Novice

Nazaj na rubriko Novice
podelitev-clanstva-shr-v-femtec-640x480-2.JPG

Sava Hotels & Resorts članica FEMTEC-a

Datum: četrtek, 24. februar, 2011
Savina dejavnost Turizem je pridobila članstvo v eni najbolj reprezentativnih organizacij zdravstvenih in termalnih ponudnikov na svetu »World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy« (FEMTEC). Članstvo, ki sta ga včeraj v Zdravilišču Radenci podelila predsednik FEMTEC-a dr. Nikolay Storozhenko in predsednik ruske Akademije medicinskih znanosti prof. Alexander N. Razumov, je pomembno predvsem na področju razvoja zdraviliške dejavnosti v Zdravilišču Radenci in Termah 3000.

Tako so destinacije, ki delujejo pod skupno blagovno znamko Sava Hotels & Resorts, sploh prve predstavnice slovenskega turističnega gospodarstva, včlanjene v to svetovno strokovno federacijo, ki bo oktobra letos v eni izmed Savinih destinacij organizirala generalno skupščino FEMTEC-a.

FEMTEC je nevladna organizacije, ustanovljena leta 1937, in velja za eno najbolj reprezentativnih organizacij zdravstvenih in termalnih ponudnikov na svetu, ki jo priznava tudi Svetovna zdravstvena organizacija WHO. Namen organizacije, ki združuje in povezuje članice iz več kot 70 držav sveta, je razvoj in promocija medicinskih, ekonomskih, tehničnih in družbenih znanj.

Predstavnika Sava Hotels & Resorts Bogdan Zaremba in mag. Aleš Semeja sta predsednika organizacije FEMTEC dr. Nikolaya Storozhenka srečala v Moskvi v okviru gospodarske delegacije ob obisku predsednika RS dr. Danila Türka v Rusiji. Ob tej priložnosti so se pričeli razgovori o vključitvi Savinega Turizma v federacijo FEMTEC. Razgovori so bili uspešni, članstvo v federaciji pa se krovno podeljuje Savi TMC, d.o.o., za podjetja Zdravilišče Radenci, Terme 3000, Terme Ptuj, Terme Lendava in Sava Hoteli Bled. Po pravilniku FEMTEC-a ima možnost članstva samo ena družba iz posamezne države.

»Svetovna organizacija FEMTEC se je odločila podeliti članstvo skupini Sava Hotels & Resorts, saj smo se tudi na lastne oči prepričali, da tradicionalna zdraviliška dejavnost v teh destinacijah temelji na izjemnih naravnih danostih, predvsem pa na vrhunskem, strokovnem in gostoljubnem osebju ter spremljevalnih turističnih storitvah. Na podlagi tega jih lahko uvrstimo med najboljša zdravilišča na svetu. Prepričani smo, da se bo naše sodelovanje odrazilo tako na izmenjavi strokovnih znanj kot tudi na povečanem obisku gostov iz Rusije. Cilj našega obiska pa je med drugim tudi ogled in izbor kongresnih zmogljivosti za izvedbo generalne skupščine v letošnjem letu,« je povedal predsednik FEMTEC-a dr. Nikolay Storozhenko.

Delegacija FEMTEC-a si bo v okviru obiska Slovenije ogledala zdravstveno dejavnost in kongresne zmogljivosti v Zdravilišču Radenci in Termah 3000 ter v Sava Hotelih Bled, med drugim bo v prihodnjih dneh obiskala tudi ambasado Ruske federacije v Ljubljani in Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS-Soča.

 

Vir fotografije: Dani Mauko

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Video o Ani Roš med nominiranci za Travel Video Awards

ana_roš
petek, 10. april 2020

Video o kuharski mojstrici Ani Roš je Travel Video Alliance uvrstil med nominirance za prejemnike nagrade v kategoriji za najboljši kulinarični video.

Z enim klikom si prisluži paket funkcionalnih čajev 1001 CVET

3838700292596 1001CVET_funkcionalni_cajevi_Odpornost_40g front.png
petek, 10. april 2020

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za praktične nagrade. Konec aprila bomo 10 srečnim izžrebancem podelili paket vseh štirih okusov funkcionalnih čajev 1001 CVET.

Didaktične poti Krajinskega parka Debeli rtiča

debeli rtič
četrtek, 9. april 2020

Občina Ankaran je z namenom, da bi obiskovalce ozaveščala o pomenu naravne dediščine, postavila več informativnih tabel o zavarovanem območju. Na tablah so začrtane učne poti in predstavljene številne zanimivosti Krajinskega parka Debeli rtič.

9 polfinalistov za nagrado Snovalec 2020

Snovalec
torek, 7. april 2020

Za naziv Snovalec 2020 Slovenske turistične organizacije se je letos potegovalo 44 prijavljenih idej. Strokovna komisija je izbrala 9 polfinalistov, ki so svoje ideje 1. in 3. aprila podrobneje predstavili na spletnih zagovorih.

Odpoved Slovenske turistične borze 2020

siw_kg.jpg
ponedeljek, 6. april 2020

Glede na trenutno situacijo v svetu in v Evropi je izvedba letošnje Slovenske turistične borze – SIW 2020, ki je bila načrtovana v terminu od 14. do 16. maj 2020, odpovedana.

Nov promocijski film Za zeleno Velenje

velenje
četrtek, 2. april 2020

Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo in deluje po trajnostnih načelih. Z novim promocijskim filmom Za zeleno Velenje želijo občanke in občane ter obiskovalce mesta spodbuditi k okolju in naravi prijaznemu obnašanju.

V ZOO Ljubljana so na svet pokukali prvi letošnji mladiči

črna čopičarka
sreda, 1. april 2020

Ob koncu precej tople zime se je v živalskem vrtu povečalo število družinskih članov pri črnih čopičarkah, divjih svinjah in dvogrbih kamelah.

Poskrbimo za uravnoteženo življenje s čajem 1001 cvet RAVNOVESJE

1001_ravnovesje
torek, 31. marec 2020

Dandanes smo vsi izpostavljeni stresu, ki pa se ga da uspešno premagovati z uravnoteženim življenjem. Vzemite si vsak dan trenutek za sebe, potopite se v svet brezskrbnosti ali pa preprosto izrazite hvaležnost.

UNWTO poziva inovatorje in podjetnike naj pospešijo obnovo turizma

zemlja.jpg
torek, 31. marec 2020

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

Oddaja večnacionalne nominacije nesnovne dediščine "Tradicije rej lipicancev" za vpis na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva

Lipicanci
ponedeljek, 30. marec 2020

Slovenija je danes v imenu osmih sodelujočih držav sekretariatu UNESCO v Parizu oddala večnacionalno nominacijo nesnovne dediščine "Tradicije rej lipicancev" za vpis na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Nominacijo je v imenu Slovenije podpisala Nj. Eks. veleposlanica v Parizu in stalna predstavnica Slovenije pri UNESCO Metka Ipavic, stalno predstavništvo Slovenije pri UNESCO pa je tudi koordiniralo uradne podpise nominacije s strani sodelujočih držav.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije