Novice

Nazaj na rubriko Novice
Golte

Na Golteh odpirajo novo apartmajsko naselje

Datum: torek, 17. december, 2019

Golte letos praznujejo 50 let odkar je prva nihalka pripeljala smučarje na edino veliko savinjsko smučišče. Ta pomembni jubilej so obeležili z zaključeno investicijo v apartmajske hiše. 4 milijone evrov vredna investicija v 32 apartmajev na smučišču je hkrati tudi največja investicija v zimski turizem v Sloveniji v tej sezoni. Svojo kulinarično ponudbo so obogatili še z Ajdnikom, čajem iz zelišč iz Golt in craft pivom Goutar.

4 milijone evrov vredna naložba se je začela že leta 2010, vendar je podjetju zaradi denarnih težav prej ni uspelo končati. Letos zaključena investicija v 32 novih apartmajev na smučišču pomeni več kot podvojitev nastanitvenih kapacitet na Golteh. Apartmaji so velikosti od 44 m2 do 210 m2 in so namenjeni za bivanje od 4 do 12 oseb. Tako bo lahko na Golteh bivalo dodatnih 208 oseb, kar bo pomembno povečalo obisk Golt.

Apartmaji se nahajajo na smučišču in tik ob hotelu in tako lahko gostje koristijo vse hotelske storitve. Smučišče Golte ima 12 km prog, najdaljšo nihalko v Sloveniji, 3 sedežnice, 2 vlečnici in otroški trak. Smučišče je primerno tako za družine kot za zahtevnejše smučarje. Smučišče je opremljeno s sistemov tehničinega zasneževanja in tako v povprečju obratuje 120 dni. V zimi 2018/19 je bilo, kot mnogokrat prej, ponovno s strani smučarjev izbrano za najboljše srednje veliko smučišče.

Smučišče načrtuje nove investicije v 2 sedežnici in sistem zasneževanja. Novost je skupna sezonska vozovnica s Celjsko kočo in možnost 5 kratenega koriščenja sezonske vozovnice na Cerknem in Kopah. Kot se za pravo savinjsko smučišče spodobi, na Golteh ne manjka bogate kulinarične ponudbe na kočah in v hotelu. Najbolj tipičen je gotovo savinjski želodec, narejen pri kmetih na planoti.

Novost letošnje sezone je ajdnik, ki je tipična savinjska potica iz ajdove moke, orehov in meda. Nič pa ni bolj tipičnega savinjskega kot njihovo pivo. Slovenija proizvede največ hmelja na prebivalca na svetu in je 6 največji proizvajalec hmelja na svetu. Ves se proizvede v Savinjski dolini. Samo na Golteh lahko poskusite Goutarja – 100 % Savinjčana iz savinjskega hmelja, savinjske vode, zvarjenega v Savinjski pivovarni, ki ga popijete s pogledom na Savinjske Alpe ali Savinjsko dolino. Golte je kraška planota, ki je svoje ime dobilo po kraškem pojavu goltanja vode. Iz goltanja izhaja tudi ime za lastno pivo.

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Video o Ani Roš med nominiranci za Travel Video Awards

ana_roš
petek, 10. april 2020

Video o kuharski mojstrici Ani Roš je Travel Video Alliance uvrstil med nominirance za prejemnike nagrade v kategoriji za najboljši kulinarični video.

Z enim klikom si prisluži paket funkcionalnih čajev 1001 CVET

3838700292596 1001CVET_funkcionalni_cajevi_Odpornost_40g front.png
petek, 10. april 2020

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za praktične nagrade. Konec aprila bomo 10 srečnim izžrebancem podelili paket vseh štirih okusov funkcionalnih čajev 1001 CVET.

Didaktične poti Krajinskega parka Debeli rtiča

debeli rtič
četrtek, 9. april 2020

Občina Ankaran je z namenom, da bi obiskovalce ozaveščala o pomenu naravne dediščine, postavila več informativnih tabel o zavarovanem območju. Na tablah so začrtane učne poti in predstavljene številne zanimivosti Krajinskega parka Debeli rtič.

9 polfinalistov za nagrado Snovalec 2020

Snovalec
torek, 7. april 2020

Za naziv Snovalec 2020 Slovenske turistične organizacije se je letos potegovalo 44 prijavljenih idej. Strokovna komisija je izbrala 9 polfinalistov, ki so svoje ideje 1. in 3. aprila podrobneje predstavili na spletnih zagovorih.

Odpoved Slovenske turistične borze 2020

siw_kg.jpg
ponedeljek, 6. april 2020

Glede na trenutno situacijo v svetu in v Evropi je izvedba letošnje Slovenske turistične borze – SIW 2020, ki je bila načrtovana v terminu od 14. do 16. maj 2020, odpovedana.

Nov promocijski film Za zeleno Velenje

velenje
četrtek, 2. april 2020

Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo in deluje po trajnostnih načelih. Z novim promocijskim filmom Za zeleno Velenje želijo občanke in občane ter obiskovalce mesta spodbuditi k okolju in naravi prijaznemu obnašanju.

V ZOO Ljubljana so na svet pokukali prvi letošnji mladiči

črna čopičarka
sreda, 1. april 2020

Ob koncu precej tople zime se je v živalskem vrtu povečalo število družinskih članov pri črnih čopičarkah, divjih svinjah in dvogrbih kamelah.

Poskrbimo za uravnoteženo življenje s čajem 1001 cvet RAVNOVESJE

1001_ravnovesje
torek, 31. marec 2020

Dandanes smo vsi izpostavljeni stresu, ki pa se ga da uspešno premagovati z uravnoteženim življenjem. Vzemite si vsak dan trenutek za sebe, potopite se v svet brezskrbnosti ali pa preprosto izrazite hvaležnost.

UNWTO poziva inovatorje in podjetnike naj pospešijo obnovo turizma

zemlja.jpg
torek, 31. marec 2020

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

Oddaja večnacionalne nominacije nesnovne dediščine "Tradicije rej lipicancev" za vpis na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva

Lipicanci
ponedeljek, 30. marec 2020

Slovenija je danes v imenu osmih sodelujočih držav sekretariatu UNESCO v Parizu oddala večnacionalno nominacijo nesnovne dediščine "Tradicije rej lipicancev" za vpis na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Nominacijo je v imenu Slovenije podpisala Nj. Eks. veleposlanica v Parizu in stalna predstavnica Slovenije pri UNESCO Metka Ipavic, stalno predstavništvo Slovenije pri UNESCO pa je tudi koordiniralo uradne podpise nominacije s strani sodelujočih držav.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije