Novice

Nazaj na rubriko Novice

Kobilarna Lipica bo Policiji zagotovila 9 lipicancev

Datum: četrtek, 13. januar, 2011
V začetku januarja so v okviru sporazuma o sodelovanju, ki sta ga Kobilarna Lipica in Ministrstvo za notranje zadeve podpisali septembra lani, Lipico obiskali predstavniki uprave Policije in Postaje konjeniške policije Ljubljana. Sporazum, ki predvideva tudi sodelovanje na področju protokolarnih in promocijskih nalog, največ pozornosti namenja vzajemnemu sodelovanju pri strokovnemu izobraževanju, izpopolnjevanju in usposabljanju kadrov ter v okviru tega tudi pripravi strokovnih gradiv in pripomočkov s področja konjeništva in konjereje.

Namen srečanja je bil v prvi vrsti oblikovanje končnega letnega načrta sodelovanja, v okviru katerega bodo natančno opredelili terminski plan izmenjave strokovnih konjeniških znanj med Kobilarno Lipica in policijo, ki bo realizirano v obliki serije izobraževanj in usposabljanj, ki se bodo vrstila skozi vse leto. Tako so se že dogovorili, da bodo v letu 2011 strokovnjaki Kobilarne Lipica izvedli teoretična in praktična izobraževanja konjenikov policistov v posameznih programskih sklopih, od dresurnega jahanja do psihologije konj, strokovnjaki konjeniške policije pa strokovno izpopolnjevanje konjenikov in kočijažev Kobilarne Lipica v znanjih in veščinah za obvladovanje nepričakovanih in stresnih situacij.

Na srečanju v Lipici so si predstavniki policijske konjenice ogledali in preizkusili tudi tri konje, ki jih bo Kobilarna Lipica za opravljanje operativnih nalog in izvajanje promocijskih in protokolarnih aktivnosti namenila Policiji. Skupno bo sicer Kobilarna Lipica slovenski policiji v letu 2011 zagotovila kar 9 lipicancev, pri čemer naj bi jih 7 namestili v Ljubljani, 2 pa v Mariboru. Prvih 5 konj bo policijska konjenica prevzela že konec tega meseca, preostale 4 pa v drugi polovici leta. V policijskih konjeniških vrstah sta sicer že vrsto let dva lipicanca, ki izvajata tudi večino preventivnih in promocijskih nalog, sporazum pa bo omogočil, da se prisotnost lipicancev v slovenski policiji v prihodnje še močno okrepi.

Kobilarna Lipica in slovenska policija pa sta se v okviru okrepljenega sodelovanja pogovarjali tudi o sodelovanju lipicancev policijske konjenice na dveh velikih promocijskih prireditvah, ki jih v letu 2011 pripravlja Kobilarna Lipica. Že 11. marca se bodo tako lipicanci iz policijskih vrst predstavili na največjem glasbeno-konjeniškem dogodku leta, nepozabnem gostovanju Lipice v Areni Stožice, konec septembra pa tudi v Lipici na tradicionalnih Dnevih Kobilarne Lipica, ki jih že vrsto leto vsakoletno pripravljajo v tem osrednjem slovenskem konjerejsko-konjeniškem in kulturno-zgodovinskem biseru.

 

Kobilarna Lipica

 

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

festival_kulinarike1.jpg
ponedeljek, 24. februar 2020

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) je februarja letos objavil poziv FILM FOOD MENU za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«. Vabljeni k sodelovanju.

Posebno vrtinčenje v savnah Atlantisa

Wellness Atlantis
ponedeljek, 24. februar 2020

V nedeljo, 1. marca 2020 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trst.

Ljubljana išče nove turistične vodnike

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 24. februar 2020

Turizem Ljubljana od 17. marca do 24. aprila letos organizira tečaj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika. Po končanem tečaju opravite teoretični in praktični preizkus znanja.

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Čelada Atomic Savor GT: trojna zaščita za trojno samozavest

Savor GT
petek, 21. februar 2020

S čelado Savor GT je Atomic dosegel tisto, k čemur stremi vsak proizvajalec zaščitne opreme. S sistemom Atomic Live Fit, ki poskrbi za možnost 360 stopinjskega prilagajanja velikosti, boste zaradi popolnega ujemanja preprosto pozabili, da jo nosite.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 21. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Časnik Forbes znova izpostavil Ano Roš

ana_roš
četrtek, 20. februar 2020

V ugledni ameriški reviji Forbes so ponovno izpostavili odličnost Hiše Franko in Ane Roš ter jo opisali kot eno najboljših kuharskih mojstric na svetu, katere edinstvene jedi združujejo ljudi z vsega sveta. V članku je izpostavljena tudi lokalna pridelava sestavin, ki jih Roševa uporablja za pripravo gastronomskih mojstrovin.

Salomon smučarski testi - preizkusi zimske novosti

Salomon 2019 smuči
sreda, 19. februar 2020

Salomon je inovativna blagovna znamka, ki uvaja revolucionarne pristope k oblikovanju smuči in tudi letos je pripravljenih obilico novosti. Zavedajo se, da je težko slediti vsem novim trendom na trgu, še težje pa se je odločiti za primeren nakup, med poplavo najrazličnejših modelov ter proizvajalcev smuči.

Pustovanje na Viru pri Domžalah

Pustovanje Vir
sreda, 19. februar 2020

Tudi letos bo v Pustni deželi Vir veljalo pravilo, da kdor ni za pusta, naj se odseli vse do avgusta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije