Novice

Nazaj na rubriko Novice
Letalo

Iberia z ljubljanskega letališča v Madrid

Datum: četrtek, 5. avgust, 2021

Mreža letov z ljubljanskega letališča je bogatejša za novo letalsko povezavo. 2. avgusta je neposredne lete v Madrid vzpostavil španski prevoznik Iberia. Lete v temperamentno špansko prestolnico bo ponujal v avgustu.

V ponedeljek, 2. avgusta, so na ljubljanskem letališču prvič pozdravili španskega letalskega prevoznika Iberia. Lete v Madrid bo ponujal ves avgust, in sicer vsak ponedeljek in petek, opravljal jih bo s 180-sedežnim letalom Airbus A320.

Prvo letalo španske Iberie so na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ob 19.04 pričakali z vodnim krstom, vzpostavitev povezave pa pospremili z manjšo slovesnostjo in simboličnim prerezom traku. Prve potnike v prihodu in odhodu so presenetili z ročno izdelanimi slovenskimi medenimi srci. Proti Madridu je letalo poletelo ob 20.10.

Zadovoljstvo ob prihodu novega prevoznika je izrazil mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev pri Fraportu Slovenija»Veseli nas, da na ljubljanskem letališču lahko prvič pozdravimo prevoznika Iberia. Španski trg je zanimiv s turističnega in gospodarskega vidika, v smislu  povezljivosti za slovenske potnike pa leti v Madrid predstavljajo tudi pridobitev za potovanja naprej v Latinsko Ameriko, saj  ima španski prevoznik tja vzpostavljeno močno mrežo povezav. Kljub majhnemu številu letov, ki jih bodo ponudili v letošnjem poletnem voznem redu, pričakujemo, da se bodo vrnili prihodnjo poletno sezono z obsežnejšim voznim redom. Vsekakor je nova povezava v teh izjemno zahtevnih okoliščinah zaradi pandemije Covid-19 pokazatelj, da Slovenija ostaja privlačen trg za letalski promet.«  

Kljub počasnemu sproščanju omejitev pri potovanjih po svetu se ponudba letov na ljubljanskem letališču povečuje. Ob izboljševanju epidemiološkega stanja si do konca oktobra obetamo petnajst rednih letalskih povezav. Spodbudno je tudi, da se število letov na obstoječih destinacijah ves čas povečuje, obetavne pa so tudi že najave letov za zimsko sezono. Trenutno lete v Slovenijo poleg omenjene Iberie opravljajo spodaj našteti prevozniki:

 • Aeroflot (trikrat tedensko v Moskvo),
 • Air France (dnevno v Pariz),
 • Air Montenegro (dvakrat tedensko v Tivat),
 • Air Serbia (sedemkrat tedensko v Beograd),
 • Brussels Airlines (trikrat tedensko v Bruselj),
 • LOT Polish Airlines (šestkrat tedensko v Varšavo),
 • Lufthansa (trikrat dnevno v Frankfurt),
 • Swiss International Airlines (petkrat tedensko v Zurich),
 • Transavia (trikrat tedensko v Amsterdam),
 • Turkish Airlines (petkrat tedensko v Istanbul),
 • Wizz Air (dvakrat tedensko v Bruselj, Charleroi).

 

Poleg zgoraj omenjenih naj bi v poletni sezoni z ljubljanskega letališča lete vzpostavili tudi spodnji prevozniki:

 • British Airways v London na letališče Heathrow (predvidoma od 30. avgusta),
 • easyJet v London, Gatwick (predvidoma od 8. septembra),
 • flydubai v Dubaj (predvidoma od 24. septembra),
 • Air Montenegro v Podgorico (predvidoma od septembra).

 

Vir in foto: Fraport Slovenija 

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Naj kopališča 2021 so Aqualuna, Bioterme Mala nedelja, Terme Paradiso, Letno kopališče Ajdovščina, Velenjska plaža in Vodno mesto Atlantis

logo_naj_kopalisce
sreda, 13. oktober 2021

Že 31. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost za kopalce. V RTV centru Maribor so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Bioterme Mala nedelja in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Ajdovščina in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2021« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Nova direktorica KUS je Tadeja Pivc Coudyser

nov-kongresni-center-_1.png
sreda, 1. september 2021

S tem tednom ima Kongresni urad Slovenije novo direktorico, Tadejo Pivc Coudyser.

Razmerje med tujimi in domačimi gosti se je v juliju skoraj izenačilo

Na morje z vlakom
ponedeljek, 30. avgust 2021

V mesecu juliju je bilo v turističnih nastanitvenih obratih v primerjavi z julijem 2020 zabeleženih 17,5 % več turističnih prihodov in 9,7 % več turističnih prenočitev. V prvih sedmih mesecih leta je bilo evidentiranih 14,8 % manj turističnih prihodov in 13,5 % manj turističnih prenočitev kot v istem obdobju lani.

Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice z novim skupnim turističnim produktom

Radovljica
četrtek, 26. avgust 2021

Destinacije Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice so se tudi letos povezale v skupnem produktu Obišči in razišči.

»Prihodnost evropskega turizma« 2. septembra na Strateškem forumu Bled

bled.jpg
torek, 24. avgust 2021

Letošnji Strateški forum Bled, ki bo pod naslovom »Prihodnost Evrope« potekal 1. in 2. septembra, bo posvečen iskanju odgovorov na grožnje in izzive aktualnega časa in prihodnosti, osredotočeno na vlogo Evropske unije. Vabimo vas, da si že danes v koledarju označite 2. september, ko bo v okviru vodilne mednarodne konference v srednji in jugovzhodni Evropi, ponovno v živo, potekal sedmi turistični panel z naslovom »Prihodnost evropskega turizma«.

Letalska družba Air France bo letošnje poletje povezovala skoraj 200 destinacij

letalo.jpg
četrtek, 19. avgust 2021

V poletni sezoni bo Air France povezal skoraj 200 destinacij po svetu, od tega več kot 110 destinacij v Franciji, Evropi in Severni Afriki. 

Zabavne igre za dolge vožnje z otroki

otroci.jpg
torek, 17. avgust 2021

Daljše vožnje z otroki lahko popestrite z domiselnimi igricami in tako čas v avtomobilu izkoristite za kakovostno družinsko druženje. Spodaj nekaj predlogov.

XIV. Rimske igre na Ptuju

rimske igre ptuj
četrtek, 12. avgust 2021

19. 08. 2021 - 22. 08. 2021

Poletni lutkovni pristan v Mariboru

Lutke
torek, 10. avgust 2021

Lutkovne predstave popestrijo poletno dogajanje v mestu

Drugi teden avgustovskega dogajanja v znamenju Praznika terana in pršuta

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
ponedeljek, 9. avgust 2021

Drugi teden avgustovskega dogajanja na Krasu, povezanega s Praznikom terana in pršuta, prinaša prireditvi, posvečeni pršutarjem (v soboto) in vinarjem (v nedeljo). Nadaljevalo se bo tudi prepletanje kulture in glasbe, vina in degustacijskih doživetij KrasPass Gourmet, ki je v štirih poletnih večerih minulega tedna obiskovalce že vabilo na kraške domačije. V nedeljo so se v Pliskovici srečale in predstavile kraljice terana.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije