Novice

Nazaj na rubriko Novice
letalo.jpg

Letalska družba Air France bo letošnje poletje povezovala skoraj 200 destinacij

Datum: četrtek, 19. avgust, 2021

V poletni sezoni bo Air France povezal skoraj 200 destinacij po svetu, od tega več kot 110 destinacij v Franciji, Evropi in Severni Afriki. 

 

Poleg rednih letalskih linij na kratkih in srednjih razdaljah bo Air France v svoj poletni urnik dodal še 81 sezonskih linij, vključno s 23 novimi linijami. Več kot 40 teh poletnih linij bo opravljenih znotraj Francije. Iz Pariza in ostalih francoskih regij bo z Air France mogoče leteti tudi v vse najbolj priljubljene počitniške destinacije po Evropi, kot so Grčija, Portugalska, Španija in Italija. 

S sproščanjem potovalnih omejitev bo Air France povečal svoje kapacitete tudi na čezoceanskih poletih na francoska čezmorska območja. Iz Pariza bo tako mogoče do trikrat na dan poleteti na Guadeloupe, Martinique in Saint-Denis de la Réunion. V poletni letalski floti Air France bo vse skupaj 181 letal.

Podroben poletni urnik je na voljo na Air France spletni strani. Predviden razpored letov se lahko še spremeni, saj je odvisen od trenutno veljavnih predpisov. Air France potnikom svetuje, naj vse morebitne omejitve in pogoje glede Covid testov prav tako preverijo na njihovi spletni strani, in sicer še pred odhodom na potovanje.

Z Air France Protect si lahko popolnoma brez skrbi rezervirate svoje poletne počitnice 

Air France svojim potnikom omogoča brezplačno spremembo letalskih vozovnic, kupljenih za potovanje do 31. decembra 2021. Potniki lahko svoje vozovnice brez dodatnih stroškov ali dokazil zamenjajo za drug izbrani datum in destinacijo ali pa zahtevajo vavčer. Veljavnost vavčerja je 1 leto, povračilo stroškov zanj pa lahko potniki zahtevajo kadarkoli. Če je let odpovedan, pa lahko potniki izbirajo med popolnim povračilom denarja, vavčerjem ali zamenjavo leta.

Nagrada Diamond Award za najvišje higienske in zdravstvene standarde

V letalski družbi Air France postavljajo zdravje in dobro počutje svojih potnikov ter zaposlenih na prvo mesto, zato v vsaki fazi potovanja zagotavljajo najvišje higienske in zdravstvene standarde. Ves čas potovanja je tako obvezno nositi kirurško masko, njihova letala pa so opremljena z izredno kakovostnim prezračevalnim sistemom, ki omogoča, da je zrak v letalu vsake 3 minute popolnoma osvežen. Pri Air France obenem skrbijo tudi za temeljito čiščenje in poostreno dezinfikacijo vseh površin, ki se jih potniki najpogosteje dotikajo. Za dovršene higienske standarde in nadstandardne varnostne ukrepe so si prislužili tudi nagrado Diamond Award, ki jim jo je podelilo združenje APEX (Airline Passenger Experience Association), ki že 42 let bdi nad zadovoljstvom potnikov in njihovimi potovalnimi izkušnjami. Letalske družbe želijo na tak način spodbuditi k aktivni vlogi pri zagotavljanju varnih potovanj in k uskladitvi potovalnih standardov. 


Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Naj kopališča 2021 so Aqualuna, Bioterme Mala nedelja, Terme Paradiso, Letno kopališče Ajdovščina, Velenjska plaža in Vodno mesto Atlantis

logo_naj_kopalisce
sreda, 13. oktober 2021

Že 31. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost za kopalce. V RTV centru Maribor so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Bioterme Mala nedelja in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Ajdovščina in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2021« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Nova direktorica KUS je Tadeja Pivc Coudyser

nov-kongresni-center-_1.png
sreda, 1. september 2021

S tem tednom ima Kongresni urad Slovenije novo direktorico, Tadejo Pivc Coudyser.

Razmerje med tujimi in domačimi gosti se je v juliju skoraj izenačilo

Na morje z vlakom
ponedeljek, 30. avgust 2021

V mesecu juliju je bilo v turističnih nastanitvenih obratih v primerjavi z julijem 2020 zabeleženih 17,5 % več turističnih prihodov in 9,7 % več turističnih prenočitev. V prvih sedmih mesecih leta je bilo evidentiranih 14,8 % manj turističnih prihodov in 13,5 % manj turističnih prenočitev kot v istem obdobju lani.

Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice z novim skupnim turističnim produktom

Radovljica
četrtek, 26. avgust 2021

Destinacije Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice so se tudi letos povezale v skupnem produktu Obišči in razišči.

»Prihodnost evropskega turizma« 2. septembra na Strateškem forumu Bled

bled.jpg
torek, 24. avgust 2021

Letošnji Strateški forum Bled, ki bo pod naslovom »Prihodnost Evrope« potekal 1. in 2. septembra, bo posvečen iskanju odgovorov na grožnje in izzive aktualnega časa in prihodnosti, osredotočeno na vlogo Evropske unije. Vabimo vas, da si že danes v koledarju označite 2. september, ko bo v okviru vodilne mednarodne konference v srednji in jugovzhodni Evropi, ponovno v živo, potekal sedmi turistični panel z naslovom »Prihodnost evropskega turizma«.

Letalska družba Air France bo letošnje poletje povezovala skoraj 200 destinacij

letalo.jpg
četrtek, 19. avgust 2021

V poletni sezoni bo Air France povezal skoraj 200 destinacij po svetu, od tega več kot 110 destinacij v Franciji, Evropi in Severni Afriki. 

Zabavne igre za dolge vožnje z otroki

otroci.jpg
torek, 17. avgust 2021

Daljše vožnje z otroki lahko popestrite z domiselnimi igricami in tako čas v avtomobilu izkoristite za kakovostno družinsko druženje. Spodaj nekaj predlogov.

XIV. Rimske igre na Ptuju

rimske igre ptuj
četrtek, 12. avgust 2021

19. 08. 2021 - 22. 08. 2021

Poletni lutkovni pristan v Mariboru

Lutke
torek, 10. avgust 2021

Lutkovne predstave popestrijo poletno dogajanje v mestu

Drugi teden avgustovskega dogajanja v znamenju Praznika terana in pršuta

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
ponedeljek, 9. avgust 2021

Drugi teden avgustovskega dogajanja na Krasu, povezanega s Praznikom terana in pršuta, prinaša prireditvi, posvečeni pršutarjem (v soboto) in vinarjem (v nedeljo). Nadaljevalo se bo tudi prepletanje kulture in glasbe, vina in degustacijskih doživetij KrasPass Gourmet, ki je v štirih poletnih večerih minulega tedna obiskovalce že vabilo na kraške domačije. V nedeljo so se v Pliskovici srečale in predstavile kraljice terana.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije