Novice

Nazaj na rubriko Novice
soriska-planina-6.JPG

Naj smučišče: Pri nas, na Soriški planini je lepo!

Datum: četrtek, 20. januar, 2011
Ko boste kdaj v prihodnosti ali celo že danes razmišljali, kam bi se odpravili, da bi lahko občudovali prekrasno naravo, se malo smučali, dobro jedli in na sploh uživali, potem se spomnite na radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« in na Soriško planino od koder se vam je v okviru izbora »Naj smučišče« oglasila tudi ekipa omenjene radijske oddaje.

Smuka na naravnem snegu

Zimska idila kot je ni daleč naokrog: pol metra naravnega snega, s soncem obsijani vršaci ter številne možnosti za turno smuko. Poleg tega pa se lahko pohvalijo tudi z najnižjimi cenami smučarskih vozovnic pri nas.

Kljub muhastemu vremenu v tej zimi je Soriška planina ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« sredi januarja pričakala v vsej svoji lepoti. Zimska idila kot je ni daleč naokrog, pol metra naravnega snega in s soncem obsijani vršaci. In seveda urejene proge majhnega, družinskega smučišča, z najnižjimi cenami smučarskih vozovnic pri nas, urejene tekaške proge ter številne možnosti za turno smuko.

 »Vsemu naštetemu je treba dodati še letošnje novosti. Obnovili smo strojni park, vključno s teptalnimi stroji in vlečnicami ter uredili board park, ki je tudi tekmovalnega značaja,« je o Turističnem centru Soriška planina povedal direktor, Franc Golja.  

Janez Lotrič, vodja smučišča pa je izpostavil, da so vse štiri žičniške naprave uporabnikom prijazne, da je prednost Soriške planine ta, da se preprosto ne moreš izgubiti, da ni nevarnih prepadov in da je varnost obiskovalcev na prvem mestu. Na Soriški planini si sicer številne užitke lahko privoščijo tudi sankači, tekačem pa je na voljo 6 kilometrov tekaških prog, od tega 2 kilometra lahkih, 2 srednje težkih in 2 kilometra težjih. Omenjeni turistični center je sicer idealen tudi za prve zavoje na belih poljanah. Imajo smučarsko šolo in številne učitelje smučanja, bordanja, pa tudi teka na smučeh. Številni otroci pa si Soriško planino zapomnijo tudi po nepozabnih dneh šole v naravi.

Številni letošnji dogodki bodo posvečeni spominu na Ivana Groharja. Domače športno društvo bo pripravilo tudi dve prireditvi, in sicer veleslalom za Groharjev pokal, jeseni pa vabijo na Groharjev tek po Sorici.

 Letos Groharjevo leto

 Soriška planina nosi ime po bližnji vasi Sorici, ime te pa je v svet ponesel Ivan Grohar. Kot je poudaril Miro Kačar iz Prosvetnega društva Ivan Grohar Sorica, Grohar ni bil le slikar. Bil je tudi kitarist, športnik, pohodnik. Ogromno je prehodil, vse od Gradca do Ljubljane, pa do Kopra in še naprej do Trsta. Ker je Grohar umrl pred 100. leti bo leto 2011 posvečeno njemu. Program, ki je in še nastaja v Sorici bo segal skoraj v vse slovenske kraje, morda tudi v zamejstvo. Številni dogodki bodo posvečeni njemu v spomin. Domače športno društvo bo pripravilo tudi dve prireditvi, in sicer veleslalom za Groharjev pokal, jeseni pa vabijo na Groharjev tek po Sorici.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

 

Logo najdi.si

Kako do smučišča Soriška planina?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Nov delovni čas v Termah Snovik

snovik_kolaz.jpg
petek, 14. avgust 2020

Iz Term Snovik vse ljubitelje termalnih doživetij obveščajo, da od vključno petka, 14. 8. 2020 velja nov delovni čas notranjih termalnih bazenov. Obiskovalcem bodo tako na voljo dodatne ure sproščanja in plavanja v termalni vodi. Zjutraj odpirajo uro prej, vsak dan ob 8. uri, zvečer podaljšujejo za dodatno uro do 21. ure. Nespremenjeno ob sredah, petkih in sobotah poteka nočno kopanje do 22. ure.

Konferenca Conventa Crossover konec avgusta v Ljubljani

conventa_318643.jpg
petek, 14. avgust 2020

Conventa Crossover, prvi regijski festival dogodkov in izkustvenega marketinga, bo med 27. in 28. avgustom potekal v Ljubljani. Tokrat bo v skladu s trenutnim epidemiološkim stanjem dogodek potekal v hibridni obliki - tako v živo kot po spletu.

30 let Kobariškega muzeja in 20 let Fundacije Poti miru

kobarid
četrtek, 13. avgust 2020

Kobariški muzej in Fundacija Poti miru, ki obeležujeta okrogli obletnici delovanja, s skupno komunikacijsko podobo pripravljata pester program dogodkov in aktivnosti za obiskovalce.

Dobra obiskanost Centra Noordung v Vitanju

center nordung
četrtek, 13. avgust 2020

V Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordung v Vitanju v mesecu juliju beležijo kar za 270 % večji obisk kot v preteklem koledarskem letu. Poleg rednih razstav in vsebin ponujajo tudi dogodke, predavanja, opazovanja neba in delavnice.

STO nominirana za prestižno nagrado World Travel Awards 2020

feel_309835.jpg
sreda, 12. avgust 2020

Slovenska turistična organizacija je bila nominirana za prestižno nagrado World Travel Awards v kategoriji Europe's Leading Tourist Board, med nominiranci pa se je znašla v družbi drugih uspešnih organizacij, med njimi avstrijske, nemške in italijanske nacionalne turistične organizacije.

Maribor objavil nov promocijski video in izdal knjižico doživetij

Maribor_logo
sreda, 12. avgust 2020

Zavod za turizem Maribor - Pohorje je izdal knjižico najboljših doživetij v Mariboru in objavil nov promocijski video Visit Maribor – outdoor doživetja.

Za naziv Sejalec 2020 se poteguje 7 polfinalistov

Sejalec
torek, 11. avgust 2020

Znanih je 7 polfinalistov, ki se potegujejo za naziv Sejalec 2020 za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu.

TrNOVfest

trnfest.jpg
torek, 11. avgust 2020

Eden največjih in najstarejših ljubljanskih festivalov Trnovfest, bo letos praznoval že devetindvajseto obletnico na stalni lokaciji v Trnovem, na dvorišču Centra slovanskih kultur France Prešeren.

Hotel Grad Otočec postal član mreže za butični in luksuzni turizem Virtuoso

Grad Otočec
ponedeljek, 10. avgust 2020

Petzvezdični hotel Grad Otočec je bil julija sprejet v ugledno združenje Virtuoso Travel, vodilno mednarodno mrežo, specializirano za področje butične in luksuzne potovalne in turistične ponudbe.

Kamfest

kamfest
ponedeljek, 10. avgust 2020

V soboto se je s prvimi festivalskimi dogodki začel Kamfest 2020. Vse do sobote, 15. avgusta, bo mesto migalo v ritmih enega večjih letošnjih slovenskih festivalov. Kamnik bo zavzelo prek 50 dogodkov, ki bodo polnili festivalska prizorišča.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije