Novice

Nazaj na rubriko Novice
tobogan.jpg

Letno kopališče Celje - priljubljeno družinsko kopališče

Datum: ponedeljek, 19. julij, 2010

Ekipa »Dobro jutro, Slovenija« se je prejšnji teden odločila preveriti kako se v tej pasji vročini hladijo v knežjem mestu. Odpravila se je na Letno kopališče Celje, kjer se Celjani namakajo že preko petdeset let. V zadnjih nekaj letih so kopališče temeljito obnovili in dodali številna igrala za otroke, zato je kopališče izredno priljubljeno predvsem pri družinah.

Ponudba za vse okuse

Kot je ekipi povedala Tatjana Hren, vodja investicij in razvoja na ZPO Celje je Letno kopališče leta 1957 zasnoval inženir Bloudek, nato pa so vsi upravljavci dopolnjevali njegovo podobo, tako da je danes to kompleks, ki zajema 1700 kvadratnih metrov vodnih površin: olimpijski bazen, bazen za neplavalce in otroški bazen, vodno drčo in tobogan. »V bližnji senčki je lepo urejeno tudi otroško igrišče, za žejne in lačne poskrbimo v treh gostinskih lokalih, za športne navdušence pa sta na voljo igrišči za odbojko na mivki in košarko,« je še dodala Hrenova.

Gostinska ponudba na kopališču je pestra, postrežba pa prijazna. Jure Cvetko, ki na celjskem kopališču skrbi za gostinsko ponudbo, v času vročinskega vala priporoča predvsem pitje vode, saj s tem največ naredimo za svoje zdravje. Občasno pa se priležejo tudi cocktaili, ki jih zmešajo v Tropic baru ali Hawaii baru.

Čistoča je na prvem mestu

V teh vročih dneh je na kopališču veliko kopalcev, kljub temu pa je bazenska voda dobre kakovosti in prijetne temperature. »Vsakodnevno se trudimo za čistočo in urejenost kopališča. To opazijo tudi obiskovalci, ki so s ponudbo zelo zadovoljni. To se kaže tudi v akciji Naj kopališče, saj se v zadnjih letih naše kopališče uvršča med tri najboljša bazenska v Sloveniji. Letos seveda ciljamo na sam vrh,« je ekipi z nasmehom zaupal Aleš Jašarovič, vodja kopališča, ter dodal, da je kopališče odprto vsak dan od devete do devetnajste ure, za vikend pa je obratovalni čas še uro daljši. Cene vstopnic so zelo ugodne, saj se lahko tričlanska družina namaka že za deset evrov.


Plavanje za vse

Na kopališču izvajajo tudi različne plavalne tečaje. Matej Čretnik, iz plavalnega kluba Neptun je ekipi povedal, da je plavalna pismenost na celjskem je iz leta v leto boljša, saj se v številnih osnovnih šolah odločajo za tečaje plavanja. »Poleg tega pa je vedno več tudi odraslih, ki se odločijo za šolo plavanja, tako da mislim, da smo na dobri poti da izkoreninimo neplavalce na celjskem,« je še dodal.

Več informacij na www.zpo.si !


 

Pripravila:
Darja Legat


Kako do Letnega kopališča Celje? Zemljevid     

Oglejte si tudi TV reportažo!

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli navdušuje obiskovalce od blizu in daleč

pot med krošnjami
torek, 25. februar 2020

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je svoja vrata za obiskovalce odprla 20. septembra lani. Vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi tako iz Slovenije kot tudi izven njenih meja. Od 20. septembra do konca leta 2019 se je po tej poti sprehodilo več kot 60.000 obiskovalcev.

8. Ruthin Tek 2020

tek11.jpg
torek, 25. februar 2020

Zadnji vikend v februarju, od 28.  2 do 1.3.2020 Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka 8. leto zapored , v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj delež. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko.

Poteguj se za nove smuči Salomon!

Salomon
torek, 25. februar 2020

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za nove smuči Salomon! Te bomo podelili v sredini marca, še prej pa bomo med sodelujoče razdelili 6 Salomonovih kap!

Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

festival_kulinarike1.jpg
ponedeljek, 24. februar 2020

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) je februarja letos objavil poziv FILM FOOD MENU za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«. Vabljeni k sodelovanju.

Posebno vrtinčenje v savnah Atlantisa

Wellness Atlantis
ponedeljek, 24. februar 2020

V nedeljo, 1. marca 2020 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trst.

Ljubljana išče nove turistične vodnike

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 24. februar 2020

Turizem Ljubljana od 17. marca do 24. aprila letos organizira tečaj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika. Po končanem tečaju opravite teoretični in praktični preizkus znanja.

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Čelada Atomic Savor GT: trojna zaščita za trojno samozavest

Savor GT
petek, 21. februar 2020

S čelado Savor GT je Atomic dosegel tisto, k čemur stremi vsak proizvajalec zaščitne opreme. S sistemom Atomic Live Fit, ki poskrbi za možnost 360 stopinjskega prilagajanja velikosti, boste zaradi popolnega ujemanja preprosto pozabili, da jo nosite.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 21. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije