Novice

Nazaj na rubriko Novice
ribnisko_pohorje-2.jpg

Naj smučišče: Tri smučišča Ribniškega Pohorja

Datum: četrtek, 24. februar, 2011
Bila je ena prav posebna sobota, saj so se z njo začele letošnje zimske počitnice. In ker so še vedno prave zimske temperature, po hribih dovolj snega, se obetajo počitniški dnevi polni užitkov. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je odločila, da si jih privošči na vrhu Pohorja, natančneje na Ribniškem Pohorju. Razlogov za ta izbor je precej, kateri so glavni pa preberite v nadaljevanju.

Ribniško Pohorje za začetnike in tekmovalce

Do leta 2016 načrtujejo, da bi z dvema gondolama in eno sedežnico vsa tri smučišča povezali. Tako bi bilo na voljo 70 kilometrov prog.

Ribnica na Pohorju je idilična vasica sredi Ribniškega Pohorja. V neposredni bližini, na nadmorski višini 700 metrov se nahaja tudi smučišče, kjer je trenutno okrog 50 centimetrov naravnega in kompaktnega snega. Na njem lahko svoje smučarsko znanje pridobivajo in pilijo začetniki, hkrati pa se lahko na Ribniškem Pohorju pomerijo tudi tekmovalci, saj imajo eno najbolj strmih črnih prog pri nas.

»Na tem delu Pohorja se nahajata tudi smučišči Ribniška koča ter Kope. Do leta 2016 načrtujemo, da bi z dvema gondolama in eno sedežnico vsa tri smučišča povezali. Tako bi bilo na voljo 70 kilometrov prog, kar bi bilo primerljivo s smučarsko ponudbo v tujini,« je povedal Iztok Helbl, vodja smučišča Ribnica na Pohorju.

Gorski velnes vabi

Biosavna, finska, medena obloga, solni piling, masaže, počivalniki, dobra knjiga … ne, to niso sanje. To je gorski velnes Sitar v Ribnici na Pohorju.

Biosavna, finska, medena obloga, solni piling, masaže, počivalniki, dobra knjiga ... ne, to niso sanje. To je gorski velnes Sitar v Ribnici na Pohorju in vse tisto, kar je v njem mogoče doživeti. Dodati je treba še udobno namestitev, tudi po last minute cenah v apartmajski hiši Ribnica tik ob smučišču.

»Apartmaji so nekaj posebnega, saj so opremljeni s kaminom v dnevni sobi, in to v osrčju neokrnjene narave,« je razkrila Andreja Lužnik iz prodaje podjetja Vabo ter dodala, da vse podobno velja tudi za apartmaje na Kopah in tamkajšnji velnes center Luka.

Narejeno doma

V Ribnici na Pohorju se zdi, kot da se skoraj vsi poznajo. Kako tudi ne, saj je mnogo stalnih gostov. Ti so prišli prvič in se, ker se za vsakega gosta posebej maksimalno potrudijo, zdaj redno vračajo.

V restavraciji Ribnica goste razvajajo tudi s kulinaričnimi dobrotami. Posebna je denimo sladica tris žličnikov.

»Razvajamo jih tudi s kulinaričnimi dobrotami. V restavraciji Ribnica smo proti uporabi hrane iz vrečk, tako da je vse, kar damo na krožnik, tako ali drugače narejeno doma,« se je pohvalil vodja restavracije, Veno Vilar. In kaj kuhajo? Vsak dan lahko gostje izbirajo med sedmimi različnimi meniji, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa vabi samopostrežni topli bife. Izbor je širok: dve juhi, od 20 do 25 različnih toplih jedi, tudi za vegetarijance in ljubitelje morske hrane, šest solat in osem sladic. Posebna je denimo tris žličnikov: jogurtovega, malininega in čokoladnega. Za piko na i pa še krema gozdnih sadežev. Mmmmm, da se sline pocedijo!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Logo najdi.si

Kako do Ribniškega Pohorja?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli navdušuje obiskovalce od blizu in daleč

pot med krošnjami
torek, 25. februar 2020

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je svoja vrata za obiskovalce odprla 20. septembra lani. Vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi tako iz Slovenije kot tudi izven njenih meja. Od 20. septembra do konca leta 2019 se je po tej poti sprehodilo več kot 60.000 obiskovalcev.

8. Ruthin Tek 2020

tek11.jpg
torek, 25. februar 2020

Zadnji vikend v februarju, od 28.  2 do 1.3.2020 Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka 8. leto zapored , v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj delež. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko.

Poteguj se za nove smuči Salomon!

Salomon
torek, 25. februar 2020

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za nove smuči Salomon! Te bomo podelili v sredini marca, še prej pa bomo med sodelujoče razdelili 6 Salomonovih kap!

Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

festival_kulinarike1.jpg
ponedeljek, 24. februar 2020

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) je februarja letos objavil poziv FILM FOOD MENU za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«. Vabljeni k sodelovanju.

Posebno vrtinčenje v savnah Atlantisa

Wellness Atlantis
ponedeljek, 24. februar 2020

V nedeljo, 1. marca 2020 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trst.

Ljubljana išče nove turistične vodnike

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 24. februar 2020

Turizem Ljubljana od 17. marca do 24. aprila letos organizira tečaj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika. Po končanem tečaju opravite teoretični in praktični preizkus znanja.

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Čelada Atomic Savor GT: trojna zaščita za trojno samozavest

Savor GT
petek, 21. februar 2020

S čelado Savor GT je Atomic dosegel tisto, k čemur stremi vsak proizvajalec zaščitne opreme. S sistemom Atomic Live Fit, ki poskrbi za možnost 360 stopinjskega prilagajanja velikosti, boste zaradi popolnega ujemanja preprosto pozabili, da jo nosite.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 21. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije