Novice

Nazaj na rubriko Novice
rogaska-slatina-ljud-_1.png

Rogaška Slatina - ljudem prijazno mesto

Datum: petek, 2. julij, 2010

Marsikdo počitniško in dopustniško razpoložen razmišlja, kako preživeti današnji sončen dan. Rešitev je seveda ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Tokrat so izbrali tradicijo, zdravje in lepoto. Odpravili so se namreč v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij in kjer kraj velja za med najbolj urejene pri nas pa tudi v Evropi.

Občina po meri ljudi

  rogaska-slatina-ljud-_2.pngInfrastruktura je osnova za razvoj slehernega kraja. Zato je Rogaška Slatina v zadnjih letih bistveno spremenila svojo podobo. »Zgradili smo štiri krožišča, deset kilometrov kolesarskih stez, dve novi vpadnici, v fazi izgradnje pa sta dve podzemni parkirni hiši,« je dejal mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina. Slednja sodi med najuspešnejše po črpanju evropskega denarja ter tudi med najbolj urejene. Je občina po meri invalidov, pred časom je prejela listino za mesto prijazno kolesarjem po kriterijih Evropske komisije, je tudi najlepši izrazito turistični kraj pri nas in med najlepšimi v Evropi. Vse našteto je temelj, katerega dopolnjuje slatinska turistična ponudba.

Medical center v evropski špici

Nekoč se je imenovalo Zdravilišče Rogaška zdravstvo, leta 2008 pa so razvili novo blagovno znamko »Medical center Rogaška Slatina«. Slednja temelji na 60. letni tradiciji zdravstva v Rogaški Slatini in ponuja gastroenterološke, kardiološke, ultrazvočne preiskave, žilne operacije, druge specialistične preiskave, diagnostiko, programe pomlajevanja, balneoterapijo.

rogaska-slatina-ljud-_3.png rogaska-slatina-ljud-_4.png rogaska-slatina-ljud-_5.png

Po besedah mag. Saše Jakoš, vodje trženja v Medical centru Rogaška Slatina, so v špici Evrope po programih za rehabilitacijo gastroenteroloških bolnikov ter programih za lajšanje kroničnih gastroenteroloških težav. Osnova dela, ki ga opravlja preko 30 specialistov, pa je seveda termo mineralna voda, ki je edina na svetu s tako visoko vsebnostjo magnezija.

Rogaška riviera za mir in počitek

rogaska-slatina-ljud-_7.pngBazenski kompleks Rogaška riviera je sestavljen iz notranjega in zunanjega dela. Na slednjem sta zdaj odprta oba bazena, tudi tisti z nekoliko hladnejšo termomineralno vodo – primerno za rekreativno plavanje. »Naša posebnost je, da nimamo zabaviščnega dela, kar pomeni, da je več miru in spokojnosti. Seveda pa so otroci kljub temu dobrodošli. Zanje pripravljamo zabavne igre, za odrasle pa vsako dopoldne vodno aerobiko,« je povedala Branka Štimec, direktorica Term Rogaška.   

rogaska-slatina-ljud-_6.png

Več informacij: Terme Rogaška 

Bazensko ponudbo dopolnjujejo: tenis igrišča v Športnem parku, urejene kolesarske in sprehajalne poti, enkratna Kristalna dvorana, wellness ponudba in seveda vse ostalo, kar se v Rogaški Slatini dogaja. V Turističnem društvu Rogaška Slatina so prireditve načrtovali v skladu z letnimi časi, saj imajo ti v tempu življenja veliko vlogo. Za poletne dni tako napovedujejo prireditev »Na Anino«. Gre za mednarodno srečanje tamburaških skupin, ki bo 25. julija ter v sklopu tega tudi turistična tržnica. Prvič pa se bodo zgodili tudi poletni glasbeni večeri. Drugi po vrsti bo 4. julija v Kristalni dvorani. Po besedah mag. Karle Škrinjarič, predsednice Turističnega društva Rogaška Slatina bodo vse prireditve brezplačne.

Podrobnosti na www.tdrs.si!

Pripravila: Tina HUREMOVIČ

Kako do Rogaške Slatine? Zemljevid

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Postanite ponudnik morskih prevozov Wayv

izola-1.JPG
ponedeljek, 18. november 2019

Aplikacija Wayv bo omogočila iskanje in ponujanje morskih prevozov z različnih točk slovenske obale. Prvo brezplačno strokovno usposabljanje za ponudnike prevozov bo 26. novembra v Izoli.

Nordijski center Planica prejemnik mednarodne nagrade za arhitekturni dosežek

Planica
ponedeljek, 18. november 2019

Mednarodni olimpijski komite in Mednarodno združenje za infrastrukturo za šport in prosti čas je ustvarjalce Nordijskega centra Planica 5. novembra nagradilo z zlatim priznanjem za arhitekturni dosežek. Gre za izjemen uspeh. V letu 2019 so med 98 prispelih projektov podelili sedem zlatih priznanj.

BTC City Ljubljana je prejemnik priznanja Kristalni Triglav 2019

Kristalni Triglav 2013.jpg
četrtek, 14. november 2019

BTC City Ljubljana je letošnji prejemnik najvišjega priznanja v slovenskem turizmu – Kristalni Triglav 2019. Priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma podeljuje Društvo turističnih novinarjev Slovenije. Nagrado je na svečani podelitvi priznanj, ki je potekala v torek, 12. novembra 2019, v okviru Dnevov slovenskega turizma, prevzel Jože Mermal, predsednik upravnega odbora družbe BTC.

Osrednji Turistično informacijski center v Kočevju

hostel bearlog
sreda, 13. november 2019

Hostel Bearlog v mestu Kočevje zastopa vlogo osrednjega turistično informacijskega centra destinacije Kočevsko, kjer vam izobraženi turistični informatorji nudijo kopico informacij o lokalni turistični ponudbi in nasvetih za izlete.

LIFFe - ljubljanski mednarodni filmski festival

film
torek, 12. november 2019

Največji slovenski mednarodni filmski festival, primerljiv z večjimi tovrstnimi v Evropi, ki v Ljubljano pripelje izbrane dosežke svetovne kinematografije in nagrajence najvidnejših festivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Amsterdam, Dunaj idr.). V Cankarjevem domu v Ljubljani si ga lahko ogledate od 13. 11. do 24. 11. 2019.

Praznovanje jeseni in Martinovanje v Beli krajini

vinograd.png
torek, 12. november 2019

Bela krajina razkriva svojo lepoto tudi v mesecu novembru. Delček tega predstavljajo v sklopu prireditvi Praznovanje jeseni, ki bo 15. in 16. novembra posvečena naravi, njenim dobrotam in pridelkom. Obogatena je z različnimi predavanji, seminarji, natečaji, točenjem mladega vina – martinovanju.

Okusi Radol'ce

okusi_radolce.png
ponedeljek, 11. november 2019

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje.

Slovenski festival vin

vino
ponedeljek, 11. november 2019

Slovenska vina niso splošno znana povsod po svetu, vendar so zaradi pestrosti in kakovosti okusov deležna velike pozornosti povsod kjer se predstavljajo. Festival predstavlja vrhunska vina tako običajnim obiskovalcem kot tudi poznavalcem vin, strokovnjakom in poslovnežem.

Martinovanje v Izoli

izola_utrinek_s_prireditve.jpg
petek, 8. november 2019

November je slovensko Istro odel v jesenske barve, ki napovedujejo pestro dogajanje pred letošnjim zadnjim prazničnim mesecem. Prihaja Martinovo, praznik vina, ki s seboj prinese obilico zabave.

Ponedeljek ostaja dan za Atlantis

vma_otroski_svet.jpg
četrtek, 7. november 2019

Ponedeljek ostaja dan za Atlantis. Še naprej si lahko namreč ponedeljkovo celodnevno razvajanje v Vodnem mestu Atlantis privoščite po posebno ugodni ceni.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije