Novice

Nazaj na rubriko Novice

Naj smučišče: Smučišče Golte in Terme Dobrna – zmagovita kombinacija

Datum: ponedeljek, 14. februar, 2011
V četrtek se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila na Golte, kjer je v lepem, ravno prav toplem dnevu zaužila vse lepote visoke kraške planote na vzhodnem obrobju Savinjskih Alp. Golte ali, kot jim pravijo domačini, Mozirske planine, po višinah sodijo v sredogorje. Tam že 40 let deluje gorski turistični center. Gondolsko žičnico so postavili leta 1969.

Celovita ponudba v novem hotelu

Smučarski standard na Golteh je v zadnjih letih precej zrasel. Danes delujejo tri sedežnice, dve vlečnici in tekoči trak za najmlajše smučarje.

Smučarski standard na Golteh je v zadnjih letih precej zrasel. Danes delujejo tri sedežnice, dve vlečnici in tekoči trak za najmlajše smučarje. Novi večinski lastnik, hčerinsko premogovniško podjetje PV Invest je lansko leto obnovilo cesto do povsem novega hotela, ki se ponaša s štirimi zvezdicami in se lahko pohvali z vsem udobjem, kot ga imajo hoteli v nižini. S sogovornikoma, vodjo recepcije Polono Skok in vodjem hotela Matejem Krošljem je ekipa odkrivala hotelske prostore; knjižnico, prostore za razvajanje, dve restavraciji, kjer velja poizkusiti domače savinjske dobrote, se 'posončila' na terasi tik ob smučišču in širila obzorje z božanskim pogledom v dolino. Moto gorskega turističnega centra Golte je kakovostna storitev ob aktivnem oddihu za vsakogar, v kar so se prepričali tudi člani naše ekipe.

Zimska pravljica v Termah Dobrna

Golte zgledno sodelujejo s Termami Dobrna, od koder se je ekipi pridružila Marija Koren, vodja službe rezervacij. V tem času so v Termah Dobrna pripravili zanimivo ponudbo zimskih paketov, polno doživetij in wellness užitkov za vse tri hotele: hotel Park, Vila Higiea in Hotel Vita. V času zimskih počitnic so pripravili program Zimska pravljica, ki vsebuje storitve v masažno-lepotnem centru »Hiša na travniku« in bogat animacijski program, ki bo tudi tokrat potekal v družbi kostanjevega škratka Vitka. V sodelovanju s smučarskim centrom Golte so pripravili pakete »Smučarski Boom All inclusive«. Bivanje v Dobrni si lahko popestrite s katerim od izletov v sklopu animacijskega programa.

V času zimskih počitnic so pripravili program Zimska pravljica, ki vsebuje storitve v masažno-lepotnem centru »Hiša na travniku« in bogat animacijski program, ki bo tudi tokrat potekal v družbi kostanjevega škratka Vitka.

Okolica Dobrne ponuja skoraj neizčrpne možnosti preživljanja prostega časa. V neposredni bližini je športni park z 200-letnim drevoredom s trim stezo, vrtnim šahom, igriščem za odbojko, teniškimi igrišči, namiznim tenisom in baliniščem. Lahko se sprehodite tudi po 200 let starem zdraviliškem parku. V primeru, da se boste skozi park sprehodili s Feng Shui mojstrom, vam bo ta na podlagi datuma in ure rojstva izračunal znamenje, ter pokazal točko v parku, kjer se lahko napolnite s pravo energijo. Zelo prijeten je sprehod do Doline mlinov, ki obiskovalce popelje v preteklost, saj si lahko ogledajo, kako so mlinarji včasih mleli žito v moko. Posebno doživetje je obisk farme nojev, kjer pripravijo pravi nojev zajtrk, ogledate si lahko farmo jelenov, damjakov in muflonov.

Zanimiva kombinacija sprostitev torej, najprej se odpravimo po Savinjski dolini v Mozirje, se povzpnemo na Golte smučat, tam se okrepčamo, zvečer pa se odpravimo v Dobrno, kjer nas razvajajo v Hiši na travniku, naslednji dan pa vajo ponovimo. Več zanimivosti in ponudbe obeh četrtkovih gostiteljev ekipe radijske oddaje Dobro jutro Slovenija lahko vidite na: www.terme-dobrna.si; www.golte.si

 

Pripravil: Marko Modrej


Logo najdi.si

Kako do smučišča Golte?

Kako do Term Dobrna?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

UNWTO: usklajevanje je ključno za okrevanje

UNWTO
sreda, 28. oktober 2020

Dosledni in usklajeni potovalni protokoli, okrepljeni varnostni ukrepi ter zaščita delovnih mest so ključni elementi, ki so potrebni za ponovni zagon turizma. Svetovna turistična organizacija je na srečanju globalnega kriznega odbora za turizem ponovno opozorila, da je za trajnostno okrevanje sektorja potrebno sodelovanje.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

V osmih mesecih 845 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

denar
torek, 27. oktober 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do avgusta letos, ki znaša 845,62 milijonov evrov, kar je za 55,4 odstotkov manj kot v enakem obdobju leta 2019.

Kolesarska aplikacija Rouvy pripravila virtualni kolesarski I FEEL SLOVENIA izziv

Kolesar
ponedeljek, 26. oktober 2020

Medtem ko naši kolesarji zopet premikajo mejnike na letošnji Vuelti, je virtualna kolesarska aplikacija Rouvy pripravila virtualni kolesarski izziv I FEEL SLOVENIA.

Spremljajte pravljične pripovedi o Sloveniji

gozd_pokl214134.bmp
ponedeljek, 26. oktober 2020

Kreativne in atraktivne vsebine zgodb oz. Stories krovnega turističnega Instagram profila Feel Slovenia so od leta 2018 dosegle že več kot 24 milijonov uporabnikov širom celega sveta. S priznanjem "Golden City Gate" nagrajeni profil spremlja že več kot 218 tisoč sledilcev.

Letos malce drugačna razglasitev nagrajencev akcije Naj wellness 2019/20

Priznanja wellness
sobota, 24. oktober 2020

Laskavi nazivi za Naj wellness 2019/2020, ki so bili podeljeni na podlagi skupno več kot 15.500 prejetih glasov, so tokrat šli v Wellness Orhidelia Term Olimia, Wellness Paradiso iz Dobove, mariborsko Oazo miru, Wellness Vodnega mesta Atlantis in Wellness Lara z Jelenovega grebena.

Jutri razglasitev najbolj priljubljenih centrov dobrega počutja

Logo_naj_wellness
petek, 23. oktober 2020

V jutrišnji oddaji Dobro jutro, Slovenija, ki jo lahko poslušate ob 9.25 na Radio SI bodo premierno objavljeni prejemniki nazivov Naj wellness sezone 2019/2020.

Puklavec Family Wines že četrtič postal Vinar leta

Vino
petek, 23. oktober 2020

Na 46. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je vinska klet Puklavec Family Wines že četrtič osvojila laskavi naslov Vinar leta.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije