Novice

Nazaj na rubriko Novice
img_1783-640x480.JPG

Naj smučišče: Praznična Kranjska Gora

Datum: torek, 21. december, 2010
Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je odpravila tja, kjer je zima v teh dneh res doma in kjer si človek reče – to je to. To je kraj z dušo, pravo zimsko smučarsko središče. Ta kraj je seveda Kranjska Gora in zato je ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zanimalo predvsem dogajanje v veselem decembru ter seveda vse, kar se nanaša na smučarijo in tisto, kar sodi k njej.

Sanjska Kranjska

Ko se človek v teh dneh sprehodi skozi Kranjsko Goro ugotovi, da je njena podoba res sanjska. Letošnjo smučarsko sezono so, zavoljo naravnih snežnih padavin in nizkih temperatur, začeli precej zgodaj, in sicer z nižjimi cenami smučarskih vozovnic, 

Na ogled bodo žive jaslice, in sicer od 25. do 28. decembra ter 1. in 2. januarja od 16. do 18. ure. 27. decembra so vsi domačini ter gostje Kranjske Gore vabljeni na brezplačen koncert v dvorano Vitranc s Pihalnim orkestrom Kranjska Gora – Jesenice z gosti.

možnostjo testiranja smučarske opreme različnih blagkovnih znamk, brezplačno nočno smuko, nastopi učiteljev smučarskih šol, vožnjo teptalcev in baklado.

»Začetek zimske sezone je torej zelo obetaven. Urejena so smučišča in tudi tekaške proge v Gozd Martuljku, ratečah, Kranjski Gori, Planici in Tamarju. Več kot 40 kilometrov prog za prosti slog in klasiko,« je o Kranjski Gori in začetku sezone povedal Blaž Veber iz Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora ter dodal, da se tudi ta konec leta obeta stalnica, to so žive jaslice, in sicer od 25. do 28. decembra ter 1. in 2. januarja od 16. do 18. ure. 27. decembra so vsi domačini ter gostje Kranjske Gore vabljeni na brezplačen koncert v dvorano Vitranc s Pihalnim orkestrom Kranjska Gora – Jesenice z gosti.

Zadnji dan v letu pa bo najbolj veselo na Glavnem trgu, kjer bo Silvestrovanje s skupino Zahod. Sicer pa bodo prireditve potekale vso zimo, tudi ob praznovanju 50. letnice tekmovanja za pokal Vitranc ter od 17. do 20. marca, ko bodo v Planici tradicionalni smučarski poleti.

Dobrodošli v kranjskogorskih hotelih

V kranjskogorskih hotelih so ob začetku zimske sezone pripravili ugodne »Boom počitnice«. Novost v wellness centru podjetja Hit holidays so, po besedah Polonce Bačnar, tajske masaže, na Snežni plaži zeliščni čaji tete Pehte ter v hotelu Larix nova samopostrežna restavracija. Sredi nakupovalne mrzlice v Hit holidays priporočajo obisk domače spletne strani www.hitholidays-kg.si  ali klic na modro številko 080 8830 ter hitro in enostavno izbiro prazničnega darila v obliki darilnega bona.

Novost v wellness centru podjetja Hit holidays so, tajske masaže, na Snežni plaži zeliščni čaji tete Pehte ter v hotelu Larix nova samopostrežna restavracija.

Zimska pravljica v hotelu Lek

V bližini kranjskogorske igralnice, v smeri proti Vršiču, se v bližini 4-sedežnice Kekec in  le streljaj od središča Kranjske Gore nahaja hotel Lek. »Radi se pohvalimo, da smo najboljši hotel v Kranjski Gori, saj imamo kategorijo štirih zvezdic plus. Imamo 72 sob, možnost izvajanja seminarjev, manjši wellness z bazeni in savnami za razvajanje, fitnes in edini v Kranjski Gori tudi lastna tenis igrišča ter otroško igrišče,« je o hotelu Lek povedal Vlado Kovač. Izpostavil je še, da so v teh dneh najbolj aktualni Božični in Novoletni paketi z bogatim animacijskim programom za družine. Njihova posebnost pa so tudi slaščice, med njimi Kekec in Vandot, narejeni po skritih recepturah.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do Kranjske Gore?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Za naziv Sejalec 2020 se poteguje 7 polfinalistov

Sejalec
torek, 11. avgust 2020

Znanih je 7 polfinalistov, ki se potegujejo za naziv Sejalec 2020 za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu.

TrNOVfest

trnfest.jpg
torek, 11. avgust 2020

Eden največjih in najstarejših ljubljanskih festivalov Trnovfest, bo letos praznoval že devetindvajseto obletnico na stalni lokaciji v Trnovem, na dvorišču Centra slovanskih kultur France Prešeren.

Hotel Grad Otočec postal član mreže za butični in luksuzni turizem Virtuoso

Grad Otočec
ponedeljek, 10. avgust 2020

Petzvezdični hotel Grad Otočec je bil julija sprejet v ugledno združenje Virtuoso Travel, vodilno mednarodno mrežo, specializirano za področje butične in luksuzne potovalne in turistične ponudbe.

Kamfest

kamfest
ponedeljek, 10. avgust 2020

V soboto se je s prvimi festivalskimi dogodki začel Kamfest 2020. Vse do sobote, 15. avgusta, bo mesto migalo v ritmih enega večjih letošnjih slovenskih festivalov. Kamnik bo zavzelo prek 50 dogodkov, ki bodo polnili festivalska prizorišča.

STO pričela s pošiljanjem posebnega gastronomskega novičnika

kulinarika-2.jpg
petek, 7. avgust 2020

Pretekli teden je bil naročnikom poslan prvi tematski novičnik, poln okusnih vsebin. Z novičnikom, ki je bil poslan v slovenskem in angleškem jeziku, STO segmentirano nagovarja ciljne skupine, katerih primarni motiv za obisk destinacije je gastronomija.

Poletni lutkovni pristan

Lutke
petek, 7. avgust 2020

Festival z zanimivim programom, ki ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke in odrasle.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

sonce.jpg
petek, 7. avgust 2020

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Nagradna igra Na lepše - Povej mi skrivnost

Soča
četrtek, 6. avgust 2020

V turistični oddaji Na lepše ter na njihovih spletnih omrežjih Instagram in Facebook se je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo pričela nagradna igra v kateri se lahko potegujete za privlačne nagrade.

Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov

naj_kmetija.jpg
četrtek, 6. avgust 2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabi k sodelovanju kmetije in nosilce podeželskih projektov, da se prijavijo k skupnemu nastopu na Dnevih odprtih vrat slovenskih kmetij, ki bodo potekali med 22. in 30. avgustom 2020.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije