Novice

Nazaj na rubriko Novice
rogaska-slatina-ljud-_1.png

Rogaška Slatina - ljudem prijazno mesto

Datum: petek, 2. julij, 2010

Marsikdo počitniško in dopustniško razpoložen razmišlja, kako preživeti današnji sončen dan. Rešitev je seveda ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Tokrat so izbrali tradicijo, zdravje in lepoto. Odpravili so se namreč v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij in kjer kraj velja za med najbolj urejene pri nas pa tudi v Evropi.

Občina po meri ljudi

  rogaska-slatina-ljud-_2.pngInfrastruktura je osnova za razvoj slehernega kraja. Zato je Rogaška Slatina v zadnjih letih bistveno spremenila svojo podobo. »Zgradili smo štiri krožišča, deset kilometrov kolesarskih stez, dve novi vpadnici, v fazi izgradnje pa sta dve podzemni parkirni hiši,« je dejal mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina. Slednja sodi med najuspešnejše po črpanju evropskega denarja ter tudi med najbolj urejene. Je občina po meri invalidov, pred časom je prejela listino za mesto prijazno kolesarjem po kriterijih Evropske komisije, je tudi najlepši izrazito turistični kraj pri nas in med najlepšimi v Evropi. Vse našteto je temelj, katerega dopolnjuje slatinska turistična ponudba.

Medical center v evropski špici

Nekoč se je imenovalo Zdravilišče Rogaška zdravstvo, leta 2008 pa so razvili novo blagovno znamko »Medical center Rogaška Slatina«. Slednja temelji na 60. letni tradiciji zdravstva v Rogaški Slatini in ponuja gastroenterološke, kardiološke, ultrazvočne preiskave, žilne operacije, druge specialistične preiskave, diagnostiko, programe pomlajevanja, balneoterapijo.

rogaska-slatina-ljud-_3.png rogaska-slatina-ljud-_4.png rogaska-slatina-ljud-_5.png

Po besedah mag. Saše Jakoš, vodje trženja v Medical centru Rogaška Slatina, so v špici Evrope po programih za rehabilitacijo gastroenteroloških bolnikov ter programih za lajšanje kroničnih gastroenteroloških težav. Osnova dela, ki ga opravlja preko 30 specialistov, pa je seveda termo mineralna voda, ki je edina na svetu s tako visoko vsebnostjo magnezija.

Rogaška riviera za mir in počitek

rogaska-slatina-ljud-_7.pngBazenski kompleks Rogaška riviera je sestavljen iz notranjega in zunanjega dela. Na slednjem sta zdaj odprta oba bazena, tudi tisti z nekoliko hladnejšo termomineralno vodo – primerno za rekreativno plavanje. »Naša posebnost je, da nimamo zabaviščnega dela, kar pomeni, da je več miru in spokojnosti. Seveda pa so otroci kljub temu dobrodošli. Zanje pripravljamo zabavne igre, za odrasle pa vsako dopoldne vodno aerobiko,« je povedala Branka Štimec, direktorica Term Rogaška.   

rogaska-slatina-ljud-_6.png

Več informacij: Terme Rogaška 

Bazensko ponudbo dopolnjujejo: tenis igrišča v Športnem parku, urejene kolesarske in sprehajalne poti, enkratna Kristalna dvorana, wellness ponudba in seveda vse ostalo, kar se v Rogaški Slatini dogaja. V Turističnem društvu Rogaška Slatina so prireditve načrtovali v skladu z letnimi časi, saj imajo ti v tempu življenja veliko vlogo. Za poletne dni tako napovedujejo prireditev »Na Anino«. Gre za mednarodno srečanje tamburaških skupin, ki bo 25. julija ter v sklopu tega tudi turistična tržnica. Prvič pa se bodo zgodili tudi poletni glasbeni večeri. Drugi po vrsti bo 4. julija v Kristalni dvorani. Po besedah mag. Karle Škrinjarič, predsednice Turističnega društva Rogaška Slatina bodo vse prireditve brezplačne.

Podrobnosti na www.tdrs.si!

Pripravila: Tina HUREMOVIČ

Kako do Rogaške Slatine? Zemljevid

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Šuštarska nedelja

sustarska_nedelja.jpg
ponedeljek, 26. avgust 2019

Tržič je leta 1492 dobil trške pravice za prodajo vina, živine in železnih izdelkov. Tako so se v mestu tedensko in tudi letno vrstili sejmi, med katerimi je bil najpomembnejši sejem kmečkih izdelkov na angelsko nedeljo (prva nedelja v septembru).

Posebno vrtinčenje v Atlantisu

Wellness Atlantis
ponedeljek, 26. avgust 2019

V nedeljo, 8. septembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trs.

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

V prvem polletju 1,16 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 23. avgust 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v šestih mesecih leta 2019 znaša 1,16 milijard evrov, kar je za 4,8 % več kot v enakem obdobju 2018.

25. Semiška ohcet

semiska_ohcet_2009_00.jpg
četrtek, 22. avgust 2019

Doživetje drugačnega poročnega obreda, s pridihom ljudskih šeg in navad v belokranjski narodni noši. Spremljajoči 5. festival ŠtrudlFesta, kolesarjenje, razstave, delavnice in tržnica so razlogi več, da obiščete Belo krajino.

Pisana Loka

sk_loka.jpg
četrtek, 22. avgust 2019

Tudi to poletje se bo zgodil največji škofjeloški festival »Pisana Loka«, kar pomeni 10 pisanih dni v starem mestnem jedru. Letos bo potekal od 23. avgusta do 1. septembra.

Dnevi poezije in vina

Vino
sreda, 21. avgust 2019

Dnevi poezije in vina so največji mednarodni pesniški festival, ki v očarljivem starem mestnem jedru Ptuja od 21. do 24. avgusta združuje najboljše pesnike in umetnike z vsega sveta ter ponudbo najboljših slovenskih vin.

Prenovljena stran destinacije Kočevsko

kocevsko
sreda, 21. avgust 2019

Zavod Kočevsko je lansiral prenovljeno spletno stran destinacije Kočevsko: »Divje. A prijazno«, na kateri je vsem obiskovalcem na voljo množica informacij o ponudbi destinacije.

Blagovna znamka Okusi Rogle

rogla
torek, 20. avgust 2019

Na območju turistične destinacije Rogla Pohorje, ki zajema občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče v sklopu evropsko sofinanciranega projekta Užij okuse Rogle, nadaljujejo z razvojem blagovne znamke Okusi Rogle.

Bližajo se 14. Etnološki dnevi v Termah Snovik: Mlinarska dediščina Tuhinjske doline

snovik_poletje1.jpg
torek, 20. avgust 2019

Konec avgusta bo v Termah Snovik v znamenju 14. etnološke prireditve. Rdeča nit letošnje etnološke prireditve bo mlinarstvo, ki je bilo v Tuhinjski dolini v 20. stoletju pomembna gospodarska dejavnost. Prireditev bo potekala 24. in 25. avgusta, njen namen pa je predstaviti mlinarsko dediščino Tuhinjske doline.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije