Novice

Nazaj na rubriko Novice
Terme Banovci

Naj kopališče: Terme Banovci – Družinske počitnice z veliko začetnico

Datum: torek, 14. julij, 2020

V sončnem sobotnem jutru je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« za sabo pustila hribe in doline ter se popeljala panonskim ravnicam naproti. Njihova končna postojanka je bila v severovzhodnem delu Slovenije, kjer so odkrivali ponudbo Term Banovci in tamkajšnje okolice. Ta namreč premore čarobne kotičke Slovenije, kjer kot zatrjujejo, poznajo skrivnosten recept za nepozaben družinski dopust.

Tudi za naturiste

Terme Banovci spadajo med manjša termalna kopališča. V očarljivi panonski vasi vas pričakuje 2.200 m2 vodnih površin, ki ponujajo številne dogodivščine in zdravilno, termomineralno vodo, bogato s fluorom. »Imamo dva tobogana, otroški bazenček, za vse rekeativce plavalni bazen, za vse, ki iščejo sprostitev pa poseben masažni bazen z vročo termalno vodo in pa poseben bazen z vodo do 37 stopinj,« je ekipi zaupal Bojan Lešer, vodja animacije.

Ločeno od kopališča sta na voljo tudi naturistični termalni wellness bazen in osvežitveni bazen. Kot je ekipi povedal Lešer, so že konec sedemdesetih let prepoznali naturizem kot priložnost in prišlo je do izgradnje kampa in tudi bazena, ki je bil takrat prvi naturistični termalni bazen v Evropi. Letos bazen za dnevne obiskovalce zaradi razmer sicer ni dostopen za dnevne obiskovalce, ampak le za goste, ki v kampu tudi prenočujejo.

 

Daleč stran od ponorelega sveta

V Termah Banovci lahko seveda tudi prenočite. Ponujajo dva segmenta in sicer hotelski del, kjer je na voljo 66 sob, poleg tega pa je seveda na voljo kamp, kjer so dobrodošli šotori, prikolice in avtodomi. Gostje lahko svoj mir najdejo že v hotelskih savnah, ali pa v čudoviti okolici term.

Odlično sodelujejo tudi z ostalimi lokalnimi ponudniki, zato so uvedli tudi kartico ugodnosti, s katero želijo razširiti ponudbo in hkrati svojim gostom omogočiti določene popuste pri lokalnih ponudnikih.

 

banovci_gusarji.jpgGusarske dogodivščine

Terme Banovci slovijo po tradicionalnih animacijskih programih, namenjenih zlasti družinam z otroki. Pa ne le otroci, tudi odrasli se pogosto radi pridružijo gusarjem, banovskim čarovnicam, detektivu Frančku, banovskim vitezom…Bojan Lešer, ki je otrokom poznan tudi kot Gusar Edi, je povedal, da so že 20 let nazaj ugotovili, da le termalna voda ni dovolj in so zastavili široko animacijsko ponudbo, ki otroke navduši, hkrati pa se ob tem tudi veliko naučijo. Hkrati, pa si ob tem starši lahko privoščijo par brezskrbnih trenutkov brez otrok. Vsak dan tudi pripravijo predlog za izlete v okolico, tako da gostom nikoli ni dolgčas in jim je vedno prijetno.

 

Več informacij

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

STO pričela s pošiljanjem posebnega gastronomskega novičnika

kulinarika-2.jpg
petek, 7. avgust 2020

Pretekli teden je bil naročnikom poslan prvi tematski novičnik, poln okusnih vsebin. Z novičnikom, ki je bil poslan v slovenskem in angleškem jeziku, STO segmentirano nagovarja ciljne skupine, katerih primarni motiv za obisk destinacije je gastronomija.

Poletni lutkovni pristan

Lutke
petek, 7. avgust 2020

Festival z zanimivim programom, ki ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke in odrasle.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

sonce.jpg
petek, 7. avgust 2020

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Nagradna igra Na lepše - Povej mi skrivnost

Soča
četrtek, 6. avgust 2020

V turistični oddaji Na lepše ter na njihovih spletnih omrežjih Instagram in Facebook se je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo pričela nagradna igra v kateri se lahko potegujete za privlačne nagrade.

Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov

naj_kmetija.jpg
četrtek, 6. avgust 2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabi k sodelovanju kmetije in nosilce podeželskih projektov, da se prijavijo k skupnemu nastopu na Dnevih odprtih vrat slovenskih kmetij, ki bodo potekali med 22. in 30. avgustom 2020.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Večerja na mostu - Ptujsko kulinarično doživetje z zgodovinskim razgledom

ptuj.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Ptujski pešmost bo v petek, 28. avgusta, ob 18. uri zaživel kot prizorišče Večerje na mostu. Dogodek, ki bo potekal pod kulinarično taktirko priznane ptujske Gostilne Ribič in ptujskih vinarjev, je odgovor na prizadevanja Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta in novih turističnih doživetjih.

Nova spletna platforma kolesarskih povezav

izola_kolesarji.jpg
torek, 4. avgust 2020

Objavljena je nova spletna platforma bike-alpeadria.eu, ki prikazuje daljinske in nekatere lokalne kolesarske povezave v zahodni Sloveniji.

Znane so finalistke izbora Naj planinska koča 2020

koča
torek, 4. avgust 2020

Zaključil se je prvi krog letošnjega, že šestega glasovanja za naj planinsko kočo. Izmed 156 sodelujočih koč, od tega 28 visokogorskih planinskih postojank in 128 planinskih koč, so bralci Siol.net izglasovali 10 finalistk.

Organizirano turistično vodenje po Vipavi

trta_vipava.jpg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Na Zavodu za turizem TRG Vipava, so v poletnem času za turiste in obiskovalce naših krajev pripravili posebno ponudbo: Organizirano turistično vodenje in ogled znamenitosti po Vipavi in sicer vsak ponedeljek ob 17. uri, sreda ob 17. uri in petek ob 13. uri.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije