Novice

Nazaj na rubriko Novice
img_1783-640x480.JPG

Naj smučišče: Praznična Kranjska Gora

Datum: torek, 21. december, 2010
Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je odpravila tja, kjer je zima v teh dneh res doma in kjer si človek reče – to je to. To je kraj z dušo, pravo zimsko smučarsko središče. Ta kraj je seveda Kranjska Gora in zato je ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zanimalo predvsem dogajanje v veselem decembru ter seveda vse, kar se nanaša na smučarijo in tisto, kar sodi k njej.

Sanjska Kranjska

Ko se človek v teh dneh sprehodi skozi Kranjsko Goro ugotovi, da je njena podoba res sanjska. Letošnjo smučarsko sezono so, zavoljo naravnih snežnih padavin in nizkih temperatur, začeli precej zgodaj, in sicer z nižjimi cenami smučarskih vozovnic, 

Na ogled bodo žive jaslice, in sicer od 25. do 28. decembra ter 1. in 2. januarja od 16. do 18. ure. 27. decembra so vsi domačini ter gostje Kranjske Gore vabljeni na brezplačen koncert v dvorano Vitranc s Pihalnim orkestrom Kranjska Gora – Jesenice z gosti.

možnostjo testiranja smučarske opreme različnih blagkovnih znamk, brezplačno nočno smuko, nastopi učiteljev smučarskih šol, vožnjo teptalcev in baklado.

»Začetek zimske sezone je torej zelo obetaven. Urejena so smučišča in tudi tekaške proge v Gozd Martuljku, ratečah, Kranjski Gori, Planici in Tamarju. Več kot 40 kilometrov prog za prosti slog in klasiko,« je o Kranjski Gori in začetku sezone povedal Blaž Veber iz Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora ter dodal, da se tudi ta konec leta obeta stalnica, to so žive jaslice, in sicer od 25. do 28. decembra ter 1. in 2. januarja od 16. do 18. ure. 27. decembra so vsi domačini ter gostje Kranjske Gore vabljeni na brezplačen koncert v dvorano Vitranc s Pihalnim orkestrom Kranjska Gora – Jesenice z gosti.

Zadnji dan v letu pa bo najbolj veselo na Glavnem trgu, kjer bo Silvestrovanje s skupino Zahod. Sicer pa bodo prireditve potekale vso zimo, tudi ob praznovanju 50. letnice tekmovanja za pokal Vitranc ter od 17. do 20. marca, ko bodo v Planici tradicionalni smučarski poleti.

Dobrodošli v kranjskogorskih hotelih

V kranjskogorskih hotelih so ob začetku zimske sezone pripravili ugodne »Boom počitnice«. Novost v wellness centru podjetja Hit holidays so, po besedah Polonce Bačnar, tajske masaže, na Snežni plaži zeliščni čaji tete Pehte ter v hotelu Larix nova samopostrežna restavracija. Sredi nakupovalne mrzlice v Hit holidays priporočajo obisk domače spletne strani www.hitholidays-kg.si  ali klic na modro številko 080 8830 ter hitro in enostavno izbiro prazničnega darila v obliki darilnega bona.

Novost v wellness centru podjetja Hit holidays so, tajske masaže, na Snežni plaži zeliščni čaji tete Pehte ter v hotelu Larix nova samopostrežna restavracija.

Zimska pravljica v hotelu Lek

V bližini kranjskogorske igralnice, v smeri proti Vršiču, se v bližini 4-sedežnice Kekec in  le streljaj od središča Kranjske Gore nahaja hotel Lek. »Radi se pohvalimo, da smo najboljši hotel v Kranjski Gori, saj imamo kategorijo štirih zvezdic plus. Imamo 72 sob, možnost izvajanja seminarjev, manjši wellness z bazeni in savnami za razvajanje, fitnes in edini v Kranjski Gori tudi lastna tenis igrišča ter otroško igrišče,« je o hotelu Lek povedal Vlado Kovač. Izpostavil je še, da so v teh dneh najbolj aktualni Božični in Novoletni paketi z bogatim animacijskim programom za družine. Njihova posebnost pa so tudi slaščice, med njimi Kekec in Vandot, narejeni po skritih recepturah.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do Kranjske Gore?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Novosti v zimskem voznem redu letov z Brnika

letalo.jpg
petek, 18. oktober 2019

Prihod na ljubljansko letališče so za zimski vozni red že napovedali prevozniki Lufthansa, SWISS in Brussels Airlines z leti v Frankfurt, München, Zürich in Bruselj, obstoječi prevozniki pa bodo obseg letenja občutno povečali.

Hotel Cerkno bo dobil novo podobo

cerkno-3.jpg
petek, 18. oktober 2019

V Hotelu in smučišču Cerkno, družbi, ki jo je pred dvema letoma prevzel Marjan Batagelj, se že v prihodnjem letu obetajo korenite spremembe. Obnova naj bi trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov.

Terme Snovik zabeležile pol milijona nočitev

snovik_poletje1.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

V Termah Snovik so včeraj praznovali pomembno prelomnico, saj so zabeležili pol milijona nočitev. Spodbudna novica in hkrati tudi obveza, da bodo tudi v prihodnje skrbeli za kakovost svojih storitev in zadovoljstvo gostov. Nad pozornostjo presenečeni gostji iz okolice Maribora, ki je v Termah Snovik bivala prvič, so podarili prav posebno darilo.

Praznovanje izolske legende

izola_panorama.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

Letošnji Praznik izolskega čudeža, s katerim domačini obujajo tradicionalni krajevni praznik, bo vključeval veslaška tekmovanja, obujanje starodavne legende in kulturni program. Na stojnicah pa ne bo manjkalo domačih dobrot.

Čokoljana - tržnica čokolade

cokoljana.png
sreda, 16. oktober 2019

Na sejmu čokolade, ki bo 19. oktobra potekal na osrednji ljubljanski tržnici, bodo svoje izdelke prodajali priznani izdelovalci čokolade, pa tudi manjše butične čokoladnice in slaščičarne.

Podelili smo priznanja zmagovalcem akcije »Naj kopališče 2019«

Naj kopališče 2019
sreda, 16. oktober 2019

Že 29. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Terme Vivat in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2019« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Z Nomago InterCity do Salzburga, Gradca, Zagreba in Beljaka že za 1 evro

mladi.jpg
torek, 15. oktober 2019

Nomago začenja z akcijo »Potuj po Evropi za samo 1 €«, v okviru katere bo potnikom na mednarodnih linijah Nomago InterCity na razpolago 1000 vozovnic po 1 evro. Potniki iz okolice Ljubljane, Maribora in Bleda bodo lahko z Nomago InterCity po posebni ceni med drugim potovali v Zagreb, Beljak, Gradec in Salzburg.

Festival Borštnikovo srečanje

orientalski_ples.jpg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki že več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. V letošnjem letu poteka med 14. in 27. oktobrom, ko si lahko najrazličnejše uprizoritve, predstave, performanse in druge dogodke ogledate na različnih lokacijah. V zadnjih letih organizatorji namreč oživljajo pozabljene zgradbe, dvorišča pa spreminjajo v odre in tako ustvarjajo urbani mestni vrvež.

Evropa nagradila Ljubljano za pametne rešitve v turizmu

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Ljubljana je v okviru druge izvedbe projekta Evropska prestolnica pametnega turizma v Helsinkih, 9. oktobra, prejela prestižno priznanje za najboljše evropsko mesto na področju digitalnih rešitev, s katero je Ljubljana predstavila svoje najpomembnejše ukrepe in načrte s področja trajnostnega razvoja, dostopnosti, digitalizacije ter kulturne dediščine in ustvarjalnosti.

Dragulji in plemeniti kamni v Cankarjevem domu

Minfos
petek, 11. oktober 2019

V Veliki spremeni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani bodo v soboto, 19. in v nedeljo, 20. oktobra, na ogled minerali, fosili in nakit.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije