Novice

Nazaj na rubriko Novice
Lipicanci

Ob kulturnem prazniku v Washingtonu odprli razstavo fotografij lipicancev

Datum: petek, 11. februar, 2011
V galeriji slovenskega veleposlaništva v Washingtonu so na kulturni praznik odprli fotografsko razstavo o lipicancih in Sloveniji avtorice Alenke Slavinec. Otvoritve razstave, na kateri je razstavljenih 20 fotografij lipicancev, ki jih je avtorica posnela jeseni v Lipici, sta se v okviru obiska ZDA je udeležil tudi predsednik vlade Borut Pahor in minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar.

Razstava, ki jo je avtorica poimenovala Slovenia in us in je posvečena obeležitvi 20-letnice slovenske osamosvojitve, v vsaki od 20 razstavljenih fotografij predstavlja eno leto obstoja neodvisne slovenske države, od njene razglasitve do danes. Fotografije prikazujejo lipicanca, ki je globoko povezan s slovensko identiteto in kulturno dediščino. Lipicanec že 430 let predstavlja lepoto, svobodo, skupnost, spoštovanje, odločnost, eleganco, modrost, ponos, pogum. Zato je, kot pravi avtorica fotografij, razstava pravzaprav zgodba o ljubezni, miru in pogumu.

Od 9. februarja do 17. junija 2011 bo Razstava Slovenia in us na slovenskem veleposlaništvu tudi na ogled javnosti, fotografije, ki bodo omejene na 5 kopij, pa bodo tudi na prodaj. Da bo vrednost fotografij belih lipicancev res neprecenljiva, pa bo Kobilarna Lipica vsakemu kupcu izdala tudi certifikat z izjavo, da so na fotografiji res lipicanci iz Kobilarne Lipica, domovine teh svetovno znanih belih konj.

Razstava je sicer prvi del širšega projekta, ki ga je podprla tudi Kobilarna Lipica in se bo junija v okviru Festivala Ljubljana nadaljeval z drugim delom razstave. Fotografski projekt, v katerem bo avtorica ujela vse 4 letne čase in celotno obdobje lipicanca, namreč še poteka.

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

UNWTO: usklajevanje je ključno za okrevanje

UNWTO
sreda, 28. oktober 2020

Dosledni in usklajeni potovalni protokoli, okrepljeni varnostni ukrepi ter zaščita delovnih mest so ključni elementi, ki so potrebni za ponovni zagon turizma. Svetovna turistična organizacija je na srečanju globalnega kriznega odbora za turizem ponovno opozorila, da je za trajnostno okrevanje sektorja potrebno sodelovanje.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

V osmih mesecih 845 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

denar
torek, 27. oktober 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do avgusta letos, ki znaša 845,62 milijonov evrov, kar je za 55,4 odstotkov manj kot v enakem obdobju leta 2019.

Kolesarska aplikacija Rouvy pripravila virtualni kolesarski I FEEL SLOVENIA izziv

Kolesar
ponedeljek, 26. oktober 2020

Medtem ko naši kolesarji zopet premikajo mejnike na letošnji Vuelti, je virtualna kolesarska aplikacija Rouvy pripravila virtualni kolesarski izziv I FEEL SLOVENIA.

Spremljajte pravljične pripovedi o Sloveniji

gozd_pokl214134.bmp
ponedeljek, 26. oktober 2020

Kreativne in atraktivne vsebine zgodb oz. Stories krovnega turističnega Instagram profila Feel Slovenia so od leta 2018 dosegle že več kot 24 milijonov uporabnikov širom celega sveta. S priznanjem "Golden City Gate" nagrajeni profil spremlja že več kot 218 tisoč sledilcev.

Letos malce drugačna razglasitev nagrajencev akcije Naj wellness 2019/20

Priznanja wellness
sobota, 24. oktober 2020

Laskavi nazivi za Naj wellness 2019/2020, ki so bili podeljeni na podlagi skupno več kot 15.500 prejetih glasov, so tokrat šli v Wellness Orhidelia Term Olimia, Wellness Paradiso iz Dobove, mariborsko Oazo miru, Wellness Vodnega mesta Atlantis in Wellness Lara z Jelenovega grebena.

Jutri razglasitev najbolj priljubljenih centrov dobrega počutja

Logo_naj_wellness
petek, 23. oktober 2020

V jutrišnji oddaji Dobro jutro, Slovenija, ki jo lahko poslušate ob 9.25 na Radio SI bodo premierno objavljeni prejemniki nazivov Naj wellness sezone 2019/2020.

Puklavec Family Wines že četrtič postal Vinar leta

Vino
petek, 23. oktober 2020

Na 46. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je vinska klet Puklavec Family Wines že četrtič osvojila laskavi naslov Vinar leta.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije