Novice

Nazaj na rubriko Novice
Aqualuna-Terme-Olimia-Podcetrtek-Slovenia.jpg

Naj kopališče: Aqualuna – kopališče za vse generacije

Datum: ponedeljek, 13. julij, 2020

Medtem ko so se v soboto kolone vozil vile proti morju, se jim je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« izognila tako, da so ubrali drugačno pot. Zapeljali so se proti vzhodu države in pristali v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko vedoželjnih, avanturističnih in kulinaričnih turistov, ki radi pogledajo tudi čez rob bazena in si privoščijo nadvse zanimive počitnice. Letos bodo te sicer malo drugačne, kot smo jih vajeni, a v Aqualuni zatrjujejo, da ne bodo zato nič manj zabavne.

Ko šola vrata zapre, jih Aqualuna odpre

Kot je ekipi zaupala Petra Debelak, vodja animacije je v Aqualuni tudi te dni živahno in veselo kot nekoč. Seveda pa se tudi pri njih ne morejo izogniti posebnim varnostnim zahtevam. Število kopalcev omejeno, zato tistim, ki jih planirajo obiskati priporoča, da, zlasti ob vikendih, pred obiskom preverijo kakšna je zasedenost termalnega parka. Znotraj parka bo seveda potrebno upoštevati vsa varnostna navodila, razkuževanje, razdalje med kopalci in podobno. So pa vsi tobogani in ležalniki pripravljeni za goste, čaka vas tudi valovalni bazen z najvišjimi valovi v Sloveniji, vznemirljive vodne drče, številne  steze za spuste, za najbolj drzne pa seveda znameniti tobogan King Kobra, najbolj divji tobogan v Sloveniji.

Zabava, sprostitev in rekreacija zagotovljena

aqualuna_2500.jpgKot je še povedala Debelakova, bo letos nekoliko sprememb pri animaciji in prireditvah na bazenu. Tu bodo bolj pozorni na razdalje med kopalci, kljub temu pa v juliju in avgustu pripravljajo vodno aerobiko, tek po vodni blazini, tekmovanje v hitrostnem drčanju, odbojko na mivki,…

Termalni park za vse generacije

Aqualuna je res termalni park za vse generacije. Namreč za vrati parka vas čakajo številne priložnosti družinsko zabavo, druženje in sprostitev. Npr. če se želite sprostiti, si lahko izberete relax bazen – sprostitveni bazen s hidrozračnimi masažami in vodnim slapom. Za najmlajše imamo številne otroške bazene z otroškimi drčami, tobogani, trdnjava za otroke, prekucna vedra, vodne pištole, plezalne mreže, vodni izbruhi in še marsikaj. Posebnost Aqualune pa je Aqua safari, kjer si lahko ogledati živali v naravni velikosti. Skratka, veliko zabave za vse starostne skupine.

Zanimiva tudi okolica

V neposredni bližini parka se nahaja petzvezdični Kamp Natura, kjer so lani uredili 29 novih parcel z elektriko in TV signalom. Na voljo sta tudi dva prostora za žar in posedanje in prijetno večerno kramljanje. Poleg kampa je tudi glamping Olimia Adria Vilage, ki ponuja bivanje v luksuznih šotorih.

Več informacij o ponudbi, najdete na njihovi spletni strani.

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

STO pričela s pošiljanjem posebnega gastronomskega novičnika

kulinarika-2.jpg
petek, 7. avgust 2020

Pretekli teden je bil naročnikom poslan prvi tematski novičnik, poln okusnih vsebin. Z novičnikom, ki je bil poslan v slovenskem in angleškem jeziku, STO segmentirano nagovarja ciljne skupine, katerih primarni motiv za obisk destinacije je gastronomija.

Poletni lutkovni pristan

Lutke
petek, 7. avgust 2020

Festival z zanimivim programom, ki ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke in odrasle.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

sonce.jpg
petek, 7. avgust 2020

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Nagradna igra Na lepše - Povej mi skrivnost

Soča
četrtek, 6. avgust 2020

V turistični oddaji Na lepše ter na njihovih spletnih omrežjih Instagram in Facebook se je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo pričela nagradna igra v kateri se lahko potegujete za privlačne nagrade.

Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov

naj_kmetija.jpg
četrtek, 6. avgust 2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabi k sodelovanju kmetije in nosilce podeželskih projektov, da se prijavijo k skupnemu nastopu na Dnevih odprtih vrat slovenskih kmetij, ki bodo potekali med 22. in 30. avgustom 2020.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Večerja na mostu - Ptujsko kulinarično doživetje z zgodovinskim razgledom

ptuj.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Ptujski pešmost bo v petek, 28. avgusta, ob 18. uri zaživel kot prizorišče Večerje na mostu. Dogodek, ki bo potekal pod kulinarično taktirko priznane ptujske Gostilne Ribič in ptujskih vinarjev, je odgovor na prizadevanja Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta in novih turističnih doživetjih.

Nova spletna platforma kolesarskih povezav

izola_kolesarji.jpg
torek, 4. avgust 2020

Objavljena je nova spletna platforma bike-alpeadria.eu, ki prikazuje daljinske in nekatere lokalne kolesarske povezave v zahodni Sloveniji.

Znane so finalistke izbora Naj planinska koča 2020

koča
torek, 4. avgust 2020

Zaključil se je prvi krog letošnjega, že šestega glasovanja za naj planinsko kočo. Izmed 156 sodelujočih koč, od tega 28 visokogorskih planinskih postojank in 128 planinskih koč, so bralci Siol.net izglasovali 10 finalistk.

Organizirano turistično vodenje po Vipavi

trta_vipava.jpg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Na Zavodu za turizem TRG Vipava, so v poletnem času za turiste in obiskovalce naših krajev pripravili posebno ponudbo: Organizirano turistično vodenje in ogled znamenitosti po Vipavi in sicer vsak ponedeljek ob 17. uri, sreda ob 17. uri in petek ob 13. uri.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije