Novice

Nazaj na rubriko Novice
forum.jpg

Na 13. slovenskem turističnem forumu o konkurenčnem in trajnostnem turizmu

Datum: ponedeljek, 6. december, 2010

Na 13. slovenskem turističnem forumu v Kulturno kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah bodo z uglednimi predavatelji iz Slovenje in tujine iskali odgovore na vprašanja o konkurenčnosti in trajnostnem razvoju slovenskega turizma.

 Z uglednimi predavatelji iz Slovenje in tujine; direktorjem podjetja Oxford Intelligence in strokovnjakom za področje tujih neposrednih investicij Paulom Wrightom, članico Mednarodnega foruma za spremljanje podnebnih sprememb, dr. Lučko Kajfež Bogataj, strokovnjakom za tržno komuniciranje, upravljanje tržnih znamk in segmentacijo, dr. Mirom Klinetom, profesorjem na Dunajski fakulteti za področje marketinga v turizmu dr. Helmutom Zollesom ter drugimi, bomo skušali odgovoriti na vprašanja o glavnih ovirah na poti do bolj zelenega in konkurenčnega turizma ter o pomenu segmentacije in tržne znamke pri doseganju konkurenčne prednosti destinacij.

V okviru panela ZELENI TURIZEM: Zakaj in kako uvajati trajnostne poslovne modele v praksi bo vodja institucionalnih in korporativnih odnosov ter koordinatorka projekta Hotel Energy Solutions pri UNWTO Zoritsa Urosevic predstavila pobudo UNWTO za povečanje energetske učinkovitosti hotelov.

V okviru Foruma bo potekala tudi okrogla miza, in sicer 9. 12. 2010 med 16.30 in 18.00 uro, povezovala jo bo dekanja Turistice – Fakultete za turistične študije Portorož, dr. Aleksandra Brezovec. Z ministrico Darjo Radić, generalnim direktorjem Direktorata za gospodarsko diplomacijo in razvojno sodelovanje na Ministrstvu za zunanje zadeve Vladimirjem Gasparičem ter predstavniki gospodarstva bomo razpravljali o izzivih za razvoj konkurenčnega in trajnostnega turizma v Sloveniji.

Celoten program foruma je objavljen na: www.slovenia.info/forum 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Nov promocijski katalog Ptuja

kurent_ptuj.JPG
četrtek, 4. marec 2021

Z namenom celovite predstavitve turistične destinacije je Zavod za turizem Ptuj izdal nov turistično promocijski katalog Ptuja.

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka po Sloveniji v 5ih etapah vabi k odkrivanju Slovenije

Kolesar
četrtek, 25. februar 2021

Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus ter Slovensko turistično organizacijo pripravlja prvo virtualno kolesarsko dirko Po Sloveniji, namenjeno rekreativnim kolesarjem, katerim bodo družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji. I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na kolesarski platformi Rouvy, katere izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka.

UNILAD Slovenijo uvršča med 5 destinacij, ki jih je vredno obiskati v 2021

bled_otok.jpg
sreda, 24. februar 2021

UNILAD, ena vodilnih spletnih platform, je objavila serijo videov o petih svetovnih destinacijah, ki jih je vredno obiskati v 2021. Med njimi se Slovenija uvršča na drugo mesto.

Sejem Alpe-Adria letos junija

Alpe-Adria (14).jpg
sreda, 24. februar 2021

32. sejem Alpe-Adria – sejem za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning bo izveden na Gospodarskem razstavišču v terminu od 3. do 6. junija 2021. 

Teta Frida in Chocolate village zvezdi oddaje na angleški televiziji

teta frida
torek, 23. februar 2021

Na priljubljenem televizijskem kanalu Channel 5 se je odvila nova oddaja serije Čudoviti svet čokolade, ki se je tokrat v celoti dogajala v manufakturi Tete Fride in glampingu Chocolate village by the river.

Penina Capris rose iz kleti Vinakoper najboljša penina Hong Konga

Šampanjec
torek, 23. februar 2021

Na prestižnem mednarodnem ocenjevanju vin Wine Luxe International Awards Hong Kong je penina Capris rose iz vinske kleti Vinakoper navdušila ocenjevalce in osvojila najvišje priznanje ocenjevanja, platinasto medaljo. Zmaga je še toliko bolj bleščeča, saj je Capris rose pridelan iz sorte refošk, zato je zmaga tudi potrditev izjemnosti naše avtohtone istrske sorte. Kitajski trg se je s tem znova potrdil za strateškega, lep odziv omenjenega uspeha pa se že kaže v novih naročilih. 

Ski bus Bohinj

ski bus
ponedeljek, 22. februar 2021

Brezplačen z Zimsko BASIC in PREMIUM kartico Julijske Alpe: Bohinj. Brezplačno tudi za občane Bohinja.

Otvoritvena ponudba v Atlantisu!

Wellness Atlantis
ponedeljek, 22. februar 2021

Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov, so v Atlantisu ob ponovnem odprtju pripravili posebno, vročo ponudbo:
Vse 50-minutne masaže po promocijski ceni 36,00 EUR!

WiFree Ljubljana

ljubljana_kolesarja.jpeg
petek, 19. februar 2021

Brezžično internetno omrežje WiFree Ljubljana vam omogoča 60 minut brezplačnega dostopa do interneta na dan v ožjem središču mesta. S Turistično kartico Ljubljane lahko prek omrežja WiFree Ljubljana dostopate do interneta za 24 ur.

Salomon S/PRO HV – skrajno udoben smučarski čevelj za celodnevne užitke na snegu

Salomon spro
četrtek, 18. februar 2021

Smučarski čevelj S/PRO HV prinaša vrhunske lastnosti Salomonovega legendarnega čevlja S/PRO tudi smučarjem s širšimi stopali. Ustvarjen je za smučarje, ki iščejo udobje in vrhunsko prileganje stopalu, z jasnim ciljem – uživanjem med celodnevnimi spusti po belih strminah.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije