Novice

Nazaj na rubriko Novice
hotel-sava-rogaska-lobby-640x480.JPG

Grand Hotel Sava v novi preobleki

Datum: četrtek, 9. december, 2010

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je na prvo decembrsko soboto pozdrave poslušalkam in poslušalcem poslala iz Rogaške Slatine. Razlogov, zakaj so se z avtomobilom Porsche Slovenija odpravili v ta slovenski zdraviliški kraj je več. Glavni pa je ta, da so povsem prenovili Grand Hotel Sava. Slednjega so si podrobneje ogledali ter se pogreli v objemu tople in zdravilne termomineralne vode.

Doživetje zdravja, narave in tradicije

Zaradi vse večjega povpraševanja gostov po sobah višjega standarda in luksuznih apartmajih, so se v Grand Hotelu Sava v Rogaški Slatini odločili za prenovo. Novo podobo sta dobili 102 dvoposteljni sobi, obnovili pa so tudi restavracijo Kristal, kavarno Cappuccino in recepcijo.

Prenovljeni Grand Hotel Sava ima kategorizacijo štirih zvezdic superior. Tesno je povezan z vodo, tradicijo in naravo. Ob vstopu v hotel se povsod prepletajo vrbovi listi, kar pa ni naključje. Grof Peter Zrinski je namreč rogaško zdravilno vodo prvi ponesel v svet, pil pa jo je iz vrbovega debla.

»Prenovljeni hotel ima kategorizacijo štirih zvezdic superior. Tesno je povezan z vodo, tradicijo in naravo. Ob vstopu v hotel se povsod prepletajo vrbovi listi, kar pa ni naključje. Grof Peter Zrinski je namreč rogaško zdravilno vodo prvi ponesel v svet, pil pa jo je iz vrbovega debla,« je povedala Urška Topolšek iz Grand Hotela Sava. Dodala je še, da se po znanih osebnostih, ki so obiskale Rogaško Slatino poimenovali luksuzne apartmaje. Attems, Sisi, Kaiser, Bonaparte so zgodovinska imena, ki spremljajo Rogaško še danes.

Nova podoba hotela je dopolnjena tudi z novimi vsebinami. Te še vedno temeljijo na zdravilni termomineralni vodi, neokrnjeni okoliški naravi in kakovostnih medicinskih storitvah, ki jih nudi rogaški medicinski center. Sicer pa tudi v Rogaški Slatini vlada praznično vzdušje. V polnem teku so tudi priprave na Silvestrovanje in na božično-novoletne pakete. O njih lahko več preberete na www.rogaska.com!

Elektromagnetna blazina za več zdravja

Z Magus blazino se odpre celična membrana in poveča se njena prepustnost  za kisik, vodo ter hranilne snovi. S tem se pospeši cirkulacija krvi v našem telesu in človekovo počutje se bistveno izboljša, lajšajo pa se tudi težave z osteoporozo, artritisom, bolečo hrbtenico, zvinom gležnja.

V Grand Hotelu Sava pa si lahko privoščite tudi ležanje na posebnih, Magus elektromagnetnih pulzirajočih blazinah. Gre za prvi tovrsten slovenski medicinski pripomoček.

Po besedah Tina Horvat iz družinskega podjetja Magus – terapija ta blazina blagodejno vpliva na naše telo. Z njo se odpre celična membrana in poveča se njena prepustnost  za kisik, vodo ter hranilne snovi. S tem se pospeši cirkulacija krvi v našem telesu in človekovo počutje se bistveno izboljša, lajšajo pa se tudi težave z osteoporozo, artritisom, bolečo hrbtenico, zvinom gležnja.

Blazino je mogoče najeti na dom, in sicer za poskusno dobo šestih tednov. »Pri dostavi naš strokovnjak razloži način uporabe, ugotovi, kateri program je za konkretno osebo najprimernejši in blazino tudi namesti. Terapijo je nato treba izvajati 2- do 3-krat dnevo 15 oziroma 30 minut,« je še razložila Horvatova.

Podrobnosti se nahajajo na www.magus.si, lahko pa jih tudi pokličete na 040 807 327.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

9 polfinalistov za nagrado Snovalec 2020

Snovalec
torek, 7. april 2020

Za naziv Snovalec 2020 Slovenske turistične organizacije se je letos potegovalo 44 prijavljenih idej. Strokovna komisija je izbrala 9 polfinalistov, ki so svoje ideje 1. in 3. aprila podrobneje predstavili na spletnih zagovorih.

Z enim klikom si prisluži paket funkcionalnih čajev 1001 CVET

3838700292596 1001CVET_funkcionalni_cajevi_Odpornost_40g front.png
ponedeljek, 6. april 2020

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za praktične nagrade. Konec aprila bomo 10 srečnim izžrebancem podelili paket vseh štirih okusov funkcionalnih čajev 1001 CVET.

Odpoved Slovenske turistične borze 2020

siw_kg.jpg
ponedeljek, 6. april 2020

Glede na trenutno situacijo v svetu in v Evropi je izvedba letošnje Slovenske turistične borze – SIW 2020, ki je bila načrtovana v terminu od 14. do 16. maj 2020, odpovedana.

Nov promocijski film Za zeleno Velenje

velenje
četrtek, 2. april 2020

Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo in deluje po trajnostnih načelih. Z novim promocijskim filmom Za zeleno Velenje želijo občanke in občane ter obiskovalce mesta spodbuditi k okolju in naravi prijaznemu obnašanju.

V ZOO Ljubljana so na svet pokukali prvi letošnji mladiči

črna čopičarka
sreda, 1. april 2020

Ob koncu precej tople zime se je v živalskem vrtu povečalo število družinskih članov pri črnih čopičarkah, divjih svinjah in dvogrbih kamelah.

Poskrbimo za uravnoteženo življenje s čajem 1001 cvet RAVNOVESJE

1001_ravnovesje
torek, 31. marec 2020

Dandanes smo vsi izpostavljeni stresu, ki pa se ga da uspešno premagovati z uravnoteženim življenjem. Vzemite si vsak dan trenutek za sebe, potopite se v svet brezskrbnosti ali pa preprosto izrazite hvaležnost.

UNWTO poziva inovatorje in podjetnike naj pospešijo obnovo turizma

zemlja.jpg
torek, 31. marec 2020

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

Oddaja večnacionalne nominacije nesnovne dediščine "Tradicije rej lipicancev" za vpis na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva

Lipicanci
ponedeljek, 30. marec 2020

Slovenija je danes v imenu osmih sodelujočih držav sekretariatu UNESCO v Parizu oddala večnacionalno nominacijo nesnovne dediščine "Tradicije rej lipicancev" za vpis na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Nominacijo je v imenu Slovenije podpisala Nj. Eks. veleposlanica v Parizu in stalna predstavnica Slovenije pri UNESCO Metka Ipavic, stalno predstavništvo Slovenije pri UNESCO pa je tudi koordiniralo uradne podpise nominacije s strani sodelujočih držav.

V predprodaji cenejše vozovnice za nihalko na Veliko planino

velika_planina.jpg
ponedeljek, 30. marec 2020

Še nekaj mesecev nas loči do poletne sezone, ko bo planina ponovno zaživela. V družbi Velika planina, d. o. o. so se odločili, da vsem obiskovalcem Velike planine ponudijo možnost nakupa povratnih vozovnic po ugodnejši ceni. Cena vozovnice v preprodaji je le 10 EUR.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
petek, 27. marec 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije