Novice

Nazaj na rubriko Novice
pečena jagnjetina z domačimi njoki

Publikaciji Okusiti Slovenijo prestižna mednarodna nagrada

Datum: petek, 10. julij, 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je s publikacijo »Taste Slovenia – My way of tasting diversity« (Okusiti Slovenijo) prejemnica zmagovalne nagrade Werbe Grand Prix 2020 v kategoriji tiskanih destinacijskih publikacij. Gre za eno najpomembnejših priznanj na področju promocijskih materialov na nemško govorečem trgu.

Werbe Grand Prix 2020, ki ga organizira najpomembnejša avstrijska strokovna turistična Revija T.A.I. (Tourist Austria International) že 34. leto zapored, je največji natečaj na področju turizma v nemško govorečih deželah.

Ocenjevanje poteka na dveh ravneh, in sicer dela ocenjujeta tako strokovna žirija kakor tudi splošna javnost na specializiranem sejmu Reise Salon na Dunaju. V konkurenci 253 projektov uglednih nacionalnih in regionalnih turističnih organizacij, ter turističnih podjetij  iz celega sveta, je STO za publikacijo Okusiti Slovenijo, s strani strokovne žirije prejela srebrno priznanje Signum laudis in visoko peto mesto s strani splošne javnosti, ter s tem prvo mesto Werbe Grand Prix Awards 2020 v kategoriji tiskanih destinacijskih publikacij.

Na priznanje, ki ga je pretekli petek na sedežu T.A.I. na Dunaju prevzela vodja STO v Avstriji, Žana Marijan, smo na Slovenski turistični organizaciji izjemno ponosni, saj je nagrada še en dokaz, da STO s komunikacijskimi orodji in ključnimi produkti slovenski turizem uspešno in učinkovito predstavlja na ključnih emitivnih trgih.

Dodatni pomen nagradi daje prejem v času, ko gastronomijo kot dvoletno tematiko slovenskega turizma še posebno intenzivno komuniciramo, tudi v luči Slovenije kot Evropske gastronomske regije 2021. V letošnjem in prihodnjem letu namreč turiste želimo še posebej navdihniti, da skozi svoja potovanja po Sloveniji odkrivajo bogato, regionalno in raznoliko slovensko kulinariko in vrhunska vina.

Nagrajeno publikacijo si lahko ogledate tukaj.

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

STO pričela s pošiljanjem posebnega gastronomskega novičnika

kulinarika-2.jpg
petek, 7. avgust 2020

Pretekli teden je bil naročnikom poslan prvi tematski novičnik, poln okusnih vsebin. Z novičnikom, ki je bil poslan v slovenskem in angleškem jeziku, STO segmentirano nagovarja ciljne skupine, katerih primarni motiv za obisk destinacije je gastronomija.

Poletni lutkovni pristan

Lutke
petek, 7. avgust 2020

Festival z zanimivim programom, ki ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke in odrasle.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

sonce.jpg
petek, 7. avgust 2020

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Nagradna igra Na lepše - Povej mi skrivnost

Soča
četrtek, 6. avgust 2020

V turistični oddaji Na lepše ter na njihovih spletnih omrežjih Instagram in Facebook se je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo pričela nagradna igra v kateri se lahko potegujete za privlačne nagrade.

Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov

naj_kmetija.jpg
četrtek, 6. avgust 2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabi k sodelovanju kmetije in nosilce podeželskih projektov, da se prijavijo k skupnemu nastopu na Dnevih odprtih vrat slovenskih kmetij, ki bodo potekali med 22. in 30. avgustom 2020.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Večerja na mostu - Ptujsko kulinarično doživetje z zgodovinskim razgledom

ptuj.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Ptujski pešmost bo v petek, 28. avgusta, ob 18. uri zaživel kot prizorišče Večerje na mostu. Dogodek, ki bo potekal pod kulinarično taktirko priznane ptujske Gostilne Ribič in ptujskih vinarjev, je odgovor na prizadevanja Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta in novih turističnih doživetjih.

Nova spletna platforma kolesarskih povezav

izola_kolesarji.jpg
torek, 4. avgust 2020

Objavljena je nova spletna platforma bike-alpeadria.eu, ki prikazuje daljinske in nekatere lokalne kolesarske povezave v zahodni Sloveniji.

Znane so finalistke izbora Naj planinska koča 2020

koča
torek, 4. avgust 2020

Zaključil se je prvi krog letošnjega, že šestega glasovanja za naj planinsko kočo. Izmed 156 sodelujočih koč, od tega 28 visokogorskih planinskih postojank in 128 planinskih koč, so bralci Siol.net izglasovali 10 finalistk.

Organizirano turistično vodenje po Vipavi

trta_vipava.jpg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Na Zavodu za turizem TRG Vipava, so v poletnem času za turiste in obiskovalce naših krajev pripravili posebno ponudbo: Organizirano turistično vodenje in ogled znamenitosti po Vipavi in sicer vsak ponedeljek ob 17. uri, sreda ob 17. uri in petek ob 13. uri.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije