Novice

Nazaj na rubriko Novice
img_1783-640x480.JPG

Naj smučišče: Praznična Kranjska Gora

Datum: torek, 21. december, 2010
Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je odpravila tja, kjer je zima v teh dneh res doma in kjer si človek reče – to je to. To je kraj z dušo, pravo zimsko smučarsko središče. Ta kraj je seveda Kranjska Gora in zato je ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zanimalo predvsem dogajanje v veselem decembru ter seveda vse, kar se nanaša na smučarijo in tisto, kar sodi k njej.

Sanjska Kranjska

Ko se človek v teh dneh sprehodi skozi Kranjsko Goro ugotovi, da je njena podoba res sanjska. Letošnjo smučarsko sezono so, zavoljo naravnih snežnih padavin in nizkih temperatur, začeli precej zgodaj, in sicer z nižjimi cenami smučarskih vozovnic, 

Na ogled bodo žive jaslice, in sicer od 25. do 28. decembra ter 1. in 2. januarja od 16. do 18. ure. 27. decembra so vsi domačini ter gostje Kranjske Gore vabljeni na brezplačen koncert v dvorano Vitranc s Pihalnim orkestrom Kranjska Gora – Jesenice z gosti.

možnostjo testiranja smučarske opreme različnih blagkovnih znamk, brezplačno nočno smuko, nastopi učiteljev smučarskih šol, vožnjo teptalcev in baklado.

»Začetek zimske sezone je torej zelo obetaven. Urejena so smučišča in tudi tekaške proge v Gozd Martuljku, ratečah, Kranjski Gori, Planici in Tamarju. Več kot 40 kilometrov prog za prosti slog in klasiko,« je o Kranjski Gori in začetku sezone povedal Blaž Veber iz Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora ter dodal, da se tudi ta konec leta obeta stalnica, to so žive jaslice, in sicer od 25. do 28. decembra ter 1. in 2. januarja od 16. do 18. ure. 27. decembra so vsi domačini ter gostje Kranjske Gore vabljeni na brezplačen koncert v dvorano Vitranc s Pihalnim orkestrom Kranjska Gora – Jesenice z gosti.

Zadnji dan v letu pa bo najbolj veselo na Glavnem trgu, kjer bo Silvestrovanje s skupino Zahod. Sicer pa bodo prireditve potekale vso zimo, tudi ob praznovanju 50. letnice tekmovanja za pokal Vitranc ter od 17. do 20. marca, ko bodo v Planici tradicionalni smučarski poleti.

Dobrodošli v kranjskogorskih hotelih

V kranjskogorskih hotelih so ob začetku zimske sezone pripravili ugodne »Boom počitnice«. Novost v wellness centru podjetja Hit holidays so, po besedah Polonce Bačnar, tajske masaže, na Snežni plaži zeliščni čaji tete Pehte ter v hotelu Larix nova samopostrežna restavracija. Sredi nakupovalne mrzlice v Hit holidays priporočajo obisk domače spletne strani www.hitholidays-kg.si  ali klic na modro številko 080 8830 ter hitro in enostavno izbiro prazničnega darila v obliki darilnega bona.

Novost v wellness centru podjetja Hit holidays so, tajske masaže, na Snežni plaži zeliščni čaji tete Pehte ter v hotelu Larix nova samopostrežna restavracija.

Zimska pravljica v hotelu Lek

V bližini kranjskogorske igralnice, v smeri proti Vršiču, se v bližini 4-sedežnice Kekec in  le streljaj od središča Kranjske Gore nahaja hotel Lek. »Radi se pohvalimo, da smo najboljši hotel v Kranjski Gori, saj imamo kategorijo štirih zvezdic plus. Imamo 72 sob, možnost izvajanja seminarjev, manjši wellness z bazeni in savnami za razvajanje, fitnes in edini v Kranjski Gori tudi lastna tenis igrišča ter otroško igrišče,« je o hotelu Lek povedal Vlado Kovač. Izpostavil je še, da so v teh dneh najbolj aktualni Božični in Novoletni paketi z bogatim animacijskim programom za družine. Njihova posebnost pa so tudi slaščice, med njimi Kekec in Vandot, narejeni po skritih recepturah.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do Kranjske Gore?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Dnevi poezije in vina

Vino
sreda, 21. avgust 2019

Dnevi poezije in vina so največji mednarodni pesniški festival, ki v očarljivem starem mestnem jedru Ptuja od 21. do 24. avgusta združuje najboljše pesnike in umetnike z vsega sveta ter ponudbo najboljših slovenskih vin.

Prenovljena stran destinacije Kočevsko

kocevsko
sreda, 21. avgust 2019

Zavod Kočevsko je lansiral prenovljeno spletno stran destinacije Kočevsko: »Divje. A prijazno«, na kateri je vsem obiskovalcem na voljo množica informacij o ponudbi destinacije.

Blagovna znamka Okusi Rogle

rogla
torek, 20. avgust 2019

Na območju turistične destinacije Rogla Pohorje, ki zajema občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče v sklopu evropsko sofinanciranega projekta Užij okuse Rogle, nadaljujejo z razvojem blagovne znamke Okusi Rogle.

Bližajo se 14. Etnološki dnevi v Termah Snovik: Mlinarska dediščina Tuhinjske doline

snovik_poletje1.jpg
torek, 20. avgust 2019

Konec avgusta bo v Termah Snovik v znamenju 14. etnološke prireditve. Rdeča nit letošnje etnološke prireditve bo mlinarstvo, ki je bilo v Tuhinjski dolini v 20. stoletju pomembna gospodarska dejavnost. Prireditev bo potekala 24. in 25. avgusta, njen namen pa je predstaviti mlinarsko dediščino Tuhinjske doline.

Piknik kino Bežigrad ponovno gostuje v Atlantisu

piknik kino
ponedeljek, 19. avgust 2019

V mesecu avgustu bodo v Atlantisu na prostem na ogled nekateri težko priičakovani filmi te sezone. Na voljo so cenovno ugodni paketi kopanje / savnanje + kino vstopnica.

Prvič na svetu: na Ljubljanici odbojka na plavajočem igrišču

odbojka_ljubljanica
ponedeljek, 19. avgust 2019

Prihodnji teden se v središču Ljubljane obeta odbojkarski spektakel. Tekmo v okviru promocije prihajajočega EuroVolleyja 2019, ki bo od 12. do 26. septembra potekal tudi v Ljubljani, organizira Odbojkarska zveza Slovenije v sodelovanju z agencijo Extrem in partnerji.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Učna pot po Veliki planini

velika_planina.jpg
petek, 16. avgust 2019

Na Veliki planini so predstavili učno pot imenovano Po stopinjah pastirjev. Krožna učna pot je sestavljena iz 11-ih tabel, kjer vsaka predstavlja eno od znamenitosti ali posebnosti Velike planine. Table so razporejene po celotnem območju Velike planine v krožni poti, za obisk celotne poti pa obiskovalec potrebuje približno 2 uri in 15 minut.

Tik ob blejskem jezeru odprl vrata Bled Rose hotel

BledRose
sreda, 14. avgust 2019

Nekdanji propadajoči blejski hotel Jelovica tik ob blejskem jezeru je pred kratkim zaživel v novi podobi kot Bled Rose hotel. Gre za novo kakovostno nastanitveno pridobitev Bleda.

Otroci bodo ponovno tekli za otroke

btc_ms_otroci.jpg
torek, 13. avgust 2019

Srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri in jih zato velja razvijati že pri najmlajših. V to verjame tudi podjetje Skaza, ki bo 7. septembra na velenjskem stadionu priredilo že četrti dobrodelni tek Otrok otroku. Na tradicionalnem dogodku, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, otroci iz vse Slovenije s tekom pomagajo svojim vrstnikom v stiski. Z zbranimi sredstvi bodo tokrat mladi tekači polepšali življenje najmlajšim, ki se soočajo z avtizmom.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije