Novice

Nazaj na rubriko Novice
bled_mail.jpg

Grajsko kopališče Bled - kopanje z razgledom

Datum: sreda, 21. julij, 2010

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je v vročem sobotnem jutru odpravila hladit na Gorenjsko. Grajsko kopališče Bled, ki ga je ekipa obiskala, je kopališče z dolgoletno tradicijo; njegovi začetki segajo že v davno leto 1930, ko je takratni lastnik Ivan Kenda pod mogočno skalo zgradil prvo poslopje in v njem uredil 366 betonskih kabin. Kaj vse kopališče ponuja danes, pa so člani ekipe Dobro jutro, Slovenija povprašali sogovornike pred mikrofonom.

Že vrsto let modra zastava

Grajsko kopališče je locirano na severni obali jezera pod grajsko skalo in nudi čudovit razgled na blejski otok in vrhove v okolici. Kopališče je veliko 6000 kvadratnih metrov in je zelo lepo urejeno. »Že vse od leta 2002 smo prejemniki mednarodnega ekološkega znaka modra zastava, ki dokazuje da je voda neoporečna, pa tudi okolica primerno urejena,« je ekipi oddaje Dobro jutro, Slovenija povedal Bojan Žerovec, vodja programa turistična infrastruktura pri Infrastrukturi Bled . »Vsako leto znova se trudimo in skušamo kopališče urediti tako, da bi bili obiskovalci kar najbolj zadovoljni. Letos je temperatura vode precej višja kot v prejšnjih letih, danes smo namerili prijetnih 25 stopinj, kar je seveda še dodatna prednost,« je še dodal.


Družinam prijazno kopališče

Mirko Ulčar, direktor Infrastrukture Bled, je ekipi zaupal, da kopališče v večini obiskujejo domačini, v teh vročih poletnih dneh pa se jim pridružujejo tudi številni turisti. Dnevno naštejejo do 1000 kopalcev, kar je precej več kot v preteklih letih. »Na kopališču je dobro poskrbljeno za najmlajše, zato ga pogosto obiskujejo družine. Otroci se lahko zabavajo na toboganih, v bazenih, na številnih igralih ali v peskovniku, starši pa med tem poiščejo senco pod košatimi kostanji ali senčniki. Na kopališču sta tudi dva  gostinska lokala, kjer poskrbijo za žejne in lačne,« je še dejal Ulčar.

Več informacij o kopališču

Po kopanju Ulčar priporoča še adrenalinsko dogodivščino; obisk poletnega sankališča ali pustolovskega parka, ki je letošnja novost v turistični ponudbi Bleda.


Obetajo se Blejski dnevi

Na Bledu pa ni pestro samo čez dan, ampak tudi zvečer, saj se tam odvijajo številne poletne prireditve. »V teh dneh smo v na višku Festivala Bled, prihodnji teden pa se pričenja največja prireditev na Bledu - Blejski dnevi . V petek bomo tako gostili Tinkaro Kovač, po njenem koncertu sledi glasbeni ognjemet in laserska projekcija na grajsko skalo, v soboto pa bo nastopila rokerica Gwen Hughes. Njenemu nastopu sledijo znamenite lučke na jezeru in ognjemet. Vse tri dni pa bo pestro dogajanje tudi podnevi; poulično gledališče, nastopi godbe Gorje, animacije za otroke in sejem domače in umetnostne obrti,« je poletno dogajanje na Bledu na kratko povzela Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled .

Poleg tega vse do konca septembra vabijo na Pristavo na izredno zanimivo retrospektivno razstavo Maksima Gasparija, kjer bo na ogled 200 originalnih slik in 500 razglednic in različnih tiskov.

Za ohladitev v vročih poletnih dneh pa Štravs Podlogarjeva  priporoča tudi obisk Soteske Vintgar ali Pokljuke, kjer so temperature ravno pravšnje, naravne lepote pa navdušujoče. »Tudi Jama pod Babjim zobom nudi lepo doživetje, vendar pa zahteva malo več kondicijske pripravljenosti,« še dodaja Podlogarjeva.


Pripravila:
Darja LegatKako do Bleda?
Zemljevid


Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli navdušuje obiskovalce od blizu in daleč

pot med krošnjami
torek, 25. februar 2020

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je svoja vrata za obiskovalce odprla 20. septembra lani. Vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi tako iz Slovenije kot tudi izven njenih meja. Od 20. septembra do konca leta 2019 se je po tej poti sprehodilo več kot 60.000 obiskovalcev.

8. Ruthin Tek 2020

tek11.jpg
torek, 25. februar 2020

Zadnji vikend v februarju, od 28.  2 do 1.3.2020 Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka 8. leto zapored , v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj delež. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko.

Poteguj se za nove smuči Salomon!

Salomon
torek, 25. februar 2020

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za nove smuči Salomon! Te bomo podelili v sredini marca, še prej pa bomo med sodelujoče razdelili 6 Salomonovih kap!

Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

festival_kulinarike1.jpg
ponedeljek, 24. februar 2020

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) je februarja letos objavil poziv FILM FOOD MENU za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«. Vabljeni k sodelovanju.

Posebno vrtinčenje v savnah Atlantisa

Wellness Atlantis
ponedeljek, 24. februar 2020

V nedeljo, 1. marca 2020 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trst.

Ljubljana išče nove turistične vodnike

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 24. februar 2020

Turizem Ljubljana od 17. marca do 24. aprila letos organizira tečaj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika. Po končanem tečaju opravite teoretični in praktični preizkus znanja.

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Čelada Atomic Savor GT: trojna zaščita za trojno samozavest

Savor GT
petek, 21. februar 2020

S čelado Savor GT je Atomic dosegel tisto, k čemur stremi vsak proizvajalec zaščitne opreme. S sistemom Atomic Live Fit, ki poskrbi za možnost 360 stopinjskega prilagajanja velikosti, boste zaradi popolnega ujemanja preprosto pozabili, da jo nosite.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 21. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije