Novice

Nazaj na rubriko Novice

Kobilarna Lipica bo Policiji zagotovila 9 lipicancev

Datum: četrtek, 13. januar, 2011
V začetku januarja so v okviru sporazuma o sodelovanju, ki sta ga Kobilarna Lipica in Ministrstvo za notranje zadeve podpisali septembra lani, Lipico obiskali predstavniki uprave Policije in Postaje konjeniške policije Ljubljana. Sporazum, ki predvideva tudi sodelovanje na področju protokolarnih in promocijskih nalog, največ pozornosti namenja vzajemnemu sodelovanju pri strokovnemu izobraževanju, izpopolnjevanju in usposabljanju kadrov ter v okviru tega tudi pripravi strokovnih gradiv in pripomočkov s področja konjeništva in konjereje.

Namen srečanja je bil v prvi vrsti oblikovanje končnega letnega načrta sodelovanja, v okviru katerega bodo natančno opredelili terminski plan izmenjave strokovnih konjeniških znanj med Kobilarno Lipica in policijo, ki bo realizirano v obliki serije izobraževanj in usposabljanj, ki se bodo vrstila skozi vse leto. Tako so se že dogovorili, da bodo v letu 2011 strokovnjaki Kobilarne Lipica izvedli teoretična in praktična izobraževanja konjenikov policistov v posameznih programskih sklopih, od dresurnega jahanja do psihologije konj, strokovnjaki konjeniške policije pa strokovno izpopolnjevanje konjenikov in kočijažev Kobilarne Lipica v znanjih in veščinah za obvladovanje nepričakovanih in stresnih situacij.

Na srečanju v Lipici so si predstavniki policijske konjenice ogledali in preizkusili tudi tri konje, ki jih bo Kobilarna Lipica za opravljanje operativnih nalog in izvajanje promocijskih in protokolarnih aktivnosti namenila Policiji. Skupno bo sicer Kobilarna Lipica slovenski policiji v letu 2011 zagotovila kar 9 lipicancev, pri čemer naj bi jih 7 namestili v Ljubljani, 2 pa v Mariboru. Prvih 5 konj bo policijska konjenica prevzela že konec tega meseca, preostale 4 pa v drugi polovici leta. V policijskih konjeniških vrstah sta sicer že vrsto let dva lipicanca, ki izvajata tudi večino preventivnih in promocijskih nalog, sporazum pa bo omogočil, da se prisotnost lipicancev v slovenski policiji v prihodnje še močno okrepi.

Kobilarna Lipica in slovenska policija pa sta se v okviru okrepljenega sodelovanja pogovarjali tudi o sodelovanju lipicancev policijske konjenice na dveh velikih promocijskih prireditvah, ki jih v letu 2011 pripravlja Kobilarna Lipica. Že 11. marca se bodo tako lipicanci iz policijskih vrst predstavili na največjem glasbeno-konjeniškem dogodku leta, nepozabnem gostovanju Lipice v Areni Stožice, konec septembra pa tudi v Lipici na tradicionalnih Dnevih Kobilarne Lipica, ki jih že vrsto leto vsakoletno pripravljajo v tem osrednjem slovenskem konjerejsko-konjeniškem in kulturno-zgodovinskem biseru.

 

Kobilarna Lipica

 

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Čiliada v Izoli

čili festival
četrtek, 19. september 2019

V soboto, 21. septembra, Izola postane mesto ljubiteljev pikantnih okusov. Takrat nas čaka festival čilija in pekoče kuhinje – Čiliada.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Novo zvočno interaktivno doživetje Maribora

maribor_vodenje.jpg
sreda, 18. september 2019

Lutkovno gledališče Maribor v sodelovanju s CONA zavodom za procesiranje sodobne umetnosti predstavlja večmedijski performans oz. zvočni sprehod, ki so ga poimenovali Potepini. Program je na voljo tudi v angleškem in nemškem jeziku in je odlična kulturna popestritev v mestu.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
torek, 17. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli kmalu odprta za obiskovalce

pot med krošnjami
ponedeljek, 16. september 2019

Pot med krošnjami Pohorje, ki se odpira 20. septembra, je prvi inovativen primer doživljajske ponudbe v Sloveniji, ki združuje pridobivanje novih izkušenj, izobraževanje, okoljsko osveščanje in zabavo za vse ciljne skupine in generacije. Projekt je eden izmed treh finalistov Snovalca 2019.

Praznik sira in vina v Bohinju

Vino
petek, 13. september 2019

Ker Bohinj slovi po siru in ker sir ljubi vino, bodo letos v Bohinju organizirali že 6. jubilejni Praznik sira in vina.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije