Novice

Nazaj na rubriko Novice
Lipicanci

Kobilarna Lipica ponovno odprla svoja vrata

Datum: ponedeljek, 4. maj, 2020

S 1. majem je Kobilarna Lipica ponovno odprla svoja vrata, za obiskovalce bo odprta vsak dan med 10. in 18. uro. Več kot 300 lipicancev se že veseli vašega obiska. Obenem vam sporočajo, da so ogled kobilarne prilagodili tako, da bo prijeten in varen za vse - za vas, zaposlene in lipicance.

Zeleno posestvo Lipice z več kot 300 lipicanci od jutri dalje znova vabi k doživetjem v objemu neokrnjene narave. Z željo zagotoviti varnost za vse, ob obisku veljajo vsa navodila pristojnih institucij in nekateri posebni preventivni ukrepi, ki veljajo na območju kobilarne.

Ob ogledu kobilarne tako iz preventivnih razlogov ostajajo za obiskovalce zaprti otroško igrišče in nekateri zaprti prostori. Obiskovalce prosijo, naj ves čas obiska vzdržujejo medsebojno razdaljo najmanj dveh metrov, tako pred blagajno in sanitarijami kot tudi na sprehodu po parku in samem zgodovinskem jedru kobilarne.

Na številna mesta so postavili razkužilnike za roke in obvestila o vzdrževanju higiene rok ter kašlja. Obrazne maske so obvezne v notranjih prostorih, kot so na primer sanitarije in trgovina s spominki. Prav tako velja navodilo, da naj obiskovalci v Kobilarno Lipica prihajajo brez akutnih prehladnih bolezenskih znakov.

Obiskovalci naj obisk Kobilarne Lipica izkoristijo za prijeten sprehod po kobilarni, doživetje njene 440-letne dediščine in sprostitev ob pogledu na lipicance, pri tem pa se ne zadržujete v večjih skupinah na enem prostoru. Posestvo kobilarne z več kot 300 hektari travnikov, pašnikov, drevoredov in drugih zelenih površin nudi dovolj prostora za vse.

Vodniška služba vam bo na voljo za individualne ter družinske oglede kobilarne. Prosijo, da skrbno upoštevate vse pisna in druga navodila vodnikov. Tudi za vse dodatne informacije vam bo na voljo vodniška služba, zato svoja vprašanja usmerite izključno nanjo in ne na druge uslužbence kobilarne.

Ti bodo večkrat dnevno poskrbeli za razkuževanje prostorov in površin, kjer prihaja do stika z obiskovalci, omogočili pa so tudi vstop in izhod iz kobilarne brez dotikanja vrat.

Prosijo, da brez izjem upoštevate pravilo, da se konj ne dotika in ne hrani.

Gostinstvo in trgovina s spominki bosta poslovala skladno s sprotnim sproščanjem vladnih ukrepov.

 

Vse informacije o obisku Kobilarne Lipica so vam na voljo tudi na spletni strani www.lipica.org.

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Terme Snovik se odpirajo ta petek, 5. 6. 2020

snovik_kolaz.jpg
torek, 2. junij 2020

Ob sproščanju ukrepov preprečevanja širjenja okužb se Terme Snovik ponovno odpirajo v petek, 5. 6. 2020. Goste bo pričakalo osveženo, urejeno, prenovljeno termalno in apartmajsko naselje. Čas zaprtja je bil namreč dobro izkoriščen za nujna investicijsko-vzdrževalna dela (delna razširitev kuhinje, ureditev zunanjih in notranjih bazenov, zunanja ureditev območja in apartmajskih objektov), v zadnjih dneh pred odprtjem se ureja ventilacija in dezinfekcija celotnega sistema.

Krmilo portoroške Turistice prevzela dr. Marijana Sikošek

Turistica
torek, 2. junij 2020

Fakulteta za turistične študije - Turistica, Univerze na Primorskem, ima od prvega junija dalje novo dekanjo, doc. dr. Marijano Sikošek. Dekanske časti in dolžnosti bo zaradi aktualnih razmer, povezanih z epidemijo, od dosedanjega dekana, izr. prof. dr. Janeza Mekinca, prevzela v ožjem krogu vodstva univerze.

Ponovno odprtje Postojnske jame in Predjamskega gradu

postojnska.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

S 1. junijem se za obiskovalce ponovno odpira Predjamski grad, s 3. junijem Postojnska jama, v Parku Postojnska jama pa bodo v naslednjem tednu predstavili tudi zadnje investicije v prenovitev Promenade slavnih in B dela kultnega Hotela Jama.

Rezervirajte si svojo mizo

Kulinarika.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

Danes bodo najboljše slovenske gostilne in restavracije začele sprejemati rezervacije za spomladanski Teden restavracij 2020, ki bo potekal med 12. in 21. junijem.

Že 200.000 sledilcev na družbenem omrežju Instagram @feelslovenia

feel_309835.jpg
petek, 29. maj 2020

Instagram profil @feelslovenia, ki je bil kreiran v letu 2012je v maju 2020 presegel zavidljivo mejo: sledi nam že več kot 200.000 uporabnikov. 

Pričetek obratovanja poletne sezone v Kranjski Gori

Kranjska Gora poleti
petek, 29. maj 2020

Danes v Kranjski Gori odpirajo poletno sezono, naslednji petek pa bo z obratovanjem pričel tudi bike park.

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Teden restavracij bo v juniju

kulinarika.jpeg
torek, 26. maj 2020

Pomladni teden restavracij se je zaradi pandemije z marca prestavil na junij. Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija (STO) k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije