Novice

Nazaj na rubriko Novice
ribnisko_pohorje-2.jpg

Naj smučišče: Tri smučišča Ribniškega Pohorja

Datum: četrtek, 24. februar, 2011
Bila je ena prav posebna sobota, saj so se z njo začele letošnje zimske počitnice. In ker so še vedno prave zimske temperature, po hribih dovolj snega, se obetajo počitniški dnevi polni užitkov. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je odločila, da si jih privošči na vrhu Pohorja, natančneje na Ribniškem Pohorju. Razlogov za ta izbor je precej, kateri so glavni pa preberite v nadaljevanju.

Ribniško Pohorje za začetnike in tekmovalce

Do leta 2016 načrtujejo, da bi z dvema gondolama in eno sedežnico vsa tri smučišča povezali. Tako bi bilo na voljo 70 kilometrov prog.

Ribnica na Pohorju je idilična vasica sredi Ribniškega Pohorja. V neposredni bližini, na nadmorski višini 700 metrov se nahaja tudi smučišče, kjer je trenutno okrog 50 centimetrov naravnega in kompaktnega snega. Na njem lahko svoje smučarsko znanje pridobivajo in pilijo začetniki, hkrati pa se lahko na Ribniškem Pohorju pomerijo tudi tekmovalci, saj imajo eno najbolj strmih črnih prog pri nas.

»Na tem delu Pohorja se nahajata tudi smučišči Ribniška koča ter Kope. Do leta 2016 načrtujemo, da bi z dvema gondolama in eno sedežnico vsa tri smučišča povezali. Tako bi bilo na voljo 70 kilometrov prog, kar bi bilo primerljivo s smučarsko ponudbo v tujini,« je povedal Iztok Helbl, vodja smučišča Ribnica na Pohorju.

Gorski velnes vabi

Biosavna, finska, medena obloga, solni piling, masaže, počivalniki, dobra knjiga … ne, to niso sanje. To je gorski velnes Sitar v Ribnici na Pohorju.

Biosavna, finska, medena obloga, solni piling, masaže, počivalniki, dobra knjiga ... ne, to niso sanje. To je gorski velnes Sitar v Ribnici na Pohorju in vse tisto, kar je v njem mogoče doživeti. Dodati je treba še udobno namestitev, tudi po last minute cenah v apartmajski hiši Ribnica tik ob smučišču.

»Apartmaji so nekaj posebnega, saj so opremljeni s kaminom v dnevni sobi, in to v osrčju neokrnjene narave,« je razkrila Andreja Lužnik iz prodaje podjetja Vabo ter dodala, da vse podobno velja tudi za apartmaje na Kopah in tamkajšnji velnes center Luka.

Narejeno doma

V Ribnici na Pohorju se zdi, kot da se skoraj vsi poznajo. Kako tudi ne, saj je mnogo stalnih gostov. Ti so prišli prvič in se, ker se za vsakega gosta posebej maksimalno potrudijo, zdaj redno vračajo.

V restavraciji Ribnica goste razvajajo tudi s kulinaričnimi dobrotami. Posebna je denimo sladica tris žličnikov.

»Razvajamo jih tudi s kulinaričnimi dobrotami. V restavraciji Ribnica smo proti uporabi hrane iz vrečk, tako da je vse, kar damo na krožnik, tako ali drugače narejeno doma,« se je pohvalil vodja restavracije, Veno Vilar. In kaj kuhajo? Vsak dan lahko gostje izbirajo med sedmimi različnimi meniji, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa vabi samopostrežni topli bife. Izbor je širok: dve juhi, od 20 do 25 različnih toplih jedi, tudi za vegetarijance in ljubitelje morske hrane, šest solat in osem sladic. Posebna je denimo tris žličnikov: jogurtovega, malininega in čokoladnega. Za piko na i pa še krema gozdnih sadežev. Mmmmm, da se sline pocedijo!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Logo najdi.si

Kako do Ribniškega Pohorja?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

STO išče nove informatorje slovenskega turizma

Logo STO
ponedeljek, 13. julij 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) išče nove informatorje slovenskega turizma za predstavitev v tujini na sejmih, borzah in drugih predstavitvah.

Kaj morate vedeti o evropski kartici zdravstvenega zavarovanja?

kartica_ekzz.jpg
petek, 10. julij 2020

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja je pri večini dopustnikov postala že obvezen del prtljage, vendar pa včasih potrošniki od nje pričakujejo več, kot jim lahko zagotovi. Še pred odhodom v tujino preverite, kaj zagotavlja kartica, da ne bo težav, če boste potrebovali zdravniško pomoč, še posebej v teh negotovih časih.

Publikaciji Okusiti Slovenijo prestižna mednarodna nagrada

pečena jagnjetina z domačimi njoki
petek, 10. julij 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je s publikacijo »Taste Slovenia – My way of tasting diversity« (Okusiti Slovenijo) prejemnica zmagovalne nagrade Werbe Grand Prix 2020 v kategoriji tiskanih destinacijskih publikacij. Gre za eno najpomembnejših priznanj na področju promocijskih materialov na nemško govorečem trgu.

Novo obdobje sodelovanja med Špansko dvorno jahalno šolo, Kobilarno Piber in Kobilarno Lipica

lipicanci.jpg
četrtek, 9. julij 2020

Ob 440. obletnici Kobilarne Lipica se začenja novo obdobje sodelovanja med Špansko dvorno jahalno šolo na Dunaju, avstrijsko Lipicansko kobilarno Piber in Kobilarno Lipica. Vse tri partnerke uživajo izjemen ugled na področju konjereje in konjeništva. Povezuje jih zgodba o lipicanskem konju, ki se je leta 1580 začela v Lipici in nadaljevala na Dunaju, od koder je lipicanec zaslovel po vsem svetu.

Mesta plaža Celje odpira svoja vrata

Mestna plaža Celje
četrtek, 9. julij 2020

Priljubljena poletna točka Celjank in Celjanov Mestna plaža na Savinjskem nabrežju odpira svoja vrata v petek, 10. julija, ob 16. uri. Mestna plaža bo odprta vsak dan med 7.00 in 22.00 vse do konca poletja in bo nudila osvežilne pijače, sladoled ter prigrizke, manjkal ne bo niti zanimiv spremljevalni program.

Razvajajte svoje telo na nudistični plaži Vodnega mesta Atlantis

Wellness Atlantis
sreda, 8. julij 2020

Če radi odvržete vsa oblačila in se soncu predajate popolnoma goli, je nudistična plaža v Atlantisu kot nalašč za vas.

Novo "Bondovsko doživetje" v Parku Postojnska jama

postojnska_jama.jpg
sreda, 8. julij 2020

V legendarnem Hotelu Jama so pripravili novo doživetje, ki so ga poimenovali »Bondovsko razavanje«, vključuje pa oglede in doživetja številnih znamenitosti Parka Postojnska jama.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

kreme_za_soncenje.jpg
sreda, 8. julij 2020

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Nagradni kviz STO: Zdaj je čas, da preverite svoje poznavanje Slovenije

bled.jpg
torek, 7. julij 2020

Kampanja Zdaj je čas. Moja Slovenija od začetka beleži odlične rezultate: 125.002 objav s ključnikoma #ifeelsLOVEnia in #mojaslovenija, na pristajalnih straneh kampanje na portalu Slovenia.info je za rezervacijo na voljo preko 290 paketov, v kampanjo se dnevno vključujejo ambasadorji in slovenski mediji. STO vabi k sodelovanju v kvizu Moja Slovenija, kjer odkrivate skrite kotičke Slovenije in se potegujete za privlačne nagrade.

Ponovno vzpostavljena letalska povezava Turkish Airlines med Ljubljano in Istanbulom

letalo.jpg
torek, 7. julij 2020

Turkish Airlines je s 1. julijem, po več kot treh mesecih, ponovno začel z operacijami letenja na Letališče Jožeta Pučnika v Ljubljani. Na začetku, predvidoma v juliju in avgustu, bo Ljubljano in Slovenijo povezoval s štirimi leti tedensko.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije