2011

Turistična zveza Slovenije vabi organizatorje turističnih prireditev za posredovanje prijav na poziv za sofinanciranje prireditev v letu 2011.

Pokal Vitranc in XL Party

xlparty.jpg
petek, 18. februar 2011

Največji sloves smučarskega središča je Kranjski Gori prav gotovo prinesel svetovni pokal v alpskem smučanju. Vsako zimo se na strminah tekmovalnega poligona pod Vitrancem pomerijo najboljši smučarji sveta v slalomu in veleslalomu.

Lipicanci 11. marca v dvorani Stožice v Ljubljani

kobilarna_325242.jpg
petek, 18. februar 2011

Kobilarna Lipica je na novinarski konferenci v ljubljanski mestni hiši včeraj medijem predstavila projekt Lipica v Ljubljani, v okviru katerega želi 11. marca po poplavi tujih zvezd in produkcij kot prva v Sloveniji napolniti največji prireditveni objekt v državi – dvorano Stožice.

To soboto (štiri)boj s pležuhi na Mariborskem Pohorju

plezuh1.jpg
četrtek, 17. februar 2011

1. Red Bull Pležuh 4 Cross se bo zgodil to soboto, 19. februarja na Snežnem stadionu v Mariboru, pod geslom »Obudi tradicijo in zmagaj četveroboj«. Kvalifikacije z vožnjami na čas se bodo pričele ob 12h, ob 15h pa bo na vrsti glavno tekmovanje s četveroboji, ki naj bi se z razglasitvijo zmagovalca končalo okoli 17h.

Družinski zimski živ žav na Celjski koči

zivzav.jpg
četrtek, 17. februar 2011

Na Celjski koči pripravljajo na začetku letošnjih zimskih počitnic, v soboto, 19. februarja zabavo za vso družino, dogodek so poimenovali »Družinski živ žav«. Obljubljajo živahno in veselo vzdušje skozi cel dan. Za prave ritme bo skrbela skupina Rok'n'band, ta dan bo organizirana brezplačna šola smučanja, za zabavo otrok bo poskrbel priljubljen animator Tomi, s svojo razposajeno ekipo, ki bo skrbela, da se bodo otroci veselo gibali na svežem zraku, spoznavali nove prijatelje, sproščali domišljijo in se nevede naučili novih znanj.

Slovenija se bo predstavila na sejmu IFT Beograd

ift.jpg
četrtek, 17. februar 2011

Naslednji teden, od 24. do 27. februarja 2011, bo v Beogradu potekal največji turistični sejem v Srbiji.

Sodelovanje z olimpijskim športniki pri promociji Slovenije kot turistične in športne destinacije

eddie_matic.jpg
četrtek, 17. februar 2011

V pisarni Slovenske turistične organizacije pod okriljem veleposlaništva republike Slovenije v Londonu so navezali stik z dvema medijsko odmevnima osebama s področja olimpizma. Namen sodelovanje je uspešno promovirati Slovenijo kot vrhunsko turistično in športno destinacijo v Evropi.

Poslušajte nas v živo z Mariborskega Pohorja

djs_radio.jpg
sreda, 16. februar 2011

Ekipa "Dobro jutro, Slovenija" bo jutri obiskala Pohorje, ki je kljub pestri turistični ponudbi ohranilo vso svojo lepoto in kamor nas pozimi in poleti vabi priljubljeno turistično središče Mariborsko Pohorje.

Oglejte si video predstavitev smučarske šole DR7

dr7.jpg
sreda, 16. februar 2011

SMUČARSKA ŠOLA DR7 s petnajstletno tradicijo, deluje na smučišču Rimski vrelec v Kotljah in SC Ivarčko, s ciljem smučarskega opismenjevanja otrok od 3. leta dalje, mladostnikov, starejših začetnikov in tekmovalcev.

Izšel kolesarski zemljevid Slovenije

kolesarjenje.jpg
sreda, 16. februar 2011

V Slovenski turistični organizaciji in še posebej pri združenju Pohodništvo in kolesarjenje GIZ se zavedajo, da Slovenija s svojo raznolikostjo na stičišču Alp, Panonske nižine in Sredozemlja ponuja brezmejne kolesarske možnosti.

Slovenska turistična ponudba na sejmu Holiday World Praga

praga.jpg
sreda, 16. februar 2011

Slovenska turistična organizacija s predstavitvijo turistične ponudbe Slovenije na češkem trgu in na sejmu Holiday World Paga sodeluje že več let. Glavna tema letošnje predstavitve Slovenije na sejmu v češki prestolnici je bila destinacija Julijske Alpe (JA). Predstavniki JA so v sodelovanju z STO pripravili pester program animacije na stojnici z motivom Aljaževega stolpa in produkta pohodništvo.

Škoda svojim trgovcem predstavila novo strategijo za povečanje rasti

sreda, 16. februar 2011

„New Power of Škoda“ je bilo vodilo Škodine svetovne trgovske konference 2011, ki je potekala 10. in 11. februarja 2011 v Pragi. Povod za to največje trgovsko srečanje v zadnjih dvajsetih letih je bila predstavitev nove strategije za povečanje rasti. Približno 5.000 Škodinih partnerjev iz več kot 100 držav se je iz prve roke seznanilo z najpomembnejšimi mejniki nove usmeritve podjetja. Glavni cilj družbe Škoda je, do leta 2018 vsaj podvojiti obseg prodaje.

51. Kurentovanje na Ptuju 2011

kurent_322606.jpg
torek, 15. februar 2011

Tudi letos bodo od 26. februarja. do 8. marca ptujske mestne ulice in trgi pustno oživeli v množici najrazličnejših pustnih mask iz cele Slovenije in Evrope.

Linguline ustvarjalne delavnice zdaj vsak petek

lingula.jpg
torek, 15. februar 2011

Ustvarjalne delavnice v igralnici v spodnji etaži Emporiuma v ljubljanskem BTC od februarja dalje potekajo vsak petek od 16:30 do 18:30. Delavnico pripravlja jezikovni center Lingula. Prisrčno vabljeni!

Najnovejše v tej rubriki

Kakovost hostlov je izjemno pomembna za pozitivno podobo Slovenije

hostel.jpg
četrtek, 25. september 2014

Popotniško združenje Slovenije je v sodelovanju z Hostelling International v letu 2013 izvedlo intenzivno izobraževanje vodij hostlov za implementacijo sistema kakovosti mladinskih prenočišč.

Slovenske potovalne agencije, Slovenija, 2013 - končni podatki

JEZERO_CRNAVA.jpg
četrtek, 25. september 2014

V letu 2013 so slovenske potovalne agencije organizirale potovanja za 417.000 domačih turistov in za 152.000 domačih izletnikov. Cilj potovanj domačih turistov je bila največkrat Hrvaška.

Slovenec med šestnajstimi najuspešnejšimi blogerji na svetu

blogerji.jpg
četrtek, 25. september 2014

Mic Melanšek bo svojo domovino zamenjal za Avstralijo, avstralski bloger pa bo Slovenijo spoznaval s pomočjo Popotniškega združenja Slovenije.

Na Tajvanu največ zanimanja za znamenitosti ter wellness in kulinarično ponudbo Slovenije

croatia_slovenia.jpg
četrtek, 25. september 2014

V torek, 29. septembra, je v Tajpeju na Tajvanu potekala prva turistična delavnica oz. workshop slovenskega turističnega gospodarstva v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija, Sektorja za turizem.

Dan prijateljstva na Kongresnem trgu

dan_prijateljstva.jpg
sreda, 24. september 2014

Ste za žur s svojimi otroci? Ste že pozabili kako zabavni so lahko pravljični liki? Uživate ob glasbenih uspešnicah?... Vabljeni v soboto, 27. septembra 2014, med 10. in 18. uro na Kongresni trg, ter se za en dan potopite v pravljično deželo.

Kostanjeve nedelje na Jančah

kostanj_resized_middle.png
sreda, 24. september 2014

Vabljeni 5., 12. in 19. oktobra 2014 pred planinski dom na Jančah in se posladkajte z vročimi sladkimi kostanji, jesenskim sadjem in dobrotami domačij Sadne ceste.

Udeležba Slovenije na sejmu JATA Tourism EXPO Japan 2014

jata.jpg
sreda, 24. september 2014

V četrtek, 25. 9., se pričenja štiridnevni sejem JATA Tourism EXPO Japan 2014, ki je letos kot združenje dveh sejmov (JATA TABIHAKU Travel Showcase in The Tabi Fair) postal največji turistični sejem v Aziji in celo eden večjih tovrstnih sejmov na svetu.

Svetovni dan turizma praznujejo tudi v Celju - v soboto vabi »turistično« Celje

grad-celje-celjski-grad-castle-61.jpg
torek, 23. september 2014

Zavod Celeia Celje ob Svetovnem dnevu turizma, ki bo v soboto, 27. septembra 2014 organizira brezplačno vodenje po mestnem jedru, in brezplačen voden ogled Starega gradu Celje, na katerega bodo lahko obiskovalci skozi ves dan vstopali brezplačno.

14. Festival za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani

f3zo_net.png
torek, 23. september 2014

od 29. septembra do 4. oktobra 2014

od 9. do 18. ure l Cankarjev dom l Vstop prost!

Jesenski tematski vikendi in akcijske ponudbe v Termah Čatež

jesenski_tematski_vikendi.jpg
torek, 23. september 2014

V Termah Čatež so v jesenskem času pripravili pestro ponudbo akcijskih paketov in zabavo za vse generacije - JESENSKE TEMATSKE VIKENDE! Vabljeni, saj bo resnično zabavno in kot običajno, polno vodnih užitkov!

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije