Novice

Nazaj na rubriko Novice
pohorje-2.jpg

Naj smučišče: Gremo na sneg, gremo na Mariborsko Pohorje

Datum: torek, 22. februar, 2011
Četrtek je med drugim tudi dan za radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« in akcijo »Naj smučišče 2010/2011«. V okviru te ekipa omenjene oddaje pridno obiskuje slovenska smučišča. Center, kjer so se ustavili v minulih dneh ponuja več kot 40 kilometrov urejenih smučarskih prog od nadmorske višine 325 do 1327 metrov. Gre za skoraj mestno smučišče. Seveda je to Mariborsko Pohorje, priljubljena zimska smučarska destinacija za vse generacije.

Za deskarje in smučarje prostega sloga so v izteku proge Pisker na Areškem delu Pohorja uredili novost - snow park. Sicer pa se na Pohorju pripravljajo na tradicionalno, že 48. prireditev Pohorski car in vabijo na enkratno nočno smuko.

Nov sneg, nove dogodivščine

Na Mariborskem Pohorju je za začetek zimskih počitnic zapadlo slabih deset centimetrov novega snega. Okrog 60 centimetrov debela podlaga iz naravnega in kompaktnega snega tako nudi nepozabne užitke na snegu. Ene takšnih je bilo mogoče doživeti na edinstvenem tekmovanju »Red Bull 4-cross«. »Šlo je za tekmovanje s pležuhi – prevoznim sredstvom, s katerim so se nekoč s hribov v dolino vozili naši babice in dedki, predvsem v Mariboru in na Kozjaku,« je povedal Matej Obu, iz Športnega centra Pohorje ter izpostavil, da to tekmovanje še zdaleč ni edina zimska novost na Mariborskem Pohorju.

Za deskarje in smučarje prostega sloga so namreč v izteku proge Pisker na Areškem delu Pohorja uredili snow park. Sicer pa se na Pohorju pripravljajo na tradicionalno, že 48. prireditev Pohorski car, ki bo potekala 5. marca in vabijo na enkratno nočno smuko. Od ponedeljka do srede celo po znižani ceni, 18 evrov. Prav tako pa so vabljive t. i. boom počitnice po ugodnih cenah in z brezplačnimi smučarskimi vozovnicami.

Gostoljubnost je tu doma

Na Pohorju in pod njim svojih gostov ne razvajajo zgolj in samo z različnimi glavnimi meniji, temveč tudi s sladkimi pregrehami iz lastne slaščičarne.

Pohorje se še vedno lahko pohvali z naravnimi in kulturnimi znamenitosti, lepo naravo in etnološkimi posebnostmi ter seveda okusno kulinarično ponudbo. Iz koč na smučarskih prograh vselej diši po lokalnih specialitetah, prijazni gostinci pa poskrbijo, da je kulinarično doživetje res popolno. Gostoljubno vzdušje vlada tudi v restavraciji hotela Bolfenk na Pohorju in v hotelu Arena pod Pohorjem. »Ne razvajamo pa zgolj in samo z različnimi glavnimi meniji, temveč tudi s sladkimi pregrehami iz lastne slaščičarne,« je ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zaupal Mario Kolenda, vodja kuhinje.

Na Mariborskem Pohorju torej velja: »Gostoljubnost za vse! Vse dni v letu!« Po končani zimski sezoni, ki bo predvidoma trajala do začetka aprila, sledi drugi del sezone. Med drugim bo znova zaživel adrenalinski kolesarski park Pohorje za free ride kolesarje.

Podrobnosti na www.pohorje.org!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ


Logo najdi.si

Kako do Mariborskega Pohorja?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Video o Ani Roš med nominiranci za Travel Video Awards

ana_roš
petek, 10. april 2020

Video o kuharski mojstrici Ani Roš je Travel Video Alliance uvrstil med nominirance za prejemnike nagrade v kategoriji za najboljši kulinarični video.

Z enim klikom si prisluži paket funkcionalnih čajev 1001 CVET

3838700292596 1001CVET_funkcionalni_cajevi_Odpornost_40g front.png
petek, 10. april 2020

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za praktične nagrade. Konec aprila bomo 10 srečnim izžrebancem podelili paket vseh štirih okusov funkcionalnih čajev 1001 CVET.

Didaktične poti Krajinskega parka Debeli rtiča

debeli rtič
četrtek, 9. april 2020

Občina Ankaran je z namenom, da bi obiskovalce ozaveščala o pomenu naravne dediščine, postavila več informativnih tabel o zavarovanem območju. Na tablah so začrtane učne poti in predstavljene številne zanimivosti Krajinskega parka Debeli rtič.

9 polfinalistov za nagrado Snovalec 2020

Snovalec
torek, 7. april 2020

Za naziv Snovalec 2020 Slovenske turistične organizacije se je letos potegovalo 44 prijavljenih idej. Strokovna komisija je izbrala 9 polfinalistov, ki so svoje ideje 1. in 3. aprila podrobneje predstavili na spletnih zagovorih.

Odpoved Slovenske turistične borze 2020

siw_kg.jpg
ponedeljek, 6. april 2020

Glede na trenutno situacijo v svetu in v Evropi je izvedba letošnje Slovenske turistične borze – SIW 2020, ki je bila načrtovana v terminu od 14. do 16. maj 2020, odpovedana.

Nov promocijski film Za zeleno Velenje

velenje
četrtek, 2. april 2020

Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo in deluje po trajnostnih načelih. Z novim promocijskim filmom Za zeleno Velenje želijo občanke in občane ter obiskovalce mesta spodbuditi k okolju in naravi prijaznemu obnašanju.

V ZOO Ljubljana so na svet pokukali prvi letošnji mladiči

črna čopičarka
sreda, 1. april 2020

Ob koncu precej tople zime se je v živalskem vrtu povečalo število družinskih članov pri črnih čopičarkah, divjih svinjah in dvogrbih kamelah.

Poskrbimo za uravnoteženo življenje s čajem 1001 cvet RAVNOVESJE

1001_ravnovesje
torek, 31. marec 2020

Dandanes smo vsi izpostavljeni stresu, ki pa se ga da uspešno premagovati z uravnoteženim življenjem. Vzemite si vsak dan trenutek za sebe, potopite se v svet brezskrbnosti ali pa preprosto izrazite hvaležnost.

UNWTO poziva inovatorje in podjetnike naj pospešijo obnovo turizma

zemlja.jpg
torek, 31. marec 2020

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

Oddaja večnacionalne nominacije nesnovne dediščine "Tradicije rej lipicancev" za vpis na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva

Lipicanci
ponedeljek, 30. marec 2020

Slovenija je danes v imenu osmih sodelujočih držav sekretariatu UNESCO v Parizu oddala večnacionalno nominacijo nesnovne dediščine "Tradicije rej lipicancev" za vpis na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Nominacijo je v imenu Slovenije podpisala Nj. Eks. veleposlanica v Parizu in stalna predstavnica Slovenije pri UNESCO Metka Ipavic, stalno predstavništvo Slovenije pri UNESCO pa je tudi koordiniralo uradne podpise nominacije s strani sodelujočih držav.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije