Novice

Nazaj na rubriko Novice
letalski_potniki.jpg

Letališče Ljubljana potnikom ponuja izravnavo ogljičnega odtisa

Datum: torek, 20. julij, 2021

Potnikom ljubljanskega letališča, ki ga upravlja Fraport Slovenija, je po novem na voljo program, s katerim lahko prostovoljno izravnavajo svoj ogljični odtis. Partnerstvo med Fraport Slovenija in CarbonClick je edinstveno in v svetovnem merilu med prvimi rešitvami takšne vrste. Možnost izravnave ogljičnega odtisa je na voljo vsem potnikom, ne glede na to, katero letalsko družbo uporabljajo.

 

Ker se letalski potniki zavedajo ogljičnega odtisa, ki ga povzročajo potovanja z letali, imajo letališča odlično priložnost, da prevzamejo vodilno vlogo in ponudijo pomembne podnebne rešitve. Vsi letalski prevozniki namreč svojim potnikom ne omogočajo rešitev za zmanjševanje emisij ogljika, pa tudi kakovost tistih, ki to možnost ponujajo, ni primerljiva.

CarbonClick uporablja certificirana nadomestila za zmanjševanje vpliva letalske dejavnosti na podnebje s pomočjo etičnih, preglednih in popolnoma sledljivih Gold standard projektov pogozdovanja in obnovljive energije. To vsem potnikom, ki se odločijo za izravnavo ogljičnih emisij, ki jih povzročijo z letalskimi potovanji, omogoča natančen vpogled v to, kje in kako se vlagajo njihova nadomestila.

»Svojim potnikom dajemo možnost za zmanjševanje negativnih vplivov na okolje. To je skladno z našim trajnostnim delovanjem in zavezo, da bomo delovali na način, ki ne ogroža naravnega in družbenega okolja, in da bomo s pomočjo različnih aktivnosti v okolju, v katerem delujemo, sobivali, mu vračali in ga bogatili,« je dejal Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija. Osredotočili so se na to, da je program enostaven za uporabo, skupaj s CarbonClick pa so ustvarili rešitev, ki potnikom omogoča preprosto skeniranje QR kode, prikazane na različnih mestih po vsem letališču. Tako lahko hitro izračunajo odtis svojega leta in ga s plačilom za izbrane projekte nadomestijo. Glede na trenutni obseg prometa na ljubljanskem letališču lahko program izravna 5 milijonov kg CO2 in 80 milijonov kilometrov letenja na leto.

Dave Rouse, predsednik uprave CarbonClick je ob lansiranju produkta povedal: »Z lažjim in preglednejšim pobotom lahko potnikom omogočimo takojšnje ukrepanje glede njihovega ogljičnega odtisa. Spodbujanje potnikov, da letijo na način, ki omejuje njihov vpliv na okolje, je pomemben del okrevanja letalske industrije in pomeni, da lahko pobudo prevzamemo že preden nam bodo na voljo čistejše tehnologije.«

O CarbonClick
CarbonClick podjetjem in njihovim strankam omogoča, da se s preprostim klikom spoprimejo s podnebnimi spremembami in pomagajo več kot 600 podjetjem v 35 državah in več kot 66.000 posameznikom, ki izvajajo podnebne ukrepe. CarbonClick za potrebe izravnave ogljika uporablja portfelj certificiranih visokokakovostnih in mednarodnih projektov. Več informacij najdete na spletnem mestu www.carbonclick.com

Vir in več informacij: Fraport Slovenija 

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Naj kopališča 2021 so Aqualuna, Bioterme Mala nedelja, Terme Paradiso, Letno kopališče Ajdovščina, Velenjska plaža in Vodno mesto Atlantis

logo_naj_kopalisce
sreda, 13. oktober 2021

Že 31. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost za kopalce. V RTV centru Maribor so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Bioterme Mala nedelja in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Ajdovščina in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2021« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Nova direktorica KUS je Tadeja Pivc Coudyser

nov-kongresni-center-_1.png
sreda, 1. september 2021

S tem tednom ima Kongresni urad Slovenije novo direktorico, Tadejo Pivc Coudyser.

Razmerje med tujimi in domačimi gosti se je v juliju skoraj izenačilo

Na morje z vlakom
ponedeljek, 30. avgust 2021

V mesecu juliju je bilo v turističnih nastanitvenih obratih v primerjavi z julijem 2020 zabeleženih 17,5 % več turističnih prihodov in 9,7 % več turističnih prenočitev. V prvih sedmih mesecih leta je bilo evidentiranih 14,8 % manj turističnih prihodov in 13,5 % manj turističnih prenočitev kot v istem obdobju lani.

Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice z novim skupnim turističnim produktom

Radovljica
četrtek, 26. avgust 2021

Destinacije Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice so se tudi letos povezale v skupnem produktu Obišči in razišči.

»Prihodnost evropskega turizma« 2. septembra na Strateškem forumu Bled

bled.jpg
torek, 24. avgust 2021

Letošnji Strateški forum Bled, ki bo pod naslovom »Prihodnost Evrope« potekal 1. in 2. septembra, bo posvečen iskanju odgovorov na grožnje in izzive aktualnega časa in prihodnosti, osredotočeno na vlogo Evropske unije. Vabimo vas, da si že danes v koledarju označite 2. september, ko bo v okviru vodilne mednarodne konference v srednji in jugovzhodni Evropi, ponovno v živo, potekal sedmi turistični panel z naslovom »Prihodnost evropskega turizma«.

Letalska družba Air France bo letošnje poletje povezovala skoraj 200 destinacij

letalo.jpg
četrtek, 19. avgust 2021

V poletni sezoni bo Air France povezal skoraj 200 destinacij po svetu, od tega več kot 110 destinacij v Franciji, Evropi in Severni Afriki. 

Zabavne igre za dolge vožnje z otroki

otroci.jpg
torek, 17. avgust 2021

Daljše vožnje z otroki lahko popestrite z domiselnimi igricami in tako čas v avtomobilu izkoristite za kakovostno družinsko druženje. Spodaj nekaj predlogov.

XIV. Rimske igre na Ptuju

rimske igre ptuj
četrtek, 12. avgust 2021

19. 08. 2021 - 22. 08. 2021

Poletni lutkovni pristan v Mariboru

Lutke
torek, 10. avgust 2021

Lutkovne predstave popestrijo poletno dogajanje v mestu

Drugi teden avgustovskega dogajanja v znamenju Praznika terana in pršuta

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
ponedeljek, 9. avgust 2021

Drugi teden avgustovskega dogajanja na Krasu, povezanega s Praznikom terana in pršuta, prinaša prireditvi, posvečeni pršutarjem (v soboto) in vinarjem (v nedeljo). Nadaljevalo se bo tudi prepletanje kulture in glasbe, vina in degustacijskih doživetij KrasPass Gourmet, ki je v štirih poletnih večerih minulega tedna obiskovalce že vabilo na kraške domačije. V nedeljo so se v Pliskovici srečale in predstavile kraljice terana.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije